משרה בתכנות לא ממשלתית ?!

• הוסף לסימניות
אולי זה מוזר, זה לא המצב, וזה קורה רק לי,
אבל במהלך חיפוש העבודה שלי, הגעתי רק למשרות ממשלתיות (וברובן: מכרזים מכורים 🙁)
רק פעם אחת הגעתי לראיון בחברת הייטק.
איך יוצאים מזה? איפה מוצאים משרות מחוץ לממשלתי?

(אציין שיש לי ניסיון של שנה ממשרד ממשלתי, יודעת שזה קצת תוקע, אבל עד כדי כך?)

• הוסף לסימניות
ומה עם אלה בלי השנתיים ניסיון? ימשיכו לשבת בבית כי אפילו שהם מקצועיות ויש להם היכרות עם טכנולוגיות חדשות והכל אין להם את הפרמטר הבסיסי שיזמנו אותם להוכיח יכולות
מה הקשר להודעה שלי בדיוק?
השאלה מופנית אלי?

עריכה:
אוקיי הבנתי מבין השיטין שאתם שואלים לגבי נשים ללא ניסיון וללא יכולת שיווק עצמי.
אז מה שכתבתי כבר עונה על השאלה - שתלמדנה שיווק עצמי :) למצוא עבודה ללא ניסיון זה תמיד יותר קשה, כי עד כמה שהן בטוחות שהן מקצועיות, הן ככל הנראה לא.
הנקודה היא שלא משנה כמה מישהי מקצועית, היא צריכה להוכיח את זה בראיון עבודה, שזה לא מספיק שהיא עונה נכון על השאלות, החלק העיקרי זה איך עונים, איך לשדר ביטחון, ויותר מזה, אפילו אם עונים לא נכון אבל מה שעונים עונים בביטחון, זה הוכח בתור גורם משמעותי יותר במציאת עבודה (אין לי מקור זמין, ראיתי מחקר שהועלה לhacker news שהוכיח את זה)

עריכה נוספת:
הערת אגב - אם מישהי באמת מקצועית ויש לה היכרות עם טכנולוגיות חדשות ו-"הכל", אז לא אמורה להיות לה בעיה לתרום לקוד פתוח. בד"כ בשלב הזה מישהי שחושבת שהיא מקצועית ויודעת הכל תבין למה מחפשים דווקא נשים עם ניסיון, ואת הקשיים שמתעוררים עם מישהי חסרת ניסיון.
תרומה לקוד פתוח נחשבת ניסיון, אפילו שקשה יותר לתארך אותו, אבל ההשפעה שלו על הפרויקט בהחלט יכולה להימדד, עדיף להיצמד לפרויקטים פופולריים, ששם יש יותר אכיפה על תקינות קוד ועיצוב קוד.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איך בדקת את זה?
כי נשמע לי שמעסיקים מישהו שהיכולות שלו ממוקדות בתחום שהם צריכים, גם אם הייתי יודע לעצב בפיגמה (ואני לא), לא הייתי כותב את זה אם הייתי מגיש קו"ח למשרת פיתוח בקאנד, אני מאמין שזה היה מוריד לי נקודות.
חושבת בדיוק כמוך,
אני עוזרת מידי פעם בהשמות בעבודה,
ידע בגרפיקה לא מעניין אף אחד! אף אחד! אפילו לא בפיתוח אפליקציות ששם הנראות קריטית.

חברה שמכבדת את עצמה יש לה את האיש ui/ux שלה, וחברה שנותנת למתכנתת לבזבז שעות פיתוח (שעולות לחברה הרבה יותר מux) על גרפיקה היא לא חברה שהייתן רוצות לעבוד בה.

תפתחו עיניים ואוזניים, ברור שמי שמוכרת קורסים תבטיח לכם הרים וגבעות ללא בסיס

• הוסף לסימניות
ממש לא, מניסיון.
אגב, כיום מכניסים את התחום בכל הסמינרים במסלולי תכנות, אני בעצמי מלמדת בכמה סמינרים.
הסמינרים כל כך מומחים בהשמה, שזה בדיוק ההוכחה שצריך ללמוד אצלך.

*נכתב בציניות למי שלא מבין

• הוסף לסימניות
תודה על המשוב! אבל חשוב לי להבהיר כמה דברים מניסיוני המקצועי בתעשייה:
  1. מציאות השוק המשתנה: חברות רבות כיום מחפשות מפתחות עם "T-shaped skills" - מומחיות עמוקה בתחום אחד (פיתוח) וידע רוחבי במספר תחומים משיקים. זו לא תיאוריה אלא מגמה שמתחזקת בשוק העבודה הגלובלי.

2. ערך משולב: אין כוונה שמפתחת תחליף מעצב/ת UX/UI מקצועי/ת. המטרה היא לייצר שיתוף פעולה אפקטיבי יותר. מפתחת שמבינה עיצוב חווית משתמש עובדת יעיל יותר עם צוותי עיצוב, מקצרת תהליכי פיתוח ומייצרת פחות חיכוך בין המחלקות.

3. עדויות מהשטח: קיבלתי משוב ישיר ממעסיקים שהעידו על ערך מוסף משמעותי כשמפתחת מבינה מושגי יסוד בעיצוב ויודעת לעבוד עם כלים כמו Figma. זה לא המצאה שלי – אלו צרכים שעולים מהשטח.

4. יתרון תחרותי: בשוק רווי מועמדים, כל יכולת נוספת מקנה יתרון. לא מדובר ב"לבזבז שעות פיתוח על גרפיקה" אלא בהבנה מעמיקה יותר של המוצר הסופי והתהליך השלם.

5. בדיקה פשוטה: לכי תעשי חיפוש בלינקדאין או באתרי דרושים, תכתבי בשורת חיפוש UX UI - המשרות שיעלו לך זה משרות פיתוח, שבדרישות המשרה נדרש ידע ב-UX UI. זוהי עובדה שניתן לאמת בקלות.
חשוב לי להדגיש: הקורסים לא מחליפים הכשרה מעמיקה בפיתוח, אלא מוסיפים ידע משלים שנותן יתרון בשוק עבודה תחרותי. אני לא מוכרת חלומות אלא כלים פרקטיים שמוכיחים את עצמם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה