התייעצות עזרה למי שממש קשה לו לקום בבוקר

מצב
הנושא נעול.
הגרוש שלי -

אם מדובר על משהו כרוני בלתי ניתן לשינוי (לכה"פ בגיל הזה...) אז על מה כל הדיון/עצות.

ואם אתם מאמינים שזה ניתן לשינוי אז הוא מתחיל (ונגמר) בלקיחת אחריות אישית (כמאמר חז"ל 'אין הדבר תלוי אלא בי' ולהבדיל כמאמר העולם 'שני דברים אינם ניתנים לחילוק - אטום, ואחריות'.)
מחפשים רעיונות להפוך את הקימה לאפשרית לפני שמחילים להזדקן...
או רעיונות לדברים אחרים שאפשר לעשות, כמו שאנשים רשמו לנסות מלטונין (שלא עוזר לכולם, אבל לחלק כן) או לשנות את שעות העבודה, לקחת ריטילן, או לא יודעת מה...
אנשים מציפים רעיונות ודברים שהם/משהו שהם מכירים ניסה וכל אחד לוקח מה שמתאים לו.
וסתם בלי קשר כיף לראות שאני לא לבד עם הסיפור הזה...

יש מצב בשינה שאדם עונה תשובות באינסטינקט (נו נו, בסדר...) אך אינו יודע להסביר את עצמו (מה?! אהההה)
המשפט "נים ולא נים, תיר ולא תיר, דקרו ליה ועני, ולא ידע אהדורי סברא" מתאר מצב של אדם הנמצא במצב נפשי או גופני מסוים, בו הוא מתנהג כאילו אינו ישן, אינו ער, אינו מבין או אינו מגיב בצורה הגיונית, אך כאשר מעוררים אותו ומזכירים לו אירועים מסוימים, הוא כן זוכר ומגיב.

הסבר מפורט:
  • "נים ולא נים, תיר ולא תיר":
    ביטוי זה מתאר מצב של ערות חלקית או בלבול, כאילו האדם נמצא בין שינה לעירות, או בין מודעות לערות.
  • "דקרו ליה ועני":
    פירוש הדבר הוא שקוראים לו בשמו או נוגעים בו (דקרו), והוא עונה או מגיב, אך לא באופן מלא או רגיל.
  • "ולא ידע אהדורי סברא":
    זהו החלק המרכזי, המצביע על כך שהוא אינו מסוגל להשיב תשובה הגיונית, להבין או להסביר משהו "בטעם" או "בסברא".
  • "וכאשר מזכירים לו דבר שאירע באותה שעה נזכר":
    זהו החלק המשלים, המראה שכאשר מציגים לו אירועים או נסיבות ספציפיות, הוא כן יכול להיזכר בהם ולהבין.
הביטוי מתאר את סוג האדם המכונה "מתנמנם" או "מנומנם", שאינו מודע לחלוטין, אך אינו גם כבוי לחלוטין, ויכול לחזור להכרה מלאה יותר בהתערבות. הקשר ההלכתי המובא בתוספת הוא לגבי יחיד שקיבל עליו תענית, ואסור בנעילת הסנדל, מחשש שמא קיבל עליו תענית צבור, מה שמצביע על חשיבות ההקפדה על כללים מסוימים גם במצבים של אי-ודאות או ערות חלקית

לא יודע אם לכולם, אבל לי בכל אופן הבעיה היא שהשעון מצלצל, אני מתעורר, ואומר לעצמי, אוקי התעוררתי עוד כמה דקות אקום. מכבה וממשיך לישון
יש פלאפון- SHOW F2 שיש בו שעון מעורר תותחי-
השעון עצמו חופר ברמה שאי אפשר להמשיך לישון-אני בכל אופן
ויש שם כל מיני אפשרויות-למשל לצלם תמונה למשל את הסלון ועד שלא מצלמים את התמונה השעון מעורר לא נכבה-וזה מכריח אותי לקום.
אולי יעזור למישהו

במקרה אצלי אני זו שמכניסה לילדים.
מעירה אותם לשניה והם ממשיכים לישון.
אם זה בן אדם מבוגר הוא יכול לשים לו ליד המיטה
למה שזה יעבור מליד המיטה אלי?
אם משהו לא יכניס, אין לי איך שזה יקרה....

בלתק חלקי.
רוצה לתת נקודה נוספת שאותי פוגשת העייפות והקושי בבוקר:
אני כן מתעוררת, אבל המעבר בין השינה לעירנות מוחלטת לוקח לי איזה חצי יום....
ומרוב פחד מהקושי של הבוקר אני מכריחה את עצמי לישון מוקדם, וחייבת את 8 השעות בלילה זה אולי נשמע לכם פשוט, אחרי "שגיליתי" מה עוזר לי, ויש לי "משמעת" לבצע את זה.

אבל לא, זה ממש לא פשוט, כי כבעלת משפחה יש כלכך מחויבויות שדורשות התגמשות, (סתם לדוגמא-קימה לילדים בלילה)
וגם, כשיש איזה אירוע , או חוויה כיפית, משהו שגורם לשינה מאוחרת אני כל הזמן בחרדות וחששות מהקושי שהולך להיות למחרת, וזה פוגם בהנאה.
אני לפעמים ממש מתלבטת אם זה הצורך הזה ב 8 שעות שינה זה משהו פסיכולוגי או באמת צורך ממשי של הגוף.
ועוד משהו, גם ה 8 שעות האלה, זה אחרי העבודה העצמית וכל הטיפים שנתתם פה כדי לקום בזמן (וזאת מאז שקראתי את דברי הרמבם שצריך לישון בין 6-8 שעות ואז הבנתי שזה הגיוני לדרוש מעצמי לישון שליש יום.)

תעסוקה מספקת נפשית במשך היום - הינו תנאי הכרחי להקלה בקימה

מי שיושן ולא מצליח לקום אחרי ששופכים עליו מים
זה רק כי הנפש שלו מעדיפה לישון מאשר להתייסר בייסורי מצפון

החרדה מלמצוא את עצמנו לא מסופקים דוחה אותנו מלהיכנס לתחום
וגורם לנו לענות למצפונינו תשובות כזב שאכן אנו מסופקים
ולפעמים בחשיבה עמוקה מגלים שאכן אנחנו לא מסופקים נפשית או מסופקים חלקית

אני רואה את עצמי מסופק
והקושי שלי הוא כשאני מחליט שאני רוצה לישון 7 שעות
כדי להיות מספיק רענן ליום שמתוכנן להיות ארוך
אני מוצא את עצמי מתעורר אחרי 5 שעות או אפי' פחות
מרעש קטנטן שלא אמור להפריע ולא הפריע לי אף פעם בתקופות בהם הייתי פחות מסופק

בהודיה לה' ובתפילה על התקופה המבורכת שבו אני נמצא

בהצלחה לכולם
ואיך זה מסביר את הקושי להרדם בשעה סבירה בלי קשר לרמת העייפות???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה