- הוסף לסימניות
אין קשר.אז מה מיוחד לאופקים, הוא היה פוסק של כולם. (לא שבהכל סרו למשמעתו ופסקיו, אבל זה ענין אחר)
הרב וואזנר אסר- ואכן רוב הנשים החסידיות לא נוהגות.
באופקים היתה תקנה בגלל אסונות שקרו שם.
אין קשר.אז מה מיוחד לאופקים, הוא היה פוסק של כולם. (לא שבהכל סרו למשמעתו ופסקיו, אבל זה ענין אחר)
הרבה השקפה ינקתי ממנו. קודש קדשים!!באופקים מי שאסר באופן מיוחד על נהיגת נשים היה הרב פינקוס זצ"ל, מרא דאתרא.
עכשיו בכלל התבלבלתיאין קשר.
הרב וואזנר אסר- ואכן רוב הנשים החסידיות לא נוהגות.
באופקים היתה תקנה בגלל אסונות שקרו שם.
סליחה, לא הבנתי את מה שכתבתם אבל בעצם זה השגה על רבנים ומורי דרך אחרים. הזהרו בגחלתן שלא תכוו.חלילה לא השגתי על דרכו!
אמרתי שאין אפשרות לצטט חצי מדבריו ולהתעלם מהשאר.
זה לא השגה על אף אחד, חלילה לי מעשות כן.סליחה, לא הבנתי את מה שכתבתי אבל בעצם זה השגה על רבנים ומורי דרך אחרים. הזהרו בגחלתן שלא תכוו.
למה?וברוך שלא שם חלקי באופקים!
בעיקרון כתבתי לשון תלמודית ולא התכוונתי לגמרי לכך.למה?
מקום עם הרבה מעלות
אמנם לא מתאים לכל אחד...
לא כתבתי רק מק"ס...ממש לא נכון, אני מכירה הרבה מירושלים, ב"ב, אלעד ועוד הרבה ערים לא רק ק"ס
לא מכובד כ"כחשוב להדגיש שהוא היה גם נגד עבודת נשים, ואמר שזו הסיבה לפירוקם של בתים. (לאו דווקא עבודה במקום חילוני, גם במקום חרדי).
לצפות מנשים לפרנס ולצפות מהן שלא לנהוג, במיוחד בפריפריה, זה לנסות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה בו זמנית.
לא בהכרח שדרכו של הרב וואזנר לפרטיה מורכבת דווקא משילוב שני הנתונים הללו ולא לדוגמא בחומרא או קולא בהלכות שבת...זה לא השגה על אף אחד, חלילה לי מעשות כן.
זה בקשה לדייק ולהבין שלכל רב וגדול בישראל יש את דרכו והיא שלמה בחלקיה השונים המרכיבים אותה מכל הצדדים. היא אפשר לעשות מזה 'תכנית טעימות'.
שאלה מוזרה בהתחשב בכך שכאן הם נוהגים חומרא לפי דבריו ולא קולא.שאלה אולי קצת קשה יש לי. אבל אמתית.
האם אותם שנשותיהם לא לומדות נהיגה בגלל פסק מרן הרב וואזנר זצ"ל נוהגים בכל, כדבריו או שיש מושג שנקרא "צווי דינים" ובלע"ז שפעמים הולכים לפי הרב "נח" ולא זה שבנה תיבה
אתה צודק. ודאי שחשבתי ע"ז.שאלה מוזרה בהתחשב בכך שכאן הם נוהגים חומרא לפי דבריו ולא קולא.
כאילו או שאתה מחמיר בהכל כהרב וואזנר או שכלום לא?
חוצמזה, לא היה ולא יהיה בנאדם אחד בעולם שכל הנהגותיו והליכותיו מבוססות רק על רב אחד בלי לסטות ימין ושמאל לשום דעה אחרת ורב אחר
מי אמר שאישה שרצה אחרי מספר אוטובוסים בהלוך לעבודה ובחזור כדי להספיק להגיע לילדים.. ולא לנהוג ברכבאתה צודק. ודאי שחשבתי ע"ז.
יש חומרות שקל לנהוג בהם. כמו זה למשל.. מאמין שסוג החבר'ה שהולכים לאופקים למשל, מבסוטים מזה אחרת לא היו הולכים.
ויש דינים שהם פשוטים בשו"ע ובפוסקים והרב וואזנר מאד החזיק בהם והורה לנהוג כך אך הציבור שלו פשוט מתעלם ממנו, וזה מה שחורה לי וזה בעצם הבסיס לשאלה.
ואולי @הבריסקער הנודד זוכר בד"א
ברור שלאשה זה לא נח בכלל ולא קל.מי אמר שאישה שרצה אחרי מספר אוטובוסים בהלוך לעבודה ובחזור כדי להספיק להגיע לילדים.. ולא לנהוג ברכב
זו חומרה שקל לנהוג בה?
יש הסברים שונים, צניעות ושות' ואכמ"ל.נהיגה זה אחד המחירים שאני משלמת בשל היותי חרדית
בלי שמץ של הבנה למה זה אסור
ולמה לא תשאלו רב שאלה פרטנית?בדור שבו אישה היא ממש לא מה שהיה פעם
מדברת כמובן על הנושא התעסוקתי, וגם על עוד כמה
נשגב מבינתי למה בדיוק נהיגה שכל כך יכלה להקל (ולעזור לבעל ללמוד..)
בדיוק היא נאסרה
נכוןאני קודם הייתי אוסרת על נשים לעבוד, זה מביא הרבה יותר בעיות.
השומעת הנני נימה של זלזול?ברור שלאשה זה לא נח בכלל ולא קל.
אבל אולי בעלה מעדיף לטמון את הראש -פחות הוצאה כספית, פחות שופינג, כי השינוע והזמינות שלה מוגבלת. והלא כך פסק מרן הרב וואזנר זצ"ל.
ההסברים הללו לא מתקבלים על דעתי, בו בזמן שיש הרבה יותר בעיות צניעות באוטובוסים,יש הסברים שונים, צניעות ושות' ואכמ"ל.
אני משתייכת לחברה החרדיתולמה לא תשאלו רב שאלה פרטנית?
לא, במי?השומעת הנני נימה של זלזול?
מה פתאום. שאלו אם זו חומרא שקל לנהוג בה והעליתי השערה ותו לא.וכי כל בעל שלא מכריח את אשתו לנהוג שיקוליו נובעים מאינטרסים אנוכיים כל כך?
נשגב מבינתי
בסדר. יתכן ואת צודקת ואולי לא.ההסברים הללו לא מתקבלים על דעתי, בו בזמן שיש הרבה יותר בעיות צניעות באוטובוסים,
תחנות מרכזיות, ונסיעות ליליות עם נהג ערבי
גילוי נאות: גמניאני משתייכת לחברה החרדית
זה מה שמוזר לי לאורך האשכול שאנשים חיים למען הזולת והכל מותר ואפשרי (גם מחיקה של היישות שלי?!) העיקר להיות בחברה.וגם אם רב יאשר לי לנהוג, לא אעשה זאת
כיוון אני לא מעוניינת לשלם את המחיר הכרוך בהקלה של נהיגה.
ה' יכוון אתכם תמיד בעיצה טובה!אולי בהמשך החיים, אין לדעת.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים