- הוסף לסימניות
- #1,341
התכוונתי שהוא לא מפספס שזה יותר סיבה ללכת על השקליות.באיריות יש עמלת המרה של אחוז? (בטיקר השקלי? - מה פתאום שבכלל יהיה הבדל בין הטיקרים?)
התכוונתי שהוא לא מפספס שזה יותר סיבה ללכת על השקליות.באיריות יש עמלת המרה של אחוז? (בטיקר השקלי? - מה פתאום שבכלל יהיה הבדל בין הטיקרים?)
יש איזה קרן ספציפית שקלית אירית עם הכשר?אם אתה מדבר על השקליות האיריות, אתה לא מפספס כלום.
לדעתי מבחינה הלכתית כדאי לך למכור קודם סוכות (סה״כ יומיים)או שאני יכול למכור באמצע חוה"מ
ומבחינת מה ששאלתי?לדעתי מבחינה הלכתית כדאי לך למכור קודם סוכות (סה״כ יומיים)
אני פחות עוסק עם הבורסה המקומית אבל אתה יכול לבדוק באתר שלהומבחינת מה ששאלתי?
יש מסחר בחוה"מ.הבורסה הישראלית פתוחה בחוה"מ?
יש לי קרן כספית בבנק הפועלים, בעשירי לחודש יורד לי המשכנתא, ה10 הבא יוצא באמצע חוה"מ, השאלה היא אם אני צריך כבר עכשיו למכור מהקרן, או שאני יכול למכור באמצע חוה"מ?
תודה
@השקעות R הון @ה. שלמה @עומק הסיכוי @מקצועי בלבד
www.prog.co.il
היום כמעט לכל גוף פיננסי או בנק יש היתר עיסקא,מתנצל מראש אם יש לזה שירשור אחר..
@השקעות R הון כותב באתר שלו כי תשואה כהלכה מתירים לקחת הלואת עמיתים כנגד קרן השתלמות וכו' רק אם כתוב שזה בכפוף להיתר עיסקא בשטר ההלואה, מישהוא יודע באיזה חברה באמת מופיע כך?
@מיטב ביטוח ופיננסים ושאר המומחים
לפי מה שהבנתי (@השקעות R הון אשמח שתתקן אותי אם אני טועה) בהלואת עמיתים ישנה בעיה גדולה יותר מאשר הלואה מהבנק. בבנק הכסף שייך לבנק עצמו והוא מלווה לך את הכסף, וכיון שהבנק חתום על היתר עיסקא הכל בסדר. בהלואת עמיתים הכסף אינו שייך לחברה עצמה, היא רק מחזיקה זאת בנאמנות למשקיעים שלה, וממילא מה שהיא חתומה על היתר עיסקא לא מועיל, כי היא בסה"כ מתווכת ביני לבין חוסכים אחרים שמלווים לי את הכסף (ואותם משקיעים מעולם לא חתמו איתי על הית"ע).היום כמעט לכל גוף פיננסי או בנק יש היתר עיסקא,
אם יש גוף ספציפי שאתם שוקלים לקחת ממנו הלוואה אפשר לבדוק מטעם מי ההיתר.
תודה רבהנראה לי עלה בעבר באשכול מקביל
הדיון מי נחשב המלווה בהלוואות לעמיתים, שנוי במחלוקת.לפי מה שהבנתי (@השקעות R הון אשמח שתתקן אותי אם אני טועה) בהלואת עמיתים ישנה בעיה גדולה יותר מאשר הלואה מהבנק. בבנק הכסף שייך לבנק עצמו והוא מלווה לך את הכסף, וכיון שהבנק חתום על היתר עיסקא הכל בסדר. בהלואת עמיתים הכסף אינו שייך לחברה עצמה, היא רק מחזיקה זאת בנאמנות למשקיעים שלה, וממילא מה שהיא חתומה על היתר עיסקא לא מועיל, כי היא בסה"כ מתווכת ביני לבין חוסכים אחרים שמלווים לי את הכסף (ואותם משקיעים מעולם לא חתמו איתי על הית"ע).
ברור אבל גם תשואה כהלכה לא נראה שהם מתירים מהטעם שהגוף המנהל הוא המלווה אלא בגלל התר עסקה שנכנס שם לתקנות של אותו מסלול אני מעריך שנקודת המחלוקת אם אותו התר עיסקה הוא כמו התר עיסקא פרטי (ואז גם גלאט הון יתירו) או לאהדיון מי נחשב המלווה בהלוואות לעמיתים, שנוי במחלוקת.
השאלה שלי היתה בקשר ללקיחת הלואה, ולא האם מותר להשקיע דרך קופגל"ההכספים במסלולים מחקי מדד מושקעים באפיקים שאינם הלוואת עמיתים.
שאלה מצוינתשאלה של בור..
אם אני קונה קרן סל של סנופי לדוגמא, ומאחר ואני ישראלי אני מעדיף לקנות קרן סל בשקלים שנסחרת בבורסת ת"א.
בזמן שהבורסה הישראלית פתוחה, הבורסה בארה"ב סגורה, וא"כ בעצם המסחר בS&P 500 כבר סגור ולא אמור להיות שינויים בשער של המדד. אז למה אני רואה שינויים במחיר של הקרן סל?
האם בעצם יש שינוי בעקבות הביקושים לקרן סל המחקה, וכביכול ישנו תימחור עצמאי לקרן סל ללא קשר למדד עצמו? (כמובן שינוי מינורי)

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים