- הוסף לסימניות
מה הרווחת?@אריה ארליך אוהבים אותך תעבור לבקהילה....
תקבל שני עיתוני משפחה בשמות שונים
מה הרווחת?@אריה ארליך אוהבים אותך תעבור לבקהילה....
מבחינה עיצובית משפחה לוקח את כולם בהליכההנושא הוא כבר מזמן לא בהשוואה לבקהילה אלא בסגנון עיתון משפחה
אבל אם חוזרים להשוואה
אז הגרפיקה של בקהילה מזעזעת
פשוט חרפה לא מקצועית בעליל
ברמה שרוב עלוני השבת כבר מושקעים יותר
וגם התכנים מאוד חוזרים על עצמם יחסית..
אם אפשר להסביר את העוקץ על הטור של ישראל מאיר,חמד לי לדוג' לקרוא את הטור של ישראל מאיר או את הטור של דמן (כשהוא לא מספר כמה דרכה של חסידותו היא הטובה בעולם ואין בלתה וכל השאר טועים ומטעים)
לא רק עיצוביתמבחינה עיצובית משפחה לוקח את כולם בהליכה
לא עקצתי את ישראל מאיר. ההפך.אם אפשר להסביר את העוקץ על הטור של ישראל מאיר,
ולגבי דמן, אתה צריך לבקש ממנו סליחה, הבן אדם אף פעם לא כתב שאין בלתה והשאר טועים ומטעים, אלא תמיד כותב ש'לו' הכי טוב שם והוא נהנה ומרגיש בפסגה,
וכי למה לא, אתה לא מרגיש בפסגה, בקהילתך? אז עזוב לקהילה אחרת,
אני אישית גם נהנית מאד מהרמה של הכותבים. גם אם מתעצבנת על התוכן. הרמת כתיבה וואוולא רק עיצובית
ברור שהרמה המקצועית שם וואו
והסופרות המובילות מופיעות שם יותר מבכל עיתון חרדי אחר
וכל הסיקור והכתבות והטורים וכולי
הביקורת כאן היא בנושא מאד מסוים, אבל קריטי...
גם ביתד היה במה בדיוק לדעות האלו...בשבוע האחרון ראיינו כמה אבות של חטופים, שבמקרה כולם תומכים בהפגנות, וטוענים שהם אלו שגרמו להחזרת החטופים...
צפה בקובץ המצורף 2080656
צפה בקובץ המצורף 2080658
מסכימה עם הכל חוץ מהמשפט האחרוןכאחד שסולד מאוד (לא פחות!) מעיתון משפחה.
חשוב לי להוסיף,
למקרה שיושב כאן אדם המקורב ליתד וכולו מדושן עונג למקרא הביקורת המוצדקת על משפחה.
שליתד נאמן יש את הבעיות שלו, והן ממש ממש לא מועטות, אומנם בעיות אחרות, אבל בלי עין הרע הוא רחוק מאוד מלהיות מושלם.
אם יורשה לי אסכם זאת כך,
את יתד אני מוכן לקבל בחינם, ואת משפחה לא אסכים לקבל גם לא בחינם
מענין למה הבינה כן יודע את זהואיך אפשר בדורנו בלי בינה מלאכותית
השפעת עיתון משפחה על החברה
השפעת עיתון "משפחה" על החברה החרדית
עיתון "משפחה", שנוסד בשנת 1987, הוא השבועון החרדי הנפוץ ביותר בישראל, עם שיעור חשיפה של כ-24% בקרב הציבור החרדי (לפי סקר TGI משנת 2016, והוא ממשיך להוביל גם כיום). כקבוצת תקשורת מרכזית, הוא משפיע על החברה החרדית בכמה מישורים עיקריים: תרבותי, חברתי, פוליטי וכלכלי. העיתון נחשב לא-מפלגתי, מה שמאפשר לו להגיע לכל הזרמים החרדיים – חסידים, ליטאים ומזרחים – וליצור שיח פנים-קהילתי רחב. להלן סקירה של ההשפעות המרכזיות, מבוססת על ניתוח מחקרי ומאמרים עדכניים:
1. השפעה תרבותית וחברתית: קידום שיח פתוח ושינוי ערכי
- "משפחה" היה חלוץ בעיתונות החרדית המודרנית, והוא מעודד דיונים בנושאים רגישים שבעבר נדחקו לשוליים, כמו אלימות במשפחה, בעיות נפשיות, נוער חרדי בסיכון ("שאבאבניקים") ואפליה נגד מזרחים או חוזרים בתשובה. כתוצאה מכך, נוצרה מודעות גבוהה יותר לבריאות הנפש, והגישה לטיפולים השתפרה בעשור האחרון, בין היתר בזכות השיח הציבורי שהעיתון יזם.
- הוא מקדם ייצוג מגדרי מתקדם יחסית: מוסף "Family First" (מ-2005) פונה לנשים ומעלה נושאים כמו איזון עבודה-משפחה, מה שתורם לשיח נשי-פמיניסטי ראשוני בעיתונות החרדית. זה השפיע על עלייה בשיעור הנשים החרדיות בשוק העבודה (כיום כ-80%, לעומת 50% אצל גברים).
- במהלך משבר הקורונה (2020), העיתון שימש כמקור מידע אמין, עזר בהפצת הנחיות רפואיות והפחית סטיגמות סביב טכנולוגיה כמו אינטרנט, שהפכה לצורך קיומי בחינוך ובתעסוקה.
2. השפעה פוליטית וציבורית: גשר בין החברה החרדית לחברה הכללית
- דרך מכון "החרדי למדיניות ציבורית" (שייסד המוציא לאור אלי פלאי ב-2016), העיתון מקדם פתרונות אסטרטגיים לנושאים כמו דיור, חינוך והשתלבות כלכלית, תוך שמירה על ערכים חרדיים. זה השפיע על מדיניות ממשלתית, כמו תוכניות להכשרה מקצועית לחרדים, והוביל לעלייה בשיעור הגברים החרדים בעבודה (הגבוה ביותר זה 25 שנה).
- העיתון מעודד דיאלוג בין-מגזרי: הוא נותן במה לאישים דתיים-לאומיים ומבקר פוליטיקאים חרדיים, מה שמפחית קיטוב ומקדם אחריות חברתית. לדוגמה, הוא תרם להגברת הגיוס לצה"ל בקרב חרדים, על ידי דיונים פתוחים על תרומה חברתית.
- בהקשר המלחמה הנוכחית (מ-2023), העיתון הדגיש את תרומת החברה החרדית להתנדבות האזרחית, מה ששיפר את תדמיתה בעיני הציבור הכללי.
3. השפעה כלכלית: פרסום וצמיחה
- כפלטפורמה פרסומית מרכזית, "משפחה" מחבר בין עסקים לקהל חרדי רחב, מה שתורם לצמיחה כלכלית במגזר (תפוצה של עשרות אלפי עותקים שבועיים). זה עוזר להתמודד עם אתגרים כמו יוקר מחיה, ומקדם תעסוקה לנשים חרדיות.
- הוא משפיע על דפוסי צריכה, דרך מוספים כמו "טעימות" (מתכונים, 10% חשיפה), שמעודדים צריכה מקומית ותרבות משפחתית.
מישור השפעה דוגמאות מרכזיות תוצאות מדידות/מגמות תרבותי-חברתי דיונים באלימות משפחתית ובריאות נפש עלייה בגישה לטיפולים; שיח נשי ראשוני פוליטי-ציבורי קידום דיאלוג והשתלבות עלייה בתעסוקת גברים חרדים; גיוס לצה"ל כלכלי פרסום ותוכן משפחתי תרומה לצמיחה במגזר; 24% חשיפה
למרות זאת, יש ביקורת: חלק מהרבנים (כמו הרב אלישיב) ראו בעיתון "מסוכן" בשל פתיחותו, והוא נאסר בעבר על ידי מנהיגים שמרניים. בנוסף, מדיניותו בנושא תמונות נשים (שנמנעת מלהדפיסן) מעוררת ויכוחים על מודרניות. בסך הכל, "משפחה" תורם לשילוב החברה החרדית בחברה הישראלית תוך שמירה על זהותה, ומסייע להתמודד עם אתגרים דמוגרפיים (החרדים צפויים להיות 16% מהאוכלוסייה עד 2030). אם תרצה פרטים על היבט ספציפי, אשמח להעמיק!
גם אני הייתי מאוד שמח,אני מאד אשמח לקבל את משפחה בחינם![]()
אני חולק. כפי שכתבתי לעיל לגבר בקהילה מעניין יותר . נקודה.לא רק עיצובית
ברור שהרמה המקצועית שם וואו
והסופרות המובילות מופיעות שם יותר מבכל עיתון חרדי אחר
וכל הסיקור והכתבות והטורים וכולי
הביקורת כאן היא בנושא מאד מסוים, אבל קריטי...
הוא לא "כותב" הוא "משורר" לכן לא צריך לקחת את השירה שלו מידי ברצינות....במחילה
אל גם יעקב ב. פרידמן חובט כמעט כל שבוע בכל דבר שלא מוצא חן בעיניו ממש לא רק אהרון קליגר
רק שפרידמן עושה את זה בצורה מבלבלת
ואין אופציה להבין למה התכוון המשורר
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים