התייעצות נרקיסיזם- המחלה של הנפש

מצב
הנושא נעול.
אני לא יצטט את כל הדברים הנוראים
אבל רק כמה כדוגמא
מעקב אחרי אוכל.
לקיחה לפסיכיאטר.
להשאיר אשה אחרי לידה בבית של עצמה לבד.
ועוד כמה דברים שלא הזכרת דגומתם

באמת של הנפש, השואה היא אותה שואה. [כמו שכתבתי בתגובה קודמת].
אבל הרֶשע ההוא, מבחינת המעשה, נראה לי קצת קיצוני.

ושוב מחילה אם אני טועה.
תשמעו, אנחנו לא בתחרות מי סבל יותר ומי פחות.

יש דברים מהילדות שלי שאני פשוט לא אכתוב כאן. לא כי הם לא קרו, אלא כי יש סיכוי שמישהו יזהה במי מדובר.
ובסוף, עם כל מה שהיה… היא עדיין אמא שלי. ואני לא רוצה להגיע למקום של להשמיץ אותה עד הסוף.
אפילו יש בי רחמים כלפיה, למרות הכול.

אבל יש לי זיכרונות מפחידים מאוד מגיל שנתיים-שלוש.
תמונות שלא יוצאות לי מהראש. דברים שאנשים רגילים בכלל לא מדמיינים שילד קטן יכול לראות או לעבור.
שנים חשבתי שאולי זה סתם חלום רע. אולי דמיון של ילדה קטנה.
אז יום אחד בדקתי עם האחים והאחיות של, שאלתי אותם אם אני זוכרת נכון, או שאולי אני ממציאה לעצמי.
והם אישרו.
זה היה. ועוד איך היה.

אז נכון לפסיכיאטר היא לא לקחה אותי.
להפך היא דיברה בלי הפסקה נגד פסיכולוגים ומטפלות רגשיות.
24/7 הסברים כמה צריך להיזהר מהם, כמה הם מסוכנים, איך הם "הורסים את הנפש".
ובדיעבד… די ברור לי מה הייתה המטרה של כל זה.

אכן רבנים שמכירים את הנושא
מורים לנתק קשר ככל האפשר.
רבנים לא "מורים לנתק", יותר נכון "מתירים לנתק". כי שוב, לנתק יש מחירים שלא כל אחד יכול לשאת.
לכן רב או מטפל, נמרץ מדי, צריך להיות אחראי. האם הוא יהיה איתם לאסוף את השברים?

וגם אם הוחלט על נתק, זה לא אומר שצריך לדבר רע על ההורים עם הילדים. זה גם לא חכם. כותב את זה ממקום של עצה טובה, לא תוכחה.
גם לדעה שא"צ לכבד אב רשע, אסור לבזותו. ויש בזה גם ארור מקלה.
מרשה לעצמי לכתוב, כי הבעתי קודם את הזווית הכי קשוחה כלפי המפגע. ובכל זאת, בשביל מה להתלכלך בלי תועלת בדיבור על ההורים? מי שצריך לפרוק, יש היתר של הח"ח בגדר "דאגה בלב איש ישיחנה", אבל מן הסתם צריך להגביל למעגל מצומצם שמביא מרפא. לא משהו שהילדים שלך יכולים לספק.
וסליחה אם דרכתי למישהו על יבלת.

יש בזה משהו.
בשנות ה90, כמעט כל מי שהתגרש היו אומרים עליו "הוא לוקח כדורים"
בשנות ה2000 התחילו להגיד "יש לו אייפון"
והיום המילה הפופולרית היא "הוא נרקיסיסט"

ובכל זאת, מי שלא מכיר את התופעה מקרוב פשוט לא מבין. נקודה.
בהלצה. אייפון בשנת 2000? תבדקי מתי הוא הושק לראשונה

רק נזכר: הילד הנ"ל, בכיתה ב', כשלמדו שה' אמר לאברהם "כל אשר תאמר אליך שרה, שמע בקולה", קרא בקול בכיתה: "בבית שלנו, האמא היא הקובעת". תמרור מספיק ברור? מה זה עזר לו?
לא, יש בתים נורמליים ותקינים שבהם האימא מכתיבה את הטון והאבא פחות דומיננטי, - זה לא תמרור ולא אומר כלום.
דווקא זה, אני מכירה מישהי, שהאמא בכלל לא טרחה להגיע ללידה הראשונה שלה, בקושי הגיעה לביקור קצרצר של כמה דקות, וגם זה לא ממש התייחסה, יותר לפרוטוקול. ולעוד בת היא בכלל לא טרחה להגיע.
וכמובן שהן חזרו לביתן, בלי שום טיפת עזרה והתעניינות מינימלית.
גם זה לא אומר כלום - יש אימהות שלא מגיעות ללידה של הבת וזה תקין לחלוטין, - מכירה כמה כאלו.
נרקסיזם זה משהו אחר לחלוטין

גם זה לא אומר כלום - יש אימהות שלא מגיעות ללידה של הבת וזה תקין לחלוטין, - מכירה כמה כאלו.
נרקסיזם זה משהו אחר לחלוטין
זה היתה תגובה ספציפית במיוחד על מה שהוא כתב.
האמא הזאת היא נרקיסיסטית, (לצערי הרב) תעברי קצת על הודעות קודמות שלי, שגם בהם לא פירטתי כלום, כי אני לא רוצה שהמשפחה תזהה

עצם השאלה היא האבחון המדויק ביותר שאתה אינך נרקיסיסט!
נרקיסיסט לעולם לא יעלה בדל של ספק לגבי אישיותו הזוהרת והמושלמת, כמובן שלא יחשוש חלילה שסובל מנרקיסיזם בעצמו.
כל חייו רצף של מנוסות מלהביט במראה, כל דבר שמסוגל להעמיד בספק ולו הפעוט ביותר את שלימות, הרי הוא מתבטל מלכתחילה, תנוח דעתך, אם אתה שואל שאלה כזו יש בידך את תעודת הכשרות הטובה ביותר לכך שאתה פשוט לא!!!
ודבר נוסף- בימים אליו ממש מופעלים עלינו עלי (ועל אשתי) לחץ לא אנושי מצד כל סביבתו של הנרקיסיסט בדבר הנתק, לחץ שכולל מעשים שלא יעשו, שאנחנו מעדיפים לא לפרט, ואנחנו מצידינו לא מספקים תשובות ולו מהסיבה הפשוטה שהם ישר יעבירו לו את המידע ויתנו לו נשק חדש למניפולוציות נוספות ומרושעות שהוא ישית עלינו, כביכול אם נעיז להגיב ולהסביר בעדינות, יוציא דברים מהקשרם ויפיץ לכולם באיזו צורה מרושעת אנחנו מתנהגים כלפיו שאנחנו מעיזים לומר כך וכך, תוך כדי המצאת דברים שלא נאמרו כלל, ולכן אנחנו פשוט שותקים ושומרים על פוקר פייס מוחלט, מה שמרתיע ומרתיח אותו כאחד, אך לפחות לא נותן לו נשק חדש להפיץ עלינו, ולהפיץ את קלונינו ברבים, כל סביבתו מלאה באנשים טובים באמת שלא מבינים מה קרה לנו, איך אנחנו מעיזים להתנהל בצורה מרושעת, לאדם כל כך טוב ומושלם מכל רבב, שתמיד הרעיף עלינו רק טוב כדברם, ואילו לנו לא ניתנת אפילו זכות התגובה וההגנה המינימאלית, שכן כל תגובה תשתמש נגדנו, אנחנו מוקפים בחוות דעת מקצועיות מהשורה הראשונה שמצדדים בעד המעשה שאנחנו עושים, אך אין לנו אפילו דרך להסביר לכל האנשים הטובים שמקיפים אותו ברחמים, כשלא מבינים שהם שותפים לפשע על מלא מלא!! נכון אתם אנשים טובים, באמת, אבל אתם פשוט לא מבינים, לא מה זה, לא מי זה, ולא מה ההשלכות, הכי קל לשפוט במעמד צד אחד, אז שתדעו שבנרקיסיזם תמיד השפיטה תהיה במעמד צד אחד, כי הצד הפוגע תמיד יעדיף להיעלם מהראדר ובנות את חייו בשקט ושלוה, מבלי להסביר לכל את מעשיו, מתוך הבנה שזה פשוט לא יעיל אל מול מכונת הרעל המשומנת של אדם שערמומיות היא שמו השני לכן פשוט אל תתערבו, לעיתים לא כל מה שנראה טוב, הוא טוב, ולא כל מה שנראה רוע מזוקק הוא כזה, יש דברים מעבר, ובמקרים כגון אילו רב הנסתר על הנגלה, אפילו פה באתר אי אפשר לכתוב בחופשיות מתוך חשש שיראה את הדברים ויעשה מניפוליציות נוספות על הבסיס של הכתוב כאן, גם ילדה עמלקית מצווים להורגה, הטוב והרע הם יותר מורכבים לעיתים מהאינטואיציה הפשוטה הנראית לעין, לכן אם אתם פשוט לא מבינים אל תתערבו..
משום מה פספסתי את ההודעה הזו בתחילה.
כמה שזה נכון
אתם פועלים במצויינות
רק ברקס עם אמברקס, מוחלט, יכול לעזור לכם במצב הזה. מניסיון.
וההגדרה כל כך נכונה, 'כל תגובה תשמש נגדינו'
מי שלא התנסה לא מאמין,
כל מה שלא תעשה, 'הם' יבואו עם זה בהפוכה נגדך,
בלתי נתפס ממש.
אתם תותחים, ואשריכם שהגעתם לשיתוף פעולה מלא בזה.
כל הכבוד תמשיכו ככה.
ותזכרו את זה גם בהמשך,
אני לא יודע מה יהיה אחר כך,
אבל אם תחזרו לקשר כלשהו ממש כלשהו,
צריך לשים לב שהיא לא חוזרת לשאוב אנרגיה ממכם.
הצליחו מאד.
[אגב, כתבתי על זה כבר, ואני מזכיר, למי שממש נמצא בתוך הסיפור הזה, יש הרצאות מאלפות, שאני השתמשתי, בשביל גברים זה לשמע בלבד, תציע לאשתך לשמוע קודם, הרצאה בשם, כיצד תכריע כל נרקסיסט, כמדומני שזה השם, יש לה כמה הרצאות על הענין, בנויות ומסבירות ונותנות המון כח, ודעת איך להתמודד עם הסיפור הזה.]

תשמעו, אנחנו לא בתחרות מי סבל יותר ומי פחות.

יש דברים מהילדות שלי שאני פשוט לא אכתוב כאן. לא כי הם לא קרו, אלא כי יש סיכוי שמישהו יזהה במי מדובר.
ובסוף, עם כל מה שהיה… היא עדיין אמא שלי. ואני לא רוצה להגיע למקום של להשמיץ אותה עד הסוף.
אפילו יש בי רחמים כלפיה, למרות הכול.

אבל יש לי זיכרונות מפחידים מאוד מגיל שנתיים-שלוש.
תמונות שלא יוצאות לי מהראש. דברים שאנשים רגילים בכלל לא מדמיינים שילד קטן יכול לראות או לעבור.
שנים חשבתי שאולי זה סתם חלום רע. אולי דמיון של ילדה קטנה.
אז יום אחד בדקתי עם האחים והאחיות של, שאלתי אותם אם אני זוכרת נכון, או שאולי אני ממציאה לעצמי.
והם אישרו.
זה היה. ועוד איך היה.

אז נכון לפסיכיאטר היא לא לקחה אותי.
להפך היא דיברה בלי הפסקה נגד פסיכולוגים ומטפלות רגשיות.
24/7 הסברים כמה צריך להיזהר מהם, כמה הם מסוכנים, איך הם "הורסים את הנפש".
ובדיעבד… די ברור לי מה הייתה המטרה של כל זה.
ולזה בדיוק התכוונתי
השואה הנפשית היא אותה שואה
הרגשות נודעות באותה נקודה של ילד שלא מקבל את האהבה הבסיסית של הורה, וההרגשה של חוסר שיווי עצמי מוחלט.
רק הוספתי שהסיפור של 'שאלה ותשובה' עם התיאורים, הוא נשמע סיפור שהמעשים, היו קיצוניים.
למרות שכל הורה נרקסיסט בעיניי, זה התנהגות קיצונית, אבל זה מעֵבר.

זה היתה תגובה ספציפית במיוחד על מה שהוא כתב.
האמא הזאת היא נרקיסיסטית, (לצערי הרב) תעברי קצת על הודעות קודמות שלי, שגם בהם לא פירטתי כלום, כי אני לא רוצה שהמשפחה תזהה
חבל שלא קראת את התיאור בהודעה המקורית.
שם היית רואה שאי אפשר לדמות את הדברים.

בלתק
ממליצה מאוד מאוד לכל באי האשכול ולכל אדם לקרוא ספרות מקצועית בנושא
זה מאיר עיניים כפשוטו

כשילד לא מקבל נשיקה, הוא הופך להורה שלא יודע לנשק
אני יכולה להעיד שזה לא בלתי הפיך,
לא קיבלתי נשיקות
וגם כשבסוף ניסו לתת (בחופה/כשנולד לי ילד) זה דחה אותי :cry:
הילדים שלי כן מקבלים מידי פעם, לא בכמויות שילדים נורמלים רגילים לקבל, אבל כן,
ואני רואה שיפור לאט לאט, זו עבודה עצמית.
ומי שדחף אותי כל הזמן זה בעלי, תנשקי תנשקי תנשקי :sne:
בהתחלה הרגיש לא טבעי, אבל לאט לאט...

יש לי שאלה שנראית שולית, אבל בגיל בוגר מבינים שהיא יותר מהותית-
חובות-
כספים-
קניות הזויות ללא כיסוי-
כספים שרק קופת העיר יודעת עליהם-
וסתם לצאת כי "צריך" ו"חייבים" ו"תביני שזה פשוט נצרך" ו"כסף ה' שולח"
מוכר למישהו?
מישהו מזדהה????

פעם זה היה נראה לי שולי. כשהחשבון עבר לעוד אנשים, זה היה פחות שולי... וד"ל...

א

למה לנסות לדמות, אם זה דומה ממש מוטב
אם לא זה מקטין את מה שמדמים לו,
וזה לא מה שרצית והתכוונת.
טוב, הסתבכתי עכשיו. רק התכוונתי לומר, שהמקרה שפירטתם הוא לא חריג לנרקיסיזם.
אולי חבל שכתבתי את מה שכתבתי, הייתי צריכה לכתוב רק שאני מכירה ג"כ כזה סיפור.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה