חלבי עוגת ביסקויטים, גבינה וריבת חלב בשלושה צבעים. ללא אפיה

• הוסף לסימניות
העני פרסמת את המתכון ביש חסד?
רצתי לשם הבקר כדי לקנות את החומרים ונשאר רק ריבת חלב אחת בטעם שמנת
מה לעשות?
קניתי עוד אחד בטעם שוקולד זה אפשרי??
תודה ענקית על הכל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתי פסתי;2112495:
העני פרסמת את המתכון ביש חסד?
רצתי לשם הבקר כדי לקנות את החומרים ונשאר רק ריבת חלב אחת בטעם שמנת
מה לעשות?
קניתי עוד אחד בטעם שוקולד זה אפשרי??
תודה ענקית על הכל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אפשר כל ריבת חלב. לא חייבים בטעם שמנת.

• הוסף לסימניות
פתי בר של אוסם לא ראיתי בטעם ריבת חלב, אלא בטעם קרמל. לזה הכוונה? ואם אני ישים אחד שוקולד מריר אחד קרמל ואחד קלאסי- הרגיל, זה יהיה משמעותי נראה לך? בסופר שלנו השוקו לא היה מאחרי פסח.
A4 זה תבנית גודל אחד פחות מהענקית? איך יוצא מזה 60 קוביות?
עוד שאלה, זה לא יוצא מאדדד מתוק? גם הביסקויטים שהם מתוקים בבסיס, הריבת חלב, מאד מתוקה, השוקולד כמובן מתוק, והשמנת מתוקה :) .בעצם אין פה חומרים ניטרליים. יש לך רעיון איך להפחית קצת מתיקות אבל לשמור על המתכון המהמם הזה?
תודה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;2114067:
פתי בר של אוסם לא ראיתי בטעם ריבת חלב, אלא בטעם קרמל. לזה הכוונה? ואם אני ישים אחד שוקולד מריר אחד קרמל ואחד קלאסי- הרגיל, זה יהיה משמעותי נראה לך? בסופר שלנו השוקו לא היה מאחרי פסח.
A4 זה תבנית גודל אחד פחות מהענקית? איך יוצא מזה 60 קוביות?
עוד שאלה, זה לא יוצא מאדדד מתוק? גם הביסקויטים שהם מתוקים בבסיס, הריבת חלב, מאד מתוקה, השוקולד כמובן מתוק, והשמנת מתוקה :) .בעצם אין פה חומרים ניטרליים. יש לך רעיון איך להפחית קצת מתיקות אבל לשמור על המתכון המהמם הזה?
תודה!!

בטעם קרמל- כן.
אם תשימי את הטעמים שיש לך גם מצוין. לא צריך להיצמד בדיוק לטעמים שבמתכון, העיקר הצבעים.
A4 זה תבנית אחת פחות מהענקית. מתקבלים 60 קוביות קטנות.
ובגלל שזה קצת מתוק [לא מאוד..., יש שם גם גבינה שאין בה מתיקות והיא מאזנת] ותכים קוביות קטנות.
אם את רוצה,את יכולה לוותר על השמנת המתוקה ובמקומה להוסיף לעיסה עוד גבינה לבנה [בערך עוד 3 כפות]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2114160:
אם את רוצה,את יכולה לוותר על השמנת המתוקה ובמקומה להוסיף לעיסה עוד גבינה לבנה [בערך עוד 3 כפות]

מתאים גם שמנת חמוצה במקום המתוקה?

תודה על התשובות המפורטות ובכלל על כל המתכונים הנפלאים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;2114197:
מתאים גם שמנת חמוצה במקום המתוקה?

תודה על התשובות המפורטות ובכלל על כל המתכונים הנפלאים!

את יכולה. שימי אותה בתוך העיסה ולא בהמסה עם השוקולד.
אבל תטעמי את העיסה לראות שהיא לא חמוצה

• הוסף לסימניות
בקר עשיתי את העוגה וזה יצא מהמם וטעים!!!!!
מה שכן, עשיתי את זה עם בסקוויטים קרמל, מריר ווניל (רגיל) ו2 השכבות העליונות יצאו זהות במראה וכמובן בטעם זה שונה שאגב הווניל הכי עוצמתי כי הריבת חלב והשוקולד נורא מורגש.
אז תודה ענקית - תבורכי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אספרסו;2115732:
בקר עשיתי את העוגה וזה נראה מהמם!!
מה שכן, עשיתי את זה עם בסקוויטים קרמל, מריר ווניל (רגיל) ו2 השכבות העליונות יצאו זהות במראה (עדיין לא טעמנו):(
לא נורא, זה נראה טעיםםםם
אז זה נגד עין הרע....
אז תודה ענקית!

ואני עשיתי עם 2 סוגי ביסקויטים וקיבלתי 3 צבעים:
בראשון שמתי שוקו
בשני בהיר ושוקו
בשלישי בהיר
כמו"כ התעצלתי לשטוף את הסיר אחרי השוקולד חלב אז בשני השוקולד היה חום בהיר ובשלישי עוד יותר בהיר
ס"ה יצא 3 צבעים
רק הפסים מלמעלה לא הצלחתי לעשות
מחכה כבר לטעום!
תודה ענקית על הכל!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אספרסו;2115732:
בקר עשיתי את העוגה וזה נראה מהמם!!
מה שכן, עשיתי את זה עם בסקוויטים קרמל, מריר ווניל (רגיל) ו2 השכבות העליונות יצאו זהות במראה (עדיין לא טעמנו):(
לא נורא, זה נראה טעיםםםם
אז זה נגד עין הרע....
תודה ענקית!

פעם הבאה תקשיבי למורה.
הקרמל והוניל הרגיל מאוד דומים בצבע....לכן השתמשתי בשוקו, קרמל ושוקולד מריר שהצבעים שלהם ממש שונים.
אבל ביננו- הטעם הוא מה שקובע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2115755:
פעם הבאה תקשיבי למורה.
הקרמל והוניל הרגיל מאוד דומים בצבע....לכן השתמשתי בשוקו, קרמל ושוקולד מריר שהצבעים שלהם ממש שונים.
אבל ביננו- הטעם הוא מה שקובע.
השתדלתי להיצמד להוראות של המורה היקרה אך נתיב החסד לא שיתפו פעולה ופשוט לא היה להם אז התפשרנו (בתקווה שהמורה לא תכעס;))
אבל שורה תחתונה זה יצא יפה מאוד. הפסים יצאו ממש זהים לפסים של המורה והטעם בכלל אין לי מילים!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אספרסו;2115732:
בקר עשיתי את העוגה וזה יצא מהמם וטעים!!!!!
מה שכן, עשיתי את זה עם בסקוויטים קרמל, מריר ווניל (רגיל) ו2 השכבות העליונות יצאו זהות במראה וכמובן בטעם זה שונה שאגב הווניל הכי עוצמתי כי הריבת חלב והשוקולד נורא מורגש.
אז תודה ענקית - תבורכי!

נכתב ע"י אספרסו;2115769:
השתדלתי להיצמד להוראות של המורה היקרה אך נתיב החסד לא שיתפו פעולה ופשוט לא היה להם אז התפשרנו (בתקווה שהמורה לא תכעס;))
אבל שורה תחתונה זה יצא יפה מאוד. הפסים יצאו ממש זהים לפסים של המורה והטעם בכלל אין לי מילים!!!
בפעם הבאה פתק מההורים.....:p
דווקא אני אוהבת שלא נצמדים בול להוראות. יש קטע שאני אוהבת לראות את היצירתיות.
ומה בעצם אני עושה? לא משיגה מוצר א, אז שמה מוצר ב, ומקבלת תוצרת ג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2111084:
ריבת חלב ביתית מאת: אביגיל מייזליק
חומרים:
1/2 ליטר מים
1/2 כוס סוכר
2 ליטר חלב %3
1/4 כוס כפית סודה לשתייה
חבילת ג`ולות
כפית תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר בישול גדול וכבד את המים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס.
2. בסיר ניפרד מרתיחים את החלב ומוסיפים תוך כדי בחישה לסירופ הרותח. שמים את הג'ולות כדי שייצרו ערבוב קבוע בסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים לא מכוסה כשעתיים ומדי פעם מערבבים כדי לוודא שהחלב לא נדבק לתחתית.
3. מערבבים את הסודה לשתייה עם רבע כוס מים ומוסיפים לסיר. בסיר נהיה קצף, בוחשים בכף עץ עד שכל הקצף נעלם. מבשלים עוד כשעה עד שעה וחצי, עד שהריבה מקבלת צבע חום בהיר ועמוק וכשמטפטפים אותה בכף נוצרות טיפות ארוכות ומתמשכות.
4. מוסיפים תמצית וניל אם רוצים. מצננים מעט ומעבירים לצנצנות נקיות. מאחסנים במקרר.

איזו כמות של ריבת חלב יוצאת מהמתכון הנ"ל?

• הוסף לסימניות
השוקולד החלבי רק לציפוי?
2 השכבות של הבסקויטים עם השוקולד הלבן אותו דבר רק צבע הבסקויט שונה?
לא שמים באחת השכבות שוקולד חלבי רגיל?

תודה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chedvi;2118151:
השוקולד החלבי רק לציפוי?
2 השכבות של הבסקויטים עם השוקולד הלבן אותו דבר רק צבע הבסקויט שונה?
לא שמים באחת השכבות שוקולד חלבי רגיל?

תודה....

עונה במקום בקר..............:p

1. כן
2. נכון
3. לא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י aser;2118157:
עונה במקום בקר..............:p

1. כן
2. נכון
3. לא.

ולי לא נותר אלא להנהנן בהכנעה...:D

• הוסף לסימניות
כמה ימים ישרוד במקרר?
זה טוב בהקפאה?

• הוסף לסימניות
עשיתי את העוגה בשבת! (נסיון לפני שאני מתכננת להכין לשוויגער לשבועות)
יצא מדהים!
עשיתי רק 2 צבעים כי לא היה לי כח ליותר מזה - יצא גם ככה מרשים ממש, וטעים מאד.
עשה לי תאבון אז הכנתי גם לתלמידות שלי!
אז בזכותך התלמידות שלי זכו בעוגה מדהימה לכבדו שבועות!
הן ליקקו את האצבעות!
אין מילים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפה ברוח;2118663:
עשיתי את העוגה בשבת! (נסיון לפני שאני מתכננת להכין לשוויגער לשבועות)
יצא מדהים!
עשיתי רק 2 צבעים כי לא היה לי כח ליותר מזה - יצא גם ככה מרשים ממש, וטעים מאד.
עשה לי תאבון אז הכנתי גם לתלמידות שלי!
אז בזכותך התלמידות שלי זכו בעוגה מדהימה לכבדו שבועות!
הן ליקקו את האצבעות!
אין מילים!

יואו, איזה כיף לי!
ולאמא שלך את לא מכינה? לא יפה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה