השקעות משתלם להשאיר את הכסף של חיסכון לכל ילד אחרי גיל 21??

• הוסף לסימניות
אבל לכל אחד יש סיפור אחר
וצרכים שונים!
תקרא את מה שכתבתי ;). אני מדבר במקרה שזה לטווח קצר, שלדעתי לא שווה להשקיע את הבלאגן של להעביר קופות, ולכן עדיף לפדות את הכסף.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למה היית פודה?
כי זה היה לי נעכס גדול להעביר קופות, עד שהעבירו ועד שעשו, למעלה מחצי שנה לקחה הפרוצדורה הלכאורה פשוטה הזו. ולכן אם כל הנושא הוא לעוד שנה, אפשר פשוט לפדות את הכסף, וזהו.
יתכן אבל שזו היתה החוייה שלי ספציפית.
אגב, יש מעלה נוספת בפדיון של הכסף במקרה שעדיין ההכנסות נמוכות, ובהמשך אמורות לעלות משמעותית, שבזמן שההכנסות נמוכות אפשר לקבל החזר מס על הרווחים
תוכלי לקרוא על כך במאמר שלי
בחלק שעוסק בהחזרי מס.

• הוסף לסימניות
תקרא את מה שכתבתי. אני מדבר במקרה שזה לטווח קצר, שלדעתי לא שווה להשקיע את הבלאגן של להעביר קופות, ולכן עדיף לפדות את הכסף.
עכשיו זה לא זמן טוב למשוך כסף!!!
ואם אין צורך כרגע בכסף כפי שהיא כותבת, אז בשביל מה למשוך???

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
עכשיו זה לא זמן טוב למשוך כסף!!!
ואם אין צורך כרגע בכסף כפי שהיא כותבת, אז בשביל מה למשוך???
אני מצפה שיושקע קצת יותר זמן בקריאת התגובה שלי וההקשר שלה.

(חוץ מזה, שאין זמן טוב יותר או פחות למשוך כסף)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בוודאי שיש!!!
לא מתכוון להתווכח על הנושא הזה, בפרט שהתווכחנו עליו לאחרונה במקום אחר.
כעת המחיר של המנייה הוא X, וזה לא מעניין את אף אחד מה היה המחיר שלה אתמול.

• הוסף לסימניות
לא מתכוון להתווכח על הנושא הזה, בפרט שהתווכחנו עליו לאחרונה במקום אחר.
כעת המחיר של המנייה הוא X, וזה לא מעניין את אף אחד מה היה המחיר שלה אתמול.
ושוב אני אכתוב שאני מקווה שאף אחד לא חושב לפעול כך!!

אני פשוט לא מצליחה לעלות על דעתי מה הרווח למשוך עכשיו כסף משוק ההון כשהוא בתקופת ירידות, כשנכתב במפורש שהכסף לא נצרך כרגע.

• הוסף לסימניות
ושוב אני אכתוב שאני מקווה שאף אחד לא חושב לפעול כך!!
ואני אתכבד גם כן לכתוב שוב שאין משמעות לשאלה מה היה ערך המדד אתמול. זה לא אומר כמובן שכדאי למשוך בגלל הירידות.
אני פשוט לא מצליחה לעלות על דעתי מה הרווח למשוך עכשיו כסף משוק ההון כשהוא בתקופת ירידות, כשנכתב במפורש שהכסף לא נצרך כרגע.
יכול להיות שלא שמת לב לסדר ההודעות באשכול. לפני ההודעה שלי ששאלה האם מדובר לטווח ארוך או קצר, לא הובהר מהי מטרת הכספים, והאם זו השקעה לטווח קצר או ארוך.

• הוסף לסימניות
(חוץ מזה, שאין זמן טוב יותר או פחות למשוך כסף
תיאורטית זה אולי נכון לגבי תזמון הכניסה לשוק.כי אף אחד לא יודע מה יילד יום.
אבל לגבי משיכות:
תדמיין שחסכת מליון ש"ח עבור הילד שלך.
ומס' שנים קודם שהגיע לגיל שידוכים
היו ירידות של 30%.
300 אלף שקלים. זו המשמעות.
לא היית ממתין?
אגב,זו גם הסיבה שמס' שנים קודם לכן אם השוק במקום טוב,
ללא ירידות משמעותיות,
הייתי מקדים רפואה למכה
ומנייד את חלק הארי של התיק
- לאפיקים סולידים,
ומפחית בהדרגה את החשיפה המנייתית.
אבל שוב,אם יש ירידות כאלו?
ועוד כשאני לא חייב את הכסף?
אני אישית הייתי ממתין.
לא מייעץ ולא ממליץ!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ואני אתכבד גם כן לכתוב שוב שאין משמעות לשאלה מה היה ערך המדד אתמול. זה לא אומר כמובן שכדאי למשוך בגלל הירידות.

יכול להיות שלא שמת לב לסדר ההודעות באשכול. לפני ההודעה שלי ששאלה האם מדובר לטווח ארוך או קצר, לא הובהר מהי מטרת הכספים, והאם זו השקעה לטווח קצר או ארוך.
שאלו האם כדאי למשוך את הכסף או להשאיר בחיסכון לכל ילד.
מה מובן מזה?
שצריך את הכסף עכשיו בדחיפות???
ואתם בכל אופן כתבתם שכדאי למשוך...

אז אני שמחה שלפחות עכשיו אתם חוזרים בכם.

• הוסף לסימניות
שאלו האם כדאי למשוך את הכסף או להשאיר בחיסכון לכל ילד.
מה מובן מזה?
שצריך את הכסף עכשיו בדחיפות???
ואתם בכל אופן כתבתם שכדאי למשוך...

אז אני שמחה שלפחות עכשיו אתם חוזרים בכם.
לא חזרתי בי משום דבר
את מעוותת את דברי.
בשום שלב לא כתבתי שכדאי למשוך באופן מוחלט, כתבתי שתי אפשרויות, אם זה לטווח ארוך להשאיר ואם זה לטווח קצר כדאי למשוך ולא להעביר למסלול סולידי בגלל הטירחה הכרוכה בזה. (וגם בגלל שיקול המס במקרה וקיים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....