מתכונים לכרעיים

• הוסף לסימניות
תמנתי - האם יש מקורות לדברים שהבאת?
והאם גם נפט במידה הוא בסדר ובריא?...
לגבי הדברים שאנשים רגישים אליהם באופן ספציפי - מה רצית לומר בזה?
אכן לכל אחד יש 'תיק' פרטי שהוא מנהל, ואם בתיק שלך מצוינת חריגה כגון - לקטוז גורם לפריחה, תמנע מכך.
אבל לא מדובר בדברים גורפים, אין מי שיטען ככה!
אין לי פנאי כרגע,
אבל אוכל להביא לך מספר מקורות שרואים את הזלזול בבריאות בטענה שכאשר יגזור הבורא כן יהיה (וכולם ככה, וכל שאר דחיינויות) - בחומרה רבה.
בכ"א ודאי שיש כל מיני פנטזיונרים והוזים בכוכבים שממציאים תאוריות, ואין לנו כל ענין להשמע להם.

• הוסף לסימניות
באופן כללי אני חושבת, שההתוודעות לנזקים משנה משהו בחשיבה -
האם עדיף לאכול מאוזן לאורך זמן, או לחגוג עד לשלב שבו נתקעים בקיר -
ואז אסור מלח בכלל, או סוכר בכלל, (תמיד צריך מזה ומזה ברמה כלשהי, האוכל של היום מלא מהכל ברמה כזו שקשה להגיע לחסר) או שומנים בכלל?

• הוסף לסימניות
מי זאת שירי?
למה אני מרגישה שנקלעתי פה באמצע דיון בכיתה בסמינר?

• הוסף לסימניות
את לא רואה את המלפפון מימין? יש תמונה מצורפת! (:
אינני יודעת איפה למדת, אבל אצלינו לא היה שיעור בנושא כלל ועיקר.

• הוסף לסימניות
מקורות לאיזה דברים, לחוסר בריאות שבאכילת חלבונים עם פחממות?
מי יספק אותך כמקור?

אותם פנטזיונרים שאת מדברת עליהם, המציאו את האיסור לאכול ביצים למשל, הידעת?
וגם את האמונה התפלה ששוקולד לא בריא.
ועוד כל מיני.

שוב, מדברים על בריאות באופן כללי, לא לפי המקורות שלנוץ ברור הרי ACזמנו של הרמב"ם לא היו אבקות מרק, כך שההתיחסות שלך לאבקות מרק ספציפית כלא בריאות ושימוש ברמב"ם כמקור זו שגיאה והטעיה. הרמב"ם מתיחס למאכלים שאינם בריאים, ומה בריא ומה לא שנוי במחלוקת. יש אומרים שאסור ביצים ויש אומרים שזה הדבר הכי בריא בעולם. אז לא כל מי שאוכל ביצים חוטא וצריך להתגלגל בשלג.

• הוסף לסימניות
נאלצת כרגע להפסיק,
רק אומר שאמרתי לפי הרמב"ם והידוע לנו מהרפואה של היום,
ולא זוכרת שייחסתי את ענין האבקות לרמב"ם בדווקא (:

• הוסף לסימניות
צודקת. מתנצלת

• הוסף לסימניות
תמנתי לפי הכרותי אותך מהפורום את נשמעת אישה מאוד אינטלגנטית ומבינה, אבל לפעמים אומרים לנו דברים שלא הכרנו עד היום ואנחנו מתנגדים בשביל להרגיע כל מיני קולות בתוכנו.
אז גם אני פעם דיברתי כמוך, ולאחר שקראתי ספרים ומאמרים בענין, הבנתי שטעיתי עד היום.
אז אם יש לך שעה פנויה אני יכולה להפנות אותך להרצאה שלי גרמה לחשוב קצת אחרת ולהבין שכל ההתנגדויות שהיו לי באו ממקום שאין לי כח לשנות, אבל כמה אפשר לשמוע את האמת וזה לא מחלחל???
וגם הבנתי שבסוף מי שיהנה מהתוצאות זו אני בלבד!!!
ואני בהחלט נהנית:)

אז הנה קישור להרצאה http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=12337

ועוד כמה דקות אני יעלה קישור לג'מבו מייל למי שחסום:)

• הוסף לסימניות
תאמיני לי שגם לפסיכולוגיה בגרוש אין לי סבלנות.

כל מה שבאתי להגיד פה זה לא "אל תשנו" אלא שאין לי טיפת סבלנות למי שמנסה לשנות את כל העולם סביבו בתובנות האוכל או כל דבר אחר שהוא קיבל על עצמו. מתאים לך לא לאכול מלח? אל תאכלי. מתאים לך להמנע מאבקות מרק? תמנעי. אבל אל תחרצי באופן חד משמעי שמה שאת שינית אצלך זו האמת והאמת היחידה. יש יש עוד אמיתות בענייני אכילה בריאה.

זה כל מה שבאתי להגיד.

אני לא מתכוונת לשנות את עצמי בכל פעם שבא מישהו עם תובנה אחרת שלמד ממישהו שלמד מהחבר של השכנה.

וצדקת בדבר אחד - אני אינטליגנטית ומבינה.

ואת מה שאת עוברת היום עם קבלת השינויים והניסיון להשתנות עברתי לפני יותר מ 30 שנה.

• הוסף לסימניות
וואו, לא חשבתי שבקשה תמימה של מתכונים תהפוך לכזה דיון סוער....
ובכל אופן תודה לכל מי שהביאה לי מתכונים - אני יכולה עכשיו להכין מתכון אחר בכל שבוע לחודשיים שלושה הקרובים לפחות!
ו... חלקם יהיו בריאים יותר וחלקם פחות... :D;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;878915:
וואו, לא חשבתי שבקשה תמימה של מתכונים תהפוך לכזה דיון סוער....
ובכל אופן תודה לכל מי שהביאה לי מתכונים - אני יכולה עכשיו להכין מתכון אחר בכל שבוע לחודשיים שלושה הקרובים לפחות!
ו... חלקם יהיו בריאים יותר וחלקם פחות... :D;)
העיקר שאתם תהיו בריאים.

• הוסף לסימניות
למה שאני עושה עוף בתנור ואח"כ מחממת אותו על הבלך (פלטה על הגז) הוא נורה מתייבש ולא יוצא טעים?
יש לכן פתרון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שי1;879142:
למה שאני עושה עוף בתנור ואח"כ מחממת אותו על הבלך (פלטה על הגז) הוא נורה מתייבש ולא יוצא טעים?
יש לכן פתרון?

יש שני פתרונות:

1. לאפות אותו קצת פחות ממה שהוא צריך, וכך על הפלטה הוא לא יתיבש אלא יקבל את הבישול הסופי שלו.

2. להכין מתכון שמכיל הרבה רוטב, הרוטב לא ייתן לעוף להתייבש.

• הוסף לסימניות
אני שמה את העוף עם הרוטב בתוך שקית קוקי. וגם את שאר התוספות, כל אחת בשקית משלה, ושמה את כל השקיות בסיר גדול עם מים רותחים וככה זה יושב על הפלטה וזה לא מתייבש.

ואגב, לאחרונה אני עושה זאת עם הצ'ולנט, שלפני כניסת שבת מעבירה אותו לשקית קוקי ובסיר עם מים רותחים והוא יוצא נהדר.

• הוסף לסימניות
כישגמרו לך המתכונים ותרצי עוד, תבקשי, אני מגוונת המון עם עוף, וזה לא להאמין כמה אפשר ואיך שהוא סופג טעמים (ואין אצלי סוכר/אבקת מרק/רוטב סויה ודומיו)
אז אם תרצי:
עוף בפלפלים
עוף עם אורז וגזר
עוף בסלרי
עוף ברוטב פלפלים
עוף עם עגבניות
עוף עם עדשים
עוף עם אפונה
עוף בבירה
ועוד..
הסוד לטעם הוא לרוב בתבלינים, שווה להשקיע בתבלינים טובים מחנות תבלינים ולא מקופסה, וגם להכיר כמה תבלינים חדשים ולמסות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;879235:
כישגמרו לך המתכונים ותרצי עוד, תבקשי, אני מגוונת המון עם עוף, וזה לא להאמין כמה אפשר ואיך שהוא סופג טעמים (ואין אצלי סוכר/אבקת מרק/רוטב סויה ודומיו)
אז אם תרצי:
עוף בפלפלים
עוף עם אורז וגזר
עוף בסלרי
עוף ברוטב פלפלים
עוף עם עגבניות
עוף עם עדשים
עוף עם אפונה
עוף בבירה
ועוד..
הסוד לטעם הוא לרוב בתבלינים, שווה להשקיע בתבלינים טובים מחנות תבלינים ולא מקופסה, וגם להכיר כמה תבלינים חדשים ולמסות.

אני באמת אוהבת מאד תבלינים מכל מיני סוגים, במיוחד עשבי תיבול.
והכותרות שלך כבר מגרות לי את הלשון... :D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;879271:
אני באמת אוהבת מאד תבלינים מכל מיני סוגים, במיוחד עשבי תיבול.
והכותרות שלך כבר מגרות לי את הלשון... :D

אם את אוהבת תבלינים, הכי מומלץ באמת לקנות מחנות תבלינים שם הם טריים יותר וממש מרגישים את ההבדל בטעם!!!!
הכי מומלץ זה לקנות תבלינים לא טחונים ולטחון כל פעם מעט במטחנה ביתית (ככה אני עושה).
הארומה שלהם כשהם טריים עושה את כל האוכל!!!!!!

• הוסף לסימניות
קשה להסכים עם זה

נכתב ע"י pr;878011:
כל המתכונים החדשים (והנורא מפתים, מיותר לציין) עושים בעצם את העוול הבא -
לוקחים עוף מלוח (מעצם כשרותו) ומוסיפים לו עוד טונה מלח (רוטב סויה ודומיו)
ואז מאזנים בהמון סוכר (קולה או סוכר חום או ריבה או או או) מצ'פרים בכמה משומרי-סוכר בנדיבות,
ואומרים לילד -
תאכל הרבה ותהיה חזק! עוף זה בריא. אם לא תאכל תשאר ככה קטן.
):

כשהסימפונייה של הטעמים מתנגנת בפה, שוכחים איך אהבנו פעם את נגינת החליל הבודד.
נכון שזה "לא בריא" (אין לי כח לחפור בנושא, רק מקובלנו שכת הבריאים תאכל קש בגן עדן) אבל הטעמים..... השילוב הקסום בין מליחות העוף למתיקות החמצמצה של רוטב הטריאקי, העור הפריך משריפת הפחמימות המתפצפץ בין השינים (אני יודע שתקפצו)
אני נהיה רעב רק מלכתוב..
אבל הבחירה שלכם, תאכלו עוף עם פפריקה ומלח, (ככה אומרים תודה לקב"ה על שברא עולם מדהים כל כך? עתידים לשאת על כך את הדין)

• הוסף לסימניות
הרמב"ם אמר!!

טוב, אם מישהו אי פעם יקרא את זה..
אנשים רבים בתוכם כאלה עם זקן, אוהבים לצטט מהרמב"ם, לדוגמה: 'כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וכו'
ולעומתו:'
ולא שבט לוי בלבד אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו'
בקיצור, אנשים מצטטים כי זה כיף או כי הם מרוויחים מזה משהו, ולא זו הדרך ולא זו העיר, רמב"ם - לומדים, לא מצטטים. דורנו נשטף בכל כך הרבה הבלים, והבל הבריאות ביניהם. יש היום יותר שיטות לריפוי מאשר מחלות, אנשים יודעים מה מזיק לגוף, עוד לפני שהם יודעים איך נראה הגוף. אנשים נהיים 'מאבחנים' בקורס בן חודש, שלושה מפגשים בשבוע. הידע בתחום נמוך מאוד, ומעגל הלוקוחות לא גדל, זה תמיד אותם אנשים שמנסים שיטות שונות, קרובת משפחה שלי מטיילת בין רופאי אליל ליועצים תזונתיים כבר שנים, אבל לא חיה טוב, כי אין לה טעם באוכל, כי כל דבר שנכנס לפה מחושבן לפי כמות ה'רעל הלבן ה"י' ו'הרעל השחור' ושאר ה"רעלים" שאנחנו ח"ו מכניסים לגוף (ח"ו ה"י רח"ל) ברור שאחרי זה נושרות השערות, מהפחד.
אז חברה, תשתחררו ותהיו בריאים בראש, כל ה'רעלים' יפסיקו להציק לכם, ותזכו לחיות כמו הסבתות והסבים שלכם, שאכלו סכרין ושמאלץ ולחם לבן (אז הם עוד לא ידעו שזה לא בריא) עד 120!!!!

• הוסף לסימניות
קקטוס, על פפריקה - חס ושולם. לא ידעת שזה התבלין ההכי לא בריא שיש?

[נכתב בהומור]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה