עצות וטיפים על הנושא משמעת וסמכות וכן על ניהול כיתה בהצלחה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מה זה אהבה וחום? אני רואה שהצמדמילים האלו הם איזה קוד ש'אנשי חינוך' מרבים להשתמש בו
פשוט מאוד! כל עובד שמרגיש שהבוס אוהב אותו, מתאמץ להצליח יותר מכוחו! מהסיבה הפשוטה, אני רוצה שיהיה מרוצה!!!
כל עובד שהבוס מאמין בו, מתאמץ יותר כדי לא לאכזב!! וזה לא מפחד!! אלא מהערכה עצמית!!
כל עובד שהבוס מעריך אותו הוא נהיה מעריץ של הבוס
וכו' וכו' וכו'

עכשיו הפוך:
כל עובד שמרגיש שהבוס לא אוהב אותו, מתאמץ פחות, לא בא לו לרצות את הבוס
כל עובד שהבוס לא מאמין בו לא מתאמץ, כי חבל על הזמן
כל עובד שהבוס שלו לא מעריך אותו מרגיש פראייר
וכו' וכו' וכו'

עכשיו תקרא שוב את כל המשפטים ותחליף את כל המקומות שכתוב 'עובד' במילה 'תלמיד'.
אבל.... אם האהבה היא משחק שום דבר לא רלוונטי!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
מה זה אהבה וחום? אני רואה שהצמדמילים האלו הם איזה קוד ש'אנשי חינוך' מרבים להשתמש בו
עכשיו ביננו.... מי לא מחפש שיאהבו אותו?
וודאי ובוודאי כשמדובר בסמכות שהוא מעלי!!!

כשילד יודע שהמלמד אוהב אותו, הוא מוכן לקבל ביקורת...ואפילו חריפה!! והוא לא יכעס ולא ייפגע , (אלי יהיה מצוברח מחוסר נעימות) ויקבל, וישתפר!!!!!!!!
כי הוא יודע שהמלמד לא בא לריב או להתנגח איתו, אלא לטפל בבעיה ספציפית נקודתית שצריכה שיפור והוא עושה את זה כי אוהב אותי!!!!!!

וילד שמרגיש שהמלמד לא אוהב אותו, המלמד רק יפתח את הפה (אפילו כדי להגיד מחמאה) הילד כבר יוצא למגננה ולא יהיה פנוי לקבל,

במישור הטכני!:
היות שאהבה חייבת להיות עם גילוי אהבה, אז יש כמה אפשרויות,
1. להחמיא (לגבי להגיד לילד 'אני אוהב אותך' כל אחד יעשה כמנהג מקום העבודה)
2. לחלק משהוא קטן (טופי וכדו') והילדים שאולים תמיד 'היי למה? לענות להם 'סתם כי אני אוהב אתכם' ואם הם לא שואלים אפשר לעורר להם את השאלה!
3.להחשיב את דעתם (לא חייב לקיים)
4. שמירה על כבודם
5. העמדת גבולות מדויקים ולעמוד על זה כי אני לא רוצה שתנזקו
ועוד!!!!

• הוסף לסימניות
פשוט מאוד! כל עובד שמרגיש שהבוס אוהב אותו, מתאמץ להצליח יותר מכוחו! מהסיבה הפשוטה, אני רוצה שיהיה מרוצה!!!
כל עובד שהבוס מאמין בו, מתאמץ יותר כדי לא לאכזב!! וזה לא מפחד!! אלא מהערכה עצמית!!
כל עובד שהבוס מעריך אותו הוא נהיה מעריץ של הבוס
וכו' וכו' וכו'

עכשיו הפוך:
כל עובד שמרגיש שהבוס לא אוהב אותו, מתאמץ פחות, לא בא לו לרצות את הבוס
כל עובד שהבוס לא מאמין בו לא מתאמץ, כי חבל על הזמן
כל עובד שהבוס שלו לא מעריך אותו מרגיש פראייר
וכו' וכו' וכו'

עכשיו תקרא שוב את כל המשפטים ותחליף את כל המקומות שכתוב 'עובד' במילה 'תלמיד'.
אבל.... אם האהבה היא משחק שום דבר לא רלוונטי!!!!!!!!!!
קצת מסוכן לדעתי
הסיבה שאתה תעניק לתלמידים חום ואהבה זה כדי שירצו לרצות אותך וירצו להתאמץ יותר???
לגבי עובד אני מסכים 100 אחוז אבל לגבי תלמידים הסיבה להענקת חום ואהבה אמורה להיות אחרת לא?

• הוסף לסימניות
הסיבה שאתה תעניק לתלמידים חום ואהבה זה כדי שירצו לרצות אותך וירצו להתאמץ יותר???
בוודאי שאתה צודק!!!!!!!!!!
אני רוצה לגעת בנקודה אחרת שאולי לא מספיק הדגשתי,
כוונתי הייתה לשלושת המילים האחרונות 'אלא מהערכה עצמית' וכשילד יקנה ע"י זה הערכה עצמית (כבוד עצמי=בגרות) וזה כבר יישמר לדורות! כי אני מסוגל ליותר! מאחרים לא מצפים לכאלו הצלחות אבל ממני כן כי אני הרי מוצלח!!!!
אבל שוב..... זה בתנאי שאני אוהב אותו באמת!!!
אהבה (אמתית) מייצרת כלי קיבול להשפעה ממני לתלמיד!!!!
וכן! זה מתחיל בזה שהילד אומר לעצמו 'המלמד אוהב אותי ומעריך אותי , אסור לי לאכזב...' ואז הוא מתאמץ וזכה לטעום את טעמה המתוק של הצלחה, ומכאן והילך זה גלגל - הוא מתאמץ ולכן מצליח ויוצא מסופק אז שוב מתאמץ ושוב מצליח ושוב מסופק ושוב מתאמץ ושוב.... ושוב..... ושוב....!!!!!
כן, אני רוצה את ה'שלא לשמה' כדי לנווט את זה להצלחה ואז יבוא ה'לשמה'. מלמד שלא שומר על התהליך ולא מוודא שהילד יחווה הצלחה נחשב בעיניי לפושע!!!
מקווה שהייתי ברור אשמח לתגובתך!

• הוסף לסימניות
בוודאי שאתה צודק!!!!!!!!!!
אני רוצה לגעת בנקודה אחרת שאולי לא מספיק הדגשתי,

כוונתי הייתה לשלושת המילים האחרונות 'אלא מהערכה עצמית' וכשילד יקנה ע"י זה הערכה עצמית (כבוד עצמי=בגרות) וזה כבר יישמר לדורות! כי אני מסוגל ליותר! מאחרים לא מצפים לכאלו הצלחות אבל ממני כן כי אני הרי מוצלח!!!!
אבל שוב..... זה בתנאי שאני אוהב אותו באמת!!!
אהבה (אמתית) מייצרת כלי קיבול להשפעה ממני לתלמיד!!!!
וכן! זה מתחיל בזה שהילד אומר לעצמו 'המלמד אוהב אותי ומעריך אותי , אסור לי לאכזב...' ואז הוא מתאמץ וזכה לטעום את טעמה המתוק של הצלחה, ומכאן והילך זה גלגל - הוא מתאמץ ולכן מצליח ויוצא מסופק אז שוב מתאמץ ושוב מצליח ושוב מסופק ושוב מתאמץ ושוב.... ושוב..... ושוב....!!!!!
כן, אני רוצה את ה'שלא לשמה' כדי לנווט את זה להצלחה ואז יבוא ה'לשמה'. מלמד שלא שומר על התהליך ולא מוודא שהילד יחווה הצלחה נחשב בעיניי לפושע!!!
מקווה שהייתי ברור אשמח לתגובתך!
אני מסכים לגמרי שילד שירגיש כבוד עצמי ובגרות זה יבנה אותו ויוביל אותו להצלחה 100%
ובוודאי שמלמד צריך לבוא לתלמידים בגישה שמאמין בהם ולא מזלזל בהם וכן לאהוב ולהעריך אותם
אבל מה תעשה עם ילד שבאמת אתה לא מצפה ממנו משהו יותר מאחרים?? ילד שבאמת הוא לא בוגר והוא לא מתאמץ כדי שתעריך אותו ובינך לבין עצמך בשקט בסוד בלי לגלות לאף אחד אתה לא 'באמת' מעריך אותו??

• הוסף לסימניות
עונשים וצעקות לא עוזרים מידי וגם גורמים בדרך כלל לתחושה לא נעימה לכיתה ולמורה.
הכי טוב לעבוד עם חיזוקים חיוביים כמו: תראו איך ... יושב/ת יפה עם ידיים משולבות, .... עושה את זה בדיוק כמו שצריך וכו' (תלוי בהקשרים וברמה בכיתות א, ב, זה עובד כמו קסם)
התחלתי בבית ספר מסוים מבצע שבו אני מחלקת מדבקה לילד שעומד בכללי המבצע שפרטתי לילדים, כל שיעור צוברים מדבקה ובאזור פסח מי שיגיע לסכום מסוים יקבל פרס גדול, לקצת פחות יקבל פרס בינוני ופחות לא יקבל (כרגע אין מישהו שלא יקבל).
לא חשבתי שזה יעבוד עד כדי כך (כיתות ד) אבל הם פשוט מאז ממש מתאמצים להגיע למדבקה בסוף השיעור, וכל השיעור אני מזכירה מידי פעם קצת כללים "כדי שלא תפספס את המדבקה", וכך יש מוטיבציה ומשמעת בלי שאני צריכה לריב איתם, זה אחריות שלהם להגיע למדבקה.
זה שיעור מוזיקה ונגינה ולכן יש לי מטרות שונות ודרכים שונות אבל בסך הכל גם לפי עקרונות הפסיכולוגיה חיזוקים חיוביים עובדים יותר, לפעמים קשה להתחיל אבל זה ממש קל בהמשך ומקל את כל האווירה בכיתה.
מדבקות מוטיבציה למוזיקה
מדבקות יותר זולות

• הוסף לסימניות
אני מסכים לגמרי שילד שירגיש כבוד עצמי ובגרות זה יבנה אותו ויוביל אותו להצלחה 100%
ובוודאי שמלמד צריך לבוא לתלמידים בגישה שמאמין בהם ולא מזלזל בהם וכן לאהוב ולהעריך אותם
אבל מה תעשה עם ילד שבאמת אתה לא מצפה ממנו משהו יותר מאחרים?? ילד שבאמת הוא לא בוגר והוא לא מתאמץ כדי שתעריך אותו ובינך לבין עצמך בשקט בסוד בלי לגלות לאף אחד אתה לא 'באמת' מעריך אותו??
מנסיוני אפשר לעבוד בשיטה זו בכל הגילאים!!!!!!!!!
כמובן צריך להתאים את הרמה וכן את ההנגנה, אבל זה מדהים איך שזה עובד!!!

• הוסף לסימניות
זה שיעור מוזיקה ונגינה
זה התשובה!!!!!!!!
כי מה יקרה ברגע שהמבצע ייגמר????
אני מסכים שכשהמורה יודע להעביר סמכות ברוגע זה הדבר הכי מבורך בעולם!!!!!!!!!!!
אני גם מסכים שאחרי סיטוציה של ענישה או גערה המצב רוח של כולם לא בשמים!!!!!
אבל לעבוד במבצע באופן כזה ארוך זה לשקר לעצמך בעניים!!!!!!!! הם לא ממושמעים כי המורה אמר אלא בגלל המדבקה...... ביום שלא יהיה מדבקה לא יהיה משמעת
ושוב, שיעור נגינה אמור להיות נחמד ונעים ובכזה מקום מבצע לתווך ארוך יכול להיות נהדר
אבל למחנך לדעת אסור!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
זה התשובה!!!!!!!!
כי מה יקרה ברגע שהמבצע ייגמר????
אני מסכים שכשהמורה יודע להעביר סמכות ברוגע זה הדבר הכי מבורך בעולם!!!!!!!!!!!
אני גם מסכים שאחרי סיטוציה של ענישה או גערה המצב רוח של כולם לא בשמים!!!!!
אבל לעבוד במבצע באופן כזה ארוך זה לשקר לעצמך בעניים!!!!!!!! הם לא ממושמעים כי המורה אמר אלא בגלל המדבקה...... ביום שלא יהיה מדבקה לא יהיה משמעת
ושוב, שיעור נגינה אמור להיות נחמד ונעים ובכזה מקום מבצע לתווך ארוך יכול להיות נהדר
אבל למחנך לדעת אסור!!!!!!!!
אני לא דואגת לגבי משמעת ברגע שהמבצע ייגמר, כי זה בית ספר אחד מתוך 5 שאני עובדת, ובאחרים המשמעת מעולה.
היום לדוגמא לא היו מדבקות (היה שיעור שונה בהרכב) והמשמעת היתה טובה כי הם כבר קיבלו הרגלי למידה טובים.

ובקשר למבצעים ופרסים לפי מה שאני רואה (בהרבה כיתות ובתי ספר) רק מחנכים עושים מבצעים ונותנים פרסים ולדעתי זה באמת אמור יותר להיות התפקיד שלהם להרגלי למידה ומשמעת, ולמי שיגיד שהילד רואה רק את הפרס שינסה להיזכר בשיעור פסיכולוגיה (למי מבינינו שלמד חינוך) על חיזוקים חיוביים.
ומניסיון, בהתחלה אולי רואים רק את הפרס אבל בכל מקרה ההרגלים נרכשים בפרט כשהם כבר חווים ומתנסים בשיעורים זורמים ונעימים עם הספקים וללא הרמות קול.

• הוסף לסימניות
אני לא חושב שיש פה סתירה כמובן שצריך את המשמעת הכללית והקו הברור של "הרב/המורה אמר וזהו"
אבל עם זאת חייב גם את ה'קש המזומן' והפרס לדרבון וחיזוק - המקל והגזר
העניין הוא לייצר אווירה של "מי שאיתי מרוויח מכל הבחינות [מעמד, יחס, פרסים, וכו'] ומי שלא איתי נשאר מאחור וחבל"

• הוסף לסימניות
ומניסיון, בהתחלה אולי רואים רק את הפרס אבל בכל מקרה ההרגלים נרכשים
ולכן המבצעים אומנם כלי עזר מצוינים אבל הם צריכים להיות לזמן מוגבל! וחס ושלום לא להישאר במצע לזמן ארוך
שיטת המקל והגזר אינו 'מבצע' אלא כמו שכתב ל.1 שמי שאיתי מרווח ומי שלא יקבל את ההרגשה שהוא מפסיד וחבל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה