דווקא אותי ממש הדליקה החנוכייה המדליקה... וברצינות, בתוך הקטע הקצרצר שהבאת יש ממש 'ריח' ואוירה נאיבים, מן תום עדין, פשוט@אנטיפטרוס אני אעשה לך ספוילר, או קיי? אחר כך תשפוט.
אמא שקונה לילד שלה מנורה חשמלית לחנוכה, כי המנהגים היהודים הם מיושנים לדעתה, יש לה אח רפורמי ואח שמלשין על רב הקהילה וכו' וכו', קח את הקטע המדובר, אני מדגיש שהסיפור הזה לא עבר עריכה כמעט:
"אבא שלי קנה לי השנה חנוכייה גדולה, השנה אני מתחיל להדליק עם שמן זית"...
"ואמא שלי קנתה לי סביבון מאיר ומנגן"...
"ואמא שלי קנתה לי חנוכייה חשמלית"...
"מה?... מה?..., חנוכייה חשמלית?, למה?"...
"כי אמא שלי אמרה שהרעיון להדליק נרות חנוכה עם שמן זית, הוא מיושן, זה כבר לא לפי היהדות היום בדורנו"...
בעיני זה לא מתאים לצברים אבל אם אני אשנה את זה מרפורמי לחולצה כחולה....
סתאאאם צחקתי...
את, אם יותר לי להעיר...
כמו שמנוחה כהן הזריזה כבר הספיקה לענות...אפשר לקבל עזרה איך עשית את זה שהמלים מכוסות וכשלוחצים עליהם הכתב מתגלה?
סליחה, רק עכשיו רואה את זה. אם עדיין רלוונטי:יאלה קדימה, @המלמד מבני ברק .... מחכים לראות את זה כאן בפורום
רק קודם כדאי לברר את העניין החוקתי - אם יש פה בעיה עם זכויות יוצרים, אולי כדאי לשאול את המקצוענים:
@מ"ם @shira bira
@מ. י. פרצמן
זכויות יוצרים תקפות עד 70 שנה אחר מות היוצר.(אגב, חוק זכויות יוצרים - עד כמה שידוע לי - תקף רק למשך כשלושים שנה. ניסיתי לחפש את המקור ולא מצאתי, אבל זכור לי במעורפל שהזכויות מוגבלות בזמן.)
מאיפה זה? את יכולה להביא לי מקור?זכויות יוצרים תקפות עד 70 שנה אחר מות היוצר.
לא הבנתי למה.ואם הזכויות בבעלות היוצר אזי אין שום בעיה להשתמש בחומר כאוות נפשכם.
כלל לא עבדתי עם שום חברה.זכויות ההו"ל של החברה איתה עבדתם בעבר
סליחה. לא הבנתי נכון, חשבתי שמדובר בסיפורים שאתם כתבתם.כלל לא עבדתי עם שום חברה.
חברים בישיבה הביאו לי ספרים באידיש, קראתי ותרגמתי אותם להנאתי, כעת התחלתי לפרסם בפורום את אחד מהסיפורים כדי שיעבור עריכה משופרת יותר, ושוב, זה רק להנאתי ולהנאת חברי הפורום, לא להפצה בחנויות ולא על מנת להרוויח כסף.
ולפרסם כאן בפורום?להשתמש בה ללא רשותם
תשובת עו"ד אסתי וייסלר:
ממה שהצלחתי להבין השואל רוצה לקחת חומרים של אחרים ולעשות להם תרגום ו/או עיבוד.
העובדה שההוצאה לאור לא קיימת אינה מלמדת כי אין זכויות יוצרים.
ככלל צריך קודם לברר בכלל מי היה בעלי הזכויות בעבר והאם הזכויות הועברו לאחרים.
זכויות יוצרים הם ענין מורכב ולפעמים ביצירה מסויימת יש יותר מבעל זכויות אחד.
כדי לצאת מדי הספק יש צורך במומחיות.
האמור אינו מהוה תחליף ליעוץ משפטי.
מה התשובה? אני חושב להפסיק להעלות את פרקי הסיפור אם זה כזה לא ברור..ולפרסם כאן בפורום?
שלום וברכה,לא מצליחה להבין למה אתה מעדיף לחסוך בתשלום כמה מאות למנטור,
אבל מוכן לקחת סיכון של תביעה בגובה של מאות אלפי שקלים.
כמובן...כעורכת דין שעוסקת גם בזכויות יוצרים חשוב לי להבהיר שמנטור לא יכול להועיל בנושא זכויות יוצרים
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים