בקשה מתחילה להתייאש מהייטק....

• הוסף לסימניות
כמו המשפט המפורסם.
הAI לא יחליף את המפתחים.
מפתחים שיודעים לעשות שימוש יעיל בAI, יחליפו מפתחים שלא יודעים.
אף אחד לא באמת יכול לדעת מה יהיה (אולי הבינה כן תדע לכתוב תוכנה באיכות טובה)
מה שכן חשוב מאד ללמוד כל הזמן ולהשתמש עם היכולות של ה ai

• הוסף לסימניות
כמו המשפט המפורסם.
הAI לא יחליף את המפתחים.
מפתחים שיודעים לעשות שימוש יעיל בAI, יחליפו מפתחים שלא יודעים.
השאלה היא,
כמה באחוזים מסך הבנות שהיום עוסקות בפיתוח, יתאימו את עצמם לעידן החדש,
שדורש הרבה יותר יכולות ממה שהיה הצריך עד כה.
(כיום שכ45-50 אחוז במחזור הולכות ללמוד את המקצוע , כמה יחזיקו את הראש מעל המים באתגר הנוכחי.)

• הוסף לסימניות
אף אחד לא באמת יכול לדעת מה יהיה (אולי הבינה כן תדע לכתוב תוכנה באיכות טובה)
מה שכן חשוב מאד ללמוד כל הזמן ולהשתמש עם היכולות של ה ai
כשנגיע לשלב הזה, יהיה עוד יותר קריטי להיות מפתח שיודע להפעיל אותה.
השאלה היא,
(כיום שכ45-50 אחוז במחזור הולכות ללמוד את המקצוע , כמה יחזיקו את הראש מעל המים באתגר הנוכחי.)
לא חושבת שבהכרח זה יותר יכולות.
אולי סקיל סט קצת שונה שהיום קצת מלחיץ אותנו,
אבל כל השנים המהות של המקצוע היתה ללמוד דברים חדשים ולא מוכרים.

• הוסף לסימניות
בעיניי הקפיצה הטכנולוגית מחדדת את העניין שרק מי שמתאימה להייטק כדאי לה לה ללכת לתחום.
ועוד נקודה;
מתאימה או לא מתאימה זה ממש לא רק מבחינת כישורים. זה גם מבחינת מה שקוראים בשפה של ייעוץ תעסוקתי "צרכי מסגרת": האופי של העבודה, היציאה מחוץ לחממה, השעות, היכולת לפלס דרך בכוחות עצמה ועוד.

• הוסף לסימניות
השאלה היא,
נהדר
אז תתווסף עוד גדר למקצוע והשוק לא יוצף במאות בנות נואשות לכסף ולא באמת מאהבה למקצוע.

מכירה כמה מתכנתות שמעדיפות להיות ראש קטן לשבת מול המסך ולכתוב קוד בהעתק הדבק של לולאות בסיסיות
או כאלו שבכו על מר גורלן שהגיעו למקצוע הזה ומחפשות לעשות שינוי ולהתקדם למשהו ממצה שהן אוהבות.

אם השוק ידייק את עצמו יותר, ייפתחו מגמות גם על מקצועות נישתיים יותר וריוחיים לא פחות זו ברכה לציבור.

• הוסף לסימניות
אני אקפוץ על האשכול...
יש לי שנתיים נסיון בפיתוח ומחפשת כבר מעל חצי שנה ...(ואני עושה את זה כמו שצריך :))
לאחרונה יצא לי קצת לשמוע על ניתוח מערכות וזה קנה אותי! (מרגיש לי שכולנו מדשדשות באותו המקום של לחפש עבודה בדיוק בתחום שלמדנו מבלי לנסות להגדיל ראש , הייטק זה לא רק פיתוח פול סטאק, לא ככה?)
מרגיש לי שזה התחום שלי , ואני ממש מסמנת V על כל כישור שנדרש בתחום.
אבל איך אני עושה את המעבר?
האם יותר קל שם?
אני אמנם גוניורית בניתוח אבל עם נסיון טוב בפיתוח, זה מהווה יתרון?
אשמח למידע, להדרכה, ומי שיש לו גם יכולת לעזור או להציע הצעה - יבורך!!!!

• הוסף לסימניות
אבל כל השנים המהות של המקצוע היתה ללמוד דברים חדשים ולא מוכרים.
אני חושבת שאת צודקת חלקית, השוק תמיד היה בנוי מלמידה של דברים חדשים,
אממה גם למי שהיתה פחות בחוד החנית, היה מקומות להתגדר בהם... (ובשנים האחרונות יותר התרבה בנות שלא באמת מתאימות למקצוע, מה שכמעט ולא היה קיים בזמן שאני למדתי)
אם השוק כולו יעבור לפתוח מבוסס AI (ולא עזרה של קוד ספציפי בGPT), טכנית הרבה בנות לא יוכלו להשתלב (ובנוגע למשרדיממשלה גם הם במוקדם או במאוחר יאלצו לעבור לשם)

• הוסף לסימניות
אבל כל השנים המהות של המקצוע היתה ללמוד דברים חדשים ולא מוכרים
באמת בשנים הראשונות הלכו להיטק בנות בפרופיל אישיותי או סביבתי שמוכן לנסות דברים חדשים ולצאת מאזור נוחות.
ואז זה נהיה הדבר הכי חם בשוק השידוכים ובכלל, והתחילו להגיע בנות שהכי הולכות בקו הפופולרי והסטנדרטי, ומתסבר שזה פחות מתאים לאופי של המקצוע :)

אם השוק ידייק את עצמו יותר, ייפתחו מגמות גם על מקצועות נישתיים יותר וריוחיים לא פחות זו ברכה לציבור.
שאלה לי: כשכתבת על מקצועות נישתיים ורווחיים, לאיזה התכוונת? נראה לי שדוגמאות יועילו לכולנו.

• הוסף לסימניות
אם השוק כולו יעבור לפתוח מבוסס AI (ולא עזרה של קוד ספציפי בGPT), טכנית הרבה בנות לא יוכלו להשתלב (ובנוגע למשרדיממשלה גם הם במוקדם או במאוחר יאלצו לעבור לשם)
אני חושבת שקשה לצפות את זה,
אבל אני רואה את אותם משפטים בדיוק נאמרים לפני 60-80 שנה,
במעבר מקוד אסמבלי לשפות עיליות.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שקשה לצפות את זה,
אבל אני רואה את אותם משפטים בדיוק נאמרים לפני 60-80 שנה,
במעבר מקוד אסמבלי לשפות עיליות.
צודקתתת,
באמת קשה לחזות את זה...

• הוסף לסימניות
תכנות זה הכי מקובל כיום...
זה אכן הכי פופולרי ומקובל ללמוד את התחום. והבוגרות של השנתיים האחרונות נכנסו למסלול כי הוא כבר היה פופולרי.
אבל מה הבעיה?
אפיקי התעסוקה שהיו זמינים עד לפני שנתיים פחות זמינים היום.
אז עכשיו מי שרוצה עבודה צריכה לצאת מהקופסה.
הבעיה שרבות הלכו ללמוד את זה כי הן לא יוצאות מהקופסה. להיפך, הן הלכו עם הזרם.
עכשיו זה מורכב מאד לפתור את הקונפליקט.

• הוסף לסימניות
@DvoraVidman קצת השתבללתי

הבנות הסטנדרטיות צריכות עבודה סטנדרטית
והסטנדרט היום זה תכנות.

אבל יש בעיה שהבנות הסטנדרטיות הולכות לתכנות
כי תכנות זה לא מקצוע שמתאים לסטנדרטיות?

אז תכלס מה מתאים לסטנדרטיות?

• הוסף לסימניות
והסטנדרט היום זה תכנות.
הסטנדרט היום זה ללמוד תכנות.
אבל בשוק העבודה הנוכחי המשרות הסטנדרטיות שהיו זמינות עד לפני שנתיים פחות קיימות היום.

• הוסף לסימניות
והסטנדרט היום זה תכנות.

בדיוק!
אז תכלס מה מתאים לסטנדרטיות?
שאלה קשה, לכאורה המקצוע הקלאסי לאשה - בכל הפרמטרים הוא הוראה,
הבעיה שהרסו את המקצוע הזה בידיים.... - מכל הבחינות....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה