מצוקת השידוכים

נכתב ע"י msphoto;1445338:
אני מכיר מקרוב מאוד מישהי איכותית מאוד, שיש לה גם לא מעט כסף, וההורים שלה לא מוכנים בכלל לדבר בנושא של כסף עד שזה לא יגיע לשלב מעשי.
היא הורידה הצעה של בחור לכאורה טוב וכו' בגלל שהוא דיבר יותר מידי על כמה נותנים וכמה וכמה..

חבל שזה סיפור מיוחד.. זה היה אמור להיות ככה מלכתחילה.
שימו לב.. המון שידוכים מציעים בחורים/בחורות זהב!!
ו...אנחנו? מסתכלים על כסף.. מה יהיה?
לא אומרת שכסף זה לא נתון נחמד.. אבל בשום אופן שזה לא יי שיקול!

אני לא מצדיקה חלילה את ההסתכלות הזאת על "כמה נותנים", אבל אם דובר פה באשכול על מבוגרים - אז ממה שאני מכירה, בגיל המבוגר יותר, כבר פחות מסתכלים על הנתון הזה, וגם ההורים של הבחורים כבר מסכימים להתפשר, העיקר שהבן שלהם יתחתן..
[אלא אם כן 'מבוגר' זה עניין יחסי... וגם זה נכון...]

עד עכשיו ישבתי בשקט
עכשיו אני כבר לא מצליחה...
נכון,
יש בחורים שדורשים, יש הורים שדורשים, יש ישיבות שמעודדים את הבחורים לדרוש.
הרבה רבנים יצאו נגד זה, אבל המציאות היא שיש הרבה שעדיין דורשים, מבטיחה שאני לא מעודדת את זה בכלל!! ( ;) )
משהו אחד חשוב כאן בכל האשכול הזה, לדעתי חלקו אותו לכמה אשכולות:
כל ציבור והמושגים שלו!!
ולא רק בענין הכסף...
מערבים כאן כל מיני מושגים ואנשים סותרים, בטח! הוא מדבר על ציבור ליטאי והשני עונה לו על ציבור ספרדי.
השבוע שמעתי על אמא של בחור חסידי שאומרת שהיא לא נותנת שקל, הייתי בהלם - למה? כי אצלינו בציבור מקובל שנותנים לפחות משהו.
תחשבו על זה!

נכתב ע"י יעל א;1445160:
נכון, אבל כל האשכול הזה אודות היוצאי דופן. הרוב נישאים ב"זמן".
בינתיים אפאחד לא העלה למעשה נתונים של בחור/ בחורה מעוכבים(בלי שם ופרטים מזהים-ע"מ להמשיך באישי אם יש רעיון.). וחשבתי שזו מטרת האשכול... חבל.

חוץ מ"המאגר" שיקום או שלא (בהכרעת חברי הפורום הנכבדים... ;))....

אם נאמר לעצמנו: נעצור רגע משגרת חיינו וננסה לדלות רעיון או שניים, להרים טלפון להציע, אם יש מקום להתקדם אז נבחן את עצמנו עד כמה אנחנו מסוגלים או לא (עם האוכל בא התיאבון...) לסגור את השידוך, ואז להמשיך או לחילופין לתת לשדכן לסגור.

צעד אחד קטן לדרך ארוכה ארוכה....

נכתב ע"י Nיכל;1445377:
אני לא מצדיקה חלילה את ההסתכלות הזאת על "כמה נותנים", אבל אם דובר פה באשכול על מבוגרים - אז ממה שאני מכירה, בגיל המבוגר יותר, כבר פחות מסתכלים על הנתון הזה, וגם ההורים של הבחורים כבר מסכימים להתפשר, העיקר שהבן שלהם יתחתן..
[אלא אם כן 'מבוגר' זה עניין יחסי... וגם זה נכון...]

זה פשוט עוולה להביא אותו לגיל מבוגר בשביל דבר כזה ורק אז להבין שהחתונה שלו כבר לא תהיה עסקת חייהם... מה עם מה שהוא עובר בינתיים?

נכתב ע"י קקטוס;1445342:
לא משנה
תקראי, זה רק יחדד לך את האקסיומה ההזויה שקבעת.
רק בשבת הזאת פגשתי משפחה ליטאית ממכרי, שלוש מהבנות נשואות לליטאים, ושלוש אחרות נשואות לחסידים - חסידיות לכל דבר ועניין.
כולן בוגרות וולף - הלוואי אצל כל המשפחות הרמוניה שכזאת.

לא יודעת למה אתה מתכוון בקשר לדברים הזויים שקבעתי
גם אני מכירה משפחה ליטאית שהבנות התחתנו עם חסידים אבל זה פחות מצוי
שוב, אי אפשר לקחת רשימה של בחורים ורשימה של בחורות ולהתאים סתם עם סגנון שמים וארץ
אני חושבת שחסידי עם ליטאית שומעים יותר מאשר ליטאי עם חסידית
תקנו אותי אם אני טועה

כשאני קורא פה הרבה מהתגובות, אני נזכר בטעם שנתנו על הסגולה להיוושע בזיווג על ציונו של התנא רבי יונתן בן עוזיאל:
אמרו על כוח קדושתו של רבי יונתן, שבשעת לימודו עוף הפורח מעליו נשרף... כ"כ הסגולה שבענייני שידוכים הרבה פרפרים וציפורים שמתעופפים סביב ההורים/הסבים המשודכים (מחק את המיותר) יישרפו...

ולגופו של עניין, אנחנו לא נצליח לחנך לא את ההורים ולא את בני משפחותיהם איך לנהוג באשכול זה, מה שכן, עזרתנו הצנועה יכולה להתבטא במאמץ מינימלי לטובת העניין.

שבוע טוב ובהצלחה.

נכתב ע"י קקטוס;1445342:
לא משנה
תקראי, זה רק יחדד לך את האקסיומה ההזויה שקבעת.
רק בשבת הזאת פגשתי משפחה ליטאית ממכרי, שלוש מהבנות נשואות לליטאים, ושלוש אחרות נשואות לחסידים - חסידיות לכל דבר ועניין.
כולן בוגרות וולף - הלוואי אצל כל המשפחות הרמוניה שכזאת.

מעודי לא הבנתי,
מדוע אדם שחושב אחרת הוא הזוי

בקיצור מי מרימה את הכפפה לציבור הליטאי והספרדי ? וגם לגרושים אני מחפשת

באמת א"א אפשר להשאר שווה נפש אחרי כזה אשכול.
אבל למה אף אחד עוד לא דבר על זה שהבחורים (או ההורים שלהם)
דרשו סכום עתק והאבא של הבחורה נחנק ושילם והזוג המאושר קנה דירה במרכז בני ברק
ועכשיו אחי הכלה מתחננים לחברים שלהם שאת הכספי מעשרות יעבירו להם כי הם אוספים כסף לאבא שלהם שרץ מגמ"ח לגמ"ח

זה לא סיפור אחד או שתיים ששמעתי
וזה פשוט מקומם עד איפה האטימות תגיע???
בהתחשב בזה שלכל הבחורים יש גם אחיות (אולי זה התשובה)

יש לי חסיד בן 28, פתוח לשמוע גם על ליטאית/ספרדיה.
אולי כדאי לרכז רשימה אחת לכל המגזרים אם מדובר בגילאים מופלגים..

נכתב ע"י פלספלס;1445424:
מעודי לא הבנתי,
מדוע אדם שחושב אחרת הוא הזוי
לא האדם הזוי, ח"ו.
האקסיומה שחסיד לא יכול לשאת ליטאית, משום שהיא תמרר לו את החיים, ולא תתן לו ללכת לטישים והתוועדויות, היא הזויה.

נכתב ע"י yudb;1444690:
(הבחורים ברמה שלה דורשים בד"כ לפחות 700,000).

בחור שדורש הוא לא בחור טוב, הוא סויחר טוב
איזו עסקה משתלמת.. תלמד שנתיים קבל קרוב למליון שח!
הרב דיאמנט מעיד מהשטח על בחורים שהיו יוצאים לעבוד,
אבל פשוט משתלם להם כרגע לשבת וללמוד..

נכתב ע"י Smeshi;1445441:
יש לי חסיד בן 28, פתוח לשמוע גם על ליטאית/ספרדיה.
אולי כדאי לרכז רשימה אחת לכל המגזרים אם מדובר בגילאים מופלגים..

גם כשמדובר בנישואים שניים.

אנחנו מחפשות עוד כמה נשים שיכולות
לעזור בעניין השידוכים לציבור החסידי...
תודה!

שידוך

לדעתי הכל מלעמלה, יש כסף אין כסך זה לא משהו שמשנה בזמן שמגיע לבחור/לבחורה להתחתן זה קורה לו כמו שנ"א :"ויריצוהו מן הבור" זה קורה פתאום ובמהירות התפקיד שלנו זה רק להתחזק באמונה לבטוח בו ולהאמין שהכל יבוא ממנו..אה, בנוסף לזה יש להרבות בתפילה..שום דבר לא בא מאליו..
הרבה הצלחה וסיעתא דשמיא לכל אחד באשר הוא..ובעז"ה נשמע בשורות טובות שנבשר ונתבשר רק בשורות טובות הרבה בהצלחה לכולם כל אחד באשר הוא..:)

נכתב ע"י show production;1445458:
לדעתי הכל מלעמלה, יש כסף אין כסך זה לא משהו שמשנה בזמן שמגיע לבחור/לבחורה להתחתן זה קורה לו כמו שנ"א :"ויריצוהו מן הבור" זה קורה פתאום ובמהירות התפקיד שלנו זה רק להתחזק באמונה לבטוח בו ולהאמין שהכל יבוא ממנו..אה, בנוסף לזה יש להרבות בתפילה..שום דבר לא בא מאליו..
הרבה הצלחה וסיעתא דשמיא לכל אחד באשר הוא..ובעז"ה נשמע בשורות טובות שנבשר ונתבשר רק בשורות טובות הרבה בהצלחה לכולם כל אחד באשר הוא..:)

ברור שמתפקידינו להרבות באמונה ובתפילה אבל יחד עם זה אם הבחור או הבחורה לא ישנו את תפיסות העולם המעוותות שלהם הם לא יגיעו לשידוך הנכסף
כמו שכשתעמדי בגשם בלי מטריה בטוח תתרטבי גם אם תרבי בתפילה ובאמונה שזה לא יקרה

נכתב ע"י קריצה;1445435:
באמת א"א אפשר להשאר שווה נפש אחרי כזה אשכול.
אבל למה אף אחד עוד לא דבר על זה שהבחורים (או ההורים שלהם)
דרשו סכום עתק והאבא של הבחורה נחנק ושילם והזוג המאושר קנה דירה במרכז בני ברק
ועכשיו אחי הכלה מתחננים לחברים שלהם שאת הכספי מעשרות יעבירו להם כי הם אוספים כסף לאבא שלהם שרץ מגמ"ח לגמ"ח

זה לא סיפור אחד או שתיים ששמעתי
וזה פשוט מקומם עד איפה האטימות תגיע???
בהתחשב בזה שלכל הבחורים יש גם אחיות (אולי זה התשובה)

לדעתי, בכל המגזרים צריך לרדת מהרעיון ההזוי לתת דירות/חצאי דירות, בארה"ב רובם גרים בשכירות
צריך שכל זוג יקנה את הדירה שלו בלבד!!!
אין לאף הורה לתת 10 דירות וברגע שהזוג צריך בעצמו להסתדר הוא יעריך יותר את הכסף ולא ישקע בבוץ מעסקאות מפוקפקות
אני עדיין בשכירות, ההורים לא יכלו להתחייב על כלום ואין לי טענות, אבל אותו רבש"ע שנותן לי לחם לאכול ובגד ללבוש ועוזר לי בכל צד ושעל יעזור לי גם לדירה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה