עוגן ומרווח- ההזדמנות הגדולה רגע לפני שהריבית יורדת!

ולא יותר? כלומר הכיוון חיובי או שלילי יכול להיות גם יותר גרוע?
אגב מאיפה הנתונים (אין לי סמארט)
צפי גם לא נמצא בסמארט, זה בא ממעקב אחר המסחר באג"ח בבורסה, וכמובן צריך לדעת מה המנגנון של העוגן ולפי איזה תאריכים בכל בנק.
יש אנשים שמפרסמים את זה לדוג' בקבוצות של התאחדות יועצי המשכנתאות

היי חברים יקרים אני באמצע תהליך של מיחזור אשמח לדעת מה היה העוגן של המל''צ כל שנתיים וחצי בחודשים 6.7.8 בבנק לאומי פשוט הבנק איחר במסירת החוזה השאלה שלי על איזה עוגן להתעקש איתם תודה

היי חברים יקרים אני באמצע תהליך של מיחזור אשמח לדעת מה היה העוגן של המל''צ כל שנתיים וחצי בחודשים 6.7.8 בבנק לאומי פשוט הבנק איחר במסירת החוזה השאלה שלי על איזה עוגן להתעקש איתם תודה
1754832970605.jpeg

לאיזה מרווחים לצפות במיחזור .מלצ כמובן.

והאם יש יועץ מומלץ .
תודה.

נ.ב.לקחתי עם יועץ לפני שנה ו3 חודשים ואני רואה שהמרווחים שיש לי זה 1.1 כך שלכאורה כדאי למחזר.
תודה מראש.

נ.ב.לקחתי עם יועץ לפני שנה ו3 חודשים ואני רואה שהמרווחים שיש לי זה 1.1 כך שלכאורה כדאי למחזר.
תלוי מה הסכום.
תעלה דוח יתרות.
נשמע לי שתוכל להסתדר לבד בלי יועץ
המרווחים ששואפים אליהם היום זה בסביבות 0.6
0.5 זה ממש נדיר.
-0.7-0.8 זה למיחזור פנימי בלי משא ומתן
זה תלוי גם מה יש בקבוע וכמה גמיש לעשות משא מתן

נערך לאחרונה ב:
זה במרכנתיל קצת ארוך איתם לדווח יתרות זה לא אונליין
יתרה כ800 אלף

עוגן מק"מ כל שנה לאומי ההתעדכן?

אפשר להתעקש על ריבית או על תוספת לעוגן. על עוגן אי אפשר להתעקש
סבב במקרה שלי זה אפשרי היה עיכוב במסירת החוזה וכו' רק שואל האם חודש הוא הנמוך ביותר בעוגן של מל''צ שנתיים חצי לאומי מבין שלשות חודשים אחרונים תודה

סבב במקרה שלי זה אפשרי היה עיכוב במסירת החוזה וכו' רק שואל האם חודש הוא הנמוך ביותר בעוגן של מל''צ שנתיים חצי לאומי מבין שלשות חודשים אחרונים תודה
תסביר מה היה ומה קרה ומה אתה רוצה לקבל. כי לא קראתי את כל התגובות. עוגן זה עוגן.למיטה הבנתינ אתה רוצה ריבית כמו שהיתה למרות שהעוגן עלה כלומר אתה רוצה להוריד את התוספת לעוגן.

נ
נכון בהחלט
תתעקש על העוגן של החודש

למחזור פנימי במזרחי לחלק של כ-340 אל''ש למשתנה כל שנתיים. לכמה בערך לדעתכם אני יוכל להגיע לבד, וכמה מתוכם העוגן כרגע
תודה רבה לכל מי שעונה ושיענה לאברך כולל

למחזור פנימי במזרחי לחלק של כ-340 אל''ש למשתנה כל שנתיים. לכמה בערך לדעתכם אני יוכל להגיע לבד, וכמה מתוכם העוגן כרגע
תודה רבה לכל מי שעונה ושיענה לאברך כולל
עם הצעה מתחרה אפשר לרדת אפילו ל4.7.
אתמול החתמתי אפילו על זה:
אבל בלי הצעה מתחרה זה באזור ה5
1757679284907.png

קבצים מצורפים

• 1757679271726.png
    1757679271726.png
    KB 101.9 · צפיות: 16

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

הבנקים הגדולים בישראל מפרסמים בימים האחרונים את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2025, והתמונה ברורה: הם ממשיכים לרשום רווחים מרשימים, בעוד הציבור מתמודד עם יוקר מחיה הולך וגובר.
והנה נתוני הרווחים:
- בנק הפועלים: רווח נקי של 2.4 מיליארד שקל.
-בנק לאומי: רווח נקי של 2.4 מיליארד שקל.
- בנק דיסקונט: רווח נקי של 1.04 מיליארד שקל.
- הבנק הבינלאומי: רווח נקי של 530 מיליון שקל.
והנה הסיבות המרכזיות
הבנקים גובים ריביות גבוהות על הלוואות. לפי נתוני בנק ישראל, ממוצע הריביות על הלוואות בבנקים עמד על 9.30% בחודש מרץ 2025, כאשר טווחי הריביות נעו בין 4.8% ל-17.01%
מה קורה עם עמלות עו"ש?
בנוסף לריביות הגבוהות, הבנקים גובים עמלות על ניהול חשבון עו"ש. לקוחות רבים ממשיכים לשלם עמלות גבוהות על ניהול החשבון, שאפשר וחובה לקבל פטור מזה וכל אחד חייב להתקשר לבנק ולדרוש פטור מלא מעמלות. ואם לא נותנים עוברים בנק זה יותר קל ממה שזה נשמע.
לפי הנתונים הבנקים הרוויחו 1.3 מיליארד שקל על המינוס של הציבור בעו"ש.
למרות הריבית הגבוהה במשק, המאפשרת תשואות של מעל 4% באפיקים סולידיים, רבים מהציבור משאירים את כספם בעו"ש, שבו הריבית כמעט אפסית. סקר שנערך מצא כי 64% מהישראלים נמצאים ביתרה חיובית בחשבון העו"ש שלהם רוב הזמן, אך אינם ממקסמים את התשואה שניתן להשיג באפיקים אחרים.
ומה עם המשכנתא שלכם? שזה הוצאה הכלכלית הגדולה ביותר לכל משפחה.
בעוד הבנקים נהנים מרווחים גבוהים, רבים מאיתנו משלמים משכנתאות בריביות גבוהות, שלקחנו בתקופות אחרות. הבנקים לא ימהרו להציע לכם תנאים טובים יותר זה הזמן שלכם לפעול ולמחזור את משכנתא למה זה חשוב?
הפחתת ההחזר החודשי קיצור תקופת המשכנתא חיסכון מצטבר של עשרות ומאות אלפי שקלים
אל תתנו לבנקים להמשיך להרוויח על חשבונכם
זה הזמן לבדוק את תנאי המשכנתא שלכם ולבחון אפשרויות למחזור. בדיקה פשוטה יכולה להוביל לחיסכון משמעותי
לסיכום.
1 להוריד את עמלות עו"ש.
2 המינוס עולה לכם הרבה מאוד כסף. עדיף לקחת הלוואה מסודרת ונכונה ולסגור את המינוס.
3 אין כסף שסתם נמצא בעו"ש .האינפלציה השנתית עומדת על 3%, הכסף שלכם מאבד מערכו מבלי שתשימו לב.
4 בדיקת מחזור משכנתא / הלוואות החיסכון מגיע למאות אלפי שקלים .
בהצלחה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה