יעל אייזיקוביץ
ניו בורן -צילום והכשרת צלמות
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
- הוסף לסימניות
גמני
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
נכתב ע"י צ פומרנץ;1523164:פנינה, חוץ מההתכתבות במייל שמקווה שהסתדרת להעלות בPNG, אני רוצה להוסיף פה,
יש לי אחות בחורה ששנה שעברה בפסח למתנת אפיקומן היא לא רצתה לקבל מיידית מתנה, אלא קיבלה את הכסף ושומרת אותו בשביל לקנות את הספר כשהמוביילים שותקים - כשיצא בעז"ה.
ועוד משהו, לפני כמעט שנתיים ילדתי בן, ואת בדיקת סינון השמיעה הראשון - הוא לא עבר,
וכיולדת - בכיתי (בשבת?!) ודאגתי כל השבת, כי מי יודע אם זה לא כמו ב"מוביילים"???
נשארתי במיוחד עוד יום בבית חולים כדי שיעבור שוב סינון שמיעה, העיקר שאני ארגע שהכל בסדר.
ברוך ד' - היום הוא הילד ששומע כל פיפס של רעשון קטנטון, אבל ממש חייכתי לעצמי ביום חמישי האחרון, כשחזרת עכשיו לאחר שנתיים לתינוקת השומעת או לא.
תמשיכי לכתוב ולהצליח בס"ד!
נכתב ע"י צ פומרנץ;1523164:פנינה, חוץ מההתכתבות במייל שמקווה שהסתדרת להעלות בPNG, אני רוצה להוסיף פה,
יש לי אחות בחורה ששנה שעברה בפסח למתנת אפיקומן היא לא רצתה לקבל מיידית מתנה, אלא קיבלה את הכסף ושומרת אותו בשביל לקנות את הספר כשהמוביילים שותקים - כשיצא בעז"ה.
ועוד משהו, לפני כמעט שנתיים ילדתי בן, ואת בדיקת סינון השמיעה הראשון - הוא לא עבר,
וכיולדת - בכיתי (בשבת?!) ודאגתי כל השבת, כי מי יודע אם זה לא כמו ב"מוביילים"???
נשארתי במיוחד עוד יום בבית חולים כדי שיעבור שוב סינון שמיעה, העיקר שאני ארגע שהכל בסדר.
ברוך ד' - היום הוא הילד ששומע כל פיפס של רעשון קטנטון, אבל ממש חייכתי לעצמי ביום חמישי האחרון, כשחזרת עכשיו לאחר שנתיים לתינוקת השומעת או לא.
תמשיכי לכתוב ולהצליח בס"ד!
נכתב ע"י pninap;1523404:את לא יחידה, וזה מה שפרסמתי בעיתון
שלום וברכה,
אני בודקת שמיעה באחד מבתי החולים במרכז הארץ. לאחרונה נתקלתי ביולדות שמאד מאד נפחדו כאשר התינוק לא עבר את הבדיקה, והן הזכירו את 'כשהמוביילים שותקים' כגורם מלחיץ שממנו שאבו את המידע. אולי תוכלי לחדד את הדברים, כדי למנוע פחדים מיותרים.
רוב התינוקות עוברים את בדיקת השמיעה ביממה הראשונה לחייהם. חלקם רק ביממה השניה, ומיעוטם רק לאחר כשבועיים ימים.
יכולות להיות מספר סיבות שתינוק לא עובר את הבדיקה בשתי היממות הראשונות לחיים:
כאשר התינוק אינו שקט.
כאשר התינוק מחרחר מעט או משמיע נשימות מעט קולניות.
כאשר יש הפרשות באוזן שלא מאפשרות לצליל לעבור אל האוזן הפנימית, ועוד סיבות מסיבות שונות. אין ספק שכאשר התינוק אינו עובר את הבדיקה בתינוקיה, הדבר אינו מוכיח על חירשות או לקות. ברוב המקרים לאחר כשבועיים במכון שמיעה הוא עובר את הבדיקה. שמונים עד תשעים אחוזים מהתינוקות שנכשלו ב'ברה' עוברים בהצלחה את הבדיקה עד גיל חודש. רק אצל שלושה פרומיל מכלל התינוקות מתגלה לקות.
כדאי לאזן את פחד הקוראות בנתונים הנ"ל.
בברכה,
א.ד, תל אביב.
נכתב ע"י mig;1523408:סתם שאלה,
"המוביילים" יוצא כפי שהופיע בעיתון או שהוא עבר אי אלו שינויים??
נכתב ע"י pninap;1523412:עבר שינויים
כמו ספור ארוך שהיה חוליות חוליות, וכשהיצירה הושלמה, ומתגלים בו פה ושם חורים וסדקים..
נכתב ע"י לנדא;1523128:אשמח מאד לקבל:
rachelyi88 שטרודל gmail.com
בכוונה כתבתי כך,
ולתשומת לב כל אלו שכן כתבו בצורה "נכונה" שניתנת לאיתור בחיפוש גוגל פשוט,
זהירות! זה עלול לגרום לקבלת ספאם בכמויות.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים