את צודקת לגמרי - הם לא בריאים במידה שווה כמעט,נכתב ע"י תמנתי;878311:PR, היום עושים פשטידות מלוחות במקום עוגות מתוקות אבל בינינו, אני לא בטוחה שהסוכר פחות מריא ממלח.
אני חושבת שנחליף מתכונים במייל.נכתב ע"י pr;878370:דבורי, אני הייתי ביניהם - משום מה היום אני דווקא אוהבת,
אבל שימי לב שלא המלצתי על מרק עוף כלל ועיקר אלא על עוף בתנור (בגריל זה נורא טעים)
ויש עוף מאודה עם ירקות ועוד ועוד,
וה כבר טעם אחר לגמרי, והוא לחלוטין מלכתחילה בעיני - מה את חושבת?
מסכימה.נכתב ע"י תמנתי;878424:לא הבנתי מה הבעיה ברטבים למיניהם שלא קיים דברים אחרים. מה רע בסויה? זה מעדן. קטשופ לא בריא? יש בו עגבניות. ואין שום סיבה שבעולם לאכול אוכל חסר טעם וריח. במיוחד כשיש ילדים בבית. חושבים שעושים להם טובה שמגישים להם אוכל נטול טעם וריח ושהם יהיו יותר בריאים, אבל האמת היא שאם האוכל לא מגרה וטעים, לא רק שהם לא יאכלו, הם ישלימו את זה בממתקים. כי זה טבעם של ילדים.
ולא שאני חושבת שצריך למלא באבקות מרק כל דבר, אבל אני בהחלט חושבת שאוכל צריך להיות מטובל ומגוון ומוגש בצורה מעוררת תיאבון.
ולגבי הפשטידות המלוחות, זה נאמר כתגובה למשפט שלא עושים עוגות מלוחות
התשובות לשאלות ששאלת דורשות הרצאה ארוכה ומורכבת ולא אעשה לך את זה בלי שתבקשינכתב ע"י תמנתי;878424:לא הבנתי מה הבעיה ברטבים למיניהם שלא קיים דברים אחרים. מה רע בסויה? זה מעדן. קטשופ לא בריא? יש בו עגבניות. ואין שום סיבה שבעולם לאכול אוכל חסר טעם וריח. במיוחד כשיש ילדים בבית. חושבים שעושים להם טובה שמגישים להם אוכל נטול טעם וריח ושהם יהיו יותר בריאים, אבל האמת היא שאם האוכל לא מגרה וטעים, לא רק שהם לא יאכלו, הם ישלימו את זה בממתקים. כי זה טבעם של ילדים.
ולא שאני חושבת שצריך למלא באבקות מרק כל דבר, אבל אני בהחלט חושבת שאוכל צריך להיות מטובל ומגוון ומוגש בצורה מעוררת תיאבון.
ולגבי הפשטידות המלוחות, זה נאמר כתגובה למשפט שלא עושים עוגות מלוחות
נכתב ע"י דסי;878435:מסכימה.
לא צריך להיות קיצוניים לשום צד
פעם הייתי נלחצת מכל הנזקים שנגרמים מהאוכל של היום (הכל, סוכר, מלח, ריסוס, שומן מוקשה, מטוגן, ממתקים, מים מהברז וכו' וכו')
עד ששמעתי בהרצאה אבא שסיפר על הבת שלו בת 7 רזה וקטנטונת שאוכלת תפוחים וציפס בלבד. כשעשו לה בדיקות דם לקחו גם את הקטן בן השנתיים, ילד חסון ובריא שאוכל הכל ובשפע. הבדיקות של הילדה מאוזנות לחלוטין. לא חסר לה דבר. והילד? ברזל נמוך ועוד חסרים.
גיליתי גם כאלה שגדלו על תזונה בריאה ומגוונת וסובלים מבעיות בלי סוף
היום אני משתדלת לא להגזים, מתפללת ומבקשת שהילדים יקבלו את כל מה שהגוף שלהם צריך במעט שהם אוכלים. (מי שאמר לשמן שידלק יאמר לחומץ שידלק) ומבשלת מזין וטעים
הקב"ה נתן לנו אבקת מרק? גם את פצצת האטום הוא נתן לנו...(:נכתב ע"י תמנתי;878779:GRNפשוט לא אוהבת קיצוניות יתר.
כל דבר במידה הוא בסדר ובריא
אחרת הקב"ה לא היה נותן לנו אותו.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים