קורונה סגר בתשרי

מצב
הנושא נעול.
מצטט מאשכול אחר מהדקות האחרונות:
רפאל פנחס אליהו בן שרה
הידרדרות חמורה מאוד מאוד מאוד מאוד
קרעו שערי שמים ואמרו פרק תהילים אחד לפחות!!!
המצב קריטי!!!
קרעו את השמיים!!

אפרופו, ידוע לכם שהמצב הקשה נגרם בשל רשלנות של ביה"ח? הכל בידי שמים, אולם במקרה דנן ביה"ח היו השליחים. ניתן לברר אצל המשפחה...
מה יש להסביר?? הסיבה שבחרתם לצטט את מצבו הקשה של הרב ולדשיין, לרפו"ש, היא הסיבה שגרמה לאזכר את השליחים לכך

תיקון: מעולם לא היה כזה נתון ש-30% מהבדיקות שבוצעו היו שגויות,
אחוז הבדיקות השגויות הוא בערך 5% שאכן רובם המוחלט הם נשאים שיוצאים שליליים.
מאיפה המספר 5%?
כולם יודעים מכך, ושוב רופא לא מתכחש לזה - הבדיקות אמינות לתוצאה שלילית ב-70% ולתוצאה חיובית במעל 95%
אם זה היה יותר אמין לתוצאה שלילית, לא היו ממתינים ל-2 שליליות אצל חיובים (כשעוד חיכו לזה) והיו פותרים מבידוד בנ"א שלילי.
אמינות החיובי היא פועל יוצא של טעויות אנוש
(מזכיר קצת את הבדיקות המהירות של הסטרפ - חיובי - אנטיביוטיקה מיד, שלילי - שולחים גם למעבדה)
דבר שונה זה נתון שהובא פה שאחד האשכולות. על מספר סבבי שכפול ה-DNA בבדיקה
בעוד באירופה ועוד מקומות הבדיקה היא של 33-35 סבבים
בישראל עושים 37 סבבים לכל בדיקה
ההבדל בין סבב סבב זה חזקות 2, ולכן מדובר בהבדל עצום
מה שאומר שמתגלים נשאים חיוביים בישראל, כאשר באירופה הם היו יוצאים שליליים, ולפי הרבה מחקרים מדובר בנגיף שכבר מוחלש מאד ואינו יכול לדבק

מה יש להסביר?? הסיבה שבחרתם לצטט את מצבו הקשה של הרב ולדשיין, לרפו"ש, היא הסיבה שגרמה לאזכר את השליחים לכך
חס וחלילה!!!
מכיון שזה אשכול בנושא הקורונה שהביא הרבה צפיות גם בדקות האחרונות ניצלתי את הבמה.

וסתם ד''א זה ממש לא הזמן....

מאיפה המספר 5%?
כולם יודעים מכך, ושוב רופא לא מתכחש לזה - הבדיקות אמינות לתוצאה שלילית ב-70% ולתוצאה חיובית במעל 95%
אני אסביר שוב, 30% מהנשאים יוצאים שליליים ואחוז אפסי מהבריאים יוצאים חיוביים, לאחר החשבון זה יוצא בערך 5% מכלל הבדיקות, כך אני הבנתי, אם ידוע לך לא כך, את מוזמנת להסביר מה ידוע לך.
לגבי הסבבים שהזכרת, זה אכן מעניין למה ישראל מחמירה יותר מכולם, אבל הבדיקות האלו לא נחשבות שגויות.

אני אסביר שוב, 30% מהנשאים יוצאים שליליים ואחוז אפסי מהבריאים יוצאים חיוביים, לאחר החשבון זה יוצא בערך 5% מכלל הבדיקות, כך אני הבנתי, אם ידוע לך לא כך, את מוזמנת להסביר מה ידוע לך.
מקבלת
לא הבנתי את המספר 5 בהודעה לעייל
עכשיו הכל מובן

בשלהי שנות ה-90 ערך ארגון הבריאות העולמי מחקר מקיף, בו ביקש לבחון מהו המקום הבטוח ביותר ללדת בו.[3] תוצאות המחקר העלו כי במדינות מפותחות, בהריונות בסיכון נמוך, לידת בית עבור אשה שזוהי לה הלידה הראשונה, בטוחה במידה שווה ללידה בבית חולים. עבור אשה שזוהי אינה הלידה הראשונה שלה, נקבע כי לידת בית "בטוחה באופן משמעותי יותר מאשר לידה בבית החולים".
ואף על פי כן אף אישה לא תלד בבית.
אומר דרשיני.

מישהו יודע אם יהיה אפשר לטוס?
איתי בלומנטל ב׳ווינט׳: מסתמן שיופסקו הטיסות לחו״ל בתקופת הסגר. במשרד הבריאות מגבשים את ההגבלות לפעילות בנתב״ג במסגרת הסגר שיוטל כנראה כבר בשבוע הקרוב. גורם בכיר במשרד: ״המשמעות של סגר היא שאין כניסה ואין יציאה״.

שתי סיבות א. פסיכולוגי ב. כסף
אם יש לא תרצח במעשים ולא תרצח בדעות, דומני שדעותיך עלולות ח"ו...
אנחנו בבית החולים עם צוות רפואי כשעינינו ועיניהם פקוחות איבדנו נפש יקרה לנו ברגע של חוסר שימת לב, אם היינו בבית היינו מפסידים לפחות עוד אחד.

לגבי הסבבים שהזכרת, זה אכן מעניין למה ישראל מחמירה יותר מכולם, אבל הבדיקות האלו לא נחשבות שגויות.
הרופא ילדים שלנו שהוא פרופסור, ניהל מחלקת ילדים בבריזלי וכעת מנהל מחלקה במעייני אמר לי ש30% מאלה שמקבלים חיובי זה טעות.
וסתם אגב, לא קשור לנושא הזה אבל הוא גם מתנגד לסגר וטוען שאין שום קריסה מיוחדת. אבל זה באמת סתם בסוגריים.

הרופא ילדים שלנו שהוא פרופסור, ניהל מחלקת ילדים בבריזלי וכעת מנהל מחלקה במעייני אמר לי ש30% מאלה שמקבלים חיובי זה טעות.
וסתם אגב, לא קשור לנושא הזה אבל הוא גם מתנגד לסגר וטוען שאין שום קריסה מיוחדת. אבל זה באמת סתם בסוגריים.
לא יודע מי זה הרופא ילדים הנ''ל ומאין המקורות שלו.

היה פה דיון על זה בעבר והביאו ציטוט של בר סימן טוב וזה היה בערך רוח הדברים:

''לבדיקות הקורונה אכן יכולה להיות תוצאה חיובית כוזבת. בתנאים אידאלים מדובר בכ-4% אחוז מהבדיקות שיוצאות חיוביות למרות שהנבדק אינו חולה בפעול, ובתנאים לא אידאליים שבהם בדיקת המטוש לא מבוצעת כהלכה, לא משונעת כהלכה או לא מעובדת כהלכה, יכול המספר להגיע אף למעל 10%.''

אני לא רופא. אני קורא ומצטט מאמרים של פרופסורים וחוקרים ברחבי העולם. כשקוראים את דבריהם הביקורתיים והנוקבים על התנהלות מה שקורה עם הקורונה, מבינים איך המשנה הקדושה שאומרת "הטוב שברופאים לגיהנום" משתקפת במונחים של היום.
מעניין כי גם:
אני לא רופא. אני קורא ומצטט מאמרים של פרופסורים וחוקרים ברחבי העולם. כשקוראים את דבריהם הביקורתיים והנוקבים על התנהלות מה שקורה עם הקורונה [דהיינו עם המזלזלים והמתנגדים והחכמים יותר מהקונצנזוס שקיים אצל הרופאים בעולם], מבינים איך המשנה הקדושה שאומרת "הטוב שברופאים לגיהנום" משתקפת במונחים של היום- כלומר זה ש'טוב', שמראה לך את הפנים היפות והטובות, כן זה שיודע יותר טוב מכולם מה מסוכן, והוא, ורק הוא דואג לבריאות שלך וכל השאר חלק מקנוניה עולמית מטורפת, הרופא הזה לגהינום!

אין לי כח לקרוא את כל השירשור
מדובר על סגר בשלישי הקרוב
או בשלישי הבא?

לא יודע מי זה הרופא ילדים הנ''ל ומאין המקורות שלו.

''לבדיקות הקורונה אכן יכולה להיות תוצאה חיובית כוזבת. בתנאים אידאלים מדובר בכ-4% אחוז מהבדיקות שיוצאות חיוביות למרות שהנבדק אינו חולה בפעול, ובתנאים לא אידאליים שבהם בדיקת המטוש לא מבוצעת כהלכה, לא משונעת כהלכה או לא מעובדת כהלכה, יכול המספר להגיע אף למעל 10%.''

הובא באשכול אחר (על ידי @.נחמה )
פרוטוקול מעניין:
Nevo.co.il
זאב רוטשטיין:

איתמר טועה ומתעלם מהעובדות. כשבדקנו את צוות הדסה, מצאנו 30 חולים - רובם היו א-סימפטומטיים. אם לא היינו בודקים אותם, האיים האלה של המחלה היו גדלים כמו בני ברק. זו טעות, איתמר, אסור לך ללכת בכיוון הזה, תרד מהקטע של סימפטומטיים. זה נכון שקל לגלות סימפטומטי, אבל בשביל זה לא צריך בדיקה, אתה יכול פשוט לקבוע שהוא חולה ובזה לגמור את העניין. תרחיק אותו, על תתעסק איתו.

היו"ר עפר שלח:

כמה חולים בהדסה ניצלו מהדבקה מזה שפרופסור רוטשטיין היה מסוגל למצוא 30 חולים מבין הצוות הרפואי שלו?

איתמר גרוטו:

אם אנחנו בודקים אנשים א-סימפטומטים, שזה מה שעשה פרופסור רוטשטיין בהדסה, שיעור החולים הוא נמוך מאוד, ואז אם בן אדם יצא חיובי, רוב הסיכויים שהוא יצא חיובי בטעות - כלומר, יש סיכוי גדול של למעלה מ-50% שהתוצאה החיובית היא טעות מעבדה.

יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו):

אז מה שוות כל הבדיקות האלו?

היו"ר עפר שלח:

מה זה משנה מתוך איזו אוכלוסייה?

איתמר גרוטו:

ברפואה עושים בדיקות למי שיש סיכוי גבוה למצוא אותו כחולה. במצב שבו אנחנו בודקים את כל החולים שהם א-סימפטומטיים, הסיכוי למצוא חולה הוא מאוד נמוך. גם אם אנחנו מוצאים שם חולה, יכול להיות שזו טעות כי יש ערך מנבא חיובי. לפי כל הכללים של כל האפידמיולגים בעולם, וגם אמר את זה פרופסור בליצר לפניי, צריך לבדוק אנשים סימפטומטיים ששם הסיכוי לגלות חולה הוא הרבה יותר גבוה.

כי יש ערך מנבא
מה הפרוש של המשפט הזה?

בכל אופן הוא מדבר על אנשים בלי סימפטומים שיצאו חיוביים ש-50% מהם לכאורה לא חיוביים, יש לך נתונים כמה מתוך אלו שיוצאים חיוביים הם אסימפטומטים?
גם השאלה מה זה אסימפטומטים? כלומר, ללא סימפטומים כלל?
כמעט כל החיוביים שאני מכיר היו להם סימפטומטם מסוימים.

1599832607744.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....