מענק העצמאיים נובמבר-דצמבר

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול
פתחתי עסק בתחילת 2020 ממש לפני הבלגן הגדול:(
וההפסדים גדולים....
יש לי זכאות למענק כלשהו??

• הוסף לסימניות
כמו שאת ישראלית ופתחת את העסק בשביל המענקים.
גם מי שיושב שם למעלה הוא ישראלי ויודע את כל מה שעושים.
ואגב מישהי אמרה לי שהם כללל לא מתרגשים ממליון המובטלים שיש כאן כי למעלה מחצי מובטלים בלבן אך עובדים בשחור .וד"ל.

• הוסף לסימניות
מישהו מהיושבים ראשונה במלכות יודע מתי המענק יפתח לבקשה?
איפה החשבונאים שבינינו?

• הוסף לסימניות
מישהו מהיושבים ראשונה במלכות יודע מתי המענק יפתח לבקשה?
איפה החשבונאים שבינינו?
אי אפשר לדעת..
כשרשות המיסים יחליטו..
ואז בד"כ החברים בלשכת יועצי המס וכד'. מקבלים הודעה מהלשכה.

• הוסף לסימניות
הפרסום של רשות המיסים בחודשיים האחרונים היה שזה יפתח ב 15.1 היום הממשלה או הקבינט התכנס בנושא מענקים לעסקים אולי יקדימו את זה בגלל הסגר.

• הוסף לסימניות
מי מנחש איך יחושב המענקים בינואר פברואר בהשוואה לפי איזה שנה19- או20 לפני הקורנה??????????????

• הוסף לסימניות
צריך לנסות להגיש שאילתה לרשות המיסים
אולי יחוסו...

• הוסף לסימניות
היום הממשלה או הקבינט התכנס בנושא מענקים
אישרו מענק נוסף:
1. רף הזכאות המקל למענקי הסיוע לעסקים בדבר הוצאות קבועות כפי שנקבע לחודשים נוב'-דצמ' 2020, יוארך גם לתקופת הזכאות ינואר-פברואר 2021. כמו כן נקבע כי בסמכות שר האוצר להאריך הרחבה זו לשאר תקופות הזכאות.

2. יינתן מענק סיוע נוסף לעסקים:

א. עסק שמחזור עסקאותיו בשנת 2019 היה מעל 18 אלף ש"ח ואינו עולה על 300 אלף ש"ח ושחלה ירידת מחזור בשיעור של לפחות 25% בין פעילות העסק בתקופה שמחודש מרץ עד דצמבר 2020 לפעילותו בתקופה המקבילה בשנת 2019.
גובה המענק יקבע בהתאם לעומק הפגיעה:

– פגיעה של 25%-40% במחזור העסקים- מענק בגובה 3000 ש"ח.
– פגיעה בגובה 40%-60% במחזור העסקים- מענק בגובה 5000 ש"ח.
– פגיעה מעל 60%- מענק בגובה 9000 ש"ח.
* לעוסק פטור תיבחן ירידת המחזורים בשנת 2020 מול שנת 2019, לצורך קביעת הזכאות לסכומי המענק.

ב. עסק שמחזור עסקאותיו בשנת 2019 היה בין 300 אלף ₪ ל-400 מלש"ח, שהיה זכאי לשלושה או יותר מבין מענקי הסיוע להשתתפות בהוצאות שניתנו באמצעות רשות המסים. גובה המענק יעמוד על- 50% מממוצע מענק ההוצאות הקבועות שניתן לעסק עד כה בגין תקופות זכאות בשנת 2020, עד לגובה של 50 אלף ש"ח.

3. שר הפנים יתקן תקנות שבמסגרתן יינתן החזר הוצאות ארנונה גם לעסקים שנפגעו במעל 400 מלש"ח והזכאות תיקבע בהתאם לרף הזכאות שייקבע לעסקים במחזורים של בין 200 ל-400 מלש"ח ביחס לחודשים המקבילים בשנת 2019.

המודגש זה שינוי כיוון חשיבה בנוגע לעו"פ.
כלל המענקים עד היום התייחסו בהצהרות להשוואת החודשים התואמים ב2019. ולא ממוצע שנתי.

• הוסף לסימניות
מנין לך?
על סמך מה?
אולי היה מוגזם לכתוב מידיעה כל עוד אני לא יושבת בראש משרד האוצר, אבל כך אמרה לי רואת החשבון שלי, והיא הסבירה לי גם את ההיגיון של זה כי לא יתכן שישוו חודשים ל2020 כשכבר העסקים התחילו להפסיד, זה חייב להיות מושווה ללפני משבר הקורונה, אחרת לאף לאף אחד מאיתנו שקיבל מענקים לא יגיעו מענקים נוספים.

מקווה שהצלחתי להסביר

• הוסף לסימניות
אולי היה מוגזם לכתוב מידיעה כל עוד אני לא יושבת בראש משרד האוצר, אבל כך אמרה לי רואת החשבון שלי, והיא הסבירה לי גם את ההיגיון של זה כי לא יתכן שישוו חודשים ל2020 כשכבר העסקים התחילו להפסיד, זה חייב להיות מושווה ללפני משבר הקורונה, אחרת לאף לאף אחד מאיתנו שקיבל מענקים לא יגיעו מענקים נוספים.
אבל חודשים 1-2 ב2020 היו לפני משבר הקורונה, למה אי אפשר להשוות אליהם?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה