- הוסף לסימניות
שגויה בהיבטים אחרים. ויש להבדיל בין אין ברירה ליש ברירה.כן חושבת שההתנהלות הכלכלית של המדינה - שגויה ומופרכת.
לא בטוחה שלעניין אבטלה יש לה יכולת לייצר מבחנים לקבלת קצבה שאכן יסננו רק את אלו שלא זקוקים לה באמת.
שגויה בהיבטים אחרים. ויש להבדיל בין אין ברירה ליש ברירה.כן חושבת שההתנהלות הכלכלית של המדינה - שגויה ומופרכת.
משתלם זה לא רק שיקול כלכלי. להיות בבית חצי שנה עם הילדים ולקבל שכר מכובד זה חלום.או שהם חושבים שזה משתלם להם.
כמו שכתבת, דה פקטו זה יצר עידוד מטורף לאי יציאה לעבודה.שגויה בהיבטים אחרים. ויש להבדיל בין אין ברירה ליש ברירה.
לא בטוחה שלעניין אבטלה יש לה יכולת לייצר מבחנים לקבלת קצבה שאכן יסננו רק את אלו שלא זקוקים לה באמת.
דברתי גם על שיקולים שאינם כלכליים במובהק אבל זה לא המקום.משתלם זה לא רק שיקול כלכלי. להיות בבית חצי שנה עם הילדים ולקבל שכר מכובד זה חלום.
מתחת 28 עם ילד נחשב כ-28אבטלה לא מחושבת מהנטו אבל גם לא מכל רכיבי השכר ויש השפעה להיקף המשרה.
לא נכון בעיניי (ואפילו קצת דמגוגי) לדבר דווקא על התקציבים של הישיבות והכוללים.את יכולה לחתום על כך שתקציבי הכוללים והישיבות לא יצנחו אם ההתנהלות הזו תמשיך?
המציאות מורכבת. זה תמיד נכון.ולכן לא חושבת שאפשר להכריע מה נכון או לא. המציאות יותר מורכבת מנכון ולא נכון ומטוב ורע מוחלטים.
כמו שכתבת, דה פקטו זה יצר עידוד מטורף לאי יציאה לעבודה.
המענקים למעסיקים נחמדים - אבל עסקים קורסים לא מתאוששים אתם, ועסקים גדולים לא באמת צריכים או מתחשבים בהם. (בחלוקה גסה, ממה שרואה בשטח, עוד לא פגשתי מי שהחזיר עובדים בעקבות המענק)
נכון להיום קיים ביקוש לעובדים.
הבעיה היא ההיצע.
מאמינה שלו זה היה מנותב לעידוד יציאה לעבודה בשוק העובדים - היתה יעילות משמעותית יותר.
איפה כתבתי את זה ואיך הגעת לזה?ודמי האבטלה הם לכולם ובשום אופן לא רק לחרדים.
נכון מאד מאד.מצד שני כשיעשו למענקים האלו סוף (ובאיזשהוא שלב זה יגיע...)
בבת אחת יהיו אלפי מבקשי עבודה על משרה אחת
ואז יתחיל הבלאגן האמיתי
על זה אומרים איזהו חכם הרואה את הנולד...
יכול להיות שבאמת שווה לשבת עכשיו בבית, אבל ביום שזה יפסק לא יהיה קל למצוא משרות
וגם כי מבחינה נפשית, ככל שיושבים יותר זמן בבית כך יותר מתקשים לחזור לעבודה ולפעמים דוחים כל עבודה אפילו באופן בלתי מודע.יכול להיות שבאמת שווה לשבת עכשיו בבית, אבל ביום שזה יפסק לא יהיה קל למצוא משרות
דה פקטו ובעקבות שיעור המשרה קבלו 50% ופחות.מתחת 28 עם ילד נחשב כ-28
צפה בקובץ המצורף 788019
לגמרי.דה פקטו ובעקבות שיעור המשרה קבלו 50% ופחות.
א"א להתווכח עם שורת העו"ש.
הייתי חודש אחד בחל״ת. האבטלה יצאה לי 40% מהברוטו.
נראה לי שאם כולם פה היו רק חודש אחד לא היה כאן דיון...........לגמרי.
ואם לכולם זה היה יוצא 40% מהברוטו, כנ"לנראה לי שאם כולם פה היו רק חודש אחד לא היה כאן דיון...........
אני דווקא ראיתי שמשרדי רואי החשבון הגדולים ביצעו שינוייםאפשר להסיט לדיון מעט שונה?
אני מצפה לראות שינויים בציפיות המעסיקים, בתנאי העבודה ובמקובלויות ההעסקה בעקבות התקופה הזו.
ספרו לי אם דברים התחילו לקרות.
לא מתכוונת רק לעליה/ירידה בשכר המוצע (נתנו כאן באשכול הסברים לשני הצדדים)
מה עם אפשרויות לעבודה מהבית? במקומות שעד הקורונה לא היו בכיוון לאפשר
מה עם היקפי משרה מגוונים וגמישים? אפשרויות אחרות להערכת תפוקה מעבר לשעות עבודה בפועל?
הציבור בהתרעות בידוד וסגירת מוסדות על בסיס יומיומי. המצב מחייב הרבה יותר גמישות, ולאחר שהרבה שינויים הוכחו כישימים אנשים פיתחו ציפיות ובצדק.
נורמות חדשות איפה אתן?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים