דרוש מידע סקר - מה הוא הנתון המרכזי בבחירת ספר קריאה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כריכה - (אין שני לרושם ראשוני), זה הדבר הראשון שנמצא לי אל מול העיניים + זה משדר הרבה מאוד על הספר בעיני בהרבה מובנים.

אח"כ שם הסופר ושם הספר (שכולם מאוגדים בדבר היפה הזה שנקרא 'כריכה').

שם הספר - יהיה הגורם השני בשילוב העיצוב של הכריכה שיגרום לי להרים את הספר ולקרוא את התקציר. אני הכי אוהבת שהשם של הספר כל כך מדויק - כך שכשמסיימים לקרוא את הספר הוא מקבל משמעות נוספת, עוד רובד שמתחבר ב100% לעלילה.

שם הסופר - תלוי, אבל גם לפעמים יהיה הפקטור האם אבחר להרים את הספר ולקרוא את התקציר, אבל בתכלס זה מכלול יחד עם שם הספר, זה יהיה בעיקר מה שישנה לי. אם זה סופר מוכר או שסופר חדש שבחר לעצמו שם עט טוב - גם יכול לעזור.

תקציר - שיהיה כתוב טוב, מה הכוונה שלי?
אם מתח - שיהיה מותח ויגרום לי להעלות קצת דופקים עוד לפני שהתחלתי.
אם רגש - שיהיה שם קטע עוצמת או ביטוי של חלק מרכזי בספר שיסחוף אותי.

בתכל'ס לדעתי תקציר צריך לבעוט כדי שאני אבחר בספר הזה וחשוב לבחור אותו בקפידה, זה החלון לספר.

דפדוף בתוך הספר - לי אישית לא עושה את זה. אפשר 'ליפול' על קטע טוב ואפשר על קטע פחות טוב , אז לא ממש משקף בעיני.

המלצות - מאוד משתנה, אם מדובר במישהו שאוהב את אותם הספרים כמוני, יש סיכוי שאקח המלצה, אבל לא תמיד אוהבים את אותם הדברים אז לוקחת המלצות בערבון מוגבל (למרות שאני ממש אוהבת להמליץ😂)

מספר עמודים - שאלה טובה. מאוד תלוי בסוג הספר, אם זה רגש, מתח, דרמה, היסטוריה.

מתח והיסטוריה אני אצפה ליותר עמודים (אולי זה מהשפעתם של סופרים המתח ההרגל הזה, ובגזרת ההיסטוריה מ.קינן ו900 העמודים של מהללאל תרמו לכך).

רגש - מאוד תלוי מה הנושא, יש נושאים שארצה לסיים אותם תוך 300 עמודים, ויש כאלו שתוך 500. לא יודעת אם ארצה לקרוא ספר רגש של 600 עמודים...

מקווה שעזרתי :)

• הוסף לסימניות
כריכה - (אין שני לרושם ראשוני), זה הדבר הראשון שנמצא לי אל מול העיניים + זה משדר הרבה מאוד על הספר בעיני בהרבה מובנים.

אח"כ שם הסופר ושם הספר (שכולם מאוגדים בדבר היפה הזה שנקרא 'כריכה').

שם הספר - יהיה הגורם השני בשילוב העיצוב של הכריכה שיגרום לי להרים את הספר ולקרוא את התקציר. אני הכי אוהבת שהשם של הספר כל כך מדויק - כך שכשמסיימים לקרוא את הספר הוא מקבל משמעות נוספת, עוד רובד שמתחבר ב100% לעלילה.

שם הסופר - תלוי, אבל גם לפעמים יהיה הפקטור האם אבחר להרים את הספר ולקרוא את התקציר, אבל בתכלס זה מכלול יחד עם שם הספר, זה יהיה בעיקר מה שישנה לי. אם זה סופר מוכר או שסופר חדש שבחר לעצמו שם עט טוב - גם יכול לעזור.

תקציר - שיהיה כתוב טוב, מה הכוונה שלי?
אם מתח - שיהיה מותח ויגרום לי להעלות קצת דופקים עוד לפני שהתחלתי.
אם רגש - שיהיה שם קטע עוצמת או ביטוי של חלק מרכזי בספר שיסחוף אותי.

בתכל'ס לדעתי תקציר צריך לבעוט כדי שאני אבחר בספר הזה וחשוב לבחור אותו בקפידה, זה החלון לספר.

דפדוף בתוך הספר - לי אישית לא עושה את זה. אפשר 'ליפול' על קטע טוב ואפשר על קטע פחות טוב , אז לא ממש משקף בעיני.

המלצות - מאוד משתנה, אם מדובר במישהו שאוהב את אותם הספרים כמוני, יש סיכוי שאקח המלצה, אבל לא תמיד אוהבים את אותם הדברים אז לוקחת המלצות בערבון מוגבל (למרות שאני ממש אוהבת להמליץ😂)

מספר עמודים - שאלה טובה. מאוד תלוי בסוג הספר, אם זה רגש, מתח, דרמה, היסטוריה.

מתח והיסטוריה אני אצפה ליותר עמודים (אולי זה מהשפעתם של סופרים המתח ההרגל הזה, ובגזרת ההיסטוריה מ.קינן ו900 העמודים של מהללאל תרמו לכך).

רגש - מאוד תלוי מה הנושא, יש נושאים שארצה לסיים אותם תוך 300 עמודים, ויש כאלו שתוך 500. לא יודעת אם ארצה לקרוא ספר רגש של 600 עמודים...

מקווה שעזרתי :)
וואו!! ממש חיבור בנושא! בטח שזה עוזר!
אבל תגידי לי בתכלס, אם קנית ספר בעונה האחרונה. למה קנית אותו ספציפית?

• הוסף לסימניות
עד כמה משפיעה העובדה שלסופר הזה יש סיפור בהמשכים במגזין כלשהו?
עלי זה משפיע מאד
זה "חלון ראווה"
אני חוששת מאד שלסופר/ת שאין לה את זה
מפסידה הרבה קוראים פוטנציאלים

• הוסף לסימניות
עד כמה משפיעה העובדה שלסופר הזה יש סיפור בהמשכים במגזין כלשהו?
עלי זה משפיע מאד
זה "חלון ראווה"
אני חוששת מאד שלסופר/ת שאין לה את זה
מפסידה הרבה קוראים פוטנציאלים
זה באמת מעניין. אבל הסקר כאן הוא על אנשים שכבר קנו ספר, למה הם קנו אותו. את קנית ספר בעונה הזאת בגלל שהתפרסם בעיתון? אז תכתבי 7 - בגלל הפרסום בעיתון :)

• הוסף לסימניות
ממה שאני רואה במבט מבפנים,
ספרים עם כריכות טובות מוכרים הרבה הרבה יותר מרעותם עם הכריכות הפחות מוצלחות.
ועדיין, אפילו שמאד מאד מעניין אותי דעה עם הרבה נסיון, זה לא עונה על השאלה. האם את אישית קנית ספר בעונה הזאת? אם כן למה בחרת אותו?

• הוסף לסימניות
שם הסופר/ת - הכי משמעותי.
עובי הספר, תקציר, עימוד נאה וגופן - יכולים להוות שיקול, במידה והסופר/ת אינו/ה מוכר/ת, וזו פעם ראשונה שמנסה.
אני חושבת שזאת התשובה הכי אמיתית כאן... כי אני למשל לא מסתכלת על הכריכה של ספרי מ. קינן וגם לא על העובי ולא על הנושא. סומכת עליה שלא תאכזב :) (גם אם יש ספרים שיותר אהבנו מאחרים)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזאת התשובה הכי אמיתית כאן... כי אני למשל לא מסתכלת על הכריכה של ספרי מ. קינן וגם לא על העובי ולא על הנושא. סומכת עליה שלא תאכזב :) (גם אם יש ספרים שיותר אהבנו מאחרים)
יש סופרים שלא תסתכלי על הכריכה כי את קונה אותם ולא משנה מה, יש סופרים שלא תסתכלי על הכריכה כי את לא תקני אותם ולא משנה מה, ויש את טווח האפור ששם העיצוב של הכריכה מאוד משפיע בין אם במודע ובין אם בתת מודע

• הוסף לסימניות
יש סופרים שלא תסתכלי על הכריכה כי את קונה אותם ולא משנה מה, יש סופרים שלא תסתכלי על הכריכה כי את לא תקני אותם ולא משנה מה, ויש את טווח האפור ששם העיצוב של הכריכה מאוד משפיע בין אם במודע ובין אם בתת מודע
לך זה קרה? ספציפית

• הוסף לסימניות
וואו!! ממש חיבור בנושא! בטח שזה עוזר!
אבל תגידי לי בתכלס, אם קנית ספר בעונה האחרונה. למה קנית אותו ספציפית?
האמת אני קונה ספרים פעם באפעם, אבל העונה כן קניתי בגלל כריכה + שם ספר ושם סופר (וז'אנר כמובן).

• הוסף לסימניות
נכון מאוד, אבל סופרים חדשים למשל, כאלו שלא מוכרים - למה את תקני אותם?

אני משערת שרוב האנשים יקנו בגלל כריכה ושם, זה השער לספר.

• הוסף לסימניות

אז זהו, שכאן אנחנו בסקר של אמת ולא בהשערות :) אבל אני מבינה מה שאת אומרת

• הוסף לסימניות

זה מה שכתבתי :)

• הוסף לסימניות
אנא עזרו לי (ואני מאמינה גם לעוד סופרים וסופרות רבים) להבין עד כמה חשוב עיצוב הספר, הטקסט האחורי, מספר העמודים ועוד נתונים חשובים.
ענו בבקשה לפי אלו קריטריונים בחרתם ספר קריאה שקניתם לאחרונה?
(בחירה מרשימת אפשרויות ומיינו לפי סדר החשיבות בעיניכם)

1. שם הסופר/הסופרת.
  2. לפי המלצה של חברים/משפחה.
  3. שם הספר + תיאור מאחורה.
  4. מקריאת קטעים ומדיפדוף.
  5. עיצוב הכריכה.
  6. מספר העמודים. (העובי של הספר)
  7. אחר.
יכולה להעיד על עצמי:
1, 3, 4, 2.
1, 3,5,6

• הוסף לסימניות
ועוד משהו: בעיקר עניין אותי עובדות. כלומר איך הגעתם להחלטה בספר שאכן קניתם לאחרונה? לא באופן תיאורטי.. :)
לא מזמן קניתי ספר , בעיקר בגלל שאני מכירה את הסופר ולכן ידעתי שאני יהנה , וגם בגלל שהכריכה והעובי משכו אותי.. מנגד, קניתי עוד ספר, עבה , ושהתיקציר מאחורה נראה מבטיח, אבל התאכזבתי קשות.
לכן החלטתי שאני יותר לא קונה ספרים של סופרים שאני לא מכירה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה