מענק קורונה - פעימה שלישית

• הוסף לסימניות
אודה לעזרה ולהסבר אודות ההוצאות הנחסכות, את מי מהן לוקחים ואת מי משמיטים.
מתבססים על דוח חתום אחרון?

• הוסף לסימניות
הוצ' שכר נחסכות - שכר עבודה שנחסך בחודשים 3-4/20 עקב חל"ת/פיטורין, מוכפל ב-6 (חישוב השכר שנחסך: ממוצע השכר החייב בדמי ביטוח בחודשים 12/19-1/20 חלקי 30 כפול מס' ימי השהיה בחל"ת או פיטורין כפול 1.25).
תשומות 2019 - ע"פ התשומות שדווחו למע"מ בשנת 2019 + הוצ' במע"מ אפס (למשל קנית פירות וירקות).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

דילמה חינוכית...

ב"ה זכיתי לילד צדיק, מתוק, חברותי ו... חכם. מאוד, אפילו.
בבית העובדה הזו אינה בולטת במיוחד, בהתחשב בכך שממוצע האיי קיו המשפחתי מעל הממוצע.
הוא מודע לכך שהקב"ה ברך אותו בכשרונות מיוחדים, אבל בחיי היומיום אנחנו לא מניחים את הדגש על כך, כי אם על ההתנהגות והמידות הטובות.
בחיידר לעומת זאת, הוא זוכה לתשומת לב מוגברת. המלמדים רואים בו ככל הנראה אתגר מיוחד: משוחחים איתו, מתפעלים, דורשים ממנו מעבר... ועדיין, משתדלים לעשות זאת בהבלעה ובעדינות, כבקשתנו.
אני מעריכה אותם על כך מאוד. מכירה את הילדון ואת האתגר החינוכי שהוא הביא אל פתחנו.
אבל כעת, מסתבר שהמלמד החדש אוחז בגישה שונה ממנו:
הוא הכריז על הילד כ"סגן המלמד". הווה אומר מסירת שיעור שבועי לחבריו לכיתה, סיוע לחברים מתקשים...
על פניו, הכוונה נפלאה לילד אודות שימוש נכון בכשרונות.
אבל אני כ"כ לא אוהבת את הרעיון!
לא חושבת שנכון להעצים את החלק המסוים הזה במכלול האישיותי שלו. אפילו האינטרקציה החברתית שברעיון לא מניחה את דעתי.
אני רוצה שהוא יהיה חלק אינטגרלי מהחברה. ילד נוסף.
אני חוששת שהפעולות הללו יגרמו לו ח"ו להפוך לגאוותן/ שתלטן/ שאר מידות רעות.... ☹️
מה גם שהוא עלול להתקבע בתור מצטיין החיידר, ילד הפלא... מצטמררת מלהרהר בתורמים המבקשים להשתעשע בשיחה עימו. בהערצה.
מנגד, אלו נתוני החיים שלו. ככה"נ הוא יגדל למציאות כזו. לשוֹנוּת. לתפקיד שלשמו נוצר.
האם הגישה שלי תיתן לו בסיס יציב וסטנדרטי? האם הגישה ההפוכה תכין אותו טוב יותר?
הורים, מורים, מחוננים וכל מי שחש הזדהות עם היבטי השאלה: אודה לכל דעה אובייקטיבית ושקולה, כצעד ראשוני בדרך לייעוץ מקצועי בע"ה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה