נכתב ע"י עימוד ספרים;n5111041:ישנו מכנה משותף בין חוסר נקיון במרחב הציבורי להזנחה כללית בכל מה ששייך לרכוש המשותף.
אנשים יכולים לשפץ את דירתם בעשרות אלפי שקלים ויותר, ולא להשקיע אפילו 500 ש"ח בשיפוץ קליל של חדר המדרגות [מדהים לראות שכונות שלמות בפרברי הערים שכמעט כל דירה עוברת שיפוץ והרחבה, בפנים בונים ארמון ובחוץ הזנחה איומה].
בציבור החרדי אין תחושת אחריות לרכוש המשותף, לא מספיק מרגישים שזה 'שלי' בכדי להשקיע בו כסף/זמן/מחשבה.
נכתב ע"י שםמשתמש;n5109678:אותי מעניין מה חושבים האנשים שמוציאים שקיות זבל מחוץ לדלת.
מסריח אותם להריח ולהחזיק את זה בתוך הבית, אז יאללה שהשכנים יסבלו
מאיפה מגיע המנהג המגונה הזה?
למה אני צריכה להריח את כל מה שאכלתם היום ועוד כמה דברים על הדרך???
נכתב ע"י saru;n5110636:אכן!
מזדהה מאד!
בבני ברק את יכולה לפעמים ללכת 5 דקות בלי פח אחד לרפואה........
נכתב ע"י OR_Design;n5110646:בכלל החינוך שלהם טוב מאד גם לאו דווקא בנושא הזה , סליחה .. אבל ראיתי הרבה משפחות כאלה והילדים שלהם , הלוואי על כולנו חינוך כזה
(ואני לא מדברת על השקפות פסולות!!))
נכתב ע"י userit;n5111829:אני גרה בבנין מרובה דיירים, משלמת ועד בית מכובד, וחיה בטינופת. הבניינים השכנים זהים בגודלם אך שונים באוכלוסייתם, חברת הניהול והמנקה זהים, אבל מצב הנקיון שונה פלאים. זה אומר, שהכל תלוי בנפשות הפועלות.
נכתב ע"י פנס בערפל;n5111869:יש לי תיאוריה שיש חוט מקשר בין הרבה דברים שקשורים לשמירה על המרחב הציבורי או כספי הציבור במגזר שלנו, זלזול מובנה וחסר אכפתיות.
נובע כנראה מסלידה מובנית בילט אין מכל דבר שקשור בחוקים, וסדר. הרי המדינה פה ציונית, וחוקיה תמיד נגדנו, אז בטח שאין סיבה לכבד אותם, לא?
אז-מה אם אנחנו דופקים רק את עצמנו, אז מה. שהציונים לא יגידו לנו מה לעשות.
נכתב ע"י אשר כותבת;n5109144:זה ממש מעצבן וגזל גמור.
יש אמנם הלכה על'מיצר שהחזיקו בו רבים'
נכתב ע"י chanak4;n5112435:מה עונים לשובבונת בת 3?
היא זורקת את העטיפה ברחוב,
אני אומרת לה תרימי, נשים בפח, לא זורקים על הרצפה.
אז היא עונה: אבל תראי איזה הרבה עטיפות יש כאן, בכלל לא נקי.
למה שיהיה להם מוטיבציה לשמור על הנקיון, אם הרחוב מטונף מילא?
נכתב ע"י דיסק שרוט;n5111803:אי אפשר להוכיח ילדים כל היום כשזה מגיע ליהדות אז הם מאוד נחמדים ומוותרים לילדים (וגם לעצמם) ושמים את הדגש על דברים אחרים כמו הסיפור הידוע של ר' שבתי יודלביץ זצ"ל שהסביר למארחו בארה"ב שהילד רואה מה באמת חשוב לאביו הרי כשהוא שבר את אגרטל היקר נזעקת מעומק ליבך והכית אותו אבל כשהוא הדליק את החשמל בשבת נשארת נינוח והסברת שהוא רק ילד בכך הילד רואה מה שחשוב לאביו באמת !!!!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים