עזרה נעלם כסף מהבית....

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
פסיכיאטריה.
מתעסק ביום יום עם מחלות הנפש הקשות ביותר ל"ע. לא קשור לדיון בשום צורה.
אתה נשמע מומחה בעניין אז תדע לך שכל המטפלים מודים שאיבחון פסיכיאטרי חוסך ים של איבחונים!!!
חוץ מזה אם תעיין בהודעה שלה תבין שמדובר בעוד בעיות שם, אז כן הייתי ממליץ לפתור את הבעיה בכזו צורה, מכיון וצריך לדבר פתוח לכן א"א לחשוף פרטים כאן אבל אוכל לומר לך מניסיון רב!!! שכדאי להרים אליו טלפון ולשמוע מה הוא אומר, זה יכול לשבת על חרדות, על כפיתיות, ועל עוד הרבה דברים שעד שתפגשו את וייצמן תדשדשו!
כל התרפיסטים למיניהם שלומדים 3 שנים בד"כ לא מגיעים לקרסוליים של פרופרסור שלמד 20 שנה ומטפל עשרות שנים בכל הבעיות...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תשמעו, טוב שפתחתי את האשכול רק בשביל הנקודה הזו!!!
לא שלא ידעתי שגניבות אצל ילדים בד"כ נובעות מאי דחיית סיפוקים...
אבל זה איכשהו האיר לי את כל הענין בצורה שונה, וכל 'שלל' הבעיות כמו שכתבתי- נראות שונות כרגע כשמסתכלים עליהן מהזוית הזו. (לדוגמה התפרצויות זעם- כי לא מסוגלת לקבל את ה"לא" וכו)
וכל צורת ההסתכלות עליה מבחינתי שונה עכשיו...

אז תודה גם על זה!!
התפרצויות זעם וגניבות, יכולות להצביע על אי דחיית סיפוקים, אבל גם יכולות להצביע על מצוקה רגשית קשה, הן יכולות, למשל, לאותת שמישהו סוחט את הילדה כספית. או אפילו אפשרויות חמורות יותר. לכן כשאת מתארת היסטוריה של לקיחת כספים יחד עם בעיות רגשיות קשות, אני חושבת שכדאי לך להתחיל טיפול או אבחון באופן מיידי ולא להסתמך על דעת המונים בפרוג.

אמנם לא הייתי רצה להזמין תור אצל ויצמן... אבל כן הייתי ממליצה לך לפנות למישהו שייתן לך מענה מיידי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
התפרצויות זעם וגניבות, יכולות להצביע אל אי דחיית סיפוקים, אבל גם יכולות להצביע על מצוקה רגשית קשה, הן יכולות, למשל, לאותת שמישהו סוחט את הילדה כספית. או אפילו אפשרויות חמורות יותר. לכן כשאת מתארת היסטוריה של לקיחת כספים יחד עם בעיות רגשיות קשות, אני חושבת שכדאי לך להתחיל טיפול או אבחון באופן מיידי ולא להסתמך על דעת המונים בפרוג.

אמנם לא הייתי רצה להזמין תור אצל ויצמן... אבל כן הייתי ממליצה לך לפנות למישהו שייתן לך מענה מיידי.

צודקת לגמרי, אלמלא לצערי זה משהו לא חדש בכלל... התפרצויות זעם היו גם היו, אם כי החמירו, פשוט התעלמנו (לצערי!) וייחסנו לגיל הצעיר. לקיחת כספים זה משהו שפשוט רק *גלינו* לאחרונה...

• הוסף לסימניות
אם יש עוד דברים שווה לבדוק למה היא מסתירה דברים ולגרום לה יותר לספר מה עובר עליה שתהיה פתוחה אליכים לתת לה זמן איכות והרבה מאד אימון
יתכן ויש לה חברה שלוחצת אליה לקנות לה כל מיני דברים ולכן אין לה ברירה היא לוקחת בלי רשות
כתוב " קנה לך חבר" הילדים משתמשים הענין הזה הרבה מאד בנתינת ממתק לשני
יש ילדים שכול החברות שלהם מותנת במה החברה מביאה לך
לתת לה המון אהבה ואמון
בהצלחה
ככה זה גידול ילדים לא קל

• הוסף לסימניות
התפרצויות זעם וגניבות, יכולות להצביע אל אי דחיית סיפוקים, אבל גם יכולות להצביע על מצוקה רגשית קשה, הן יכולות, למשל, לאותת שמישהו סוחט את הילדה כספית. או אפילו אפשרויות חמורות יותר. לכן כשאת מתארת היסטוריה של לקיחת כספים יחד עם בעיות רגשיות קשות, אני חושבת שכדאי לך להתחיל טיפול או אבחון באופן מיידי ולא להסתמך על דעת המונים בפרוג.

סתם למחשבה:
פניתי לרופאים אחרים בתחום... הם רצו רק 800 ש"ח לביקור ו-4 פגישות ובלי החזרים...
אצל וייצמן יתכן שאחרי ההחזרים יעלה משהו כמו 400 ש"ח.
אבל אח"כ אתה יודע מה לעשות...
בלי קשר שמעתי שאצל הרבנים מילה של וייצמן מתקבלת ללא עוררין:
"אם וייצמן אמר אז הוא יודע..."

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו מעלי, לפנות לחיים ולדר.
לפני כמה שבועות שמעתי אותו עונה לאמא אחת על שאלה דומה מאד. כסף שנעלם מהבית מילד עם היסטוריה כזאת והיא ממש לא יודעת מה לעשות
אני לא אכתוב לך כאן מה הוא ענה לה מכיוון שהתשובה שלו אינדיבידואלית לפרטים שהיא נתנה וגם את והילדה לך זכאיות לתשובה פרטנית אישית .

ועוד עצה קטנה- יש כלל קבוע בבתי משפט "כל עוד לא הוכחה אשמתו של הנאשם יש להתייחס אליו כאל חף משפע".
מניסיוני האישי- הרבה פעמים הייתי בטוחה שאחד הילדים שלי עשה מעשה כלשהו שאנחנו לא מרשים, והייתי בטוחה במיליון אחוז שזה ילד X. לפעמים צדקתי ולפעמים---(לשמחתי) לא! וזה קרה בטעות לילד אחר. רק שזה היה כל כך מתאים שזה יקרה לילד X כך שלא היתה לי שאלה בכלל.
מאחלת לך שתעברו את השלב הזה בהצלחה מלאה !

• הוסף לסימניות
סתם נקודה למחשבה,
גם אני הייתי כזאת ואני די משוכנעת שזה בא מחוסר ממתקים בביתנו
יש לי אהבה גדולה למתוק ואצלנו לא היו ממתקים בכלל (בייגלך היה נקרא ממתק)
אז הייתי הולכת למכולת ללא שום כוונות זדוניות וקונה לעצמי כמה ממתקים
אני יודעת שההורים שלי ידעו מזה והתעלמו (או לא עשו עסק)
עם התבגרותי - זה עבר כלא היה
וב"ה בתור מבוגרת אני מאד ישרה ואמינה
עבר ללא טיפול רגשי ואני גם לא חושבת שהיו לי בעיות נלוות

אולי צריך לתת לה יותר מתוק?

• הוסף לסימניות
צודקת לגמרי, אלמלא לצערי זה משהו לא חדש בכלל... התפרצויות זעם היו גם היו, אם כי החמירו, פשוט התעלמנו (לצערי!) וייחסנו לגיל הצעיר. לקיחת כספים זה משהו שפשוט רק *גלינו* לאחרונה...
אני אומרת לך שוב, תפני לייעוץ.
מנסיון, תוך כמה מפגשי טיפול את יכולה לקבל ילדה חדשה, את רק צריכה לקבל הפנייה לטיפול המתאים על רקע הבעיה. לכן אני מציעה להתייעץ דווקא עם בית חם או עם עזר מציון.

• הוסף לסימניות
אני אמרתי לילדים שלי כלל בחיים
כדאי שתשתפו את אבא ואמא כי בסוף אם תרצו או לא הם תמיד ידעו

• הוסף לסימניות
רק לא לכנות ילד "גנב" זה פשוט הורס את הילד
וכמו שאמרו בהרבה מקרים שחשדו בסוף התברר כחשד שוא אז אם זה לא מוכח עדיף לא להאשים
מה שכן
חשוב שהיא תשמע ששמו לב שנעלם הכסף בשאלה כללית בבית ובלי לחשוד...

• הוסף לסימניות
ומה שבטוח שעד שעד שעד ש....
תשימי לה פה ושם כמה שקלים
שאם היא לוקחת שתיקח ממכם ולא חלילה וחס מבחוץ/חנות/חברה שאז המושכות כבר יכולות להתגלגל הלאה.

הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
מה זאת אומרת אם הם אלוקים מישהו ידאג לדווח להם אם עשיתם מעשה רע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה