משכנתא לזוכים במחיר למשתכן

• הוסף לסימניות
שלום,
מה הרווח שיש לרוכש במחיר למשתכן במשכנתא?
לדוגמה בסכום של 1.500.000, כמה בערך ההחזר החודשי ל-30 שנה?

• הוסף לסימניות
שלום,
מה הרווח שיש לרוכש במחיר למשתכן במשכנתא?
לדוגמה בסכום של 1.500.000, כמה בערך ההחזר החודשי ל-30 שנה?
לא מובן השאלה. מה הכוונה הרווח.
משכנתא של 1.5 או חוזה של 1.5

• הוסף לסימניות
לי יש משכנתא של 1.250.000
וזה לפני כל העליות האחרונות בריביות
ולדעתי הריביות הולכות לעלות אחרי המלחמה
אני משלמת 5100 לחודש-ויש לי ריבית קבועה
החזר משכנתא חודשי יכול להגיע ל6000 ש"ח בחודש
פחות או יותר על הסכום שלקחתם משכנתא
בהתחלה משלמים סכום נמוך וכל תקופה הסכום מכפיל את עצמו
ברגע שתקבלו את הדירה תשלמו בין25/28 שנה את הסכום המירבי שהוציאו לכם במשכנתא

• הוסף לסימניות
לא מובן השאלה. מה הכוונה הרווח.
משכנתא של 1.5 או חוזה של 1.5
סליחה, לא הסברתי את עצמי
מחיר הדירה 1.5 מליון
הון עצמי 500,000
לא מבינה כלום במשכנתאות . השאלה שלי היא כמה יצא תשלום חודשי על משכנתא שניתנת לזכאי, שזכה במחיר למשתכן . (הבנתי שיש תנאים נוחים יותר במקרים אלו)

• הוסף לסימניות
סליחה, לא הסברתי את עצמי
מחיר הדירה 1.5 מליון
הון עצמי 500,000
לא מבינה כלום במשכנתאות . השאלה שלי היא כמה יצא תשלום חודשי על משכנתא שניתנת לזכאי, שזכה במחיר למשתכן . (הבנתי שיש תנאים נוחים יותר במקרים אלו)
התנאים הנוחים זה מבחינת המימון במקרים מסוימים. אם המשכנתא שלך הוא על מליון. זה כמו כל מליון של זוג צעיר שרוכש דירה <שיש אופציה לקחת חלק מהמשכנתא עם זכאות>

• הוסף לסימניות
סליחה, לא הסברתי את עצמי
מחיר הדירה 1.5 מליון
הון עצמי 500,000
לא מבינה כלום במשכנתאות . השאלה שלי היא כמה יצא תשלום חודשי על משכנתא שניתנת לזכאי, שזכה במחיר למשתכן . (הבנתי שיש תנאים נוחים יותר במקרים
הרעיון הוא שמקבלים משכנתא על סמך שמאות ולא עפ"י מחיר חוזה, ומכיוון שמחיר החוזה נמוך מאוד אז זה יותר משתלם.
כי במשכנתא הריביות עולות ככל שהסכום שלוקחים הוא חלק גדול יותר ממחיר הדירה.
לדוגמא אינו שווה משכנתא של מליון שח מדירה של 1.1 מליון (שזה בעצם כמעט 90 אחוז) למליון שח מדירה 3 מליון (שזה רק 30 אחוז).

לכם יחשבו את הסכום המלא כ1.8 מליון כנראה. ואז מליון שח משכנתא היא כ60 אחוז וזה תנאים יותר טובים מאשר מליון מתוך מליון וחצי.

• הוסף לסימניות
האם יש עניין שאני לא יבדוק באתר של הבנק כמה משכנתא אני יכול לקבל, ורק היועץ משכנתא יבדוק זאת?

• הוסף לסימניות
האם יש עניין שאני לא יבדוק באתר של הבנק כמה משכנתא אני יכול לקבל, ורק היועץ משכנתא יבדוק זאת?
אם אתם מתכננים ללכת ליועץ כדאי ללכת אליו לפני בקשה בבנק.
לפעמים מגישים דברים בצורה לא נכונה ואז מאוד קשה לתקן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

בנק ישראל יצא במהלך לרגל מלחמת עם כלביא: כל מי שמתקשה לשלם את המשכנתא יכול לדחות עד 6 תשלומים – בלי ריבית ובלי הצמדה. על הנייר זה נשמע מעולה, אבל יש כמה דברים שחשוב לדעת.

התשלומים שנדחו נפרסים לעד 48 חודשים. לדוגמה – מי שמשלם 6,000 ש"ח בחודש ודוחה 6 חודשים, יצבור חוב של 36,000 ש"ח. כשהוא יפרוס את זה, התשלום החודשי יעלה בערך ב־750 ש"ח. המשמעות: ההחזר החודשי יקפוץ מ־6,000 ל־6,750 ש"ח. זה שינוי שמרגישים.

מה שראינו בעבר זה שהרבה אנשים שבחרו באופציה הזאת מצאו את עצמם אחר כך רצים למחזר משכנתא – כדי להוריד שוב את ההחזר החודשי. הבעיה? מיחזור כזה לרוב מאריך את תקופת ההלוואה, ומקפיץ את העלות הכוללת של ההלוואה לפעמים ביותר מ־100,000 ש"ח.

אז מה כדאי?
לפני שמקבלים החלטה, מומלץ מאוד להתייעץ עם יועץ משכנתאות ולבחון חלופות נוספות שיכולות להתאים למצב שלכם.

נ.ב. נכון לעכשיו, רק בנק מזרחי מציע פריסה של החוב לכל התקופה בלי ריבית והצמדה. שאר הבנקים עובדים לפי המתווה של בנק ישראל – וזה כבר פחות משתלם.
אשמח לחוות דעת המומחים
יש לנו משכנתא שמורכבת מכמה מסלולים
ביניהם 2 מסלולים של "הלואה לכל מטרה" בהם הריביות גבוהות:
1. סך משכנתא 130,000 ריבית 4.95% קבועה צמוד מדד -עד שנת 2051-החזר חודשי 751 ש"ח
2. סך משכנתא 61,000 ריבית 5.9 קבועה צמוד מדד-עד שנת 2048-החזר חודשי 410 ש"ח
בנוסף יש לנו הלואות:
1. הלואה מקרן השתלמות 28,000 ש"ח החזר חודשי 2,050 עד שנת 2029
2. הלואה בנקאית 10,000 ש"ח החזר חודשי 250 ש"ח
על כל הנ"ל סה"כ החזרים כיום 3,461 בחודש
יש לי אפשרות לקחת הלואה מקרן השתלמות כדי לכסות את הנ"ל
סה"כ 230,000 ש"ח למשך 4.5 שנים ולהחזיר כמובן קרן+ריבית, באחד האפשרויות הבאות:
1. ריבית 2.3 קבועה צמוד מדד-החזר חודשי 4,487 ש"ח
2. ריבית 4.7 קבועה לא צמודה-החזר חודשי 4,733 ש"ח
3. ריבית 5.2 פריים מינוס 3-החזר חודשי 4,789 ש"ח
השאלות שלי:
1. האם זה משתלם? בעיני כן כי אני מסיימת תוך 4.5 שנים במקום לשלם ריביות גבוהות במשך כמעט 30 שנה, אומנם ההחזר החודשי יגדל מ3,461 ל 4,700 בערך אבל אני יכולה לעמוד בזה.
2. האם צריך לשלם קנס לבנק (מזרחי) בגין פרעון מוקדם של משכנתא
3. יש משהו שלא חשבתי עליו בתהליך הזה?
תודה רבה על מענה!
שלום רב,

אשמח לתשובות מהמומחים כאן (נא רק תשובות מידיעה ולא מ"נראה לי"..):

יש לי משכנתא (לדירת מחיר למשתכן) שנלקחה לפני 6 שנים,

הסכום מקורי של המשכנתא (לא כולל מענק): 448K ₪

סך כולל של המשכנתא כולל מענק 60K (כבר הסתיים ונפרע): 508K ₪

אני מעוניינת לקחת הלוואה נוספת לשיפוץ, כאשר לפי מה שהבנתי לא מומלץ למחזר את המשכנתא הזו, בגלל הריביות האטרקטיביות שלה (לפי המצב אז בשוק),

מה שאומר שאני צריכה לבקש תוספת מהבנק הקיים (הבינ"ל), או מבנק אחר בדרגה שניה (שהבנתי שהבנקים לא אוהבים את זה..)

זה היתרה והריבית העדכנית כיום במשכנתא:

א. יתרה ע"ס 86,654 ₪, ק"צ (זכאות), ריבית 1.46, למשך 50 חודש

ב. יתרה ע"ס 98,854 ₪, פריים, ריבית P-0.75, למשך 110 חודש

ג. יתרה ע"ס 91,065 ₪, מל"צ כל 5, ריבית 3.95, למשך 110 חודש

סה"כ יתרה עדכנית: 272,573

למעשה, אם אני מעוניינת לקחת תוספת של כ־175K ₪ לשיפוץ ולפרוס ל־25-30 שנה בשביל החזר חודשי נמוך (הכיוון נע בין: 150-235 – ראו שאלה 1+2 להלן) –

1. האם כל הסכום (או עד איזה סכום) יינתן על־ידי הבנק בבת אחת ולא בפעימות? האם יש בזה הבדלים בין הבנקים?

2. בשביל לחסוך בירוקרטיה (כשמאות חדשה למשל) – ניתן לבקש עד הסכום המקורי כולל המענק – דהיינו 508K, או רק עד 448K? (או שבכל מקרה צריך שמאי? יש הבדלים בין הבנקים?)

3. האם כדאי והאם ניתן לקבל את כל הסכום רק בפריים (בהתחשב בזה שבמשכנתא המקורית יש רק 1/3 פריים)? ואם לא, האם 2/3 פריים כן יתאפשר?

הערה: יש דירה שניה, כך שייתכן שהתוספת לשיפוץ מוגבלת עד ל־50%?

אשמח מאוד למענה מפורט!

תודה!
  • תודה
Reactions: שמואלזון1 //
51 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה