מתכון למרק אפונה חם ומשביע ...

• הוסף לסימניות
ואני בזמנים שאין לי כח/ זמן
אני עושה מרק אפונה מקופסת שימורים
שופכת לסיר 2 קופסאות אפונה כולל הנוזלים
1 בצל פרוס
5-6 גזרים
1 תפוח אדמה
מוסיפה מים למילוי הסיר
שום, מלח, פלפל
מבשלת עד שמתרכך
מוציאה 2-3 גזרים לאחר הבישול
טוחנת הכל ואח"כ פורסת את הגזרים שהוצאתי לעיגולים ומחזירה למרק לקישוט.
מאוד אוהבים את זה אצלי

• הוסף לסימניות
לאדות גזר מגורד גס, להוסיף אפונה משימורים, מים ומלח ולבשל כחצי שעה.
לא מרק אפונה אמיתי אבל נחמד...
קרדיט: טעימות

• הוסף לסימניות
מרק קטניות מעולה כולל אפונה (פורסם לפני כשנתיים במרווה לצמא):

לאדות בצל גדול קצוץ, להוסיף 2 שיני שום קצוצות, שני גבעולי סלרי קצוצים ו2 גזרים בקוביות, לאדות רבע שעה.
להוסיף: כוס וחצי אפונה יבשה, כוס וחצי עדשים אדומים (או אדומות?) וכ15 כוסות מים, ומלח.
להרתיח ולבשל על אש קטנה שעתיים.
להוסיף רבע כוס גריסים ולבשל עוד שעה.

טעים מאד, מזין ומחמם!

• הוסף לסימניות
אפשר לתפוס טרמפ על האשכול הזה?
שאלה לי לידענים בתחום התזונה (לא השערות/הנחות/היקשים אלא ידע ממש) - האם אפונה קפואה היא קטנית כמו אפונה יבשה? כלומר, האם תכולת החלבונים באפונה קפואה שווה לזו שבאפונה יבשה? הדבר חשוב מאוד בשביל אדם שצריך לצמצם אכילת חלבונים מסיבת בריאות.
תודה!

• הוסף לסימניות
למבינים במרקים,
האם כמון הולך טוב במרק אפונה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה