כללי פורום לפרסום, הצעה

• הוסף לסימניות
שילת, ברור מה שאת אומרת.
ברור שאני לא מצפה להעלות בריף ויפצחו לי אותו... יותר בכיוון של - אלה הנתונים שאספתי, זה הניתוח שלי, זו המסקנה שהגעתי, זה הסלוגן שחשבתי עליו, זו הכותרת, מה דעתכם.
ביקורת בונה וכו'.
אני בהחלט כן יודעת לעשות את זה לבד (בקטן כרגע, אבל ב"ה מתקדמת)

ומעניין מה שאת כותבת על איך שהתחלת.
אני התחלתי בתור מדריכה במדרשי'ה, שביקשו ממני לעשות איזה פלייר לשבתון שלהם, ובחיים לא עיצבתי שום דבר על מחשב. עשיתי את זה בוורד :p את יכולה לתאר לעצמך כמה התלהבו בבית דפוס כשהבאתי להם את זה "מוכן להדפסה" כקובץ וורד.
אח"כ הם קנו פוטושופ והתחלתי לשחק עם התוכנה, רוב הזמן לא הי'ה לי מושג מה אני עושה.
אחרי שנה במקום הזה כל כך התלהבתי שהחלטתי ללכת ללמוד עיצוב.
(ומאז זה עוד סיפור שלם, כי לא סיימתי את הלימודים, אז השלמות אני עושה כל הזמן, אילוסטרייטור למדתי לבד, בקיצור, הרבה סיעתא דשמיא פה).

תודה לך!

• הוסף לסימניות
אני דווקא לא התכוונתי עד כדי כך.
רכש מדיה, שמות גדולים וכו' וכו' אלו דברים טובים לכשעצמם,
אך אני התכוונתי ברמה יותר מעשית ופשוטה.

התכוונתי לדבר אחד והוא, לתת במה לנושא פרסום מיתוג שיווק וכדו',
לתת לזה יחס ולגרום ליותר מודעות ויותר הבנה בנושא.

אני לא בעד לסגור את הפורום אך ורק למי שמתמחה בתחום או רק למי שיש פוטנציאל גבוה לתרומה לאחרים בתחום,
אני בעד לסגור את הפורום מכל בר בי רב, מבחן קבלה בסיסי ביותר, והסכמה לתנאים מסויימים שיקבעו ע"י המערכת החשובה.

תשועה ברוב יועץ גם נחשב לרווח, קבלת עיצה מתי שלך אין השראה, ופיתוח מודעות לכל הכללים בנושא זה
ע"י דיונים ודוגמאות, עזרה בהחלטות וכו וכו. כל אלו נחשבים המון.

לדוגמא ולשכנוע :) (הבאתי כבר המון דוגמאות, אז שיהיה עוד כמה):
- הידעתם שהטעות הגדולה בכל הזמנים בפרסום/מיתוג נעשה ע"י חברת "קוקה קולה"? הידעתם איך ולמה?
- הידעתם שהטעות הגדולה ביותר בפרסום מקדים חזק מדי, נעשה ע"י חברת "פורד" אחרי שלא סיפקו את הציפיות לצרכנים וגרם בסופו של דבר להורדת דגם מסויים מהכביש?
- הידעתם שחברת "קולג'ס" הבינלאומית (של הדגנים) הכינה את צליל הפריכה בפה ע"י מהנדס קול, עבור הקורנפלקס ורק על פיו הכינה את הקורנפלקס שישמיע אץ אותו צליל בדיוק בעת האכילה, (הצליל מוגן בפטנט רשום).
- הידעתם שיש חברת יצור של רכבים בריטית שנסגרה, כמעט רק בגלל בחירת שם לא מוצלח?
- הידעתם איך הצליחה חברת "אפל" לגרום למשתמשי המקינטוש להפוך למעריצים שלהם? ולמה מנהל שירות הלקוחות שלהם נהנה מדי יום כשמגיע אליו מאות תלונות חריפות על מוצריו?
- הידעתם האם צרכן/לקוח חושב במלים או בתחושות כאשר הוא רואה מודעת פרסום ? (ההבדל מובן)
- ישנה רשימה של עשה ולא תעשה בסיסית לפני שבוחרים כותרת/נושא למודעת פרסום, מישהו מכיר?
- הידעתם שלפעמים הראש מלא בצמר גפן וחייבים לגמור פרסומת להלילה ופשוט אין רעיון איך להמשיך את הקאמפיין הזה, ופורום כזה יכול לעזור?

אני מצביע בעד.
:)

• הוסף לסימניות
זעליג,

חזק! תמשיך תמשיך, זה ממש מעניין.

אני ממליץ ומבקש בזאת מההנהלה להעמיד את זעליג בניהול הפורום החדש!

• הוסף לסימניות
תודה גרף.
אני לא מאמין שאוכל לנהל את הפורום,
אבל אני מקווה להשתתף בו ולכתוב בו דרך קבע.
מקווה שיהיה מעניין ומועיל לכל משתתף ע"י כל משתתף :)

• הוסף לסימניות
נווווו, מתי פותחים את הפורום החדש? מדגדג לי כבר באצבעות....

• הוסף לסימניות
זעליג.

לפחות לשאלה הראשונה יש לי תשובה.

המעצבים שעיצבו את בקבוק הקוקה קולה,
רצו לעצב את זה בצורת צמח הקולה, אבל הם לא הכירו את הצמח ובטעות הם עיצבו את זה בצורת צמח הקקאו...

• הוסף לסימניות
לא נכון.

הם טעו בגדול, אבל ממש בגדול, עם משהו אחר לפני שנים.
זו שהזכרת, אינה טעות בפרסום או מיתוג, זו טעות טכנית שבמקרה שיחקה לטובתם, היות והם עומדים במקום הראשון למיתוג על ידי מישוש שגם עיוור יכול למשש את הבקבוק ולדעת שזה קולה.
גם "גוגל" טעו בשם שלהם, הם התכוונו לקרוא לזה Googol שזה הגדרה מתמטית למספר עם מאה ספרות ויותר, אבל בטעות דקדוק הם כתבו Google. וזה הפך למיתוג המוגדר כהצלחה המסחרית תקשורתית הגדולה ביותר של זמננו.
שני הטעויות ההכי לא טעות הם אלו.

אני רואה שאנחנו פותחים כאן את הפורום כבר:)
הציבור אוהב שאלות, אז הא לכם עוד שאילה, קרובה יותר אלינו הישראלים.
מה המשפט (סלוגן) שהכריע את המערכה לטובת אולמרט במערכה על ראשות עיריית י-ם מול טדי קולק, וע"י איזה כלל בסיסי בפרסום הגיעו למשפט הזה.
(אגב, המשפט היה הברקה של הפרסומאי "דוד פוגל" של המשרד הידוע פוגל אגילבי בתל-אביב)

הצביעו בעד.
:)

איי פי מה הכתובת שך, אני בירושלים עכשיו, רציתי לקפוץ אליך.

• הוסף לסימניות
אז הטעות של קוקה קולה סודית?
אני במתח.

• הוסף לסימניות
היא בכלל בכלל לא סודית, זה סתם היה להדגים שהנושא של פרסום ומיתוג מעניין מאוד ויש המון מה ללמוד ולנתח דוגמאות. והנה הסיפור בקצרה.

הטעות של קוקה קולה היתה אחרי שפפסי התחילו לעלות ולהתקרב אליהם ע"י הצגת משקה הפפסי כמשקה של קידמה ושל צעירים, נעשו כמה מבחני טעם עם עיניים מכוסות והרבה העדיפו את הטעם של פפסי, המתוק יותר.
קוקה קולה החליטו לעשות מעשה והחליפו את הקוקה קולה המסורתי, במשקה חדש.
קראו לזה New Coke, עם טעם יותר מתוק ויותר דומה לפפסי, יחד עם זאת, הורדו כל בקבוקי הקוקה קולה מהמדפים.
צעד זה התגלה כטעות פטלית, כי זה גרם לבוז למיתוג שלהם, ציבור הצרכנים הפגין באמריקה על שלקחו את הקולה מהמדפים, והם הצטרכו להחזיר את הקולה הוותיק, והניו קוק נעלם לצמיתות.
זה בקיצור.

אגב, פפסי ניצלו את המצב, ועשו פרסומת, של זקן השותה מפחית ומתבאס, מה זה החליפו את הטעם :)

בתכלעס הטעות של קוקה קולה היא שזלזלו במותג שלהם, הגדול בעולם.
אל תחליטו כ"כ מהר להחליף לוגו, צבע, כיוון של קאמפיין, וכו וכו וכו, יש מה לנתח ולהאריך.

(אגב, רומינגטון, אם היית מצביע בעד, היה לנו יותר סיכוי להמשיך:)

• הוסף לסימניות
..

קבצים מצורפים

• new-coke-1.jpg
    new-coke-1.jpg
    KB 29 · צפיות: 83
  • הוסף לסימניות
אגב בנושא הקולה..

סיפור על רעיון להשתלט על תת המודע של אנשים...

במופע אור קולי מסוים שהשתתפו בו עשרות אלפי איש בארה"ב.
הבזיקו באמצע המופע פלאשים של פרסומות מסוימות של "פפסי"...
ממש לשברירי שניות.... לרוב הצופים לא קלטו בכלל...

בדרך החוצה העמידו לשירות הציבור הרחב ....שתיה קרה חינם ...
צד אחד פחיות - "פפסי"..... צד שני פחיות - "קוקה קולה".......

ראו פלא ... יותר מ80 % נגשו בטבעיות להתענג על פחית "פפסי" קרה ......

בקיצור

להשתלט על המוח .... אם לא על הרגש..

איך בדיוק ?!... למה זה ככה?!

עיין ערך הפורום לפרסום.....

תצביעו בעד:)

• הוסף לסימניות
אולמרט מול טדי - אוהבים אותך טדי, בוחרים אולמרט.

• הוסף לסימניות
3ddesign, בקמפיין הבחירות של בוש, היה משפט על כזה סוג דבר.
זעליג. עלה והצלח. פתח פורום, ותן לנו להנות.

• הוסף לסימניות
Ariels צדקת.

המערכה מול טדי היתה כבר בשיאה, אך הם עדיין התמודדו מול קושי כבד, מאחר והציבור היה אוהב את טדי, היה להם קשר נוסטלגי של לראות את טדי בראשות עיריית ירושלים, זה היה נראה טבעי, כאילו ככה זה וזה טוב. נקודה.

היה קשה מאוד ללחום בזה אחרי כ"כ הרבה שנים שהיה ראש עירייה, ואז דוד הבריק עם הסלוגן הזה, בלי לריב עם הציבור, נכון אתם צודקים, טדי המוערך טדי הנוסטלגי אנחנו מסכימים אתכם, אפילו אנחנו אומרים את זה, אוהבים אותך טדי, כ"כ אישי. אבל.. בוחרים אולמרט.
זה הוביל את הדרך להצלחה מול האסוסיאציה המתוקה של טדי עם ירושלים.

קשור אלינו, כי פעמים רבות אנו ניצבים בפני קאמפיין על משהו שצריך לשנות דיעה או מה שלא יהיה, אז אל תתווכחו. תזרמו עם הגל הקיים, ותוך כדי, תסחפו אותו לכיוון שלכם.

לדוגמא מהחיים. מישהו הגיע אלינו עם בעיה, יש לו חנות למוצרים מסויימים, אבל הציבור חושב שהוא יקרן, איכותי אבל יקרן. האם יש לנו דרך לעזור לו.
בסייעתא דשמיא עזרנו לו, והוא הכפיל ביותר ממאה אחוז את המכירות שלו למשך השבועות שלאחר מכן.
עשינו לו פרסומת (אנלא יכול להעלות כעת, אנלא שם) ובה, תמונה ידועה של טעות אופטית, של קווים הנראים עקומים מאוד בעודם ישרים לחלוטין, ומתחת שאילה: האם הקווים ישרים? והתשובה: כן הם ישרים, יש רק צוריך לבדוק מקרוב.
ומתחת: המחירים שלנו זולים. אין צורך לבדוק מקרוב. זו מציאות.

ניסינו להעביר בזה מסר של, לפעמים נראה לכם דברים, כגון: קווים עקומים או מחירים מופרזים, והנה בדיקה מקרוב מוכיחה שזה לא כמו שזה נראה.
התווכחנו אכן איתם, אבל נתנו להם גיבוי שלא נורא אם טועים, הנה גם בתמונה טועים אם לא מסתכלים. כמובן שהתמונה גם גרמה לאנשים לשהות יותר זמן ליד המודעה, ולזכור את שם החנות וכו'. וגם לחייך, שהוא גם מוטיב חזק בפרסום.
ע"כ בקיצור.

הצביעו בעד :)

• הוסף לסימניות
שמעתי מאחורי הפרגוד שהפורום המיוחל עומד כבר בשלבי התבשלות מתקדמים,
תודות להשתדלותה של שילת250, חן חן לה ולמערכת החשובה על כל מה שהיא עושה.

תודה שהצבעתם בעד :)
נקווה שהלך לנו.

• הוסף לסימניות
מצויין! מחכה...

• הוסף לסימניות
טוב אז כמו שאמר Gp אנחנו מתעדים לפתוח מחר את הפורו החדש בעז"ה
פורום פרסום , שווק, ויחסי ציבור.
קבלו את המנהל הדגול, מומחה הפרסום, ומייסד הרעיון זעליג Gp
וגם אני אעמוד לימינו בענין הניהול.

בשעות אלו נוצרת חוקת הפורום החדש,
לכל מי שיש רעיונות לסעיפי החוקה מתכבד לשלוח באישי לgp או אלי

• הוסף לסימניות
אנחנו לא עוסקים בעיקר בפרסום שיהי' כדאי לנו ללכת כל הזמן לעוד פארום רק כדי ללמוד איזה טיפס ענד טריקס.

אם הכל ישאר כאן, ומעת לעת נראה איזה הסברים האיך ליכנס לתוך מחשבתם של הלקוחות,
אז במשך הזמן זה יכנס גם למוחינו אנו, ולכשנצטרך נדע את הדרך נלך בה.

משא"כ אם יהי' בנפרד, אז יהי' חבל שנפסיד את האינפארמאציע החשובה.

אני לא אומר קבלו דעתי, ולאלו שחשובה להם הנושא במיוחד, אולי כדאי להם שיהי' בנפרד. ולזה אני מחזיק טובה להפארום על שנותנים את ההזדמנות לבחור.

דבר אחד אני יודע בפרסום, "הכל הולך אחר החתום", ומה שקוראים לבסוף נשאר במחשבה... אז אולי בכל זאת כדאי להניח הכל כמות שהיא? חשוב על זה...

• הוסף לסימניות
אני יחזק את דעתו של באלמעלה<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_33319", true); </SCRIPT> .
באמת שלא כדי לפתוח עוד מקום לפרסום. נכון זה באמת לא קשור לגרפיקה זה תחום נפרד לגמרי. אבל, עדיין אני חושב במקום וזה נושא פרסומי גריידא ניתן להוסיף איזה איקון או משהו מזהה. יש לזכור יתר מדי פורומים יחלישו את הפורום המרכזי.
בברכה,
יוסי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה