דרוש מידע מעון פרטי ב-850 ש"ח זה כלכלי ?

מצב
הנושא נעול.
יש בעיה אחת צריך להחליף תמנהלת שלא עושה תעבודה נכון
זו בדיוק הבעיה.
שהמנהלת משוכנעת שהיא עושה את העבודה נאמנה, ומבחינת ההורים כמעט ואין תלונות.
רק המטפלות לא נשארות שם יותר משנה.
חוץ מהוותיקות שבמשך השנים העלו להם וותק, שהיום לא מקובל במעונות, ולא עוזבות, בגלל השכר שלא יהיה לו תחליף בשום מעון בו יעבדו.

שום מנהלת מעון לא תוסיף לעצמה כאב ראש למצוא כמות כפולה של מטפלות.

כמו שהנ"ל לא היה נכון גם זה לא נכון.
יש מנהלות מעון שמחפשות כמות כפולה של מטפלות.
למה?
אולי יש אזורים בהם הצע המטפלות קטן יותר משאתה מכיר? אולי היא רוצה לחסוך בכח אדם אחה"צ?
ואולי, ממש ממש אולי, יש לה לב רחום במיוחד :(

כמו שהנ"ל לא היה נכון גם זה לא נכון.
יש מנהלות מעון שמחפשות כמות כפולה של מטפלות.
למה?
אולי יש אזורים בהם הצע המטפלות קטן יותר משאתה מכיר? אולי היא רוצה לחסוך בכח אדם אחה"צ?
עובדה, שעיתוני הפרסום ברוב הערים החרדיות מלאות במודעות דרושים למטפלות במעונות.
ואגב, משרה של 8 עד 1 במעון זה לא משהו שקורץ לנשים. מי שמעוניינת לעבוד בתחום ובשעות הנ"ל תחפש עבודה בגנים, בהם יש תנאים משופרים יותר, עבודה קלה יותר (פחות החתלות ובכיות ובקבוקים), וחופשות הרבה יותר שפויות.
מי שבוחרת כן לעבוד במעון, זה בדרך כלל בגלל שהיא רוצה עבודה במשרה מלאה, עם שכר יותר גבוה. אבל מצד שני השחיקה היא מטורפת, והשכר גם לא עולה, ועם הזמן כולן עוזבות.

אחותי עבדה תקופה קצרה במעון וברחה משם כל עוד רוחה בה.
ההתעמרות שעברה היתה נוראית.
כל שניה שישבה 'בחוסר מעש' עקצה את המעסיקה בעין.
אפילו להכנס לשרותים הרגישה גזילת זמן.
והשכר....
כבר עדיף להיות מטפלת פרטית ולחיות כאחד האדם.
אישית שולחת בגיל הקטן לפרטי. אוהבת שהילד נמצא מול דמות אחת שמכיר ומחובר אליה.

אחותי עבדה תקופה קצרה במעון וברחה משם כל עוד רוחה בה.
ההתעמרות שעברה היתה נוראית.
כל שניה שישבה 'בחוסר מעש' עקצה את המעסיקה בעין.
אפילו להכנס לשרותים הרגישה גזילת זמן.
והשכר....
כבר עדיף להיות מטפלת פרטית ולחיות כאחד האדם.
אישית שולחת בגיל הקטן לפרטי. אוהבת שהילד נמצא מול דמות אחת שמכיר ומחובר אליה.
אני לכן שולחת למשפחתון... לא ילדים גדולים ממש.
בגלל התנאים הגרועים הרבה מהמטפלות במעון לא נראות לי...
הן נמצאות שם עד שימצאו עבודה טובה יותר.
וברגע המתאים הבורחות הלאה...
במשפחתון אני מבררת למי אני שולחת ובוחרת את אלו שאוהבות את הילדים ואת המקצוע!!!

נערך לאחרונה ב:
וכן המטפלת של הבת שלי כבר 7 שנים במעון לא נראה שמשהו עומד עליה עם סכין ומאיים שלא תעזוב
נראה שהיא ממש אוהבת תעבודה
ייאלה תפסיקו להתבכיין!
גם משכנתא היא סוג של סכין...

עובדה, שעיתוני הפרסום ברוב הערים החרדיות מלאות במודעות דרושים למטפלות במעונות.
ואגב, משרה של 8 עד 1 במעון זה לא משהו שקורץ לנשים. מי שמעוניינת לעבוד בתחום ובשעות הנ"ל תחפש עבודה בגנים, בהם יש תנאים משופרים יותר, עבודה קלה יותר (פחות החתלות ובכיות ובקבוקים), וחופשות הרבה יותר שפויות.
מי שבוחרת כן לעבוד במעון, זה בדרך כלל בגלל שהיא רוצה עבודה במשרה מלאה, עם שכר יותר גבוה. אבל מצד שני השחיקה היא מטורפת, והשכר גם לא עולה, ועם הזמן כולן עוזבות.

זה לא משנה את העובדה שאני מכירה מעון שהמטפלות עובדות עד 1 למעט יום בשבוע.
ודווקא זה שהעיתונים מלאים במודעות, זה אומר שחסר מטפלות, זה אומר שלפחות מתחילים במשהו לשפר להם את התנאים.

ואגב, אני מבני ברק, יכול להיות שפה מצב המטפלות יותר טוב כי יש הרבה שנוסעות לערי גוש דן מסביב בעד משכורות יותר גבוהות (לפחות לפי מודעות הדרושים בעיתון)
זה אוטומטית אמור לשפר את התנאים של המטפלות המקומיות

רוב העבודות במשק הם ברוטו ומזה יורד פנסיה מס הכנסה וביטוח לאומי
נכון, ברור.
רק ציינתי שהסכום הנ''לה הוא ברוטו וממש לא נטו..
עד הנטו נשאר הרבה פחות מזה לפעמים.
אני מהצפון חמודה
עכשיו מובן ה-כ-ל!!!
בצפון אכן ניתן למצוא מעונות טובים יותר ביחס למרכז.
אחד הפרמטרים ההכרחיים שעומד לטובתם זה מס' הילדים שהרבה פעמים הוא קטן לפחות במחצית מהמס' ששני ברק, מודיעין, עילית, בית שמש, ביתר, פתח תקווה וכ'
מה גם שהציבור שעובד במעון בצפון זה לא אותו ציבור של המרכז וירושלים (קרי ערים לחרדיות בעיקר-נשות אברכים לרוב)
המנהלת שם מבינה טוב טוב שאין לה עם מי לשחק, ובנוסף יש נורמות מקובלות שיהא חייבת לעמוד בהם מה שכאן לא קיים!!!
זה אוטומטית אמור לשפר את התנאים של המטפלות המקומיות
קודם כל זה ממש לא נכון!
שנית-גם אם זה נכון זה בפועל לא קורה..
לא משנה מה יקרה בחוץ 90% מהמעונות בבני ברק מעסיקים בשכר מינימום או מקסימום ב32-35 ש''ח לשעה(זה עוד נחשב לשכר טוב!!! הסכום הזה)
וזה פשע מטורף!!!
מטפלת אמורה לקבל לכל הפחות 40 ש''ח לשעה!!
למה זה מובן שמורה שמלמדת מ8 עד 1 כשיש לה כל שעה הפסקה, והיא לא מתחילה אפילו לעבוד ברמת הקושי הזו, מקבלת משכורת כפולה ומכופלת בעוד שמטפלת שעובדת נון סטופ כולל עבודות שלא נעימות לאף אחד קרי: החתלות, שטיפת הגן, שטיפת שירותים, שטיפת כלים בכמויות גדולות, (ואל תגידו לי התרגלה, כי אין מציאות כזו!!
שלא לדבר על עבודה שנעשת תחת בכי וצרחות של הילדים, או גחמות של הורים משונים...
אני לא באה להוריד מערך המורות ממש לא, אבל בדיוק כמו שמובן השכר של המתכנתות, הגרפיקאיות, הערכות, המורות, המפקחות, המנהלות.
צריך להיות מובן גם השכר של המטפלות!!
מטפלת היא לא כושי, וזה שהיא בחרה לעבוד במקום כזה והיא שותקת לא מתיר לעשות מה שרוצים!!

יש לי בת משפחה מתוקה ממש שעובדת כבר כמה שנים במעון, היא לא עוזבת שם מסיבה פשוטה-שאין לה מקום אחר כרגע.
היא אשת אברך אמא לקטנטנים שנקרעת כל בוקר מ8 עד 4 במשרה ראשונה ואח''כ יחד עם הילדים שלה היא חוזרת הביתה למשרה /שניה,
לא פעם יצא לי לפגוש אותה, ואמרתי לה מפורשת תעזבי את העבודה לפני שיקרה לך משהו!!..(אני ממש לא הטיפוס שאומר את זה..שתבינו מה ראיתי שגרם לי לומר משפט הזוי שכזה.)

@Harmonyapro אני לגמרי איתך.
לדעתי מטפלת אמורה להרוויח יותר ממורה- זו עבודה קשה יותר, ויותר מעובדת משרד- זו עבודה משמעותית יותר לכולנו.
אבל בעולם שלנו הכל מתבסס על ביקוש והצע, ואם המשכורת היא כזאת זה בגלל שעדיין יש כאלה שעובדות במשכורת הזאת.
קחי למשל את העוזרות. נכון שאת תשלמי לעוזרת גם 50 ש"ח לשעה? למה?
לא תעדיפי לתת לה 30 למרות שהיא עובדת כל כך קשה?
כי אין עוזרת שתעבוד ב30 לשעה, אין.

אני לא מכירה באופן אישי שום עובדת מעון, אבל במעון של הבת שלי המטפלות עובדות עד 1, זה תיאור מצב עובדתי.
מעלה השערה שאולי הביקוש האדיר לעובדות בתחום גרם להעלאת התנאים בטיפה.

צריך לדעת שעוברים כאן על החוק.
ולעבור על החוק זהו סיכון ....
א. חוק הפיקוח על מעונות יום לפעוטות, תשע"ט-2018
חוק ארוך עם הרבה פרטים ...
ב. מע"מ. באופן כללי (איני רו"ח) מעון חייב במע"מ, אלא אם כן מדובר בעמותה.
עמותה לפי החוק אינה למטרת רווח.
אם מישהו 'מצליח' להוציא כסף בכל מיני קומבינות ... אז הוא עובר על החוק

אם ילד ניזוק בגן ולא עבדו לפי הכללים, הבעלים בצרות ...

כל אחד יעשה את השיקול שלו.
אבל אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש .
לברר מהו החוק ומהו הסיכון שאדם לוקח על עצמו.

@Harmonyapro אני לגמרי איתך.
לדעתי מטפלת אמורה להרוויח יותר ממורה- זו עבודה קשה יותר, ויותר מעובדת משרד- זו עבודה משמעותית יותר לכולנו.
אבל בעולם שלנו הכל מתבסס על ביקוש והצע, ואם המשכורת היא כזאת זה בגלל שעדיין יש כאלה שעובדות במשכורת הזאת.
קחי למשל את העוזרות. נכון שאת תשלמי לעוזרת גם 50 ש"ח לשעה? למה?
לא תעדיפי לתת לה 30 למרות שהיא עובדת כל כך קשה?
כי אין עוזרת שתעבוד ב30 לשעה, אין.

אני לא מכירה באופן אישי שום עובדת מעון, אבל במעון של הבת שלי המטפלות עובדות עד 1, זה תיאור מצב עובדתי.
מעלה השערה שאולי הביקוש האדיר לעובדות בתחום גרם להעלאת התנאים בטיפה.
הסיבה היא פשוטה,
מעון זו עבודה שלא מצריכה הכשרה כלשהי וגם לא מעמידה כלפי חוץ את האדם במצב לא נעים. (אף אחד לא באמת רואה מה קוראה בפנים.)
זו הסיבה שהרבה נשים צעריות נשות אברכים שחייבות לפרנס ואין להן שום אופציה אחרת, או נשים מבוגרות שלא למדו מקצוע כלשהו וממש לא בכיוון ללמוד עכשיו, והם חייבות כרגע לכסות את החובות מהחתונות וכ' הולכות לשם.
הם לא ידברו כי הם כבר מבינות מצוין שזה לדבר אל הקיר, הם לא יעזבו את העבודה כי הם גם יודעות מצוין שאין להן אופציה אחרת, ולהישאר בבית זה ממש לא אופציה כרגע.
הביקוש הוא אדיר וההזוי ביותר שלמרות הקושי של המנהלות למצוא עבודות (ואגב- כיום נדיר למצוא מעון שלא צריך עובדות) קשה למצוא מעונות שהפנימו את העניין ושיפרו את התנאים.

אצלינו במשפחה בנתיים לא שמנו במעון, אם אני אגיע ליום כזה, לעניות דעתי אברר טוב טוב מה קורה שם.

שתבינו טוב!! מטפלת שעובדת בתנאים כאלו עם כל הרצון הטוב שלה, זה עדיין משפיע על הילדים לפעמים, (ולא צריך ללכת רחוק, מספיק דברים קטנים כמו מצב רוח, התמרמרות..זה לא נעים ולא טוב לילד להיות עם מטפלת כזו)
זה לא נראה לי שמשהו ירצה.

זו הסיבה שהרבה נשים צעריות נשות אברכים שחייבות לפרנס ואין להן שום אופציה אחרת, או נשים מבוגרות שלא למדו מקצוע כלשהו וממש לא בכיוון ללמוד עכשיו, והם חייבות כרגע לכסות את החובות מהחתונות וכ' הולכות לשם.

עדיין יש בכל שבוע כמה וכמה מודעות דרושות בחינמונים. בגבעת שמואל, פתח תקווה, רמת גן, אור יהודה ותל אביב
אין לי מושג מה התנאים שם, אבל מאמינה שזה לא מינימיום

אני גם מהצפון כמו @איטא (אם אני לא טועה - מהזיכרון שלי על הודעות אחרות שלך, שתינו חיפאיות)
ויש פה מעונות מצוינים
והפוך - מנהלת המעון של הילדים שלי נלחמת בהורים שיביאו את הילדים בזמן על מנת לא להרוס את סדר היום של הילדים ושבזמן שהם ישנים המטפלות תוכלנה לנוח ולא תצטרכנה לטפל בילד שההורים שלו נתנו לו לישון עוד כמה שעות בבוקר

ואכן במעון של הילדים שלי אין תחלופה גבוהה של מטפלות והן כולן(מי שאני מכירה) מקסימות ומסורות,
הילדים נהנים ללכת למעון והיו לי ילדים שבכו בשבת למה לא הולכים למעון

הבת שלי סיימה שנה שעברה מעון המטפלת אמרה שזה עבודה קשה מידי ולא מתאימה לכל אישה ושהיא לא משיכה בשנה הבאה.
וכלפי הילדים ממ לא הרגישו שאין לה כח או משהו.
הבת שלי ממש מתוסבכת אליה והיה מסכימה להמשיך שם שנה נוספת

עדיין יש בכל שבוע כמה וכמה מודעות דרושות בחינמונים. בגבעת שמואל, פתח תקווה, רמת גן, אור יהודה ותל אביב
אין לי מושג מה התנאים שם, אבל מאמינה שזה לא מינימיום
זה לא מינימום זה אולי טיפה יותר..
אבל לא משנה, מה שחשוב שזה לא עושה כלום לגבי מה שכן קורה בבני ברק פנימה.

נכון, ברור.
רק ציינתי שהסכום הנ''לה הוא ברוטו וממש לא נטו..
עד הנטו נשאר הרבה פחות מזה לפעמים.

עכשיו מובן ה-כ-ל!!!
בצפון אכן ניתן למצוא מעונות טובים יותר ביחס למרכז.
אחד הפרמטרים ההכרחיים שעומד לטובתם זה מס' הילדים שהרבה פעמים הוא קטן לפחות במחצית מהמס' ששני ברק, מודיעין, עילית, בית שמש, ביתר, פתח תקווה וכ'
מה גם שהציבור שעובד במעון בצפון זה לא אותו ציבור של המרכז וירושלים (קרי ערים לחרדיות בעיקר-נשות אברכים לרוב)
המנהלת שם מבינה טוב טוב שאין לה עם מי לשחק, ובנוסף יש נורמות מקובלות שיהא חייבת לעמוד בהם מה שכאן לא קיים!!!

קודם כל זה ממש לא נכון!
שנית-גם אם זה נכון זה בפועל לא קורה..
לא משנה מה יקרה בחוץ 90% מהמעונות בבני ברק מעסיקים בשכר מינימום או מקסימום ב32-35 ש''ח לשעה(זה עוד נחשב לשכר טוב!!! הסכום הזה)
למטפלות במעון של הבת שלי משלמים 29.12 במקרה ראיתי את התלוש ופשוט התבישתי בשבילה
אי אפשר לעגל ל30? מה זה?

אני המומה שיש מי שלא מודע למצב המזעזע של המטפלות במעונות.
מדובר בקבוצת הכוח הכי חלשה בציבור החרדי!
הגיע הזמן שנרים אנחנו את הכפפה, לפני שנאלץ לחוות מקרים קשים כדוגמת המצב בציבור הכללי.
כמעט ואין צוות איכותי שבוחר מרצונו ללכת למקצוע הזה.
זאת טעות איומה להפקיד את כל דור העתיד שלנו, בדיוק במצב בו הוא הכי חסר ישע, בידי מי שלא מעונין לטפל בו.

ולמען הסר ספק, מטפלות- אני לגמרי אתכן, מגיע לכן שכר גבוה הרבה יותר ממה שאתן מקבלות,
מגיעה לכן שעת מנוחה באמצע היום (יחד עם הילדים),
אתן לא אמורות לחוות התעמרות.

למטפלות במעון של הבת שלי משלמים 29.12 במקרה ראיתי את התלוש ופשוט התבישתי בשבילה
אי אפשר לעגל ל30? מה זה?
מזעזע.
אבל לגמרי לא מפתיע.
זאת טעות איומה להפקיד את כל דור העתיד שלנו, בדיוק במצב בו הוא הכי חסר ישע, בידי מי שלא מעונין לטפל בו.
זאת לא הגדרה נכונה,
הם רוצות לטפל בהם, הרבה מהן אפילו נהנות ומשקיעות, אבל הם חוות תנאי עבודה מזעזעים וזאת למה???????
אולי הם באמת לא היו הולכות למשרה כזו מלכתחילה אבל:
ראשית- הם כבר כאן, ועושות את העבודה מצוין אז למה שלא יגיע להן את מה שמגיע להן ביושר כמו לכל אחד מאתנו??
שנית- מאמינה שאם יעלו את השכר וישפרו את התנאים דבר ראשון גם אלה שהולכות בלית ברירה פתאום זה ייראה אחרת כי זאת נהייתה אופציה סבירה וטובה יותר אז למה לא?!, ושנית הרבה טובות שבחרו להישאר בבית למרות הכל בגלל התנאים ימצאו את עצמן בוחרות להגיע..

התוצאה שנקבל-
א. כח עבודה מלא בשוק.
ב. מטפלות מרוצות וילדים פי כמה.
ג. רוגע ואימון גבוה בין ההורים לצוות וכמובן בין הילד למטפלת.

''ואהבת לרעך כמוך''-אני לא אחת מהן, אבל כן זה כואב לי הסיפור הזה מאד!!! אז מה יש אם נתאחד קצת למען קבוצה חלשה יותר?
אחרי הכל גם אנחנו נרוויח מזה אז למה לא???

החסרון היחיד בדבר הזה-
חופשה אחת פחות למנהלת, ורכב משנתון קודם.

חוצפה גדולה ככה להשחיר את שמם של המנהלות שעושות הכל כדי שלילד שלך יהיה הכי טוב
לא מכירה מנהלת שלא נותנת לנח!!!!
וכן רוב המטפלות עובדות עד 1 ורק יום אחד בשבוע עד 4

יש מעון אחד ששם זה ככה?סבבה אבל ממממש לא כולם!!!

וכן המטפלת של הבת שלי כבר 7 שנים במעון לא נראה שמשהו עומד עליה עם סכין ומאיים שלא תעזוב
נראה שהיא ממש אוהבת תעבודה
ייאלה תפסיקו להתבכיין!
סליחה שלחצתי לך על היבלת
אבל מה שכתבתי זה עוד בעדינות!!!

אני מכירה עוד שתי מטפלות שעזבו את המעון בגלל התעמרות של המנהלות
אני לא אומרת שכל המנהלות הן כאלו
ולא חושבת שבכל המעונות המצב כ''כ גרוע
אבל מספיק שאני מכירה שלוש מטפלות באופן אישי שמתארות שהמצב שם בלתי נסבל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה