מתכונים לכרעיים

• הוסף לסימניות
בקיצור- להשאיר את המרכיבים כמו שהם נבראו (לפחות בערך) במקום לסנטז אותם מחדש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;878311:
PR, היום עושים פשטידות מלוחות במקום עוגות מתוקות אבל בינינו, אני לא בטוחה שהסוכר פחות מריא ממלח.
את צודקת לגמרי - הם לא בריאים במידה שווה כמעט,
לכן ציינתי שגם לא צריך תוספת מלחים לעוף שהוא מלוח ממילא,
רוטב סויה, אבקות, כל אלו מלאים במלח עד להתפוצץ.
לא הבנתי במה מחליפה הפשטידה המלוחה את העוגה המתוקה והיכן נתקלת באחת כזו שמוגשת כמנה אחרונה?

• הוסף לסימניות
שירי, יש כאלה, שלא מסוגלים לסבול את טעמו של עוף מכובס. ולא משנה, כמה את תחשבי שהוא טעים. אז רגע, לפני שתעוררי בהרבה אמהות, ואני ביניהן, נקיפות מצפון על הרעלה מכוונת של הילד, לפעמים אין ברירה וצריך להכין את העוף דווקא עם קטשופ (לערבב עם מיונז ומעל פירורי לחם. קלי קלות ומעדן אמיתי. בתנור כמובן.) כדי שהילד יאכל עוף, כי עדיין מדובר בעוף, גם אם הוא פחות בריא מגירסתו ה'מרקית' ונטולת התיבול.

• הוסף לסימניות
דבורי, אני הייתי ביניהם - משום מה היום אני דווקא אוהבת,
אבל שימי לב שלא המלצתי על מרק עוף כלל ועיקר אלא על עוף בתנור (בגריל זה נורא טעים)
ויש עוף מאודה עם ירקות ועוד ועוד,
וה כבר טעם אחר לגמרי, והוא לחלוטין מלכתחילה בעיני - מה את חושבת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;878370:
דבורי, אני הייתי ביניהם - משום מה היום אני דווקא אוהבת,
אבל שימי לב שלא המלצתי על מרק עוף כלל ועיקר אלא על עוף בתנור (בגריל זה נורא טעים)
ויש עוף מאודה עם ירקות ועוד ועוד,
וה כבר טעם אחר לגמרי, והוא לחלוטין מלכתחילה בעיני - מה את חושבת?
אני חושבת שנחליף מתכונים במייל. ;)

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה הבעיה ברטבים למיניהם שלא קיים דברים אחרים. מה רע בסויה? זה מעדן. קטשופ לא בריא? יש בו עגבניות. ואין שום סיבה שבעולם לאכול אוכל חסר טעם וריח. במיוחד כשיש ילדים בבית. חושבים שעושים להם טובה שמגישים להם אוכל נטול טעם וריח ושהם יהיו יותר בריאים, אבל האמת היא שאם האוכל לא מגרה וטעים, לא רק שהם לא יאכלו, הם ישלימו את זה בממתקים. כי זה טבעם של ילדים.

ולא שאני חושבת שצריך למלא באבקות מרק כל דבר, אבל אני בהחלט חושבת שאוכל צריך להיות מטובל ומגוון ומוגש בצורה מעוררת תיאבון.

ולגבי הפשטידות המלוחות, זה נאמר כתגובה למשפט שלא עושים עוגות מלוחות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;878424:
לא הבנתי מה הבעיה ברטבים למיניהם שלא קיים דברים אחרים. מה רע בסויה? זה מעדן. קטשופ לא בריא? יש בו עגבניות. ואין שום סיבה שבעולם לאכול אוכל חסר טעם וריח. במיוחד כשיש ילדים בבית. חושבים שעושים להם טובה שמגישים להם אוכל נטול טעם וריח ושהם יהיו יותר בריאים, אבל האמת היא שאם האוכל לא מגרה וטעים, לא רק שהם לא יאכלו, הם ישלימו את זה בממתקים. כי זה טבעם של ילדים.

ולא שאני חושבת שצריך למלא באבקות מרק כל דבר, אבל אני בהחלט חושבת שאוכל צריך להיות מטובל ומגוון ומוגש בצורה מעוררת תיאבון.

מסכימה.
לא צריך להיות קיצוניים לשום צד
פעם הייתי נלחצת מכל הנזקים שנגרמים מהאוכל של היום (הכל, סוכר, מלח, ריסוס, שומן מוקשה, מטוגן, ממתקים, מים מהברז וכו' וכו')

עד ששמעתי בהרצאה אבא שסיפר על הבת שלו בת 7 רזה וקטנטונת שאוכלת תפוחים וציפס בלבד. כשעשו לה בדיקות דם לקחו גם את הקטן בן השנתיים, ילד חסון ובריא שאוכל הכל ובשפע. הבדיקות של הילדה מאוזנות לחלוטין. לא חסר לה דבר. והילד? ברזל נמוך ועוד חסרים.

גיליתי גם כאלה שגדלו על תזונה בריאה ומגוונת וסובלים מבעיות בלי סוף

היום אני משתדלת לא להגזים, מתפללת ומבקשת שהילדים יקבלו את כל מה שהגוף שלהם צריך במעט שהם אוכלים. (מי שאמר לשמן שידלק יאמר לחומץ שידלק) ומבשלת מזין וטעים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;878424:

התשובות לשאלות ששאלת דורשות הרצאה ארוכה ומורכבת ולא אעשה לך את זה בלי שתבקשי :)
אבל בקצרה ככל האפשר - (אטמי אזניים בכניסה לכל המעונין :))
1. מה רע בסויה? זה מעדן. קטשופ לא בריא? יש בו עגבניות.
בשני הדברים יש תכולת מלח גבוהה מאד. העובדה שבקטשופ יש עגבניות - לא הופכת אותו לירק תמים , והעובדה שסויה הוא מעדן לא הופכת אותו לטוב.
בצריכת יתר של מלח יש סיכון לעליית לחץ דם, שבץ, מחלות לב וכל דם, בעיות בכליות ומחלות ראומטיות, מגבירה הפרשת סידן מהגוף ועוד... המלח נקרא - ההורג האיטי, משום שהוא הורג לאט יותר מסוכר, אבל גם הוא עושה זאת. במזון המודרני תופס המלח מקום חשוב ומרכזי, ויצרני המזון מתנגדים להקטנת כמות המלח,
בשביל לא להבהיל את הצרכן מציינים את כמות הנתרן לכפית קטנה. גם נתרן (ולא מלח) וגם לכמות קטנה (ובד"כ שמים יותר), ושני המוצרים שציינת לעיל נמצאים ברשימה של מכילי המלח הגדולים ביותר!
שורה לסיום - כל החוקרים הרציניים משוכנעים שניתן להקטין באופן משמעותי את מספר מקרי השבץ ע"י צמצום מתון של צריכת המלח.
2. ואין שום סיבה שבעולם לאכול אוכל חסר טעם וריח. במיוחד כשיש ילדים בבית. חושבים שעושים להם טובה שמגישים להם אוכל נטול טעם וריח ושהם יהיו יותר בריאים, אבל האמת היא שאם האוכל לא מגרה וטעים, לא רק שהם לא יאכלו, הם ישלימו את זה בממתקים. כי זה טבעם של ילדים.
דבר ראשון את מוזמנת לארוחת צהריים או ערב או בוקר ככל שתחפצי, למרות כל הדברים הנ"ל ברוך השם אני מגישה בבית אוכל מלא טעם וריח, מגרה וטעים והילדים אוהבים ואוכלים!
נכון שמי שמתרגל לצריכת מלח גבוהה (כמו גם לסוכר) קשה לו לרדת מזה, אבל הכל אפשר לעשות בהדרגה. אני יכולה לומר לך שהורדתי מכל סוגי המזון בהדרגה מהמלח והסוכר- בהדרגה ממש איטית! - ולא הרגישו בזה בכלל! העובדה היא שאוכלים באותו תאבון.
ואומר לך יותר מזה - כשמתרגלים לטעם הטבעי של המזון (אני כן שמה מלח, וכן שמה סוכר, אבל במינון נמוך משל רוב האנשים שאני מכירה) ממש קשה לאכול את האקסטרה מלוחים ומתוקים ההם, זה פשוט דוחה את הלשון.

קיצורו של ענין זה אפשרי, והעובדות (המאיימות יש לומר) מוכיחות שגם כדאי וגם מוכרח להשתדל, כי מדובר בחיים שלנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דסי;878435:
מסכימה.
לא צריך להיות קיצוניים לשום צד
פעם הייתי נלחצת מכל הנזקים שנגרמים מהאוכל של היום (הכל, סוכר, מלח, ריסוס, שומן מוקשה, מטוגן, ממתקים, מים מהברז וכו' וכו')

עד ששמעתי בהרצאה אבא שסיפר על הבת שלו בת 7 רזה וקטנטונת שאוכלת תפוחים וציפס בלבד. כשעשו לה בדיקות דם לקחו גם את הקטן בן השנתיים, ילד חסון ובריא שאוכל הכל ובשפע. הבדיקות של הילדה מאוזנות לחלוטין. לא חסר לה דבר. והילד? ברזל נמוך ועוד חסרים.

גיליתי גם כאלה שגדלו על תזונה בריאה ומגוונת וסובלים מבעיות בלי סוף

היום אני משתדלת לא להגזים, מתפללת ומבקשת שהילדים יקבלו את כל מה שהגוף שלהם צריך במעט שהם אוכלים. (מי שאמר לשמן שידלק יאמר לחומץ שידלק) ומבשלת מזין וטעים

מדברי הרמב"ם:
כל המנהיג עצמו בדרכים אלו שהורינו, אני ערב לו שאינו בא לידי חולי כל ימיו!
ממליצה לך לקרוא את ספרו המקיף והיעיל לאין שיעור של הר' יחזקאל אסחייק "חיים בריאים כהלכה",
שדן בעניני הנהגת שמירת הבריאות על פי התורה וספרי הרפואה של היום,
לא בתור יח"צנות אם תחשדי בי - שאני הרי בעיצומו של ספר שמתמצת את עיקרי הדברים לילדים, (מהספר שהזכרתי)
אלא כי בעצמי 'הפכתי' הרבה בעקבות זה.
ההשלכות של אורח חיים לא בריא ברורות בשטח כשמש בצהרי היום,
אפשר להתעלם מזה בעזרת סיפורים כאלו ואחרים -
אבל עדיף להכיר ולהתרחק מהדברים שמזיקים לבריאות ומקרבי מחלה.

• הוסף לסימניות
PR, רוב דברי הרמב"ם הם עד כמה שזכור לי לגבי דרך אכילתם. למשל לא לשתות מים רבע שעה לפני אוכל וחצי שעה אחרי וכולי. לא לאכול לשובע אלא להשאיר מקום ועוד.
וגם לגבי סוגי המאכלים, יש ירידת הדורות גם בזה.
וסתם כדוגמא, חברה שלי עברה אירוע מוחי. היא נשארה עם צליעה בצד שמאל.
החליטה לקחת את עצמה בידיים ולאכול בריא. עברה ניקיונות של הגוף, והיא נמנעת מכל דבר שיש בו אבקות מרק, מלח, תבלינים וכולי. גם בשרים ועוד.
ממש לפי הרמב"ם. וכבר די הרבה שנים שהיא אוכלת רק "בריא".

אבל זה לא עזר לה להמנע מחולי וכיום הא נלחמת במחלה ממש ממש לא חברותית ומסוכנת.

ואמנם אני שונאת שמביאים דוגמאות של "אני מכירה מישהי ש..." אבל הבאתי לך להראות, שהרבה מהאמונות לגבי מה מותר ומה אסור לאכול הן בגדר אמונות תפלות ותו לא.
עוד כשחייתי באנגליה ראיתי פעם תוכנית על הקשר בין אוכל לתחלואים מסויימים [למשל הקשר בין ביצה לכולסטרול] והמחקר הזה היה מדהים. הוא גילה, שחלק ניכר מהאמונות לגבי מה מותר ומה אסור, או מה בריא ומה לא הוא ברובו מבוסס על שקרים שהומצאו כדי לתת לאנשים הרגשה, שהם דואגים לעצמם.

ותדאי לך שילדים שחוסכים מהם במשהו אחד, בסוף מפצים אותם במשהו אחר. ככה זה.
אני אישית למשל במרק לא שמה אבקות מרק, אבל כדי להתגבר על זה צריכה להכניס כל כך הרבה סוגי בשרים [גרונות, עופות ובקר] למרק שיקבל טעם כמו גם טונות של ירקות. אבל אני בכל זאת ממליחה.

כמו שכתבו מעלי - קיצוניות היא לא טובה לכאן או לכאן. כל דבר צריך במידה.

או כמו שכתב הרמב"ם שהכנסת לדיון "אדם צריך תמיד ללכת בדרך האמצעית"

• הוסף לסימניות
תמנתי, באופן אישי אני שונאת את הטעם של אבקת מרק ואין לי את זה בבית בכלל. לא ברור לי למה מלמדים את הילדים לאהוב את זה, להתרגל לחומר הגרוע הזה. מרק טבעי טעים פי מליון!

ובכלל, אין ספק שכל החומרים התעשייתיים מפוצצים בחומרים שלא מתאימים לגוף שלנו, אלא לתעשייה, לחיי מדף ארוכים, למראה מדהים ועוד, ובכלל זה קטשופ (עגבניות מעוקרות), מיץ תפוחים (כנ"ל) ואפילו יוגורטים סינטטיים. אם מספרים את לילדים הם עצמם רוצים להימנע מזה. אוכל בריא הוא גם טעים וגם יותר מזין.

• הוסף לסימניות
בעיני הדרך שמציע הר' אסחייק היא דרך אמצעית ולא קיצונית בכלל,
ויותר מזה - הדרך של 'העיקר שיהיה טעים' והחומץ ידלק כשמן נראית לי קיצונית הרבה יותר, לכיוון יותר מפחיד.
כל הדוגמאות הפרטניות - הרי אינני יודעת לפי איזו דרך הם הלכו.
הספר לא כולל רק 'אל תאכל מלח' ו'אל תאכל סוכר',
הרשימה ארוכה ומפתיעה הרבה יותר, ומבוססת על דברי הרמב"ם ודברי רופאים וחוקרים רציניים ביותר,
ממש לא מסוג הדברים שציינת כ-אמונות טפלות.
זה לא רק אוכל, זה דרך חיים..

בענין חסכי הילדים - ודאי שצריך להיות מאוזנים. אני לא מונעת מהם ממתקים אבל לא ממלאת את הבית, מעדיפה את הדברים היותר טובים ככל האפשר. דואגת לפירות חתוכים, ירקות חתוכים - כ'ג'אנק',
האמיני לי שקל יותר לפתוח חבילת במבה, והם אוהבים את זה מאד, והתחושה המתקבלת היא שכל הזמן 'יש'.
והרשי לי להוסיף עוד משהו שהרמב"ם אומר - שהוא מוציא מכלל ההבטחה 3 מצבים:
1. אם היה גופו רע מתחילת ברייתו,
2. אם היה רגיל במנהג מן המנהגות הרעים מתחילת מולדתו,
3. אם תבוא מכת דבר או מכת בצורת לעולם.
והורה למי שהוא חולה או שנהג מנהג רע שנים רבות שעליו לנהוג על פי ספרי הרפואות כפי שיורוהו הרופא, מכל מקום מזהיר הרמב"ם ואומר: "אחד הבריא ואחד החולה אין ראוי לו לזוז מכל הדרכים שאמרנו בפרק זה שכל אחד מהם לאחרית טובה הוא מביא".

ונראה לי שנעצור כאן ואם את רוצה נמשיך באישי למען לא נטריח את הציבור (:

• הוסף לסימניות
סליחה אבל עוד דבר אחרון (אני לא מתאפקת (:),
אני רואה אצל אנשים שהממתקים אצלם זה דבר שבשגרה,
שהילדים כבר לא מתרגשים מהממתקים ה'פושטים',
ביסקויט זו בדיחה וביגלה לא ממש תופס.
זה פשוט סף ריגושים.
מאיגלו שהשכנה נותנת הם מתרגשים ממש כמו שהילד שלי מתרגש,
ולא ניכר עליהם ש'אין להם חסכים' בתחום, להפך - הם כבר פושטים יד אחת כשהשניה מאחורי הגב.
כשהילד שלי מביא לי את הבקבוק עם המיץ ענבים מהקידוש כדי שאוסיף לו לזה מים,
הוא לא נורא מחונך, או מאולף, או עמוס חסכים -
הוא פשוט נוהג כמו שהרגילו אותו, וטוב לו עם זה.

• הוסף לסימניות
כריים בעגבניות!
להדות רצועות בצל גדול להוסיף 3 עגבניות (פרוסות) ושום לתבל במלח, פלפל שחור.
לבשל כ20 דק'. להוסיף את העוף ולבשל יחד....

כריים ברוטב מתוק
לבשל : כף קטשופ, חצי כוס רוטב צלי מתוק, 2 כפות ריבת משמש, כפית מיץ לימון, כף סוכר חום, לערבב, להכניס את העוף ולבשל יחד....אפשר גם לאפות.

• הוסף לסימניות
שירי,
מחזקת את ידיך לגבי כל מה שכתבת
אמנם אני לא ברמה הזו. אבל חשוב מאוד להכניס למודעות שלנו ושל הילדים
בעיני, זה חלק מהדאגה לילדים לעשות את ההשתדלות לתת להם אוכל בריא
לפעמים זה שמשחררים ממתקים בלי חשבון נובע מחולשה של ההורים
ולא מאהבה.....

• הוסף לסימניות
GRN, יש אבקות מרק שאני משתמשת בהן בתור תבלין כמו אבקת מרק בצל. לעיתים גם באבקת מרק עוף אבל לא הרבה בכלל.

אני לא אנטי שום דבר.
פשוט לא אוהבת קיצוניות יתר.
כל דבר במידה הוא בסדר ובריא
אחרת הקב"ה לא היה נותן לנו אותו.

• הוסף לסימניות
אגב, לכל אלה שחושבות שאם הן נמנעות, הן נותנות אוכל בריא....

יש לי חדשות בשבילכן.

נתתן מנת דג עם פירה?
לא בריא.

נתתן טונה עם חומוס או טחינה?
לא בריא.

נתתן עגבניות?
לא בריא אם לילדיכן יש קיבה חומצית.

נתתן חצילים?

נתתן טופו?
יכול להיות אסון לאנשים בעלי קיבה מסויימת.

נתתן פטריות?

נתתן גבינה?
יכול להריץ אתכן למיון אם ילדיכן רגיש ללקטוז.

נתתן חלב?
נו..... הרבה אמונות טפלות יש לגבי חלב.

נתתן שוקולד?
עשיתן בשכל!!! שוקולד הוא מצרך חשוב ודי בריא.

נתתן עוף בלי העור והשומן?
מנעתן מילדיכן חלבונים מאד מאד חשובים.

להמשיך את הרשימה?
אם בריאות, אז עד הסוף. אני ממש לא אוהבת את היציאות האלה שנובעות מחוסר ידע לגבי מה בריא ומה לא. לכל אחד יש קיבה שונה ומה שבריא לאחר לא בהכרח בריא לשני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;878779:
GRNפשוט לא אוהבת קיצוניות יתר.
כל דבר במידה הוא בסדר ובריא
אחרת הקב"ה לא היה נותן לנו אותו.
הקב"ה נתן לנו אבקת מרק? גם את פצצת האטום הוא נתן לנו...(:
התפקיד שלנו הוא: "ובחרת בחיים".:)
לא צריך להקצין, אבל להשתדל במסגרת הנורמה להימנע מדברים כללים שמוסכמים ע"י כל הגורמים...

• הוסף לסימניות
סא, את יודעת מה שכחתי להזכיר?

אסור בשום פנים ואופן, לתת עוף עם תפוחי אדמה.
גם לא עוף עם אורז. לא ביחד בכל אופן.

כמו שכתבת - ובחרת בחיים.

ונכון שהילדים יבחרו בתפוחי האדמה או אורז ויוותרו על העוף אם זה לא יגיע ביחד?
אז זהו, הרסת להם את "ובחרת בחיים"

• הוסף לסימניות
שירי תמשיכי ולא בפרטי
פליז

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה