יש הרבה מידע סותר והתבלבלתי.
אני רוצה להשקיע בקרן סל מחקה S&P 500, מה הדרך הטובה לעשות את זה?
www.prog.co.il
מטא?היא מחזיקה מניה אחת בבעלות יהודית שלדאבונינו עושה הרבה איסורים.
יש מחלוקת בין הפוסקים כיצד להתייחס לזה, ולעוד בעיות אחרות שיכולות להיווצר שם.
גם במדדים צריך כשרות.שלום, אני משקיעה כבר זמן מה במדדים באופן פאסיבי, ומעוניינת ללמוד (מקצועי!) השקעות ערך, לפני זה רציתי לברר האם יש בעיה הלכתית להשקיע במניות ספציפיות בארץ או בחו"ל
המדדים שאני משקיעה בהם כשרים.גם במדדים צריך כשרות.
ולכן אם תמצאי מניות אם כשרות אז אין שום בעיה להשקיע.
רק השאלה אם תמצאי.
אני לא מכיר גוף שנותן כשרות על מניות ספציפיותהמדדים שאני משקיעה בהם כשרים.
תודה על התשובה, אבל היא לא ענתה לי למעשה. האם יש גוף שנותן הכשר למניות, ואם כן- מי הוא?
לשם מה את צריכה את זה?ומעוניינת ללמוד (מקצועי!)
אני בעבר התחברתי לזהשלום, אני משקיעה כבר זמן מה במדדים באופן פאסיבי, ומעוניינת ללמוד (מקצועי!) השקעות ערך, לפני זה רציתי לברר האם יש בעיה הלכתית להשקיע במניות ספציפיות בארץ או בחו"ל
כןשלום
האם קרן 5137534 (AI) היא קרן כשרה
ובאופן כללי מה דעת המומחים?
מה מס' הקרן?שמתי לפני יומיים בנאסדאק וב S&P דרך IBI ולא משתנה העלות - נשאר על 0 % למרות שבחיפוש גוגל היה תשואה מה ההיגיון?
5129275מה מס' הקרן?
טוב, אני מתכוונת לנסות את מזלי (או את שכלי, יותר נכון..)אני בעבר התחברתי לזה
רק כמו שאמרת זה חייב להיות מקצועי
אבל מה שקבר לגמרי את החלום הזה
זה שראיתי שאבי שטרן אמר שהוא הפסיק עם זה מרוב שזה קשה ונשבר לו
אז....................
שמתי לפני יומיים בנאסדאק וב S&P דרך IBI ולא משתנה העלות - נשאר על 0 % למרות שבחיפוש גוגל היה תשואה מה ההיגיון?
מה מס' הקרן?
הקרנות הללו הן קרנות נאמנות מחקות5129275
5129283
תודה רבה!הקרנות הללו הן קרנות נאמנות מחקות
שבשונה מקרן סל השווי שלהן מתעדכן רק פעם ביום בסוף יום המסחר
ולפעמים לוקח כמה שעות עד שהשווי העדכני מתעדכן בחשבון מסחר
ובכלל תשואת המדד בגוגל לא בהכרח משקפת את תשואת הקרן בגלל שינויים בשער הדולר, הבדלים בשעות המסחר, עלויות ד.נ., דיבידנדים.
לאתודה רבה!
האם זה נקרא קרן סל מחקה מדד
אני לא יודע מי המליץ לכם ומה(מה שממליצים לרכוש) או שטעיתי ברכישה?

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים