בקשה מתחילה להתייאש מהייטק....

אם כולם ילמדו תכנות
מי יעבוד בירקות ? :unsure:
תורת הכלכלה מלמדת שבמקרה כזה 'עובד הירקות' יקבל את המשכורת הגבוהה ביותר
במילים אחרות - גם עולם העבודה מורכב מהיצע וביקוש
ככל וההיצע של העובדים בתחום ההייטק יעלה על הביקוש לעובדים אלו - השכר יירד בהתאם
מה שבד"כ קורה, השוק מתקן את עצמו - כי אנשים פחות פונים ללימודי הייטק כי השכר ירד - ופונים למקצועות אחרים בהם יש מחסור בעובדים (ראו ערך מנה"ח, רואי חשבון, בשנים האחרונות)
וחוזר חלילה
תמיד יש מרוויחים ויש מפסידים - ככה זה בקפטליזם
יש לכם נתונים על זה? כלומר אחרי המהפכה התעשייתית באמת היו יותר עובדים באריגה מלפני כן? (ביחס לגודל האוכלוסייה)
זה לא מה שמעניין
בתכל'ס הרווחה הכללית של העולם השתפרה - אם זה בגלל שמחירי הבדים ירדו, ואם זה בגלל שנוצרו מקצועות חדשים בהתאם
בארה"ב בשנות ה 70 עבודות הייצור התחילו לעבור למדינות אחרות ('סדנאות יזע' בוויטנאם וכו') ונכנסו לשוק הרבה משרות חדשות שלא היו קיימים קודם לכן - בעיקר בתחום השירותים הפיננסיים ובהייטק
אין אתנו נביא שינבא מה AI יעשה לשוק העבודה - אך ברור מעל לכל ספק שעולם העבודה כולו - כולל רופאים, עורכי דין, רואי חשבון - יעבור טלטלה בשנים הקרובות

תורת הכלכלה מלמדת שבמקרה כזה 'עובד הירקות' יקבל את המשכורת הגבוהה ביותר
במילים אחרות - גם עולם העבודה מורכב מהיצע וביקוש
ככל וההיצע של העובדים בתחום ההייטק יעלה על הביקוש לעובדים אלו - השכר יירד בהתאם
מה שבד"כ קורה, השוק מתקן את עצמו - כי אנשים פחות פונים ללימודי הייטק כי השכר ירד - ופונים למקצועות אחרים בהם יש מחסור בעובדים (ראו ערך מנה"ח, רואי חשבון, בשנים האחרונות)
וחוזר חלילה
תמיד יש מרוויחים ויש מפסידים - ככה זה בקפטליזם
זה לא נכון לגבי עובדי ירקות, יש עוד סיבות לשכר לא רק היצע וביקוש[רווח המעסיק של עובד הירקות לא גדול מספיק בשביל לשלם לו הרבה גם אם יש מחסור בעובדים].

זה לא נכון לגבי עובדי ירקות, יש עוד סיבות לשכר לא רק היצע וביקוש[רווח המעסיק של עובד הירקות לא גדול מספיק בשביל לשלם לו הרבה גם אם יש מחסור בעובדים].
זו בדיוק כלכלה
אם לא יהיו ירקנים (כי כולם יהיו בהייטק;)) - הירקות יעלו יקר עד כדי כך שלירקן יהיה רווח ברמה שיוכל לתת לעובדיו משכורת של 'הייטקיסט'

אני טועה? במה שונה המהפכה התעשייתית למהפכת של ה AI?
הבדל עצום.
כל השינויים החידושים והמהפכות שהיו עד עכשיו הם נקודתיות וספציפיות. וגם קרו לאט לאט.
מהפכת הAI זה דבר אחר לחלוטין. לא עוד ספריה/ שפת תכנות/ מכונה אוטומטית חדשה. בינה מלאכותית- תחשבו על משמעות המילים האלו, זה לא עוד כלי, זה בינה. הבינה יכולה ללמוד כל דבר, בכל נושא, בכל תחום, במהירות מטורפת ובשקלול מאגר נתונים עצום.
זאת אומרת, בעתיד הקרוב או הרחוק ייתכן והיא תוכל להחליף כמעט כל מקצוע שהוא, ולא משנה כמה מקצועות חדשים יומצאו- גם אותם היא תוכל להחליף. וזה ההבדל העצום בעיני בין המהפכה הזאת לקודמותיה.
נכון, כרגע הבינה גם מייצרת הזדמנויות חדשות ותחומי פיתוח נוספים, אבל מי אמר כמה זמן זה יישאר?
לא מתיימרת לנבא את העתיד, ייתכן מאוד שהרבה מקצועות יישארו איתנו עוד שנים, אבל אולי לא. הבינה המלאכותית מתפתחת ומשתדרגת בקצב מהיר. זה כנראה עניין של זמן עד שיפתחו גרסאות מתקדמות ממש. תחשבו על זה- שיהיה אפשר לפתח אתר בלחיצת כפתור, כולל אפיון וכל התפקידים שהוא כולל, כולל אינטראקציה עם הלקוח. דמיינו שאפשר לפתח את הרכב המושלם בהזמנה בלחיצת כפתור, או לתכנן בית מאפס, כן, כולל כל מה שזה כולל ,גם דברים שנראים לנו אנושיים מאוד. מי יצטרך עובדים? על איזה מקצוע אפשר לדעת בוודאות שהוא לא ייעלם מהשוק?
אני לא אומרת את זה כדי לייאש וגם אני ב"ה חיה היום ברוגע ומשתדלת לא לדאוג מידי מהעתיד. אבל מצחיק אותי כל האמירות ש"תמיד יצטרכו אנשים". זה יכול להשתנות, לא ביום אחד, אבל זה אפשרי. מה יהיה אז? ה' יעזור

זו בדיוק כלכלה
אם לא יהיו ירקנים (כי כולם יהיו בהייטק;)) - הירקות יעלו יקר עד כדי כך שלירקן יהיה רווח ברמה שיוכל לתת לעובדיו משכורת של 'הייטקיסט'
לא יודע ,לא מרגיש לי הגיוני. להתחיל לחפש חברה מבפנים שיעזרו לי להתקבל, או לעבור 3 ראיונות בשביל לעבוד בירקנייה ;) [הרי זה מה שיקרה אם הירקנים ירוויחו הכי הרבה].

לא יודע ,לא מרגיש לי הגיוני. להתחיל לחפש חברה מבפנים שיעזרו לי להתקבל, או לעבור 3 ראיונות בשביל לעבוד בירקנייה ;) [הרי זה מה שיקרה אם הירקנים ירוויחו הכי הרבה].
לא, זה לא הגיוני, כלכלה מסורתית היא לגמרי לא הגיונית:D
ירקן זה מקרה קיצוני מידי - כי נשארו עוד תחומים לעבוד בהם חוץ מהייטק וירקנות...
אבל זה ממחיש את הנקודה

הבדל עצום.
כל השינויים החידושים והמהפכות שהיו עד עכשיו הם נקודתיות וספציפיות. וגם קרו לאט לאט.
מהפכת הAI זה דבר אחר לחלוטין. לא עוד ספריה/ שפת תכנות/ מכונה אוטומטית חדשה. בינה מלאכותית- תחשבו על משמעות המילים האלו, זה לא עוד כלי, זה בינה. הבינה יכולה ללמוד כל דבר, בכל נושא, בכל תחום, במהירות מטורפת ובשקלול מאגר נתונים עצום.
זאת אומרת, בעתיד הקרוב או הרחוק ייתכן והיא תוכל להחליף כמעט כל מקצוע שהוא, ולא משנה כמה מקצועות חדשים יומצאו- גם אותם היא תוכל להחליף. וזה ההבדל העצום בעיני בין המהפכה הזאת לקודמותיה.
נכון, כרגע הבינה גם מייצרת הזדמנויות חדשות ותחומי פיתוח נוספים, אבל מי אמר כמה זמן זה יישאר?
לא מתיימרת לנבא את העתיד, ייתכן מאוד שהרבה מקצועות יישארו איתנו עוד שנים, אבל אולי לא. הבינה המלאכותית מתפתחת ומשתדרגת בקצב מהיר. זה כנראה עניין של זמן עד שיפתחו גרסאות מתקדמות ממש. תחשבו על זה- שיהיה אפשר לפתח אתר בלחיצת כפתור, כולל אפיון וכל התפקידים שהוא כולל, כולל אינטראקציה עם הלקוח. דמיינו שאפשר לפתח את הרכב המושלם בהזמנה בלחיצת כפתור, או לתכנן בית מאפס, כן, כולל כל מה שזה כולל ,גם דברים שנראים לנו אנושיים מאוד. מי יצטרך עובדים? על איזה מקצוע אפשר לדעת בוודאות שהוא לא ייעלם מהשוק?
אני לא אומרת את זה כדי לייאש וגם אני ב"ה חיה היום ברוגע ומשתדלת לא לדאוג מידי מהעתיד. אבל מצחיק אותי כל האמירות ש"תמיד יצטרכו אנשים". זה יכול להשתנות, לא ביום אחד, אבל זה אפשרי. מה יהיה אז? ה' יעזור
אגב למעט תחום החינוך שאותו בינה מלאכותית לא יוכל להחליף.

הבדל עצום.
שימי לב שזה לא ממש נכון.
אומנם קוראים לה בינה, אבל אין פה משהו שבאמת חכם ומבין.
התוצרים שלה הם לא מדויקים בכלל.
זה בכלל לא הולך לכיוון של ייצור רכב משוכלל בהינף פרומפט. היא יכולה להחליט פתאום שבעצם הגה זה משהו תצוגתי, והוא לא חייב להסתובב גם.
לכן אומרים כאן שאין תחליף לאדם, כי הבינה הזו צריכה מעקב צמוד מאוד אחרי התוצרים שלה, לבדוק שהיא לא החליטה החלטות מטופשות להחריד.

גם תחומי העיצוב הפיזי והטיפול הפיזי- שאילו תחומים ענקיים
ויש עוד דברים שלא חושבים עליהם
עד היום- מפעלי הקרמבו מעסיקים אנוש שעוטף אחד אחד
לא ברור לי למה, אבל כנראה שלא כלכלי לתעש כל דבר

זו בדיוק כלכלה
לא צריך לנחש, אפשר לראות את המציאות.
כבר היום יש מחסור בגננות, בעיקר בסייעות, בגלל המעבר להייטק.
השכר באמת השתפר מזה - אבל רק קצת.

עד היום- מפעלי הקרמבו מעסיקים אנוש שעוטף אחד אחד
עד אתמול.
בחורף האחרון הם הפסיקו את העטיפות האישיות לקרמבו בדיוק בגלל שכבר לא מחזיקים עובדים לעיטוף אישי.

הבדל עצום.
למדת בהיסטוריה על המהפכה התעשייתית?
גם היא היתה יכולת חדשה ולא מוכרת שהתפתחה במהירות על והשפיעה על החיים עד סוף הדורות.
הרבה מומחי AI משווים את מה שקורה היום למהפכה התעשייתית.
זה בא כדי להגדיל את החשיבות של מה שקורה היום. לא ההיפך.

הבדל עצום.
מסכימה מאוד
ובנוסף יש הערכות שתהיה אבטלה של כ15% בעקבות ייתור אנשים בתעשיה
שימי לב שזה לא ממש נכון.
אומנם קוראים לה בינה, אבל אין פה משהו שבאמת חכם ומבין.
התוצרים שלה הם לא מדויקים בכלל.
זה בכלל לא הולך לכיוון של ייצור רכב משוכלל בהינף פרומפט. היא יכולה להחליט פתאום שבעצם הגה זה משהו תצוגתי, והוא לא חייב להסתובב גם.
לכן אומרים כאן שאין תחליף לאדם, כי הבינה הזו צריכה מעקב צמוד מאוד אחרי התוצרים שלה, לבדוק שהיא לא החליטה החלטות מטופשות להחריד.
זה הבינה שאת רואה עכשיו,
אבל בעוד כשנתיים צפויה לצאת הAGI שזה מפלצת לעומת הAI שאנחנו רואים עכשיו
זאת תהיה בינה מלאכותית שהולכת להתאים את עצמה לבד למה שצריך לעשות
אם עד היום הבינה מלאכותית היא צרה- ז"א פועלת בהתאם למה שמגדירים אותה, הAGI תתאים את עצמה לבד לבעיות שקיימות. ברמה גבוהה יותר מהאינטלגנציה האנושית

וזה השוני מהמהפכות התעשיות הקודמות, שאולי יתפתחו מקצועות חדשים בעקבות המהפכה אבל אולי עם הזמן גם אותם הבינה תחליף.

שאלתי את ג'ימיני על עתיד הייטק וזו תשובתו-

זו שאלה מצוינת ומורכבת, ויש עליה הרבה דיונים ודעות בעולם הטכנולוגיה והתעסוקה. התשובה המקובלת כיום היא שסביר להניח שמקצועות ההייטק לא ייעלמו, אך הם ישתנו באופן דרמטי.

הנה כמה נקודות מרכזיות שיכולות להבהיר את התמונה:

1. אוטומציה של משימות רוטיניות: בינה מלאכותית מצטיינת באוטומציה של משימות חוזרות ובעלות אופי מוגדר. זה כולל חלקים מכתיבת קוד, בדיקות תוכנה, ניתוח נתונים בסיסי, תמיכה טכנית ועוד. כתוצאה מכך, תפקידים ברמת כניסה (Junior) שעוסקים בעיקר במשימות אלו עשויים להיות מושפעים יותר.
  2. יצירת תפקידים חדשים: כפי שקרה עם מהפכות טכנולוגיות קודמות, ה-AI גם יוצרת תפקידים חדשים לחלוטין. אנחנו כבר רואים צמיחה במקצועות כמו "מפתחי בינה מלאכותית", "מהנדסי למידת מכונה", "מדעני נתונים", "מומחי אתיקה ב-AI", "מומחי שילוב AI" ועוד. יש צורך באנשים שיתכננו, יפתחו, יטמיעו, יתחזקו וינהלו מערכות AI.
  3. שינוי אופי התפקידים הקיימים: במקום להיעלם, תפקידים רבים בהייטק ישתנו. לדוגמה, מפתחי תוכנה יצטרכו יותר להתמקד בארכיטקטורה, תכנון מערכות מורכבות, הבנה עמוקה של צרכי הלקוח, פתרון בעיות יצירתיות, ובקרה על קוד שנוצר על ידי AI. הם יהפכו מ"כותבי קוד" ל"מנצחי קוד" או "מעצבי מערכות". כך גם אנשי QA, DevOps, מנהלי מוצר ועוד.
  4. הצורך בכישורים אנושיים משלימים: ה-AI טובה במה שהיא טובה, אבל היא חסרה יכולות אנושיות כמו יצירתיות, חשיבה ביקורתית, פתרון בעיות לא מוגדרות, אמפתיה, תקשורת בין-אישית, שיפוט מוסרי, ומנהיגות. דווקא כישורים אלו יהפכו לחשובים עוד יותר בעולם שבו AI מטפלת במשימות טכניות.
  5. למידה והסתגלות מתמדת: המפתח להישאר רלוונטי בתעשיית ההייטק המשתנה יהיה היכולת ללמוד ולהסתגל במהירות לכלים וטכנולוגיות חדשות. מי שישכיל לרכוש מיומנויות של עבודה עם כלי AI, ללמוד כיצד למנף אותם ולשלב אותם בעבודתו, יצליח לשגשג.
לסיכום, במקום היעלמות מוחלטת, אנו צפויים לראות טרנספורמציה של שוק ההייטק. חלק מהמשרות יצטמצמו או ישתנו, אבל רבות אחרות יווצרו או יקבלו אופי חדש הדורש שילוב של הבנה טכנולוגית עמוקה עם כישורים אנושיים ייחודיים. מי שיצליח להתאים את עצמו לשינויים אלה, ימצא את מקומו בעולם ההייטק של העתיד.

אבל בעוד כשנתיים צפויה לצאת הAGI שזה מפלצת לעומת הAI שאנחנו רואים עכשיו
זאת תהיה בינה מלאכותית שהולכת להתאים את עצמה לבד למה שצריך לעשות
אם עד היום הבינה מלאכותית היא צרה- ז"א פועלת בהתאם למה שמגדירים אותה, הAGI תתאים את עצמה לבד לבעיות שקיימות. ברמה גבוהה יותר מהאינטלגנציה האנושית
ולמה את חושבת שזה יכנס תוך שנתיים? יש כל מיני הערכות, האופטימיות ביותר מדברות על שנה, אבל הפסימיות מדברות על 20 שנה.
ובכל מקרה, AGI היא לא אמורה להיות חכמה יותר מהבינה האנושית, אלא כמו.
ועדיין יצטרכו לעקוב אחרי ההחלטות שלה, כי הן לא צפויות.
אין אף אחד שאומר שתופעת ההזיות תפסק בדור הAGI.
בינה מלאכותית שיותר חכמה מבני האדם תקרא ASI, ולפני שיכניסו אותה יצטרכו לחשוב טוב מאוד איך היא לא תקום על יוצריה.
אבל על זה לא מדובר בעתיד הקרוב בכלל.

הבינה מלאכותית לא נוצרת לבד
מתכנתים מפתחים אותה כל הזמן, מאמנים ומשדרגים

עולם התעסוקה כנראה ישתנה - מה ואיך זה שאלה.
בהיסטוריה היה מקצועות שנעלמו - כובסת, חלבן וכו..
גם עובדי אדמה אין היום הרבה..
אני כן חושבת שיש מקצועות שהם יותר בסיכון להעלם מהייטק.
הייטק לכאורה ישאר - הוא כנראה ישתנה - (אולי יצטרכו יותר עבודות דיזיין ארכיטקטורה - פחות כתיבת קוד ״פשוטה״)

תחום החינוך זה הדבר הכי מבוזבז שיש.
אינספור מורים חוזרים על עצמם שנה אחרי שנה על אותו חומר באותה צורה.
לא מבינה איך כל זה לא הוחלף כבר ממזמן בלומדות מושקעות ברמה גבוהה.
בינה מלאכותית יכולה לעשות לומדות טובות פי כמה ממה שמורה מכין לבד...

גם כשזה יקרה - עדיין יצטרכו מורים לפיקוח אבל הרבה פחות ממה שיש היום...

ועוד משהו לגבי הוראה -
פעם היינו מבדלים בין מתכנת טוב למתכנת אוטודידקט שזה כמה רמות מעל.
היום כל מתכנת טוב נהיה אוטודידקט בזכות הבינה המלאכותית.

בהחלט אמור לעבוד גם עם תלמידים בהוראה רגילה...

ראיתי פה הרבה תגובות שקשורות לAI
אני יודעת לומר מה הולך בינתיים אצלינו
משתמשים בהמון כלי AI שמייעלים את העבודה (לא רק GPT), אבל זה ממש לא תחליף לאנשים
אני לא יודעת לומר מה יקרה בעוד כמה שנים, אבל זה המצב הנוכחי
כיום הבינה לא מחליפה את המתכנת, היא פשוט עוזרת לו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה