@ליבה ארזי
זה הבית שלי,
כמובן בשיפוץ היינו צריכים להחליט על מה מוותרים ועל מה לא, כי מה לעשות- א"א הכל...
מפריע לי מאד:
1. שאין שיש באמבטיה לחתל ולהלביש ילדים.
2. הכי מפריע! העמוד בחדר ילדים, יוצא שטח קטן מרובע שאין מה לעשות איתו, אולי עדיף בכלל לוותר היה על הקוביה ושהעמוד היה בתוך הקיר וזהו.
3. חדר שירות. (נאלצנו לוותר בגלל הרשום מעלה)
4. חדר ארונות בחדר הורים במקום ארון. (נאלצנו לוותר בגלל הגודל, לא הסכמתי לוותר על מקלחת ושרותים בחדר שיה לדוג')
5. והכי חשוב, איך אני שוברת את היחידה ומצרפת לבית בעתיד כשיתרבו הילדים בעז"ה במינימום הוצאות ובמקסימום ניצול...
(אני גרה בחלק הגדול)
וואו, התכנית שלך נראית שחשבו עליה מאוד, אבל יחד עם זה לא מספיק התחשבו בעמודים, מה שגרם להרבה נישות של ארונות שמצד אחד הם נותנים הרבה איחסון, אבל מצד שני יוצרים הרבה פינות ומקשים על תכנון מחדש.
לא ברור לי איפה תכננתם שיהיה בחיבור עתידי הסלון והמטבח, האם בדירה הגדולה או הקטנה, האם המטבח המושקע יותר בדירה שלכם ישאר למרות שהוא מעברי יותר, או שכולו יהפך לסלון וכל החלק השני (איפה שהמטבח של היחידה) יהיה מטבח מושקע וגדול יותר, או בדיוק ההפך?!
קצת היה חבל ששמתם את כל האינסטלציה על הקיר המחבר, בכל אופן ניסיתי לראות מה כן אפשר לעשות במינימום נזקים, ושאולי חלקו אתם יכולים לעשות כבר עכשו, ושיעזור לך גם לחדר שירות,
והפתרון שלי היה לקצר את החדר ילדים שהוא ממש ענק, ולהוריד ממנו חדר שירות, ובכך להאריך את הפרוזדור, ואז יכולים להכנס אל החדר של היחידה השניה בעתיד מאותו פרוזדור בדיוק.
אפשרות נוספת זאת להרחיב את החדר שירות לחדר ממש, ולהרחיק את החדר שביחידה יותר לכיוון הסלון שלו, אבל שוב זה כבר קשור לחוסר הידיעה שלי מה אמור להיות שם.
אם מפריע לך המכונת כביסה, אני חושבת שהייתי עושה את זה כבר עכשו, החדר לא ינזק מזה, ואת תרויחי מקום מסודר בבית לחדר שירות שכולל מכונת כביסה, סלים, חומרי נקיון, מקפיא אולי ועוד.
בנוגע לעמוד בחדר הילדים, כדאי לך לעשות שם מדפים לספרים/נוי כמו בשרטוט השני, שאפשר לגשת אליהם כביכול משני הצדדים, ובתוך הנישה, יהיה האחסון של העגלות/בימבות וכו'. אפשר גם פוף לפינת קריאה חמודה...
ניתן לבצע את זה מאוד יפה, עם פסי לד על העמוד והקיר שמקביל לו, שיאיר את המדפים בצורה נעימה.