יש עוד הבדל גדול שלא הרבה יודעים
שלפסיכולוג יש אתיקה והוא מחוייב אליה לחלוטין
בזמן שמטפל רגשי אין שום דבר שמונע ממנו לפלוט מידע לאנשים סביבו (אפי' כשהוא חושב שהוא טשטש פרטים)
או לשתף בן משפחה וכדו' של המטופל פרטים
פסיכולוג לא יעשה כזה דבר מחשש לשלילת רישיון
וואו! ממש ממש לא נכון!
מטפל רגשי מקצועי/רציני יש לו אותו אתיקה. אינם מדברים על מטופלים לאף אחד אפילו בן משפחה.
אולי לאלו שלמדו רק בקורסים הקצרים לא לומדים אתיקה אבל מטפל רגשי שלמד במסגרת רציני לומד אתיקה ומחוייב לו.
הרב הופמן עבד בשירות המבחן לאסירים, לרוב עובדי שירות המבחן הם עובדים סוציאליים.
הרב וולבה, למד תואר ראשון בפסיכולוגיה, אך לא סיים את הלימודים הללו בסופו של דבר כיוון שעבר ללמוד בישיבה בפרנקפורט .
וואו! ממש ממש לא נכון!
מטפל רגשי מקצועי/רציני יש לו אותו אתיקה. אינם מדברים על מטופלים לאף אחד אפילו בן משפחה.
אולי לאלו שלמדו רק בקורסים הקצרים לא לומדים אתיקה אבל מטפל רגשי שלמד במסגרת רציני לומד אתיקה ומחוייב לו.
הרב הופמן עבד בשירות המבחן לאסירים, לרוב עובדי שירות המבחן הם עובדים סוציאליים.
הרב וולבה, למד תואר ראשון בפסיכולוגיה, אך לא סיים את הלימודים הללו בסופו של דבר כיוון שעבר ללמוד בישיבה בפרנקפורט .
חס וחלילה.
רוב גדולי ישראל מתנגדים ללימודי אקדמיה ( למעט מקרים ספציפיים), ובצדק רב, בעיניי.
אני מתייחסת לטענה ששני תלמידי חכמים שהוזכרו פה היו ׳היפך הפסיכולוגיה׳.
אז זה מתיר לימודים לא מפוקחים,??
ולמה רק לחרדים יש קיצורי דרך ותוך שנה +- הם כבר יכולים להיות "מטפלים"?
הכי מפחיד מה יהיה עוד 10 שנים שהם יכתבו על עצמם ניסיון של "למעלה מעשור" ? שבמקרה נורמלי היא עדיין לא יכלה לטפל (תואר שני)
מתאים מאוד,
מגיעה גברת נחמדה וטוענת שהיא מגלה גישות שמוסתרות ומוצפנות בתורה, על ידי שהיא מצליחה בהמון אנרגיה ומאמצים לגלות את המקורות הנכונים ולהבין אותם לעומק.
ממתי משהו ביהדות החרדית (או באורתודוקסית בכלל), מתייחס לטענות כאלו ברצינות?
וואו! ממש ממש לא נכון!
שמעתי פעם הרצאה על זה מאיזה פסיכולוג שסיפר שראש ישיבה חשוב מאד שלח אליו בחור לטיפול, ואח"כ הראש ישיבה לחץ עליו מאד חזק שישתף אותו (כמובן לטובת הבחור וכו'), הוא אמר שהדבר היחיד שעצר את זה היה הידיעה שזה יכול להביא לשלילת רישיון.
וגם מטפל רציני יכול ללמוד הרבה על אתיקה אבל נפלט לו פה ושם דברים, ולפעמים הוא חושב שזה אולי לטובת המטופל וכו'
אין דבר שמגן יותר על הפרטיות מאשר האכיפה, ואת זה אין למטפלים.
וגם מטפל רציני יכול ללמוד הרבה על אתיקה אבל נפלט לו פה ושם דברים, ולפעמים הוא חושב שזה אולי לטובת המטופל וכו'
אין דבר שמגן יותר על הפרטיות מאשר האכיפה, ואת זה אין למטפלים.
אם אתם מדברים מנסיון על מטפל/מטפלים שמדברים לאחרים על המטופלים שלהם - זה לא אומר ששאר המטפלים ככה. ואם אתם לא מדברים מנסיון, זה סתם מוציא שם רע.
מהמטפלים/מטפלות שאני מכיר באופן אישי - הדבר הזה לא קורא ונחשב לדבר מאד חמור שמקפידים עליו מאד.
חס וחלילה.
רוב גדולי ישראל מתנגדים ללימודי אקדמיה ( למעט מקרים ספציפיים), ובצדק רב, בעיניי.
אני מתייחסת לטענה ששני תלמידי חכמים שהוזכרו פה היו ׳היפך הפסיכולוגיה׳.
די כבר לנופף בגדולי ישראל כל פעם שמשהו לא מסתדר,
תביאו רשימות מעודכנות המתייחסות פרטנית ללימודי תואר לשם טיפול, (בכל הכבוד להביא מסמך מלפני 60-70 שנה כשכל כך הרבה מים עברו בירדן - זה לא רלוונטי.)
יש כל כך הרבה רבנים ואדמו"רים שהם בעד לימודים בצורה מוסדרת ומקובלת, (בהפרדה, במקומות מסויימים, עם הקפדה על תכנים והלכה)
כמו שלא תלכו לרופא בלי רישיון ולא תלכו לפיזיותרפיסט בלי רישיון, מטפל בתחום הנפש חייב הסמכה ורישיון.
ובכלל בכאלו דברים שכל אחד ישאל שאלה פרטנית את הרב שלו ולא יטיף לאחרים את דעתו,
טיפול ללא רישיון הוא פשע!
נ-ק-ו-ד-ה.
בקוקטייל מאמינים שריהוט איכותי הוא הרבה מעבר למראה מרשים, הוא הבחירה ביצירה על־זמנית שממשיכה להרגיש נכונה גם כשהטרנדים מתחלפים. אנו מקפידים על חומרי גלם מובחרים, רמת גימור גבוהה ועיצוב מדויק שמעניק לכל חלל נוכחות אלגנטית ונוחות יומיומית. הקולקציות שלנו נבחרות בקפידה כדי ליצור חללים מרשימים, הרמוניים ומזמינים כאלה ששומרים על יופיים לאורך שנים ומספרים סיפור של איכות ללא פשרות. עבורנו, יוקרה אינה מותרות – היא נקודת המוצא. סטנדרט שמנחה כל בחירה, כל חומר וכל קו עיצובי. אנו מזמינים אתכם לעיין בקטלוג, לבקר באולמות התצוגה ולבחור.
קראתי חלק מהשרשור.. ויש לי מה להגיב
1. מטפל טוב מורכב משתי חלקים א. אישיות שעברה בעצמה תהליך עמוק ממש, ניסיון חיים ארוך וחכמת חיים רבה וגם הגיל משפיע המון פעם חשבתי שלא עד שהגעתי לגיל.....
2. ידע מקצועי רב, וכל מי שאומר שיש הכל בתורה צודק אבל ללמוד את זה מהתורה יכול מי שיודע איך ללמוד מהתורה איך מייצרים אטום, אפשרי אבל לא כל אחד ברמה שם, רוב מוחץ של ההתיחסות שיש בספרי מוסר וחסידות לנפש, אין בהם קשר כלל להליך טיפולי מקומם החשוב הוא לנפש שצריכה תיקון המידות והמוסר, או לנפש אלוקית של יהודי איך מרימים אותה למעלה, החלק הטיפולי של הנפש זה חלקים אחרים, אפשר להעזר בזה אבל זה לא טיפול נקודה.
3. לגבי ישיבות העובדה היא שרוב הבחורים שצריכים עזרה נפשית לא ניגשים לצוות זה אומר שאין בצות דמות טיפולית שגורמת לאנשים לגשת איליה
4. ידע מקצועי רב לדעתי לא תמיד מחייב תואר אפילו שתואר מחייב ידע מקצועי רב . הידע כן חייב להילמד על ידי מישהו עם תואר שני במקום מסודר ומומלץ ולא רק מימשהו פרטי
5.האסון הגדול הוא שיש קורסים שממלאים אולמות, ומלמדים שם אנשים עם זקן ארוך, אבל יש דברים מוסכמים בנפש צרכים של הנפש וכדומה שמוסכמים על הכל גם בתורה וגם במדע, והם מכחישים אותם וגורמים לנזקים וטעויות שעלולות להרוס.
לגבי nlp לי ידוע על מטפלים מוסמכים שמטפלים עם הכלי הזה, הוא פחות נחקר בגלל שהוא פחות נקודתי הוא יותר עמוק ורגשי לכן הוא פחות מדיד והוא חלק ממכלול של הבנה בנפש
בהצלחה לכולם
5
כל תקופה ארקיע שלחו בקשות לדחיית הדיון, וכאשר הוא הגיע - שכחתי ממנו לגמרי...
6
הפסק:
600 שקל דמי משפט - חוב של מר גלנט לארקיע!
7
ערעור.
מתברר שערעור מסובך להגיש, צריך פיזית במזכירות בית משפט מחוזי. לא באינטרנט. והסיכוי נמוך.
אז ויתרתי בלב כואב ובתחושת "אכלו לי שתו לי גנבו אותי אוףףף". אאלץ לשלם לארקיע 600 שקל!
מסקנות
1
לפני שאתם טסים לחו"ל - תחשבו פעמיים באיזו חברה לבחור. אני לא אומר במי כן ובמי לא. אבל למשל, נסו להתקשר לשירות הלקוחות שלהם, אולי תגלו שהוא לא קיים. (רלוונטי לכל חברה או בית עסק כמובן)
2
לא תמיד כזה קל וכייפי לתבוע בביהמ"ש לתביעות קטנות.
3
אל תעליבו חילונים, היועמ"שית תדאג לכם למעצר וחקירה.
ואם העליבו אתכם - נו את מי זה מעניין. אתם חרדים, אפשר ללמוד מהיבסקציה בדיוק איך לטפל בכם, לנסות להציק לכם כלכלית ונפשית בכל דרך אפשרית.
4
ולמרות כל עוגמת הנפש, ההתעלות הרוחנית מנסיעה לאומן שווה את זה לגמרי, רק אומר...