- הוסף לסימניות
- #1,121
יש עניין בלחלק את הכסף?הפער במס דיבידנדים הוא יותר מהפער בדמי ניהול
לקנות חלק מזה וחלק מזה?
יש עניין בלחלק את הכסף?הפער במס דיבידנדים הוא יותר מהפער בדמי ניהול
אני לא יודע מי המציא את הכלל הזה שלא לווים כסף בשביל השקעהלא הבנתי, אין לי כסף נזיל בצד, האם לקחת כסף מהבנק (כלומר להוסיף על המשכנתא) ולהשקיע אותו או שצריך להיצמד לכלל ש'לא לווים כסף בשביל השקעה' ??
לא.יש לי סכום לא גדול בעו''ש (25K)
כרגע אני לא צריך אותו
אבל אני כן רוצה אותו נזיל
חשבתי להניח את כולו בקרן כספית, ולמשוך כל חודש לפני שיורד האשראי את הסכום שאני צריך כדי לכסות אותו (כמובן בהנחה שאני מתנהל רק דרך האשראי)
אני מפספס משהו?
אם סל של אינווסקו עולה 4K ויש לי 10K ואין לי מספיק לקנות 3 של אינווסקו מה אני עושה עם מה שנשאר?יש עניין בלחלק את הכסף?
למה לא?אם סל של אינווסקו עולה 4K ויש לי 10K ואין לי מספיק לקנות 3 של אינווסקו מה אני עושה עם מה שנשאר?
עדיף לקנות אחד של איישרס?
השאלה אם לקנות הכל במקום אחד כלומר לחכות עד שיהיה לי מספיק כסף בחשבון בשביל לרכוש עוד אחד של איננוסקו ואז קל לעקוב, או לפזר, כי בעצם מה קורה כל פעם שאני שם עוד קצת כסף ואין לי מספיק אפילו לאיישרס מה אני אמור לעשות לקנות יותר זולים ישראלים?למה לא?
גם אני לא מכיר כלל כזה (מכיר כמה וכמה מומחים גדולים שממנפים את עצמם בהלואות בשביל להשקיע בשוק ההון).יש לי שאלה...
אני מעוניין להוסיף על המשכנתא שלי 300,000 לצורך השקעה בשוק ההון לטווח ארוך,
אבל יש איזה כלל שלא לוקחים הלוואה בשביל לשים בשוק ההון,
בשביל רכישת דירה נוספת זה הסכום הזה לא מספיק
האם הכלל הזה באמת כל כך נכון וחשוב???
תודה רבה!!
אתה לוקח סיכון שתפספס ותיכנס למינוס/החיוב יחזור (וזה כבר כתם בדירוג אשראי). בכל מקרה שים לב שזה שהכסף מהמכירה מופיע ביתרה של החשבון לא אומר שאפשר להשתמש בו, זה לוקח עוד יום, אחרת אתה נכנס למינוס בבנק.יש לי סכום לא גדול בעו''ש (25K)
כרגע אני לא צריך אותו
אבל אני כן רוצה אותו נזיל
חשבתי להניח את כולו בקרן כספית, ולמשוך כל חודש לפני שיורד האשראי את הסכום שאני צריך כדי לכסות אותו (כמובן בהנחה שאני מתנהל רק דרך האשראי)
אני מפספס משהו?
עכשיו אני רואה שנשאר לי 800 ומשהו ש"ח אין טעם לשמור את זה בצד סתם ככה הלא כן?למה לא?
זו אפשרות טובה.עכשיו אני רואה שנשאר לי 800 ומשהו ש"ח אין טעם לשמור את זה בצד סתם ככה הלא כן?
אז מה עושים? מחפשים סל זול מה שלא יהיה ורוכשים אותו?
אבל מכיון שזה לא שווה מבחינת מיסים וכו' אחרי זה למכור את זה?זו אפשרות טובה.
מיסים משלמים רק אם יש רווחאבל מכיון שזה לא שווה מבחינת מיסים וכו' אחרי זה למכור את זה?
מישהו?האם נשמע הגיוני למכור דירה להשקעה, כדי להשקיע את הכסף בשוק ההון.?
וזאת משום שיש הערכה שמחירי הנדל"ן לא יוסיפו לעלות באותה רמה שעלו בעשור האחרון
יש טענה שאומרת- הנדל"ן שלכם טיפס נפלא 10-15 שנים, זה לא עומד להמשיך צריך לדעת מתי לצאת מעסקאות שמיצו את עצמן כשוק הדיור.
האם זה צעד הגיוני?
כמובן שההשקעה בשוק ההון תעשה בבית השקעות מסודר וכו.
כדאי בהחלט לבדוק כל מקרה לגופו.מישהו?
השאלה היא אם לקנות ולמכור כי כשיש לי כמה מאות שלא מספיקים לסל יקר מה אני עושה במצב כזה?מיסים משלמים רק אם יש רווח
ולכן עדיף להרויח 100 ש"ח ולשלם מתוכם 25 ש"ח מס
מאשר לא להרוויח אותם.
או שתקנה קרן כספית בנתיים (בהרבה חברות לא גובים ע"ז עמלת קניה ומכירה, ובבנקים לפי חוק לא גובים)השאלה היא אם לקנות ולמכור כי כשיש לי כמה מאות שלא מספיקים לסל יקר מה אני עושה במצב כזה?
נגיד שאני עושה הו"ק חודשית איך אני מתקדם עם זה, הרי אם אני מפקיד 500 ש"ח והסל עולה 4.5K ש"ח מה אני עושה עד שמצטבר סכום כזה?
rhon.co.il

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים