ספר חדש מהסופרת ברטלר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1386661:
יש מושג בפסיכולוגיה של הרווח המשני (אולי אני טועה במילים)
לדוגמא כשילד חולה לכאורה הוא סובל, אך יש לו הנאה מזה שהוא נשאר בבית/מקבל צומי וכו'.

בנ"א לא יעשה משהו אלא אם יהיה לו ממנו רווח כלשהוא - הנאה.
ולכן גם אנשים שנוהגים להתלונן, להתמסכן וכו' ממשיכים לעשות זאת כיון שזה שווה להם ויש להם מזה איזושהיא הנאה. אחרת היו מפסיקים מזמן...

הדברים נכתבו באופן כללי וכתגובה ספציפית על המשפט הנ"ל ולא באו להביע דעה על הנכתב באשכול בקשר למסכנות.

ויש דעה שאומרת [ושמעתי אותה מרבנים] שכל מחלות הנפש הן תוצאה של מחלת הגאווה.

שוין. אז אומרים. אז יש מושגים כאלה או אחרים בפסיכולוגיה. אז מה.
אם לדבר על כאב גורם הנאה כל שהיא [ולא הייתי קוראת לזה הנאה, אלא יותר מילוי של צורך מסויים] אין בזה שום דבר רע

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל הספרים של ח. ברטלר
אבל איך שהתרשמתי, גיבורות הסיפור הם טיפוסים מספר 4

רגשיים מאד, קיצוניים מאד, חיים בתוך הקיצוניות הזאת של הרגש.
והם ממש לא חייבים להיות עם סיפורי חיים קיצוניים בשביל להרגיש כל סצנה קטנה כמו סוף העולם.
כנראה שיש לסופרת נטייה חזקה (וכמו שאמרו כאן - נשית) למספר הזה, מרתק איך אפשר ללמוד ת'בן אדם מתוך הספר

• הוסף לסימניות
גם אני 4 מובהקת
ובכ"ז חושבת שהיא מקצינה.

• הוסף לסימניות
גמני 4 מובהקת, וממש לא חושבת שמקצינה. לגמרי מזדהה.
מסתבר שגם 'מובהקת' - זה בעיני המתבונן, ולארבעיות אין סוף או גבול מוגדר. אלא מה שהראש שלך מחליט. המתבוננת.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאין כאן מה לחשוב כך או אחרת, זה תחושות.
ואם יש אנשים שהספר לא מוגזם בעניהם ולא מקצין רגשות עבורם, זאת אומרת שיש אנשים כאלה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י brod;1386683:
לא קראתי את כל הספרים של ח. ברטלר
אבל איך שהתרשמתי, גיבורות הסיפור הם טיפוסים מספר 4

רגשיים מאד, קיצוניים מאד, חיים בתוך הקיצוניות הזאת של הרגש.
והם ממש לא חייבים להיות עם סיפורי חיים קיצוניים בשביל להרגיש כל סצנה קטנה כמו סוף העולם.
כנראה שיש לסופרת נטייה חזקה (וכמו שאמרו כאן - נשית) למספר הזה, מרתק איך אפשר ללמוד ת'בן אדם מתוך הספר

היא סופרת ולכן היא מדגישה את מה שייגע בלב.
זה לא אומר שהיא כזו. זו שפיטה לא כל כך נכונה לדעתי.

איך אפשר לדעת איזה מספר אני?

• הוסף לסימניות
אני גם 4.
הענין שהעלה בי כ"כ הרבה סימני שאלה, הוא שכולן כל גיבורות הספרים שלה, הן בעלות כוחות מאגיים נדירים (שניתן למצוא כמוהם רק במזרח הרחוק:cool:)
מבחינתי, זה הורס את כל האמינות של הסיפור...
כן, קניתי אתמול את הספר החדש , כי אני תולעת ספרים ומשוגעת על סגנון הכתיבה שלה, מזדהה עם גיבורות הסיפור, אבל, עדיין זה מוציא את הסיפור כלא הגיוני.

• הוסף לסימניות
4- כותרת רחבה לצבעוניות מרתקת. יותר מכל מספר אחר.
זה מחזיר שוב למסקנת - עיני המתבונן. זה תלוי אך ורק בהרגל שלנו לשפוט כל דבר בהתאם למקום שאנו עומדים בו. מוציא כל טעם לדיון. זה כ"כ אישי ושונה בין אחד לשני!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1386806:

איך אפשר לדעת איזה מספר אני?

בדקי לפי האניאגרם.

• הוסף לסימניות
מה זה אניאגרם?

• הוסף לסימניות
אניאגרם
מודל רב עוצמה להתפתחות אישית

האניאגרם הוא מודל דינאמי רב עוצמה, החושף אמת בסיסית על הטבע האנושי.

המודל מתאר תשע קבוצות טיפוס הרואות את העולם מנקודות מבט שונות. מתוך כל נקודת מבט מפתח כל טיפוס אסטרטגית פעולה, שמסייעת לו להתמודד עם העולם.

האניאגרם משמש כלי להתפתחות וצמיחה אישית. הוא מסייע לך להשתחרר מתבניות שמקבעות אותך, לנצל את הפוטנציאל הגבוה שלך ולשפר את מערכות היחסים והתקשורת שלך עם אנשים.

הוא חושף את המנגנון הלא מודע שמפעיל אותך, מאפשר לך להשתחרר מכבליו ולחיות את חייך מתוך חופש ובחירה אמיתית.

http://www.9types.co.il/- המרכז הישראלי לאניאגרם

• הוסף לסימניות
טוב למדתי משהו. גם אני 4

• הוסף לסימניות
4 הוא דפוס נשי קלאסי? והרי המשפט הזה הוא עלבון מהדהד לכל אשר נשמה ארבע'ית באפה! :D

• הוסף לסימניות
בעצם מהשאלון עלה, שאני מס' 4, עם 1 ו- 2 גם די חזקים.

• הוסף לסימניות
תימנתי, תני קישור לשאלון

• הוסף לסימניות
ניסיתי לבדוק את עצמי וממש לא התחברתי :)

עשיתי לפי איזה קישור שמצאתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1386806:

אם היא מציגה את ה-4 בצורה כל כך כל כך מחמיאה וקיצונית
ואם הגיבורה שלה תמיד תהיה טיפוס יחודי ששובה את לב כל רואהו---
וכמו שאמרו כאן - עם עוצמות מהמזרח הרחוק

זה פשוט סימן שהיא 4.
אין מה לעשות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YochiS;1386995:
ניסיתי לבדוק את עצמי וממש לא התחברתי :)

עשיתי לפי איזה קישור שמצאתי.

קשה להתחבר למשהו מקריאה שטחית בלי להבין אותו לעומק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י brod;1387015:
קשה להתחבר למשהו מקריאה שטחית בלי להבין אותו לעומק
אני חרשתי בעבר את הנושא, וירדתי לעומקו.
ובעומק אין כלום, הבור ריק ואין בו לא מים ולא נחשים ועקרבים.
הניסיון לסווג אישיות הוא נואל, האניגרם הוא לא יותר מאשר תחביב לבנות סמינר מתבגרות, שנהנות לסווג את המורה שלהם לפי ההתנהגות החיצונית שלה.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת