לא קראתי את כל תגובות האשכול,
אבל מהאשכולות כמו זה ואחרים שנפתחים כאן חדשות לבקרים,
אני חושבת שהבעיה שונה לגמרי.
אמנם לא זכיתי להיות בראש השנה וביום כיפור בבית כנסת,
ואין לי מושג מה הלך שם,
אבל אני רואה מהתגובות כאן באשכול, שריפרפתי מלמעלה,
שאף אחת לא חשבה שנכון להשאיר 2 קטנטנים עם ילד קטן, ואף אחת לא חשבה שבית כנסת זה מקום בילוי לילדים אומללים.
לפי מה שאני רואה כאן כל הציבור חושב אותו דבר בדיוק.
כולם חושבים שאסור להזניח ילדים.
ואסור להשאיר ילדים עם ילדים.
ושמקומה של האמא בתפילות זה בבית.
אלא אם כן יש מישהו בגיל סביר שיכול לשמור על הקטנים.
וכולן יודעות, וכולן שומרות, ולכולן הילדים יקרים.
אלא מה?
כל אמא היא מקסימה, וכל מה שעומד בראש מעייניה זה ילדיה היקרים.
אבל לכל אמא יש נקודות חולשה.
אז אמא אחת לא מסוגלת שדורכים לה על הספונג'ה. וכשזה קורה, כל השכונה רועדת.
ואז פותחת כאן מישהי אשכול "אמהות מה קורה????????" ומתחילה לספר על האמהות שדורכים להן בספונג'ה והן צורחות, אז יושבת אותה אחת שלא אוהבת שדורכים לה על הספונגה וחושבת: נכון, אני ממש לא אוהבת שדורכים לי. אבל 90 אחוז מהפעמים אני שוטפת אחרי שהילדים הולכים לישון. עוד 5 אחוז כשאבא שלהם שומר עליהם, וה5 אחוז הנותרים זה מחוסר ברירה(טוב... זה נקודת חולשה) אז ב5 אחוז האלו, אני מכינה תעסוקה לילדים קודם, ודואגת לשטח נח לילדים. ובהחלט. מאוד כועסת(כעס הפנים כמובן) על אלו שדורכים על הריצפה הרטובה אחרי כל המאמץ....
אז כמובן ישר אותה אחת מגיבה כנגד כל אותן אמהות שצורחות כשעולים להן על הספונג'ה(ומדמיינת מן נשים נוראיות כאלו),
והאמת היא שהשכנה מלמעלה שפתחה את האשכול התכוונה ממש אליה....
אז מה אני מתכוונת?
שאנחנו נורא ביקורתיים כלפי השני.
נכון, יש אמא שנקודת החולשה שלה זה להכנס לבית כנסת ביום כיפור,
זה נותן לה כח לכל השנה.
ונכון, השאירה את התינוקת עם ילדה בכיתה ד', אבל ילדה אחראית, וילדה בסדר,
ונכון שבסוף היא לא היתה אחראית, ובעז"ה עד שנה הבאה היא תגדל ותוכל כן להיות אחראית,
אבל זו נקודת חולשה.
ביום יום היא אמא מקסימה, ושומרת על הילדים שלה, וכשהיא רואה אמהות ששולחות את הילדים שלהם לבד למטה או לגינה היא מזדעזעת,
אבל מה לעשות - לכולנו יש נקודות חולשה.
לפי התגובות כאן בכל מיני אשכולות כאלו ודומים, כולן חושבות אותו דבר ויודעות אותו דבר,
ונופלות אותו דבר בנקודות חולשה.
אז במקום לבקר בחומרה נקודות חולשה של בנ"א אחר, בואו נבקר בחומרה את נקודות החולשה של עצמנו.
נ.ב. לגבי התאור של רחוב מלא ילדים ותינוקות צורחים, שאף אחד לא יודע מאין הגיעו, ולאן הם הולכים - צר לי. נשמע לי תאור יפה, אבל רק בגדר תאור.
לא מאמינה לו..
אולי אני תמימה. אבל אני לוקחת 90 אחוז לצד שאני צודקת....
שניזכה תמיד לגדל את ילדינו בנחת ובשמחה, ובלי להשבר בשום נקודת חולשה!