| מישור השפעה | דוגמאות מרכזיות | תוצאות מדידות/מגמות |
|---|---|---|
| תרבותי-חברתי | דיונים באלימות משפחתית ובריאות נפש | עלייה בגישה לטיפולים; שיח נשי ראשוני |
| פוליטי-ציבורי | קידום דיאלוג והשתלבות | עלייה בתעסוקת גברים חרדים; גיוס לצה"ל |
| כלכלי | פרסום ותוכן משפחתי | תרומה לצמיחה במגזר; 24% חשיפה |
כל מילה.הטור השבועי של אהרן קליגר,
עם כל הכבוד לאיש ולאישיות -
הפך לאחרונה למחבט בכל מה שלא מוצא חן בעיניו בציבור החרדי ובהתנהגותו.
לא אומר, ברור שיש נושאים חשובים שלא מקבלים מספיק ביטוי במקומות אחרים,
אבל כששבוע אחר שבוע, שוב ושוב, עולים נושאים במתכונת ברורה של 'לשנות את' 'להפסיק עם' 'לעצור את' 'להפסיק להאמין ב' -
זה יוצר אי נוחות קשה.
כאילו אנחנו אנאלפבי"תים מימי הביניים,
ובאו חבורת מיסיונרים ללמד אותנו קדמה מהי.
אם הנושאים הללו אכן ראויים לדיון בפורום שכזה, למה אנחנו לא רואים את הרבנים יוצאים לשוחח על כך עם הציבור?
ותאמינו לי, יש היום מספיק דרכים, חוץ מעיתון משפחה, להגיע לציבור. גם בלי עיתונים מפלגתיים.
וזה לא רק הטור הזה.
ואני לא מדבר על הנושאים בכתבות, שגובלים לא פעם בנושאים שהצניעות יפה להם
על הסיפור ה**** במגזין הנשים, על 'מה היה קורה אם הייתי נשואה לפלוני, ומה היה קורה אם הייתי נשואה לאלמוני',
פעם קראתי שהמטרה של עיתון משפחה היא 'לפרוץ דרך בלי לפרוץ גדר'
ובכן, צר לי, אבל מרגיש שהגדר קצת מתנדנדת...
נ.ב. אני אחד החסידים של האיכות המקצועית שלכם.
הטור השבועי של אהרן קליגר,
אבל כששבוע אחר שבוע, שוב ושוב, עולים נושאים במתכונת ברורה של 'לשנות את' 'להפסיק עם' 'לעצור את' 'להפסיק להאמין ב' -
זה יוצר אי נוחות קשה.
אם הנושאים הללו אכן ראויים לדיון בפורום שכזה, למה אנחנו לא רואים את הרבנים יוצאים לשוחח על כך עם הציבור?
ותאמינו לי, יש היום מספיק דרכים, חוץ מעיתון משפחה, להגיע לציבור. גם בלי עיתונים מפלגתיים.
וזה לא רק הטור הזה.
על הסיפור ה**** במגזין הנשים, על 'מה היה קורה אם הייתי נשואה לפלוני, ומה היה קורה אם הייתי נשואה לאלמוני',
יש מישהו בשם הרב גוט אם אני לא טועה, וגם המספר שלו מפורסם בעיתוןואגב ר׳ @אריה ארליך אריה ארליך, זו ההזדמנות לשתף את הציבור בשקיפות, מי הוועדה הרוחנית של העיתון?
לאחרונה התגלה שהוא 'אלי' מ'אלי וגולד'יש מישהו בשם הרב גוט אם אני לא טועה, וגם המספר שלו מפורסם בעיתון
למה זה 'הכול בסדר גמור'?הטור של קליגר חדש מאוד
לדעתי פחות משנה
אז אם זה כל מה שמצאת.. אז הכל בסדר גמור!!
בפרט שהדברים מובאים כטור דעה אישי.
נוווו.... להוציא מהבוידעם דברים מלפני 18 שנה....
אני לא רואה שהעיתון הפך להיות יותר מיינסטרימי.נוווו.... להוציא מהבוידעם דברים מלפני 18 שנה....
תהליכים (בעיקר פנים פוליטים ליטאיים) קרו מאז והעיתון הפך להרבה יותר מנייסטרימי
לקחת לי את המילים מהפה.הטור השבועי של אהרן קליגר,
זה יוצר אי נוחות קשה.
וזה לא רק הטור הזה.
התשובה פשוטה מאוד,ומי שטוען
שהעיתון כן מתאים
לחרדים,
אדרבה
שהתכבד ויכתוב כאן
ישיבה שמכניסה את העיתון לישיבתה
באופן רשמי וממוסד.
(לכל יומון יש עשרות ישיבות
שמוכנים לקבל לישיבה כל בוקר)
ולמצוא
ראשי ישיבה
או גדולים בתורה
שתומכים נלהבים בשבועון
(לשם השוואה בכל יומון יש מאות
ראשי ישיבות ורבנים שאו מנויים או תומכים)
התכבד לכתוב כאן
שנדע דעת תורה
בלי סיסמאות .
אולי GPT רואה בזה מעלה.
- דרך מכון "החרדי למדיניות ציבורית" (שייסד המוציא לאור אלי פלאי ב-2016), העיתון מקדם פתרונות אסטרטגיים לנושאים כמו דיור, חינוך והשתלבות כלכלית, תוך שמירה על ערכים חרדיים. זה השפיע על מדיניות ממשלתית, כמו תוכניות להכשרה מקצועית לחרדים, והוביל לעלייה בשיעור הגברים החרדים בעבודה (הגבוה ביותר זה 25 שנה).
- העיתון מעודד דיאלוג בין-מגזרי: הוא נותן במה לאישים דתיים-לאומיים ומבקר פוליטיקאים חרדיים, מה שמפחית קיטוב ומקדם אחריות חברתית. לדוגמה, הוא תרם להגברת הגיוס לצה"ל בקרב חרדים, על ידי דיונים פתוחים על תרומה חברתית.
- בהקשר המלחמה הנוכחית (מ-2023), העיתון הדגיש את תרומת החברה החרדית להתנדבות האזרחית, מה ששיפר את תדמיתה בעיני הציבור הכללי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים