רוב העבודות במשק הם ברוטו ומזה יורד פנסיה מס הכנסה וביטוח לאומי
נכון, ברור.
רק ציינתי שהסכום הנ''לה הוא ברוטו וממש לא נטו..
עד הנטו נשאר הרבה פחות מזה לפעמים.
עכשיו מובן ה-כ-ל!!!
בצפון אכן ניתן למצוא מעונות טובים יותר ביחס למרכז.
אחד הפרמטרים ההכרחיים שעומד לטובתם זה מס' הילדים שהרבה פעמים הוא קטן לפחות במחצית מהמס' ששני ברק, מודיעין, עילית, בית שמש, ביתר, פתח תקווה וכ'
מה גם שהציבור שעובד במעון בצפון זה לא אותו ציבור של המרכז וירושלים (קרי ערים לחרדיות בעיקר-נשות אברכים לרוב)
המנהלת שם מבינה טוב טוב שאין לה עם מי לשחק, ובנוסף יש נורמות מקובלות שיהא חייבת לעמוד בהם מה שכאן לא קיים!!!
זה אוטומטית אמור לשפר את התנאים של המטפלות המקומיות
קודם כל זה ממש לא נכון!
שנית-גם אם זה נכון זה בפועל לא קורה..
לא משנה מה יקרה בחוץ 90% מהמעונות בבני ברק מעסיקים בשכר מינימום או מקסימום ב32-35 ש''ח לשעה
(זה עוד נחשב לשכר טוב!!! הסכום הזה)
וזה פשע מטורף!!!
מטפלת אמורה לקבל לכל הפחות 40 ש''ח לשעה!!
למה זה מובן שמורה שמלמדת מ8 עד 1 כשיש לה כל שעה הפסקה, והיא לא מתחילה אפילו לעבוד ברמת הקושי הזו, מקבלת משכורת כפולה ומכופלת בעוד שמטפלת שעובדת נון סטופ כולל עבודות שלא נעימות לאף אחד קרי: החתלות, שטיפת הגן, שטיפת שירותים, שטיפת כלים בכמויות גדולות, (ואל תגידו לי התרגלה, כי אין מציאות כזו!!
שלא לדבר על עבודה שנעשת תחת בכי וצרחות של הילדים, או גחמות של הורים משונים...
אני לא באה להוריד מערך המורות ממש לא, אבל בדיוק כמו שמובן השכר של המתכנתות, הגרפיקאיות, הערכות, המורות, המפקחות, המנהלות.
צריך להיות מובן גם השכר של המטפלות!!
מטפלת היא לא כושי, וזה שהיא בחרה לעבוד במקום כזה והיא שותקת לא מתיר לעשות מה שרוצים!!
יש לי בת משפחה מתוקה ממש שעובדת כבר כמה שנים במעון, היא לא עוזבת שם מסיבה פשוטה-שאין לה מקום אחר כרגע.
היא אשת אברך אמא לקטנטנים שנקרעת כל בוקר מ8 עד 4 במשרה ראשונה ואח''כ יחד עם הילדים שלה היא חוזרת הביתה למשרה /שניה,
לא פעם יצא לי לפגוש אותה, ואמרתי לה מפורשת תעזבי את העבודה לפני שיקרה לך משהו!!..(אני ממש לא הטיפוס שאומר את זה..שתבינו מה ראיתי שגרם לי לומר משפט הזוי שכזה.)