דרוש מידע פורפורציה ומחשבה על חוק הח"פ של ליברמן

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מי שזוכר. זוכר מי שקיצץ להורינו היקרים בקצבת הילדים ומה מצבו הפוליטי היום לא מהמשופרים...הוא ידע זמנים טובים יותר ע"כ.
הפוך לצערי, הוא היה ראש הממשלה המוצלח והארוך ביותר בהסטוריה של המדינה.
והאהדה אליו גם בציבור החרדי בעצמו היא עדיין בשיאה.

• הוסף לסימניות
אתם זוכרים את היום שהתחילו לבקש 10 אג' על שקית בסופר
(למי שלא זוכר שקיות רב פעמיות/עגלות/וכו)
והיום משלמים בונוס 1 שח ל10 שקיות בקניית לחם וחלב והסתיים כל הסיפור.
כך הוא דרכו של עולם חושבים שהעולם יתהפך בסוף חוזרים להרגל ומשלמים את המחיר.
של א' יציייר לעצמו את התנהגותו עם הח"פ בעוד שנה, לדעתי כמו היום + שינויים מינוריים.

• הוסף לסימניות
של א' יציייר לעצמו את התנהגותו עם הח"פ בעוד שנה, לדעתי כמו היום + שינויים מינוריים.
פה זה עשר אגורות לשקית
ועכשיו זה כמה שקלים לכל אריזה, כעשרים שלושים לקניה שבועית. במצטבר כאלף אלפיים לשנה.

• הוסף לסימניות
למה לא לפנות ארון צמוד לברזים ולהכניס שם את המדיח? ואז אין צורך לחצוב כלום.
מפצלים את הניל של הברזים (מתחת לכיור) ומעבירים צינור בתוך הארון בלי חציבה.
וכן מפצלים את צינור הביוב של הכיור ומכניסים צינור באותה דרך.
חציבה בקיר לא עולה שלושת אלפים ש"ח.
ואם אתם מוכנים אני אעשה לכם את זה באלפיים!! אני לא בעל מקצוע, אבל פעם לקחתי מקדחה וחצבתי אצלנו בבית בקיר ולקח לי אולי חצי שעה, תקחו אברך כלבויניק שיודע להחזיק מקדחה ויעשה לכם בעשרים שקל חציבה בקיר לחשמל.
חציבה ברצפה זה בעיה בגלל הריצוף, אבל אני לא מבין למה צריך לחצוב ברצפה: החשמל יכול לעבור דרך הקיר והצנרת בתוך הארון כנ"ל.

לגבי לא להפעיל את המדיח בזמן שיש תנור:
עיקר ההפעלה של המדיח זה במוצ"ש. ולכן זה בד"כ לא מתנגש.
גם תוכלו לעשות תקנה שביום שישי אוכלים בחד פעמי...

אני לא כלבויניקית ולא אשת מקצוע.
אני כן נזהרת בחשמל לא בטיחותי ואזמין רק חשמלאי.
ואני גם לא אמליץ לאף אחד לקרוא ל"אברך כלבויניק" שיחצוב לו בקיר חשמל. החיים חשובים יותר.
(מה גם שהוא לא יקח 20 שקל. כנראה יש ל ידיים ימניות ואתה לא יודע שאין שום כלבויניק שידורךך לך בבית או יקח 20 שקל על כזה דבר. אפילו על תיקון ציר בארון לוקחים יותר....)
אבל אם התרשמת מדברי לעיל - ברור לך שלא חיפשתי איזה חשמלאי יקר/יוקרתי.

לוותר על הארון לחלוטין בשביל מדיח? ואיפה כבר ישאר מקום לשים את כל הכלים אחרי השטיפה? מה יש לי מקום מיותר? גם ככה אין מספיק ארונות. סורי.

וכאמור לעיל ציינתי את כל העלות הסובבת כולל שטיפות קפסולות סבון כלים שבירות וכו'
ואם בחלבי נשתמש בחד פעמי. ובשישי נשתמש בחד פעמי.
אז כבר חתכנו חלק נכבד מה"חסכון"
אז גם החסכונות הקטנים שנעשה בעבודה פיראטית מסוכנת ומכוערת (בכל זאת המטבח כרגע נראה נעים ). - לא יעזרו לצמצם את מספר השנים לצמצום הפער.

נ.ב דווקא במוצ"ש ענין הכלים פחות קריטי אצלי מבשישי. או סתם באמצ"ש. יש יותר זמן ברווח.

לסיכום מבחינתי-
יכול להיות שאצלך זה בהחלט היה חיסכון שווה.
ושיש טעם להציע את ההצעה לאנשים שיש להם הכנה ומדובר בעלות לא גבוהה מבחינתם.
בכל זאת מותר להכיר שיש הרבה אנשים שהפתרון של מדיח לא כל כך רלוונטי עבורם ויש הרבה מקומות שהמקום לא אפשרי / העלות גבוהה מדי.

• הוסף לסימניות
הפוך לצערי, הוא היה ראש הממשלה המוצלח והארוך ביותר בהסטוריה של המדינה.
והאהדה אליו גם בציבור החרדי בעצמו היא עדיין בשיאה.
מי יודע אולי יבוא היום של ליברמן...
עם כל הכבוד מה זה אהדה לסתם איש חילוני (בלי לפרט), אנחנו קבוצת ספורט.
איזה טוב הוא עשה אתנו כמגזר בדיור/גיוס/תקציבים ועוד? (באם ידוע לך פרט...)
הוא לא ירק לנו בפרצוף עשרות פעמים.
בסדר הוא עדיף כי יש גרועים מימנו.
אני לא מפחית בכשרונותיו אבל יש פרופורציות אנחנו פועלים מהשכל לא מרגש...

• הוסף לסימניות
פה זה עשר אגורות לשקית
ועכשיו זה כמה שקלים לכל אריזה, כעשרים שלושים לקניה שבועית. במצטבר כאלף אלפיים לשנה.

מצד שני - שקיות לקחנו המון ללא צורך והיה הרבה איפה לחסוך.
ולכן עצם הקצבת המחיר - גרמה לירידה במספר השקיות גם לאחר הירידה.

בחד פעמי לא מבזבזים בכמויות בשימוש הביתי -
ולכן גם אם בהתחלה תהיה ירידה ואחר כך עליה הדרגתית חוזרת-
יחזרו כפי הנראה לאותה כמות.

כמה שאנשים שלא משתמשים בחד פעמי יכולים להמשי לצעוק שחד פעמי אינו מוצר צריכה בסיסי - יש הרבה אנשים שעבורם הוא כן.
כמו שמתרגלים לכל ייקור במוצר צריכה בסיסי - יתרגלו גם לייקור הזה וזהו.
בתקווה שיבואו ימים טובים יותר וגובה המס ירד או יבוטל ---

• הוסף לסימניות
לדעתי לא לקנות מדיח
זה רק ההתחלה מי יודע מה החוק הבא אולי נצטרך לקנות מפעל אלומיניום
קודם ניתן לו לחוקק מה שבא לו אח"כ אנחנו נעשה את חלקינו

• הוסף לסימניות
גם פיצול ברז יכול לסכן את כל האינסטלציה בבית?
בכל מקרה נראה לי שרוב הציבור החרדי גר בדירות שנבנו אחרי שנות השמונים וגם אחרי התשעים ואולי אפילו אחרי האלפיים (רוב ערי הלויין החרדיות נבנו ברובן אחרי 2000).

ורוב הציבור החרדי גר בערי הלווין?
לא ידעתי.

למיטב ידיעתי רוב החרדים גרים בסופו של דבר בבני ברק/ירושלים/ערים מתחרדות.

• הוסף לסימניות
פה זה עשר אגורות לשקית
דיברתי על דרך העולם ההרגל והנוחות עושה את שלו...
אתה תחזור לטיטולים של פעם אם יעלה 100 ש"ח חבילה?

• הוסף לסימניות
לא מיותר
אני מציע לאנשים לחשוב קצת פה ושם על שינוי הרגלים לטובה.
נראה שאתם מקובעים בעמדתכם, בלי להבין שיש מציאויות אחרות.
@קצרה הבהירה זאת נפלא, והיא לא חריגה בעניין. גם מי שעשה מטבח חדש לפני שנתיים ולא חשב על הכיוון - הוא לא יפתח שוב את כל העסק מחדש.
אתם מדברים על תכנונים עתידיים? יפה מאד. אבל מה עם כל היתר?
ובמטבחים שמתוכננים היום - אי אפשר להלאים ארון לטובת מדיח כלים. גם ככה אין מקומות אכסון (מוזמנים לדירות בברכפלד...) אה, לעשות ארונות עליונים? אוקיי. תוסיפו לחשבון.
מוזמנים למטבח שלי. אפילו מקום לתנור אין בו. וניסינו לחשוב על בילד אין שיכנס באחד הארונות - לא היה שום ארון מתאים (אלא אם שוברים את כל הארונות מחדש - מה שלא היה מעשי). התנור היום עומד בהול. לא מתאים לי שמדיח יעמוד שם, מבלי לדבר על נקודת חיבור למים שאין שם.
אגב, גם הכנסת כלים והוצאתם גובה חתיכת זמן (מזכירה שלכלוך כבד צריך להוריד קודם).
שוב, אם הייתי רואה את מקבלי ההחלטות חושבים פעמיים אם להתמודדות בתח"צ כדי לחסוך הזיהום אוויר מהרכז שלהם, או לנסוע במטוס ציבורי כדי לנוע את הזיהום ממטוסם הפרטי - אולי היה על מה לחשוב...

• הוסף לסימניות
גם פיצול ברז יכול לסכן את כל האינסטלציה בבית?

כן.
גם נזילה פשוטה בצנרת בקיר מאחורי הכיור -
גרמה בהמון מקרים שהניסיון לתקן אותה גרם להחלפת הצנרת בבית כולו.

היום משתמשים בצנרת פלסטיק ואין כזה סיכון. אבל הצנרת שהשתמשו בה עד לאמצע שנות ה-90 היתה מסוג שעם הזמן נגיעה בה יכולה לגרום לגל של התפוצצויות.

• הוסף לסימניות
הטבלה עשיתי בעצמי עכשיו בתוך חמש דקות.

ארוחת צהריים לא משנה איפה אוכלים תמיד יאכלו עם חד פעמי, אז לא הורדנו כלום מהחשבון. (הרי בסוף אנחנו משלמים על הצהרון).
אם נפחית את ארוחת הבוקר לגמרי נוריד שליש ועדיין ישאר לנו אלפיים ש"ח לשנה.

גם אלו שאוכלים בישיבה אוכלים בחד פעמי שאנחנו משלמים עליו.

המחיר הרגיל הוא לא שלוש בעשר, רק במבצעים של הסופרים, בדרך כלל ארבע זה מחיר סטנדרטי משקף. בד"כ עולה יותר.
הנה צילום מסך מישיר מהדרין עכשיו:
צפה בקובץ המצורף 988538

צפה בקובץ המצורף 988539
צפה בקובץ המצורף 988540

עכשיו למחירי המים הסבון והחשמל:

המים עולים 7 ש"ח למ"ק (1000 ליטר) ראו כאן.
המדיח מבזבז בהפעלה אחת כעשר ליטר ראו כאן. אז זה שבע אגורות למדיח אחד. אולי מחיר של צלחת ח"פ אחת...

הסבון: במדיח שוטפים עם טבליות. כל טבלית עולה פחות משקל. ובפעולת הדחה אחת שמים טבלית אחת.

החשמל: הדחה אחת עולה 1 קוט"ש ראו כאן. עליו נשלם לחברת החשמל 43 אגורות בסך הכל כמבואר כאן.
לא יודעת, בקניה האחרונה קניתי 5 לפתניות ב-11 ש"ח (זבל, נכון, אבל כשמשתמשים בזה רק לסלטים - אין בזה בעיה). סכו"ם 4 ב-10. מלחות לא בהרבה יותר.
אין לי אפשרות למדיח. נקודה. אין לי גם מקום לדחוף אותו באמבטיה (חוץ מהרעיון שהכלים יעברו לשם). עכשיו דברו איתי על מים של שטיפת כלים, על זמן, על צלחות מנופצות ועוד...

• הוסף לסימניות
זה כבר גזירה עצמית כל העליות הנוספות על המס של הח"פ כבר הגענו לקניית דירה נוספת לאכסון לטווח קצר ומדיח כלים לטווח ארוך
לא תהיה ברירה נשטוף כלים או נשלם את המס וגוט שבעס

• הוסף לסימניות
הרמתי ידים,
מסכים שהמחיר של המדיח עצמו הוא רק חלק (אולי חצי או שליש) מעלות הכוללת של השילוב במטבח.

אבל עדיין עשינו חשבון ששנה אחת תכסה את המדיח
שנתיים הבאות יכסו את עלות התאמת המטבח והחשמל.

• הוסף לסימניות
גם אם כל אחד ואחד ייתן כאן :
תכנית אדריכלית של המטבח שלו עם אישור חתום ממעצבת פנים שאין לו מקום למדיח + אישור מאינסטלטור שאין אפשרות לנקודת מים וביוב וכו + אישור ממשרד הפנים שיש לו ילדים בגילאים ששוברים צלחות + אישור מהצרכניה השכונתית מה המחיר שהוא משלם על חד פעמי -
מי שלא רוצה להשתכנע, לא ישתכנע.
ועל כל נתון עובדתי שתביאו - יביאו לכם עובדה סותרת. ושתיהן יהיו נכונות.
כי החיים הם לא שחור לבן, ויש צדדים לכאן ולכאן,
וזכותו של כל אחד לעשות את השיקולים שלו - בהתאם לתנאים שלו, להרגלים שלו (כן, זה לגיטימי לרצות להישאר בהרגלים שכבר נוחים לנו.), ליכולות הפיזיות/נפשיות/כלכליות שלו, וכן הלאה.
בכל מקרה החוק הזה לא בידיים שלנו, לא התומכים כאן חוקקו אותו ולא המתנגדים כאן יבטלו אותו,
אז בואו פשוט נקבל את זה שאנחנו שונים זה מזה וזה הכל....
רק אחרי שפירסמתי את ההודעה שמתי לב כמה כל צד יכול לראות בה תמיכה בדעה שלו....
משאירה לכם לנחש מה הדעה שלי;)
וזאת הוכחה נוספת לזה שאין פה צודק וטועה, אלא כל אחד מה שמתאים לו.....

• הוסף לסימניות

אני שייכת לזן הזה שמהרגע הראשון עשה את החשבון שלהוציא עוד 3 שקל בקניה של 1000 שקל - זה לא מצדיק הסחבות עם שקיות בד.
אני טיפוס מאד ריאלי וקר כזה ולא עובד עלי אמוציות - ולכן מעודי לא קניתי שקית בד לקניות בסופר גם כשהייתי החריגה שיצאה עם שקיות.

עלות ייקור החד פעמי אינה 10 שקל. היא הולכת לעלות איזה 60-100 שקל לחודש וזה כבר גם מבחינת שכל קר סכום גדול - שיכול לשנות הרגלים .
יהיו בוודאי כאלו שיתחילו לצרוך פחות כוסות ולשים לב לקצב שהם עפות לפח.
יהיו בוודאי כאלו שיעברו לסכו"ם קבוע כי סכו"ם לשטוף זה פחות סוף העולם.

• הוסף לסימניות
מי שיש לו מטבח ממש פצפון יכול להכניס את המדיח בחדר אחר, יותר נוח מאשר לשטוף את כל הכלים ביד, ויותר זול מאשר לקנות חד פעמי לשנה אחת בלבד.
הנחרצות של דבריך כאילו כל בית אם רק ירצה יוכל להכניס מדיח ושמספיק אחד לבשרי ושזה יותר זול מחד"פ לא פיירית ולא מציאותית.

• הוסף לסימניות
לא חושב שצריך לרוץ לקנות מדיח ולשבור את כל הבית
יכול להיות שנמצא מקומות שהחד"פ לא עלה, כמו בשוק ר"ע וכד' שהערבים שם לא שמעו שם על המושג מסים, או טריקים אחרים שהמגזר שלנו אלוף בלמצא...

בחשבון פשוט
ההתייקרות תהיה תוספת של כ-50%
בטוחה שבהתאמה נוריד את הצריכה קצת ונתאזן
ומי שדרוש לו מאוד- ישלם את התוספת הזאת.
(כמו מי שמשלם היום על צבעוני קצת יותר)

יצאנו מפרופורציה בענין הזה
גזירת המעונות לדוגמא אמורה לפגוע במשפחות במלעלה מ-1000 ש"ח לחודש
והעלאת מחיר החשמל בכמה מאות בחודש (בכלל שכחנו מהגזירה הזאת)
ושתיה מתוקה...
אז החד פעמי יעלה עוד 100 ש"ח בחודש...

אגב- מישהו שם לב שמחיר השמן עלה ב-50 אחוז בשלושת החודשים האחרונים??

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה