נתניהו: אנחנו נמצאים במצב שבו צריך לאזן בין שני דברים - לקיים את המשפט ולדאוג לביטחון המדינה.

בפניה שלנו הבוקר לא פרטנו אפילו קצת מהשיקולים שמנחים את רה״מ במשך 30 שעות בשבוע בזמן שאנחנו מאותגרים היסטורית.

לחשוף סודות מדינה אפשר רק דרך המלמ״ב (הממונה על הביטחון במערכת הביטחון).

לשינוי הנסיבות יש השלכות על עתיד המדינה

נתניהו רצה 24 דיונים
השופטים החליטו להגביל אותו ל 14
חסכו 10 דיונים
שהם (לפי הקצב שהם דורשים) שלושה שבועות וחצי
כשהמשפט נמשך שנים
ופגעו בו, בזכויותיו ובציבור שמרגיש שלא מאפשרים לו להתגונן כראוי אחרי מסע הסתה של שנים
איך אמרה פרופ רות גביזון:
"לנתניהו אין סיכוי לקבל משפט צדק"

ינון מגל

יקי אדמקר: בשיאה של מלחמה מהחשובות ביותר שידעה ישראל נאלץ ראש הממשלה להתחנן בפני השופטים במשפטו שקריטי מבחינה ביטחונית לקצר את עדותו ליומיים בשבוע. ה-ז-י-ה. כן תעשו דיון סגור. אל תעשו. כן להביא את שר הביטחון. הפרקליטות התחרפנה לגמרי? ראש הממשלה ינהל את המשפט, כן. לרגע הוא לא ניסה להתחמק מכך. והאמת היא שהוא עושה את זה על אפם וחמתם של בכירי המערכת שלא חשבו שיגיע למעמד הזה. חשבו ורצו שייכנע הרבה קודם. אז מה יקרה אם תצומצם העדות ליומיים? יפלו השמיים? אז במשפט שמתנהל שנים יקח עוד חודשיים או שלושה? בחייאת. זה הביטחון של כולנו. זה הגורל של הילדים שלנו. מערכת משפט מטורללת.

יעל יפה: נתניהו קיבל פתק במהלך עדותו וביקש הפסקה דחופה: "אני חייב לצאת"

14:32
יעל יפה: נתניהו יצא

15:04
יעל יפה: השופטת רבקה פרידמן פלדמן נכנסה לאולם, ואחרי שנתניהו לא חזר אמרה שנגמר הדיון.

משפט נתניהו:רה''מ הציע בתחילת הדיון לעמוד דקת דומיה לזכר שירי ביבס וילדיה שמובאים היום למנוחות, השופטת פרידמן-פלדמן סרבה
נפתח יום העדות ה-13 של נתניהו
רה"מ הציע בתחילת הדיון: "אנחנו מלווים עכשיו את שירי ביבס וילדיה, חושב שראוי שנקום לדקת דומיה כדי שניזכר במי אנחנו נלחמים"
השופטת פרידמן-פלדמן: "כולם זוכרים במי נלחמים ועל מה נלחמים, כרגע נמשיך כרגיל"
המלחמה היחידה שלהם היא כנגד רוה״מ

עימות חריף בין עו"ד עמית חדד לשופטת פרידמן-פלדמן אחרי שחדד אמר (בצדק) שהפרקליטות הסתירה את ההתכתבויות של ישועה עם הרצוג. תירוש: "הם לא הוסתרו - הם לא הועברו. הנאשם פוגע בשלטון החוק". השופטת לחדד: "עברת את הגבול". חדד: "פגיעה בשלטון החוק זה לא להעביר החומר". נתניהו: "זה לא שלטון חוק, זה הפוך משלטון חוק, הפארסה הזו ברורה".
עו"ד עמית חדד: "מציג לך תכתובות בין ישועה להרצוג - כותב יצחק בוזי הרצוג - 'סליחה על הפרעה אבל נאומי בעוטף עזה מול נאום ביבי לא הועלה לאתר. תוכל לבדוק?', 'נבדוק' כותב ישועה. ישועה כותב 'הנחיתי לעלות את הנאום כולו'. בוז'י - מבקש שיעלו, ישועה - בוצע. אח"כ כותב ישועה 'ממש אין בעד מה לכבוד הוא לי'. זה לא חומר שהועבר אלינו אלא חומר שהתגלה, חומר שהוסתר בכוונת מכוון". השופטת פרידמן-פלדמן: "האם זה חלק מהשאלה?" תירוש: "אנו מוחים. לא נכון ולא היה". חדד: "העובדה שזה הוסתר זה חלק מהשאלה". תירוש: "מתנגדת". חדד: "עוד לא שאלתי. מבחינתך כמי שמנהלים נגדך משפט על היענות חריגה ואתה שומע שהחומר הוסתר מה אתה כנאשם מרגיש ביחס לזה?" תירוש: "מתנגדת. חברי לא יכול להניח שדברים אלה הוסתרו להבדיל מלא הועברו". חדד: "מתקן. לא הועברו". תירוש: "אי אפשר להניח הנחות לפגוע בתביעה. לא מספיק שהנאשם עושה זאת שהוא ראש הממשלה פוגע בתביעה ובלגיטימיות של שלטון החוק. גם חברי בהנחות שלו מניח שזה הוסתר. אני אומרת החומר הזה לא הועבר. לא הוסתר מעולם. מוחים על אמירות אלה. הן לא חלק מחקירה ראשית לגיטימית".

השופטת פרידמן-פלדמן: "עו"ד חדד תשנה הנוסח". חדד: "לא אעבור על סדר היום. אני פוגע בשלטון החוק כשאני שואל שאלה? כמובן אשנה הנוסח כפי שביהמ"ש ביקש. אני חושב שכן הוסתר. מוכן לקבל הנוסח - לא הועבר. פגיעה בשלטון החוק זה לא להעביר החומר. מי שיקרה לו המערכת הזו לא עושה מהלך כזה". השופטת פרידמן-פלדמן: "יש לך מספיק זמן לחקירות אני מבינה. למרות הערות שלנו על אופן החקירה. יש לך המון זמן לבוא ולהגיד דברים במקום להמשיך את החקירה". חדד: "אז נשאיר אמירות באוויר?" השופטת פרידמן-פלדמן: "יותר מדי פעמים קמה התביעה ומתנגדת ואתה משנה השאלה. למה להגיע למצב הזה?" חדד: "אין בסיס לטענה שזה הוסתר? זה חומר קריטי שלא הועבר לנו. אני רוצה החלטה ועומד על הנוסח המקורי שלי. אני רוצה לקבל החלטה".

השופטת פרידמן-פלדמן: "ההתנגדות מתקבלת". חדד: "חוזר על אותה שאלה". השופטת פרידמן-פלדמן: "התנגדות התקבלה. אתה עובר את הגבול". חדד: "הטענה שלנו מהותית. שבית המשפט יקבע ממצא". השופטת פרידמן-פלדמן: "אתה עובר הגבול. אם סיימת החקירה נעשה הפסקה ונעבור לעו"ד חן שצריך לחקור. ההתנגדות התקבלה זו ההחלטה". חדד: "אני לא מקבל זאת". פונה לנתניהו: "החומר לא הועבר. אני מבקש התייחסות שלך לעובדה". נתניהו: "זה סופר רלבנטי. יש היענות מתרפסת '"הדרך פתוחה לרווחה, לכבוד הוא לי. אני מעלה את זה שוב כדי ש...' אין היענות כל כך בוטה ומלאה לצד השני שהיא מגחיכה הטענה על שינוי כותרת שאין שינוי כותרת באותו יום. שעה שהם מביאים 'התביעה שדואגת לשלטון החוק' פשוט בדיחה. אומרים שינוי כותרת - אבסורד. אבל כשיש הדבר הזה בידי התביעה הדבר לא עבר אלינו והוא מוכיח שחור על גבי אימייל שיש פה דלת פתוחה לרווחה ונכונות לעשות הכל לצד השני ליריבים. אבל היענות חריגה לא נותנים להרצוג ויריביי. מאשימים אותי בהאשמת שווא. זה לא שלטון חוק, זה אבסורד וזה אסור. החוקרים סחטו והכריחו באיומים להפוך עדים לעדי מדינה. זה לא שלטון חוק. הפארסה הזו ברורה. כל אחד מבין זאת. זה הפוך משלטון החוק".

חדד: "כותב ישועה לאלוביץ': 'אני שומר על קשר יום יומי עם כחלון ובוז׳י למקרה ש…' אלוביץ' כותב לו: 'תכין אותו למצב שאפשר לסמוך'. האם אתה מכיר הדברים? אמרת שלא. אמרת שלכולם יש קשרים כאלה. אנו 11 ימים לפני בחירות. האם ידעת על קשר שוחדי עם הרוסי (ליברמן) או כחלון או בוז'י בינם לבין וואלה!?"
נתניהו: "ברור שלא. אני חייב להגיד, לא מכיר השיח הזה. אפילו שלא מצפה לדברים מיוחדים. יש פה משהו מאכזב וגם מאיר עיניים. אלוביץ' אומר 'הזנחת את הרוסי שהוא היחיד שעליו אפשר לסמוך' היחיד. משמע - על נתניהו אי אפשר לסמוך. לפי הסטנדרט ההזוי שהתביעה הביאה כאן, היה צריך לחקור אותם. אף אחד לא מעלה על דעתו לחקור. ההתכתבות הייתה שם. אולי היה שם קשר שוחדי? לא. חוק יש כשמדברים עליי. אצל אחרים - לא".

הדיון במשפט נתניהו התחדש, רה"מ החליף לעניבה חדשה בצבע כתום לכבוד משפחת ביבס ז"ל
ORANGE TIE

ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש מבית המשפט לצמצם את תדירות עדותו משלוש פעמים לפעמיים בשבוע ולבטל את הדיון שנקבע לשלשום. כך בחלק מפרוטוקול הדיון החסוי שערך רה"מ עם השופטים ביום שני, ופורסם היום (חמישי).

"חוק יסוד הממשלה מאפשר לראש הממשלה גם לעמוד למשפט וגם לנהל את המדינה", אמר נתניהו בדיון שנערך מוקדם יותר השבוע, "וצריך לעשות את האיזון. זה לא מתיישב לא עם דיון מחר ולא עם שלוש פעמים בשבוע – זה בלתי אפשרי".

בתגובה, התביעה מסרה כי על אף שהם מבינים מה נדרש מראש הממשלה בתקופה זאת, הם מתנגדים לביטול הדיון: "המשפט הוא משפט פלילי, ומתקיים בהתאם להחלטות בית המשפט". עוד הוסיף התובע, עו"ד תדמור, כי "ככל שבית המשפט יבטל את הדיון, נבקש דיון חלופי או הארכת הדיונים במהלך השבוע".
המחדש

יאיר אלטמן
הפרקליטות מתנגדת לעדותם של חלק מעדי ההגנה כל עוד לא הסתיימה עדותו של נתניהו בטענה שהדבר עשוי להשפיע על עדותו של ראש הממשלה.

כזכור, בית המשפט החליט לקבל את בקשתו של נתניהו חרף התנגדות הפרקליטות, ולצמצם את ימי העדות ליומיים בשבוע בחודשיים הקרובים כשבמקום יום עדותו של ראש הממשלה יובאו עדי הגנה.

עדותו של ראש הממשלה צפויה להימשך מחר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה