- הוסף לסימניות
עד שלא תגיעי לשלב הזה לא תביני איזה חיים עמוסים יש בגיל הזה גם לאנשים שלא עובדים, והעומס הוא ביחס הפוך לכוחות שיש לך עדיין הרבה יותר מלהם למרות היקיצות בלילה והטיפול השוטף בבית עם ילדים ואמא עובדת.התכונתי כבר לשלב אחר..
עד שלא תגיעי לשלב הזה לא תביני איזה חיים עמוסים יש בגיל הזה גם לאנשים שלא עובדים, והעומס הוא ביחס הפוך לכוחות שיש לך עדיין הרבה יותר מלהם למרות היקיצות בלילה והטיפול השוטף בבית עם ילדים ואמא עובדת.התכונתי כבר לשלב אחר..
צריך לזכור שגם בשלב האחר הזה אולי יש פחות עומס.ברור שזה שלב ממש קשה בחיים וכל הכבוד (נראה לי שזה השלב הכי קשה.. ללהטט בכל החזיתות האפשריות..)
חיבת לצין שמה שאני כתבתי התכונתי כבר לשלב אחר..
טוב טוב..עד שלא תגיעי לשלב הזה לא תביני איזה חיים עמוסים יש בגיל הזה גם לאנשים שלא עובדים, והעומס הוא ביחס הפוך לכוחות שיש לך עדיין הרבה יותר מלהם למרות היקיצות בלילה והטיפול השוטף בבית עם ילדים ואמא עובדת.
לגמרי,טוב טוב..
אז חיבת לשתף שיש לי איזה פנטזיה
מין חלום כזה
שמישהו פעם יזמין אותי לשבת
וישמח לראות אותי ואת הילדים
ויהיה לו כיף לטרוח בשבילנו ולהיות אתנו
ולא קשה למרות שזה יותר רעש ועבודה ובלגן
ויגיד לי שאני באמת , אבל באמת לא צריכה להביא כלום ולהפך מה אפשר לפנק אותי
ואני יוכל פשוט להתפנק להרפות ולהנות
גלוי נאות: ב"ה אני מגיעה ממשפחות מדהימות ואומרים לי את כל הנ"ל
עוד גלוי נאות: בעינים העיפות של סוף שבת (או כבר ההתחלה..) אני רואה ומבינה שזה ממש לא ככה ולכן ממעטת להגיע
הדברים שלי יצאו מתוך הפנטזיה הילדותית הזו, שאני מבינה שהיא לא ריאלית וכנראה לא תתגשם, ואלי גם לי יהיה קשה להגשים אותה לילדי
הובנתי עכשיו?
ברור שזה שלב ממש קשה בחיים וכל הכבוד (נראה לי שזה השלב הכי קשה.. ללהטט בכל החזיתות האפשריות..)
חיבת לצין שמה שאני כתבתי התכונתי כבר לשלב אחר..
זה חלום מקסיםטוב טוב..
מין חלום כזה
עוד גלוי נאות: בעינים העיפות של סוף שבת (או כבר ההתחלה..) אני רואה ומבינה שזה ממש לא ככה ולכן ממעטת להגיע
הדברים שלי יצאו מתוך הפנטזיה הילדותית הזו, שאני מבינה שהיא לא ריאלית וכנראה לא תתגשם, ואלי גם לי יהיה קשה להגשים אותה לילדי
הובנתי עכשיו?
שכחתי לרשום..חמותי כבר חיתנה את כולם
מבקשת להביא סלטים כי אם לא אז לא יהיה
משתדלת להביא איזנ עוגה פשוטה או עוגיות לילדים כשהם קמים בבוקר
ואם בא בקלות
איזה פשטידה מתוקה ועוגה חלבית
בשביל זה את צריכה לנסוע לבית מלוןטוב טוב..
מין חלום כזה
הדברים שלי יצאו מתוך הפנטזיה הילדותית הזו, שאני מבינה שהיא לא ריאלית וכנראה לא תתגשם, ואולי גם לי יהיה קשה להגשים אותה לילדי
הובנתי עכשיו?
בית מלון לא נותן לי את ההרגשה שהנוכחות שלנו משמחת.. שרוצים אותנו..בשביל זה את צריכה לנסוע לבית מלון
כל אופציה אחרת, תמיד אמורה לכלול גם איזה מאמץ..
או להביא משהו, או לעזור תוך כדי
או סתם להיות נחמדה ולפטפט עם החמות והגיסות אחרי הדלקת נרות...
אבל חשוב להדגיש שאין קשר בין השמחה לראות אתכם
והרצון לפנק אתכם
לבין היכולות בפועל
מאמינה שגם את היית רוצה לפנק את חמותך ולהגיע אליה עם כל השבת מוכנה
אממה זה לא ממש אפשרי...
אותו דבר גם הפוך
אני מגיבה בעיקר על הילדים.עכשיו כולכם תקפצו עלי
אבל בבקשה אם מישהו מרגיש בית התמחוי שלא יארח אותי
אף אחד לא צריך להכין כמויות של אוכל בשבילי - זה בשביל הבעל שהוא בן שלהם והילדים שהם נכדים לא?!
ואני לא באה בידים ריקות גם אם לא הכנתי משהו - אני באה עם הבן שלהם ועם הילדים שלי - הנכדים שלהם שאני טרודה איתם כל השבוע ב"ה
ובשבילי גם יום שישי של נסיעה (היום החופשי היחיד שלי) הוא עמוס נורא בארגון הבית והתארגנות.. והצורך להכנס למטבח אפילו למשהו קטן - כל דבר זה גם לקנות לשטוף.. ממש מכביד עלי
אז אם מארחים אותי בשמחה ורוצים לראות את הנחת ועל הדרך גם לעזור פעם ב (במחילה אני עסוקה פי כמה..) בשמחה אם לא - בבקשה אני ישאר בבית "מויחעל טובות" תעבירו הלאה מצידי..
ובאמת לפני שכולם יקפצו עלי - אני באמת מקוה ומתפללת לראות את זה כך בשלב הבא - שזה זכות ושמחה בשבילי לארח משפחות של ילדים שלי ולעזור לכלות עמוסות בע"ה..
אבל לא אומרת מי שבא לה בכיף "רק" איזה עוגה וקנוח - למה לא..
והרגשה של השתתפות כמו שכבר הזכירו זה לטעמי יותר בשבת עצמה לא לשבת בשלוב ידים.. ויש את אילו שמגדילות לעשות וישנות כל השבת ושהסבתא תשמור.. שם אני כבר ממש לא..
(אגב אני מסיגת עכשיו שתלוי מאד באיזה שלב בחיים השויגער - האילו הצעירות שעוד בעצמן עובדות ויש להן ילדים בבית באמת צריך לשים לב לעזור יותר..)
אז הייתי במקום שלך.צודקת כתבתי שזה פנטזיה כן..
אם את מרגישה שמצפים וקשה לך להכין יש מצב של לקנות..בתור זוג צעיר כל שבת היתי מכינה חלות ולפעמים גם עוגה,
זה מהיה ממש הרגל..
אח"כ שילדתי הפסקתי ואחרי חודש וחצי חזרתי שוב אומנם לא בקביעות אבל הרבה פעמים.
ובילד השני פחות במיוחד אחרי שחזרתי לעבודה.
היום בשבתות חורף אני מביאה לעיתים רחוקות יותר ומרגישה צורך להתנצל לפעמים
ששישי קצר והתינוק בבית בשישי אין גן ואין לי זמן כי יש לי נקיונות להספיק בנוסף..
מרגישה שממש לא נעים לי..
נראה שהצד השני מצפה במיוחד שחמותי לא מספיקה להכין עוגה..
אגב הבנות הנשואות שם לא מביאות כלום חוץ מאחת לפעמים...
לגמרי מצטרפת...מענין לשמוע...
אם אתן כאלה בעלבוסטעס - סלטים בכמות ואיכות ...
ועוגות...
לא עדיף לך לבנות את קינך ולהשאר בבית למנוחת שבת?
אני רואה את השיירות (כן ירבו בלעה"ר) בערב שבת ובמוצאי...
חשבתי שזה בגלל שעבדו קשה כל השבוע ואין כח לבשל...
ממש הוחמאתי שניתחתן את דברי...שהעונג בלארח ילדים ונכדים לא שווה אצלה את המאמץ.
ואולי אני טועה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים