עזרה עו"ד שמייצג את שני הצדדים - ברור שלא!! ומה קורה עם רק צד 1 לוקח עו"ד?

• הוסף לסימניות
אני עשיתי את זה פעמיים, כל עוד שהמכירה הולכת חלק אין בעיה.
אבל כל בעיה קטנה- עיכוב בשלב כלשהו של השגת טפסים\תשלום\פינוי, טענות על פגעים בדירה וכו'
העו''ד נמצא בתווך ולא יכול להזיז כלום,
ואז צריך לריב עם הצד השני לבד, במקום להרים טלפון פשוט ולהשאיר לעו''ד לסדר עיניינים
הרווח מהסיפור הזה שמשלמים לעורך דין שכר טרחה נמוך יתר.

אם יצוץ משהו רציני, שיצטרך טיפול משמעותי בצד השני או ייצוג אמיתי של עורך דין- אפשר פשוט להחליף אותו.
זה נוח להמשיך לטפל בבעיות עם אותו עורך דין שכבר מכיר את התיק, אבל לא חובה

• הוסף לסימניות
היה לנו באמת עיכוב רציני מהקונה שעשה עלינו קומבינה (הוא גילה אחרי החתימה שכיון שזו דירה שניה/שלישית (לא זוכר) אז הוא חייב במס גבוה שלא שווה לו לקנות אז הוא עשה קומבינה לבטל ולקנות שוב בצורה שתוריד את המס והרשויות קצת עשו בעיות וכו' והעו"ד היה יותר בצד שלו מאשר שלי כי הוא יותר עסקן ממני).

• הוסף לסימניות
אני מכיר כמה אנשים שקנו/מכרו דירה בלי עו''ד, במיוחד למכור זה הרבה יותר קל, אבל גם לקנות זה לא מסובך.
בסה''כ חוזה טוב אפשר להוריד ממליון מקומות ורוב העו''ד לוקחים משהו מן המוכן, ומי שקצת מבין יודע בקלות לעשות התאמה קטנה. עיקר העניין שלוקחים עו''ד כי הוא מטפל בכל הרישום בטאבו וכל זה פשוט עניין של טופסולוגיה ואפשר גם למצוא חומר באינטרנט איך לעשות את זה, וגם הפקידים בטאבו/במס הכנסה מאוד אדיבים ומאוד עוזרים למי שעושה את זה לבד.
זה שעו''ד מסויים יזדעזע ויגיד אל תתקרב זה שטויות, הוא פשוט חייב להסביר ללקוח שלו למה הוא לא פרייאר ששוכר את שירותיו.
רוב האנשים לא בעניין וכמו שהם לוקחים קבלן ולא מבאים פועלים לבד אע''פ שיצא להם חצי מחיר אז הם גם לוקחים עו''ד.

נ.ב. יש משרדי עו''ד שהם עצלנים וסחבנים ועובר חצי שנה ועדיין לא רשמו בטאבו, ולפעמים אתה הולך ולוקח ועושה לבד.
זה נכון שזה אפשרי, אבל לא תמיד זה כדאי, כי לעו"ד יש יותר דרך לדעת אתמצב הנכס - בעיקול וכו'.
זה נכון שהעו"ד צריך לשכנע את הלקוח שהוא חייב את שירותו - כי הוא צריך פרנסה בתכלס' (ולא אני לא עו"ד!!!) אבל יש משהו יותר רשמי, יותר מוסמך, יותר מסודר, ויותר בטוח בכזה דבר - לרוב ( אני אישית לא פגשתי עו"ד עצלניםן שעבר חצי שנה ויותר עד ששינו טאבו וכו', אע"פ שאני מאמין לצערי שזה קיים) עדיין הייתי לוקח עו"ד, לפחות כדי שאחרים לא יחשדו שיש כאן משהו קצת מסריח, רק צריך לגלות אותו.
מה שכן, אכן צריך להיזהר שהעו"ד לא עוזר גם לו ואתה גם משלם על השירות שהוא עושה לאחר. בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני גם חושב שמי שלא בעניין בכלל, ולא יודע מה זה טאבו וטפסים וכו', אז שוה את ה-3000 ש"ח שזה נבלע בתוך כל ההוצאות והתיווך וכו' וגם יש מספיק טירדות וגם זה נראה יותר רציני כאילו "חותמים אצל עו"ד", אבל לדעת מי שמעוניין ללמוד זה קל הרבה יותר ממה שחושבים, ממש כמו הגשת דו"ח שנתחי לעוסק פטור (יותר טרטורים אבל הטפסים פשוטים).

זה נכון שזה אפשרי, אבל לא תמיד זה כדאי, כי לעו"ד יש יותר דרך לדעת את מצב הנכס - בעיקול וכו'.

ממש לא נכון, להוי ידוע שהעו"ד לא בודק כלום בקשר לדירה חוץ מנוסח טאבו!!! הכל תמיד על אחריותכם הבלעדית!!! הוא לא בודק את מצב הדירה, לא את גודל הדירה, הוא לא בודק חריגות בניה, לא היתרי בניה, והכי חשוב הוא לא יכול לדעת אם הדירה שהראו לכם זו הדירה המדוברת או שהראו לכם את הדירה של השכנים - את כל זה חובה לדעת איך לבדוק לבד!!!

• הוסף לסימניות
אני גם חושב שמי שלא בעניין בכלל, ולא יודע מה זה טאבו וטפסים וכו', אז שוה את ה-3000 ש"ח שזה נבלע בתוך כל ההוצאות והתיווך וכו' וגם יש מספיק טירדות וגם זה נראה יותר רציני כאילו "חותמים אצל עו"ד", אבל לדעת מי שמעוניין ללמוד זה קל הרבה יותר ממה שחושבים, ממש כמו הגשת דו"ח שנתחי לעוסק פטור (יותר טרטורים אבל הטפסים פשוטים).

ממש לא נכון, להוי ידוע שהעו"ד לא בודק כלום בקשר לדירה חוץ מנוסח טאבו!!! הכל תמיד על אחריותכם הבלעדית!!! הוא לא בודק את מצב הדירה, לא את גודל הדירה, הוא לא בודק חריגות בניה, לא היתרי בניה, והכי חשוב הוא לא יכול לדעת אם הדירה שהראו לכם זו הדירה המדוברת או שהראו לכם את הדירה של השכנים - את כל זה חובה לדעת איך לבדוק לבד!!!
לא יודע על איזה עו"ד נפלת, אני מכיר את זה אחרת.
בכל אופן, דרך העולם הוא לעשות את זה עם עו"ד, ולכן אולי עדיף להמשיך כך למי שאין לו ידיים ורגליים בדבר, אבל מי שמבין את הנושא - כמוך, אולי כדאי שלא ייקח עו"ד - חבל על הכסף, ולא מגיע להם כ"כ הרבה על כ"כ מעט עבודה- לפי מה שאתה כותב.

• הוסף לסימניות
לא יודע על איזה עו"ד נפלת, אני מכיר את זה אחרת.
בכל אופן, דרך העולם הוא לעשות את זה עם עו"ד, ולכן אולי עדיף להמשיך כך למי שאין לו ידיים ורגליים בדבר, אבל מי שמבין את הנושא - כמוך, אולי כדאי שלא ייקח עו"ד - חבל על הכסף, ולא מגיע להם כ"כ הרבה על כ"כ מעט עבודה- לפי מה שאתה כותב.
העו"ד הלך איתך לדירה ומדד חריגות בניה (לא תוספת בניה, יש פעמים שבניין עומד 30 שנה אבל חלקו לא ברשיון ויש לזה הרבה השלכות)?
בדק את תקינות הדירה?
העו"ד ישב איתך על התשריט לראות בדיוק באיזה צד וקומה הייתה הדירה? והאם הוא בדק התאמה בין השטח בפועל לתשריט?

וכל זה במחיר הגיוני ומקובל?, תן לי שם שלו מגיע לו פרסום, יש כאלה והם המעטים בשוק.

הדברים האלו יכולים להיות מצויים מאוד בכל מיני דירות להשקעה שההפקרות שם חוגגת + מתווכים לא מספיק אמינים.

חבל על הכסף, ולא מגיע להם כ"כ הרבה על כ"כ מעט עבודה- לפי מה שאתה כותב.

א. דווקא בזה אני חולק עליך, רוב בעלי מקצוע מקבלים על הידע ההכשרה והאחריות שלהם (והוצאות משרד ופירסום), למרות שהעבודה היא פשוטה לפעמים של שתי דקות ממש.
לדוגמא רק הפגישה של שעה אצלו לחתימה החוזה כבר שווה כ-900 ש"ח.

ב. חלק מהעמלה של העו"ד הולכת על תשלום העמלות (כמה מאות ש"ח, אכן יש כאלה שמתמחרים את זה בנפרד)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בדר"כ מי שצריך עו"ד זה הרוכש.
העו"ד צריך לבדוק את הטאבו, שאין משכונות על הדירה, שהבניה חוקית, שאין חריגות, שאין חובות ותשלומים על הדירה, וכ"ו וכ"ו.
המוכר לא צריך כלום מלבד הכסף, לכן כל עוד הוא יקבל אותו אין לו צורך בעו"ד.

לי היה מקרה שהמוכר שכר עו"ד חבר שלו וביקש ממני להתחלק בתשלום כי הוא מייצג את שניינו..
אז מיד ברחתי כי כבר הבנתי עם מי יש לי עסק

• הוסף לסימניות
כל האברכים בירושלים מכירים את עו"ד צבי וימית כהן, הוא מקפיד ששמאי בשם גיא יעבור קודם על תשריטי טאבו ועוד דברים שקשורים לנכס, תב"ע אופציות וכו', באחד הפעמים שביקרתי אצלו, הוא גילה בחתימות היתר בניה שיש שכנים ערבים... הציל אותנו מנפילה גדולה.
הוא מתמחה בירושלים והולך לספריית העירייה לסרוק אם יש צורך, שווה 300 שקל.

• הוסף לסימניות
תגידו סתם שאלה, @dm וגם את/ה @נ פלוס , כשאתם ואחרים פותחים אשכול כזה עם בקשה להמלצות ודיס על עו"ד או מי שזה לא יהיה- ריבונו של עולם מה אתם רוצים שאנשים יגידו לכם? העו"ד הזה מושחת תתרחקו ממנווווווו, גרוע וכו חלילה,
זה לשוה"ר החמור ביותר שיש. נשאר לעד לנצח על גבי הענן ויכול להרוס פרנסה של יהודי! וייתכן שהמידע שגוי או שמאז שאלה היו אצל אותו אחד הוא השתפר וכד
אני מבינה שאתם רוצים לדעת את האמת אז לפחות תבקשו בפרטייייייייי
רק מעלה נקודת למחשבה!

• הוסף לסימניות
תגידו סתם שאלה, @dm וגם את/ה @נ פלוס , כשאתם ואחרים פותחים אשכול כזה עם בקשה להמלצות ודיס על עו"ד או מי שזה לא יהיה- ריבונו של עולם מה אתם רוצים שאנשים יגידו לכם? העו"ד הזה מושחת תתרחקו ממנווווווו, גרוע וכו חלילה,
זה לשוה"ר החמור ביותר שיש. נשאר לעד לנצח על גבי הענן ויכול להרוס פרנסה של יהודי! וייתכן שהמידע שגוי או שמאז שאלה היו אצל אותו אחד הוא השתפר וכד
רק מעלה נקודת למחשבה!
ולכן כתבתי מייל לדיס.
וזה לשון הרע לתועלת!!!
כדי לא ליפול בפח עם אנשים לא אמינים.

• הוסף לסימניות
ולכן כתבתי מייל לדיס.
וזה לשון הרע לתועלת!!!
כדי לא ליפול בפח עם אנשים לא אמינים.
לא כתוב כאן שום שמות כרגע לגנאי, כך שאין סיבה לעשות את הדיון הזה בפרטי.
אם יהיה בהמשך שמות, אני בטוח שוועדת הביקורת לתוכן של פרוג או ימחק את זה, או ישאיר את זה, מסיבה של תועלת.

• הוסף לסימניות
רק מעלה נקודת למחשבה!
אשריהם ישראל
אני מלה נקודה למחשבה
מצד אחד אנחנו שומרים על לשון הרע וככה צריך להיות
מצד שני יוצא שרק הדברים הטובים מעלים על הכתב וההפך לא
ואנשים מסתכלים ומקבלים החלטות לפי זה (לצערי גם אני נפלתי)
לגבי הפרנסה זה באמת בעיה מצד שני מה אם הפרנסה של הלקוחות שבהרבה פעמים זה לא רק פרנסה זה לחם ומים וכו'
ואח"ז עיקול הוצאה לפועל וכו'

אשריהם ישראל שמשתדלים לשמור לא ללכלך סתם

• הוסף לסימניות
גם אנחנו לקחנו את אותו העו"ד... ואנחנו לא תמימים בכלל
בעיסקה חלקה ומסודרת העו"ד זה רק לפרוטוקול

• הוסף לסימניות
גם אנחנו לקחנו את אותו העו"ד... ואנחנו לא תמימים בכלל
בעיסקה חלקה ומסודרת העו"ד זה רק לפרוטוקול
אבל אם משהו אומר מפורש אני לא רוצה לקחת אותך אם אתה מיצג את צד השני
איזה זכות ויושר זה לעשות מתחת לגב וכו'
וכנראה שאז היה לו כבר שיקים בידים ולא יכול להתחרט

ה' ירחם

• הוסף לסימניות
אבל אם משהו אומר מפורש אני לא רוצה לקחת אותך אם אתה מיצג את צד השני
איזה זכות ויושר זה לעשות מתחת לגב וכו'
וכנראה שאז היה לו כבר שיקים בידים ולא יכול להתחרט

ה' ירחם
ברור שחייבת להיות הסכמה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה