עבדתי על הפוקוססססססססססססס

• פותח הנושא A69
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני דירנפלד;1903679:
יכול להיות שאחד הנתונים במצלמה לא מדויק (קרה לי)
פני אלי באישי
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
שלחתי, תודה!!!

• הוסף לסימניות
תמונות מדהימות!
אהבתי מאד את הצבעים שלך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;1903779:
אם את לא יודעת מה זה פוקוס את צריכה ללמוד מושגים בצילום. לא חסר איפה.
בגדול פוקוס הוא מדידית מרחק מהאובייקט וכוונון העדשות לקבלת מראה חד. שניתן לשינוי באופן אוטומאטי ע"י עדשת המצלמה. או באופן ידני על ידי טבעת הפוקוס שעל העדשה או נקודות פוקוס שבתוך המצלמה. טווח הפוקוס הוא משתלב עם המושג עומק שדה. כלומר טווח החדות שבתמונה. שניתן לשינוי ע"י פתיחת צמצם אורך מוקד ארוך [זום] וקרבה למצולם.

את זה תקתני [מעובד קלות] מקווה שזה בסדר.
צפה בקובץ המצורף 269740
תודה על ההשקעה והאיכפתיות. שאלה קטנה למומחים:
האם יש צורך להתעמק בתאוריה או שמספיק לדעת איך מצלמים? כלומר, ידיעת ההגדרה המדויקת לכל פעולה- היא שעושה את התמונה טובה???
בקיצור, מספיק לי לדעת שפוקוס זה האיזור בו אני מתמקדת כדי לחדדו משאר הרקע, וזה נעשה ע''י פיקוס מדויק של נקודות הפוקוס שבמצלמה+ סיוע של הצמצם והעדשה כדי לקבל כמה שאפשר עומק שדה שיעזור לחידוד ולטישטוש, או שאני חיבת ללכת ללמוד מושגים בצילום, לא חסר איפה??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;1903779:
אם את לא יודעת מה זה פוקוס את צריכה ללמוד מושגים בצילום. לא חסר איפה.
בגדול פוקוס הוא מדידית מרחק מהאובייקט וכוונון העדשות לקבלת מראה חד. שניתן לשינוי באופן אוטומאטי ע"י עדשת המצלמה. או באופן ידני על ידי טבעת הפוקוס שעל העדשה או נקודות פוקוס שבתוך המצלמה. טווח הפוקוס הוא משתלב עם המושג עומק שדה. כלומר טווח החדות שבתמונה. שניתן לשינוי ע"י פתיחת צמצם אורך מוקד ארוך [זום] וקרבה למצולם.

את זה תקתני [מעובד קלות] מקווה שזה בסדר.
צפה בקובץ המצורף 269740

לא ממש.נסי שוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A69;1904238:
תודה על ההשקעה והאיכפתיות. שאלה קטנה למומחים:
האם יש צורך להתעמק בתאוריה או שמספיק לדעת איך מצלמים? כלומר, ידיעת ההגדרה המדויקת לכל פעולה- היא שעושה את התמונה טובה???
בקיצור, מספיק לי לדעת שפוקוס זה האיזור בו אני מתמקדת כדי לחדדו משאר הרקע, וזה נעשה ע''י פיקוס מדויק של נקודות הפוקוס שבמצלמה+ סיוע של הצמצם והעדשה כדי לקבל כמה שאפשר עומק שדה שיעזור לחידוד ולטישטוש, או שאני חיבת ללכת ללמוד מושגים בצילום, לא חסר איפה??

תלוי מה את רוצה.

אני יכול לדעת שכוס קמח 3 ביצים חצי כוס שמן חצי כוס סוכר ו3 כפות שוקולית ו20 דקות בתנור בחום 180 מעלות נותנות לי אחלה עוגה.

הנקודה מה אני עושה שמשהו אחד לא מסתדר בדיוק- איך אני מפצה על זה. מה קורה שאני רוצה משהו טיפה יותר מתוק או פחות קשה?
אפילו אם אני יודע שסוכר הוא מתוק - הביצים הם ה"מרככים" את העיסה והשוקולית נותנת את הצבע החום- זה מאפשר לי לשחק עם זה.
אם אני יודע שקינמון מוסיף טעם X ואפשר להחליף את השוקולית ברסק תפוחים אני ממש מתקדם.

• הוסף לסימניות
קשה להגיע לתוצאות טובות, ללא ידע.

קבצים מצורפים

• יטלוח0.jpg
    KB 323.1 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י GilAdler;1904326:
מדהים!!
מה עשית?
או שאני לא יבין עד שאלמד?.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1904325:
תלוי מה את רוצה.

אני יכול לדעת שכוס קמח 3 ביצים חצי כוס שמן חצי כוס סוכר ו3 כפות שוקולית ו20 דקות בתנור בחום 180 מעלות נותנות לי אחלה עוגה.

הנקודה מה אני עושה שמשהו אחד לא מסתדר בדיוק- איך אני מפצה על זה. מה קורה שאני רוצה משהו טיפה יותר מתוק או פחות קשה?
אפילו אם אני יודע שסוכר הוא מתוק - הביצים הם ה"מרככים" את העיסה והשוקולית נותנת את הצבע החום- זה מאפשר לי לשחק עם זה.
אם אני יודע שקינמון מוסיף טעם X ואפשר להחליף את השוקולית ברסק תפוחים אני ממש מתקדם.
קודם כל אתה צריך להחליף את הרסק תפוחים חזרה בשוקולית, או עדיף אם יש לך צמצם 2.8 זה יותר טוב.
אם אין לך, מה תעשה???
תלך לבקש עזרה משף מומחה, הוא יאמר לך לך ללמוד.
ומה תאכל בסוף הצום :confused::confused::confused:

• הוסף לסימניות
אפשר.

לשאלתך- אפשר לצלם המון שנים על פריסטים או מתכונים קבועים. זה מגביל מאוד ויתן לך תוצאות לא עקביות.
מי ששולט במצלמה ובכללים הדי פשוטים בסה"כ של האור והאופטיקה יכול להוציא מכל מקום הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
קשה להסביר.
אבל כשיש לך את הידע התאורתי שמשולב עם הטכניקות המעשיות. אתה מרגיש שליטה מלאה. אם חסר לך בתאוריה חסר לך. אין זרימה מלאה. כמו שהגלים כתב מה תעשה אם יקרה לך איזה מקרה יוצא דופן שנדרש בו הבנה איך לכוון תאורה מחדש. אתה צריך להבין איך זה עובד. עליה וירידה בסטופים ושלישי סטופים במקביל לצמצם איזו ותריס. הכל רץ. אני חושב שזה מאוד נחוץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GilAdler;1904326:

אמנם התמונה נראית חורפית. אבל הצמחיה מסביב נראית מתה [הירוק].

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1904325:
תלוי מה את רוצה.

לא הייתי מנסח את זה יותר טוב, שאפו !
(חוץ מהקטע של להחליף שוקולית עם רסק תפוחים.. כאילו, הלווו?! ;))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צבי קלאר;1905753:
לא הייתי מנסח את זה יותר טוב, שאפו !
(חוץ מהקטע של להחליף שוקולית עם רסק תפוחים.. כאילו, הלווו?! ;))

כמובן התכוונתי רסק תפוחים יחד עם הקינמון ואכמ"ל בכל"ל בכל"ל.

• הוסף לסימניות
זה לא יעזור ביייכלל !!!
במקום שיש שוקולית, אין רסק תפוחים !!!!

• הוסף לסימניות
...

קבצים מצורפים

• Capture.jpg
    KB 253.5 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י צבי קלאר;1905780:
זה לא יעזור ביייכלל !!!
במקום שיש שוקולית, אין רסק תפוחים !!!!

מה לא ברור במילה "להחליף" ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה