כללי עוסק פטור או שכיר?

• פותח הנושא chyz
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני מתלבטת אם לפתוח תיק עוסק פטור, או להתקשר עם חברה שמפיקה תלושי משכורת לפרילנסרים, תמורת אחוזים.
מה ממליצים?
משהו יודע להמליץ על חברה כזו, האם הם אמינים, יש למישהו נסיון עם כזה דבר?
תודה

• הוסף לסימניות
אינני מבינה כל כך בחברות האלו, אבל חשוב לבדוק היטב את נושא תשלומי ביטוח לאומי ותשלומי פנסיה.

בנוסף, מה גובה האחוזים שהם לוקחים?
ומה צפי ההכנסות שלך לשנה הקרובה, לשם הדוגמה? (את לא חייבת על השקל, אבל חשוב לדעת אם מדובר ב70,000 ש"ח שזה כבר קרוב לתקרה, או 20,000 ש"ח)

• הוסף לסימניות
הייתי ממליץ על החברות הנ"ל, באופן חד פעמי או זמני. אבל לא באופן קבוע.

חשוב לבדוק היטב בביטוח לאומי, כיצד ואיך הם מתייחסים לעובדים של החברות הנ"ל.

ההבדל הכספי ביניהם הוא שחשבונית דרך חברה כרוכה בעמלה בסביבות 5 אחוז + מע"מ 16 אחוז.
לעומת זאת בעוסק פטור - אין את העלויות האלו (למעלה מ20%)

• הוסף לסימניות
אני ממליצה לקבוע פגישה עם יועץ מס מומחה ולראות מה הכי טוב - עבורך
אצלי עוסק מורשה היה עדיף ע"פ עוסק פטור, בלי קשר כרגע למחזור הרווחים/ הכנסות.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובות.
מכל האשכולות שקראתי בנושא, הבנתי שיש כאב ראש לא קטן בלפתוח תיק עוסק פטור: הצהרת הון,דו"ח שנתי וכו'.
אפשר לעשות הכל לבד או שיש צורך ברו"ח / יועץ מס כדי לטפל בכל הבירוקרטיה?

• הוסף לסימניות
מומלץ לטפל אצל יועץ מס מקצועי. מכיון שכל חוסר ידע גורם לקנסות מצד ביטוח לאומי ו/או מס הכנסה/מע"מ.

• הוסף לסימניות
בשבוע האחרון סיפר לי מישהוא שבמשך 4 שנים הוא היה עוסק פטור והוא לא ידע שצריך להגיש דוחות בסוף שנה, ועכשיו שלחו לו קנס - הרבה הרבה יותר מ-500-600 ש"ח שמשלמים ליועץ מס לשנה שייתן לך את כל הייעוץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;514778:
בשבוע האחרון סיפר לי מישהוא שבמשך 4 שנים הוא היה עוסק פטור והוא לא ידע שצריך להגיש דוחות בסוף שנה, ועכשיו שלחו לו קנס - הרבה הרבה יותר מ-500-600 ש"ח שמשלמים ליועץ מס לשנה שייתן לך את כל הייעוץ.

איך לא ידע? הם שולחים לך את הדו"ח בדואר, קצת קשה להתעלם מזה... ואני מניחה שלמי שלא מגיש שולחים מכתבי התרעה ואזהרה כבר אחרי שנה אחת...

• הוסף לסימניות
איך !! ?
גם אני שאלתי, הוא קיבל את הדף והוא פשוט לא ידע מה עושים עם זה, זה היה נראה לו מדי מסובך, והוא לא ידע כמה שזה חשוב. - הוא לא חשב יותר מדי מה יקרה אם הוא לא יגיש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;514852:
הוא קיבל את הדף והוא פשוט לא ידע מה עושים עם זה, זה היה נראה לו מדי מסובך, והוא לא ידע כמה שזה חשוב. - הוא לא חשב יותר מדי מה יקרה אם הוא לא יגיש.

נשמע שהוא צריך יותר קאוצ'ר, באופן כללי...

• הוסף לסימניות
אני עוסקת פטורה,
חוץ מזה שהביטוח לאומי קצת יקר,
אין לי שום בעיה עם הצהרת הון (אאין לי צורך להסתיר שום דבר),
ועם דוח שנתי,
שאגב,
בכלל לא הייתי צריכה לדווח ממה היו ההכנסות וההוצאות ולפרט הכל -
אלא את הסיכום הכללי של ההכנסות,
וזה לקח לי שתי דקות (דיווחתי באינטרנט).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;515062:
אני עוסקת פטורה,
חוץ מזה שהביטוח לאומי קצת יקר,
אין לי שום בעיה עם הצהרת הון (אאין לי צורך להסתיר שום דבר),
ועם דוח שנתי,
שאגב,
בכלל לא הייתי צריכה לדווח ממה היו ההכנסות וההוצאות ולפרט הכל -
אלא את הסיכום הכללי של ההכנסות,
וזה לקח לי שתי דקות (דיווחתי באינטרנט).

צריך לשמור פירוט למקרה של חקירה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;514796:
איך לא ידע? הם שולחים לך את הדו"ח בדואר, קצת קשה להתעלם מזה... ואני מניחה שלמי שלא מגיש שולחים מכתבי התרעה ואזהרה כבר אחרי שנה אחת...
קורה שהם "שוכחים" אותך לכמה שנים.
לא בנושא של עוסק פטור וכו', אבל קרוב משפחה שלי שהגיע לגיל 18, לא קיבל שום הודעה ושום פנקס תשלומים שעליו להתחיל לשלם ביטוח לאומי.
בגיל 24, דהיינו אחרי 6 שנים, הוא קיבל הודעה שעליו לשלם כמה אלפים בתוספת ריביות וכו'.
הכל יכול לקרות.

• הוסף לסימניות
מעמ או מס הכנסה לא מחפשים את העוסקים הקטנים הקטנים,
לא כל כך מהר הם יחפשו לחקור,
ומה הבעיה לשמור את הפירוט?
קבלות שהוצאת,
חשבוניות שקבלת על הוצאות,
זה לא קשה.
ביטוח לאומי צריך לשלם,
מע"מ - לא צריך,
ומס הכנסה - גם לא, או כמעט ולא (תלוי בגובה ההכנסות של העוסק הפטור, אבל בד"כ לא).

• הוסף לסימניות
בכל המקצועות שהם יש מקצוען ויש חובבן

הייתם מעדיפים:
חשמלאי מקצועי ולא חובבן. נגר מקצועי ולא חובבן. גרפיקאי מקצועי ולא חובבן. וכו'

מהסיבה שדברים שנעשים ללא ניסיון קודם עלול לעלות לעיתים ביוקר!

בנושא שנידון כאן באשכול - חובה להתייעץ.
גם למשפט מסובך ניתן לגשת ללא עו"ד ולצאת עם היד על העליונה - אבל זה סיכון.
יעידו על כך רבים וטובים מחברי הפורום שהפסידו כספים (במקרים קלים) מכך שלא עשו את הדברים כמו שצריך.

בפרט בנושא שלנו שמדובר בהתמודדות מול הגוף השנוא ביותר על האזרח הפשוט.

ילד קטן שאינו מבין יכול להכניס את עצמו להרבה מאוד סיכונים עד שהוא גודל.

נכתב ע"י natittt;515104:
צריך לשמור פירוט למקרה של חקירה.

אני לא מקנא במי שיביא פירוט בלבד לחקירה, וד"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לו יצוייר;515108:
קורה שהם "שוכחים" אותך לכמה שנים.
לא בנושא של עוסק פטור וכו', אבל קרוב משפחה שלי שהגיע לגיל 18, לא קיבל שום הודעה ושום פנקס תשלומים שעליו להתחיל לשלם ביטוח לאומי.
בגיל 24, דהיינו אחרי 6 שנים, הוא קיבל הודעה שעליו לשלם כמה אלפים בתוספת ריביות וכו'.
הכל יכול לקרות.

זה שיטתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת