ספר חדש מהסופרת ברטלר

• הוסף לסימניות
אלו שקראו -
זה ספר שמומלץ לאנשים בדיכאון לקרוא? או לאנשים המקורבים לאנשים כאלו ?
או שזה כמו הקודמים שלא צריך להיות עקרות כדי לאהוב את לא מתה אנכי???

• הוסף לסימניות
כל ספר שאת קוראת, את מזדהה לגמרי אם כל מה שקורה?
מחלות ל"ע וכו?
דכאון זה בדיוק אותו דבר...

• הוסף לסימניות
קצת מוזר לי שאפשר בכלל לכתוב על נושא כל כך מורכב בזמן כל כך קצר
מישהו קרא אותו?
מעניין אותי לדעת האם הוא מדבר על העניין באמת, או רק עוטף את "הנושא" במלל שלא באמת מכיר את המחלה וההתמודדות איתה.

• הוסף לסימניות
האם הוא מדבר באמת א"א לדעת רק אם מכירים תנושא מקרוב
אבל זה עוד לא אומר שכל ספר שקוראים צריכים להכיר מקרוב תנושא..
הפוך
שהספר יחכים!

• הוסף לסימניות
קראתי אותו,
הוא מדבר באמת. באמת באמת.

רק משהו אחד, בספר יש גם את הדרך החוצה, ובספר, כמו כל ספר זה יחסית קצר. כמה זמן לוקח לקרוא ספר, שעתיים? יומיים? שבוע? לצאת באמת מדכאון לוקח הרבה יותר זמן.

• הוסף לסימניות
מישהו יודע כמה עולה?
איפה אפשר להשיג?
פלדהיים? אור-החיים?

• הוסף לסימניות
באור החיים 70 ש"ח.
יש חנויות זולות יותר, 68 אולי, משהו כזה אבל לא ראיתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תובנה;1385400:
למי שמעוניית לראות מי שעומדת מאחורי הספרים..
יש לה הרצאה ביום רביעי ז' תשרי
בבית חנוך בקרית הרצוג, בגיניחובסקי.
יהיו הר' שטין , הר' שושן והיא.
ברבע לתשע

תגידו, יש אפשרות לשמוע את ההרצאות הזו בקול הלשון? ראיתי שזה מטעם תודעה, או משהו.
מישהו יודע?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דסי;1385630:

אני רואה שאת מתמצאת היטב בספרים שלה, אם יש לך, אשמח להשאיל ממך, שיהיה לי מה לקרוא בסוכות בלי לקנות...;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1385736:
אני רואה שאת מתמצאת היטב בספרים שלה, אם יש לך, אשמח להשאיל ממך, שיהיה לי מה לקרוא בסוכות בלי לקנות...;)
אם את קוראת מהר... בשמחה.

• הוסף לסימניות
דסי, יש לי שאלה:
האם ספר מהז'אנר הזה לא עושה ההפך מרגע של הרפיה?
זה כבד זה, לא?
לטעמי, אם לקרוא כבד אבחר ב(אוטו)ביוגרפיה מדהימה בשביל לקבל מטען חדש.
עלילה (בדויה מלב הסופרת) אבל מעניינת הכתובה ברהיטות ובשנינות היא בשבילי רגע נעים של הרפיה.

גילוי נאות קראתי רק את הספר שלה:"גם שם", והכיוון שהוא מוליך לא מצא חן לי. נשארתי בעד כיוון וראיה חיים יותר אופטימית ממה שהיא מציעה. דנתי אתה על זה בארוכות אבל בשורה התחתונה ...לא הסכמנו.
התרשמתי מאוד מאוד מאישיותה הנעימה והחכמה. היא באמת אישה מיוחדת ומשקיעה מאוד בלימוד הנושאים טרום כתיבתם. לימוד כולל המון ראיונות עם אנשים הסובלים מהנושא המדובר,חוויותיהם וכו'.
זה עושה טוב על הלב לדעת שספרים כאלה נכתבים מתוך מקום אחראי, חכם ורגיש.

• הוסף לסימניות
סיפורי חיים וביוגרפיות על אנשים גדולים וצדיקים אני לא מחבבת. כנראה חולשה או חסרון אישי, זה לא נותן לי כוח, בד"כ מתסכל או מקסימום חביב. או שעוד לא מצאתי את הספר האחד הזה שיטעין אותי.

אני את 'גם שם' אהבתי מאד, ספר שנותן כוח ואמונה גם שם. לכל אחד יש את המקומות הקשים שלו, הרגעים החלשים האלה, רגעי בדידות קשים. זה עזר לי להתחבר לעצמי, להאמין יותר, להתפלל יותר. את 'לא מתה אנוכי' שחבל שלא קראת אהבתי עוד יותר. ספר שגרם לי לקבל את עצמי כמו שאני, ספר שנותן לי לגיטמיציה להיות אני איך שאני.
אולי זה לא מתאים לכל אחד, יש אנשים רגילים וממוסדים. לפי כללים ומוסכמות. יש אנשים שקצת שונים, אולי יותר מתעמקים או מתפלספים, מחבבים דברים אחרים, חושבים קצת שונה, חשים בפנים טיפ טיפה שונים. זה ספר שנתן לי הרבה כוח.

אלו באמת לא ספרים של הרפיה בכלל. בשביל הרפיה אני קוראת עיתונים, סיפורים פשוטים או כתבות קלילות שאני שוכחת דקה אחרי שסיימתי.
אבל אני קוראת וחוזרת וקוראת, כי אלו ספרים שעוזרים לי למצוא את עצמי, להבין את עצמי, להתחבר.

קריאה משפיעה עלי. יש ספרים, רבים מידי, שגורמים לי להרגשה לא טובה. תסכול או כעס או חוסר אונים או מצפון מייסר. נדיר מבחינתי למצוא ספרים שמקדמים אותי צעד קדימה.

ראיית חיים אופטימית (אופטימית שכמוך!) זה באמת חשוב. בשבילי אישית חשוב לי יותר להבין את עצמי. ספר שעוזר לי לחיות את היום יום הוא אופטימי בשבילי יותר מספר שנמצא אי שם בגבהים לא מציאותיים בשבילי.

• הוסף לסימניות
דסי, אני לא נחלשת מלקרוא על אנשים גבוהים, כי אני מתרגשת שמתהלכים על כדור הארץ גם אנשים טובים, אח, זה עושה לי טוב!
אני לא מודדת ונמדדת לאור הסיפורים, אבל מקבלת רעיונות קידום.
אגב ביוגרפיה אין משמעו דווקא ספר על צדיקים,אלא, סיפורי מאורעות חיים מסעירים.
קראת פעם את הספר שלושה כרטיסים וחצי?
הוא נפל לידי באקראי בספריה. ספר מרתק, מדהים ומופלא ונדיר מבחינת המאורעות המצויינים בו. (תמיד אהבתי היסטורי וגאוגרפיה;))

• הוסף לסימניות
לא קראתי 'שלושה כרטיסים וחצי', אנסה להשיג (bbr יש לך את זה אולי? ;)) למרות שהסטוריה או גאוגרפיה לא ממש מדבר אלי.

עושה לי טוב לקרוא על אנשים איכותיים שנופלים וקמים ונאבקים ומתמודדים באותו אופן בו אני מנסה להתמודד. זה פשוט מתאים לי.

קשה לי אישית לקרוא על אנשים מרירים וממורמרים, ואת זה אין בספרים שלה.

• הוסף לסימניות
אותי הכי מרגש לקרוא על אנשים פשוטים שנכשלים, ומצליחים לקום ולהתמודד הלאה.
לקרוא על צדיקים זה גם מענין. יש לי בבית גם ספרי צדיקים. למשל הספר ויאמר הנני הינו ספר מדהים. אבל בכל זאת, לקרוא על אנשים כמוני שהצליחו לקום מהעפר ולהתנער. יש בזה משהו מאד מאד מחזק.

ולמרות זאת לדעתי ספריה של ברטלר נגועים ב OTT [הקצנה של מצבים].

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1385879:
ולמרות זאת לדעתי ספריה של ברטלר נגועים ב OTT [הקצנה של מצבים].

יש אנשים שחיים ככה באמת.

• הוסף לסימניות
כל הספרים שלה שקראתי היו מאד מוקצנים עד כדי אי אמינות.

נכתב ע"י דסי;1385887:
יש אנשים שחיים ככה באמת.

• הוסף לסימניות
תמנתי, רובנו נמצאים באזור הדמדומים האפור, בו אנו לא חווים קיצוניות או לא מרגישים, או גרוע מכך - מכחישים.

יש אנשים שחיים במציאות מטורפת. ח. ברטלר מכוונת זרקור לאותם אנשים ומאירה אותם באור חיובי ומחמיא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;1386084:
תמנתי, רובנו נמצאים באזור הדמדומים האפור, בו אנו לא חווים קיצוניות או לא מרגישים, או גרוע מכך - מכחישים.

יש אנשים שחיים במציאות מטורפת. ח. ברטלר מכוונת זרקור לאותם אנשים ומאירה אותם באור חיובי ומחמיא.

לו הייתי מאלה החיים רק באיזור הדמדומים של חלק מהסיפורים שלה, הייתי מסכימה איתך אבל דווקא לספר שנוגע בתחום שאותו אני מכירה על בשרי לא התחברתי.
ייתכן ודווקא אלה שחיים באיזור הדמדומים, חושבים שמי שעובר את הקשיים שעליהם היא כותבת בספרים, אכן חווה דברים לדרגה קיצונית כזו.
אז זהו - שדעתי היא שלא. זה מוקצן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת