סקר: לידה במעיניי הישועה

נכתב ע"י חנון;1374342:
ראו את "הבית היהודי" של היום, מפלגה "דתית" עם "ההערכה" לציבור שותומ"צ

למה להכניס לכל מקום פולוטיקה???.....:confused:

נכתב ע"י חנון;1374342:
ראו את "הבית היהודי" של היום, מפלגה "דתית" עם "ההערכה" לציבור שותומ"צ
הקשר?

נכתב ע"י mig;1374350:
כ"כ כ"כ לא ברור.....

לך לא!
לי כן!

לדוג' : אצלכם מתירים בשר בכשרות מסוימת (הדסה)
אצלינו לא!
כל אחד ודרך החיים שלו
וסיפורי הזוועות ששמע, גם גופנית וגם רוחנית!

העיקר שיהיה לכולנו בשעטו"מ
בקלות ובנקל! עם ילדים בריאים בידיים!
תבררו אצל שתיים שלוש חברות
תשאלו רב
ועל סמך זה תחלטנה
וה' יהיה איתכן!

נכתב ע"י סתם;1374360:
לך לא!
לי כן!

אצלכם מתירים בשר בכשרות מסוימת
אצלינו לא!

מה? מה? מה?
אצלינו, מתירים, בשר, בכשרות, מסוימת?

אשמח לשמוע במה מדובר.

נכתב ע"י פלאפון;1374353:
למה להכניס לכל מקום פולוטיקה???.....:confused:
התכוונתי לומר שיש דתיים עם שנאה לחרדים יותר מאשר חילונים תינוקות שנשבו שמאוד מעריכים אותנו

נכתב ע"י mig;1374367:
מה? מה? מה?
אצלינו, מתירים, בשר, בכשרות, מסוימת?

אשמח לשמוע במה מדובר.

יש בהדסה ארוחות בשריות כשרות?? (לא מנות קרב) (אולי אני לא מעודכנת)
(כשרות מסוימת יכול להיות שאחד אוכל לנדאו והשני בכלל לא נוגע בבדץ זה רק היה דוגמא)
אוי סטינו מהנושא... נעבור אם את רוצה לאישי

איזה מוזר, אני קוראת את הסיפורים על המקום הזה שממש נהניתי ממנו מעל ומעבר כל פעם מחדש (עד כמה שהסיטואציה מאפשרת הנאה :)) וזה נראה לי לקוח מאיזה ספר אימים על מקום אחר.
אבל אחרי סיפורים אינסופיים על כל בי"ח לטוב ולמוטב,
אכן הכל סיעתא דשמיא, ואפשר ליפול בכל מקום ולהצליח בכל מקום.

אני קוראת את כל האשכול וממש נדהמת.
אני ילדתי 3 לידות כשהראשונה בניתוח ואחר כך 2 לידות רגילות.
שלושתם בתל השומר אחרי שבלידה הראשונה בגלל החשש לניתוח הפנו אותי דווקא לשם בגלל המקצועיות והידע. והיה מעולה!. מכל הבחינות.
גם הצוות, גם היחס, המיילדות, הכל ממש מדהים.
אפילו ברמה שאותה אחות קבלה אותנו במיון בלידה השלישית וזכרה אותנו מהלידה הקודמת (3 שנים עברו!)

אני מעולם לא נתקלתי שם בסיפורי זוועה שמסופרים פה. ובאמת היה מדהים מעל ומעבר ואין לנו ספק שנחזור לשם גם בלידה הבאה בעז"ה.

נכתב ע"י צברית;1374322:
וכל הנ"ל איך הוא חשוב ללידה???
במשפחתי כולם יולדים בבתי חולים כלליים- מעולם לא נתקלתי בסיפור של זלזול עקב היותם חרדים, וגם לא בבעיות צניעות.

תגידו שאתם אוהבות היימיש ושלום.... בלי להיתלות בתירוצים של "ערכי היהדות"... ובלי להפוך את מעייני הישועה ודומיו לאלילים- שאסור להגיד עלייהם שום מילה רעה.

ואני מסכימה לחלוטין עם צברית.
למעט במקרה של אשפוז בשבת או בחג. (בלידה האחרונה היה לי חשש להיות מאושפזת בפסח ואכן ידעתי שאם אתקרב לחג אסע ללניאדו ולא לתל השומר כהרגלי)
בימים רגילים מה זה נותן שההנהלה חרדית???
אוכל? אפשר להסתדר ביומיים האשפוז באוכל מהבית. זה מה אני עושה מעולם לא נכנסתי לחדר האוכל.
צניעות? היו לי בחדר איתי נשים חילוניות וכשראו שאני דתיה, כבדו מאד והקפידו על ניתנת פרטיות ככל שניתן.
מבחינת הצוות לא ראיתי זלזול או יחס שונה. אדרבה הם כבר מכירים ומודעים להרבה הלכות ומבינים הכל.
אני ממש נהנתי והלידות נשארו לי כחוויות טובות וחיוביות.
אפילו הלידה הראשונה שהיתה מעל 24 שעות ונגמרה בניתוח.

לדעתי היחס והצוות יותר חשוב מטיב האוכל.
רוצה אוכל טוב, לכי לבית החלמה או מלון אחרי זה.
בית חולים הכי חשוב זה איך הלידה והיחס.

היה לי באחת הפעמים איזה סיבוך לפני הלידה,
התייעצנו עם עסקן רפואי מוכר שיושב בתל השומר, רצינו שהוא יסדר לנו תור מיידי אצל רופא גדול בתל השומר,
התשובה שלו היתה כזאת: אני יכול לסדר לכם אצלו תור הרגע (יש לחמי קשרים איתו) אבל לדברים כאלו הולכים רק למעיני הישועה, בכל הבתי חולים (אני מדברת על ביה"ח החילוניים במרכז) האחרים ובפרט בתל השומר יגידו לכם שהפתרון היחיד זה לגמור את הענין...
במעייני הישועה יש את ערך קדושת החיים והתייחסו אליכם בהתאם,
ואכן כך היה.

בכורי יצא לאויר העולם בהדסה עין כרם. (אני לא מאזור השפלה)
זה היה לפני עידן הביות והכול היה נפלא חוץ מהתחושה הבלתי נעימה לשהות בזמן כה רגיש בין ציבור שרובו דרובו לא מהמגזר שלך. בלי לדבר על עם אחר.
הלכתית יבש, יכולתי לאכול שם. אבל לא רציתי. זה היה בשלהי שמיטה. הירקות היו ממקור הלכתי מפוקפק ומוצרי חלב ממחלבה בהכשר שלא מקובל עלי.
הסתדרתי ב"ה.
בפעמים הבאות הייתי ב"מעייני" אין לתאר את ההבדל העצום באווירה.
אפילו אקמול- הגויה פתחה לי בשבת מראש.
לא הכרתי אף אחת וזה היה נוח :) אבל לא הייתי בקהל זר לגמרי.
לגבי הצוות היו פעמים נפלאות, היו פחות. הכול תלוי.
הפעם האחרונה תיזכר לי במיוחד לטוב. צוות שאכפת לו באמת מהחיים ולא טכנית לסיים את המשימה.

צר לי על כל אלה שחוו חוויות לא נעימות. נראה לי שיש שם אוזן קשבת. נסחו יפה את תלונותיכם בציון מועד ובעל התפקיד שגרם לכן עוול/צעק וכו'. זו הדרך לטפל בעניין במקום ליילל פה.

אגב, בפעמים האחרונות שהייתי פגשתי למרבה ההפתעה כמה נשים לא מהמגזר. הן השתדלו לכבד עד כמה שהבנתן מגיעה.
בעלי סיפר לי שידיד חילוני ברר אצלו לגבי "מעייני"- אשתו רוצה ללכת לשם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה