דרוש מידע מענקים לאנשים ששהו בשמחת תורה באופקים - איך מקבלים??

איזה חוסר יושר ואבסורד !
מי שגר בישוב מזכה כמו: אופקים יתד מפלסים פרי גן שדרות ישע מגן.
ולא הוכר כנפגע איבה, - יקבל לפי הרמה הנמוכה ביותר.
אבל מי ששהה בישובים אלו ולא גר שם - יקבל לפי הרמה של הישוב (רמה 2) ולא צריך שיהיה מוכר כנפגע פעולות איבה !
איזה אבסורד !

איזה חוסר יושר ואבסורד !
אבל מי ששהה בישובים אלו ולא גר שם - יקבל לפי הרמה של הישוב (רמה 2) ולא צריך שיהיה מוכר כנפגע פעולות איבה !
איזה אבסורד !
איפה מצוין הפרט הזה?

איזה חוסר יושר ואבסורד !
איזה אבסורד !

אולי מי שגר ולא שהה שם מקבל את הרמה הנמוכה

אולי מי שגר ולא שהה שם מקבל את הרמה הנמוכה
בדיוק, אני הבנתי את זה כך:

"תושבי יישובים אלה שלא שהו בהם ב- 7.10.23 או שלא הוכרו כנפגעי איבה - יקבלו סיוע ברמה 1."

אם אחד מהתנאים מתקיים, כלומר:
  • אם הם שהו ביישוב בתאריך 7.10.23 או
  • אם הם הוכרו כנפגעי איבה,
הם יקבלו את הסיוע ברמה 2.

אם שני התנאים לא מתקיימים (לא שהו ביישוב ולא הוכרו כנפגעי איבה), אז הם יקבלו סיוע ברמה 1.

לכן, זה "או" ולא "וגם".

למה להטעות
אפשרי גם למי שהתארח
צריך לצרף הצהרה מהמארח
אם תמצאי אפשרות כזאת באתר של ביטוח לאומי אני אשמח בשביל כולם,
אין כרגע באתר אפשרות כזאת, יש אפשרות רק עם הוכחה שזה-אישור לימודים או קבלה ממלון.

אתם הבנתם לא נכון
מספיק שאחד מהתנאים מתקיים, כלומר או שלא שהיתם ביישוב או שלא הוכרתם כנפגעי פעולות איבה
אתם תקבלו רמה 1, בשביל לקבל רמה 2 צריך גם להיות מוכר כנפגע פעולות איבה וגם לשהות ביישוב ב07/10.
ולכן אורחים שהיו באופקים יקבלו בדיוק כמו תושב העיר שלא הוכר כנפגע פעולות איבה.

יש, ואין צורך בהצהרה רשמית. כנראה אפשר גם ידנית
בדקתי את זה כעת
שוב, אני אשמח בשביל כל מי שיקבל, אבל כמו שכולם אתמול היו בטוחים שכולם יקבלו בסוף 14000 והתברר שזה לא נכון, גם בנושא הזה צריך משנה זהירות לפני שמבטיחים לאנשים כסף, בפרוטוקול הועדה כתבו שיצטרכו להוכיח שהות באופקים, וגם אם כרגע לא צריך להמציא שום הוכחה, מסתבר שהכסף לא ייכנס לאורחים באופקים אוטומטית והם יצטרכו להוכיח את זה, הגשת בקשה אין משמעה קבלת הכסף, כפי שכתוב בסוף הגשת הבקשה "באם תמצא זכאי לקבלת המענק המענק ייכנס באופן אוטומטי"

אתם הבנתם לא נכון
מספיק שאחד מהתנאים מתקיים, כלומר או שלא שהיתם ביישוב או שלא הוכרתם כנפגעי פעולות איבה
אתם תקבלו רמה 1, בשביל לקבל רמה 2 צריך גם להיות מוכר כנפגע פעולות איבה וגם לשהות ביישוב ב07/10.
ולכן אורחים שהיו באופקים יקבלו בדיוק כמו תושב העיר שלא הוכר כנפגע פעולות איבה.
איך הבנת את זה?
מעתיקה מהניסוח של ביטוח לאומי:
תושבי יישובים אלה שלא שהו בהם ב- 7.10.23 או שלא הוכרו כנפגעי איבה - יקבלו סיוע ברמה 1.

משמע:
אם הם תושבי המקום ושהו שם ב-7.10 יקבלו רמה 2.

ושאלה נוספת:
האם המושבים ליד
כמו בתפרח, גילת
לא מקבלים שום מענק?!

אני ביררתי את העניין לעומק, כפי שקבעה הועדה בראשות חה"כ אייכלר (צריך לקרוא את כל הפרוטוקול ולא רק חצאי דברים), תושבי אופקים שלא הוכרו כנפגעי פעולות איבה זכאים לדרגה 1, זה מאוד נחמד הלומדעס' שכולם עושים כאן, אבל אתם צריכים להבין, ברגע שהייתה החלטת ועדה בכנסת, זה לא משתנה סתם ככה פתאום ובודאי שלא בסכומים בסדר גודל כזה, מבירור מול גורמים בעיריית אופקים כפי שכבר כתבתי כדי לקבל דרגה 2 צריכים להתקיים שתי התנאים, גם שהות ביישוב וגם הכרה כנפגע פעולות איבה, כל דקדוק אחר הוא אבק פורח...
בנוגע לאנשים שהתארחו באופקים, זה נכון שישנה אפשרות להגיש בקשה, אבל עדיין זה לא אומר שישנה זכאות אוטומטית, מה שאמור לקרות בהמשך זה שמי שהצהיר שהתארח באופקים יצטרך להוכיח את זה, ולא כל דבר נחשב להוכחה, ולכן צריך להמתין, אני לא אומר שלא יקבלו, רק שמי שהגיש בקשה לא אמור לקבל באופן אוטומטי כל עוד הוא לא הוכיח שהייה באופקים, וגם כאן דקדוקים וסברות הם חלום יעוף...

מישהו יודע איך אני מוגדר כתושב חוץ מזה שבתעודת זהות אני רשום שגר באופקים
לדוג' לגבי הנחה ברב קו של תושב דרום ראיתי שיש אופן אחד של חבון ארנונה שמשולם על שמי , והיה עוד אפשרות נוספת [באם אין לי חשבון ארנונה על שמי] של הצהרת עו''ד שאני תושב המקום
אשמח למענה

מישהו יודע איך אני מוגדר כתושב חוץ מזה שבתעודת זהות אני רשום שגר באופקים
לדוג' לגבי הנחה ברב קו של תושב דרום ראיתי שיש אופן אחד של חבון ארנונה שמשולם על שמי , והיה עוד אפשרות נוספת [באם אין לי חשבון ארנונה על שמי] של הצהרת עו''ד שאני תושב המקום
אשמח למענה
מקווה שפה תמצא מענה לשאלותיך

קבצים מצורפים

• מצגת הדרכה מענק גבורה לעיריית אופקים 06.03.25 (002).pptx
    1.1 MB · צפיות: 34
בנוגע לאנשים שהתארחו באופקים, זה נכון שישנה אפשרות להגיש בקשה, אבל עדיין זה לא אומר שישנה זכאות אוטומטית, מה שאמור לקרות בהמשך זה שמי שהצהיר שהתארח באופקים יצטרך להוכיח את זה, ולא כל דבר נחשב להוכחה, ולכן צריך להמתין, אני לא אומר שלא יקבלו, רק שמי שהגיש בקשה לא אמור לקבל באופן אוטומטי כל עוד הוא לא הוכיח שהייה באופקים, וגם כאן דקדוקים וסברות הם חלום יעוף...
בטופס יש סעיף נוסף שצריך להעלות רישומי שיחות או התכתבויות מהטלפון בתור הוכחה לשהות בעיר.
אבל יש בזה שני בעיות.
א. החרדים לא השתמשו בטלפון בשבת אז איך הם יוכיחו ??
ב. אי אפשר להביא פירוט שיחות יותר משנה אחורה (בדקתי בפרטנר), אז איך הם רוצים שיביאו להם רישומי שיחות ?!

אם אני מביאה הצהרה מהמארח זה לא נחשב?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה