- הוסף לסימניות
למה למנוע מהילד את זכותו החוקית?אשב איתו בצד או אחזור לבית צריך להיות רע לב בשביל לעקוף
למה למנוע מהילד את זכותו החוקית?אשב איתו בצד או אחזור לבית צריך להיות רע לב בשביל לעקוף
הבאתי ציטוטים מאתר הנציבות לשוויון זכויות באחת ההודעות הקודמות.לא מצאתי בשום מקום שגם המלווה יכול לעשות חשבון אדרבה תכוון אותי
לכן גם לא כתוב בחוק אם זה מלווה אחד או 7 כי המלווים לא מקבלים שירות הם רק מלווים והנכה הוא זה שמקבל בלבד
זה מה שאני הבנתי אם כתוב אחרת אשמח לראות
הלכתי פעם למוזיאון ישראל עם ילדה בגיל הזה בערך, זה לא מופרך.כבר כתבתי שהיא לא בת יחידה, יש לה אחים גדולים שלא מסתפקים בגינה
שאלתי אם המוזאון יתאים לה כי אנחנו יוצאים למקומות שיעניינו את כל הילדים
המלווה אכן יכול לערוך את החשבון בנפרד גם הוא קונה לעצמו כל עוד שהוא נמצא יחד עם הנכה.הבאתי ציטוטים מאתר הנציבות לשוויון זכויות באחת ההודעות הקודמות.
פטור מתור ניתן כאשר הנכה או המלווה שלו מבקשים לקבל שירות. החוק לא קובע שהשירות צריך להינתן דווקא לנכה עצמו, והוא כן קובע שצריך לתת לנכה והמלווה לקבל שירות יחד. החוק מגביל או לפחות מרשה להגביל את מתן השירות למלווה אחד בלבד.
אין הגדרות לגמרי מדויקות כי הגדרת "שירות" אכן משתנה בין סופר, משרד ממשלתי, מסעדה, אטרקציה וכד'. לכן יש פה הרבה שטחים אפורים.
יש הגיון במתן שירות למלווה. לפעמים הנכה זקוק לסיוע המלווה (למשל בעליה למתקן) ולפעמים זה פשוט בגלל שהמלווה והנכה הולכים ביחד, ואם המלווה יחכה בתור אז גם הנכה יחכה בתור. זה לא נועד להיות מבצע 1+1 על הפטור, אבל הניסוחים אפורים מדי כדי למנוע את זה.
כי זה לא אנושי לעקוף תורלמה למנוע מהילד את זכותו החוקית?
כל עוד זה חוקי כמה כואב לי לעמוד בצד ושאחר יעקוף אותי אם פטור אך עדיין מותר לו ואינו צריך ובטח שלא חייב להתחשב בי!כי זה לא אנושי לעקוף תור
שאלו למה למנוע מילד התשובה שזה לא אנושי לעקוף תורכל עוד זה חוקי כמה כואב לי לעמוד בצד ושאחר יעקוף אותי אם פטור אך עדיין מותר לו ואינו צריך ובטח שלא חייב להתחשב בי!
(לאחר שהשתמש בפטור פעם אחת אני כן מקווה שיתחשב בי על אף שאינו מחוייב ואולי כאן נכנס המילה אנושי).
אגב הסבל שהם עוברים גם לא תמיד זה אנושי.![]()
זה הופך את זה למוסרישאלו למה למנוע מילד התשובה שזה לא אנושי לעקוף תור
זה שמותר לו זה עוד נושא
אגב זה שזה שחוקי זה לא ראיה שמותר לו מוסרית.
(בלי קשר לעצם השאלה אם זה מוסרי, לא זה הראיה)
צ"ל שיש למחוקקים כייייח להפוך דבר שלא מוסרי למוסריזה הופך את זה למוסרי
בלי החק היית חושב שזה מוסרי ?
הבת שלך אלרגית לריח/מגע קל? מהנסיון שלך ראית שתורים היוו סיכון יותר גבוה להתקף אלרגיה? אם כן- זה היה רק באטרקציות או גם בתורים רגילים?כל המתקוממים על האלרגיות- קודם כל הזכאות על האלרגיה היא עד גיל 10, ובהרבה מהאטרקציות הפטור מתור בכלל לא רלוונטי לבני הגיל הזה.
אני הייתי עם ביתי האלרגית בפארק מים, הסברתי לה שהיא יכולה להיות בכל מתקו פעם 1 עם הפטור, היא הקפידה על כך ממש, ואפילו במגלשות של הילדים שאף אחד לא עמד לבדוק היא לא ניצלה את זכאותה יותר מפעם 1 בכל מגלשה (חוץ מזה לא עלתה בכלל, כי -כן, יש קושי לחכות בתור!).
בהמשך פגשנו מישהי נחמדה שפרגנה לנו ואמרה לי- הבת שלך סובלת כל השנה מהאלרגיה, שפעם אחת תהנה... ותעלה כמה פעמים, נהנתי מהפרגון אבל הסברתי לה ולילדה, שאין סיבה שכל הבנות יסבלו כי לה קשה כל השנה. מה שמגיע לה- מגיע, וזהו..
עצוב לשמוע שהורים בשם הנכות הפיזית מאפשרים לילדיהם נכות רגשית וחוסר התחשבות מינמלית באאחר
יש מרפאת דוביםכבר כתבתי שהיא לא בת יחידה, יש לה אחים גדולים שלא מסתפקים בגינה
שאלתי אם המוזאון יתאים לה כי אנחנו יוצאים למקומות שיעניינו את כל הילדים
הבת ששלי אלרגית גם בריח ובמגע וזה תופס אותי בכל מקוםהבת שלך אלרגית לריח/מגע קל? מהנסיון שלך ראית שתורים היוו סיכון יותר גבוה להתקף אלרגיה? אם כן- זה היה רק באטרקציות או גם בתורים רגילים?
ואם לא היית עומדת בתור אלא ישר נכנסת לרופאה זה היה משנה?הבת ששלי אלרגית גם בריח ובמגע וזה תופס אותי בכל מקום
גם בתור לרופאה שהגעתי השבוע ואמא עמדה עם חבורת ילדים עם חבילת במבה
ולא נותר לי אלא לברוח מהמרפאה ולחפש רופא בסניף אחר
ועוד דוגמאות בשפע..מהגינה ועד החנות משחקים שהמוכרת סידרה מדפים עם חבילת במבה ביד
ולחכות בתור היה לא אפשרי
קראת את מה שצטטתי?כי זה לא אנושי לעקוף תור
אין מזכירה בסניף? נראה לי הדבר הכי מתבקש בעולם להגיד לה שאת מחכה בחוץ עם ילדה אלרגית ומבקשת שיקראו לך כשמגיע הזמן להיכנס לרופא (או שהרופא יצא אלייך אם המעבר במסדרון עדיין מסוכן). במצב כזה גם סביר שיקדימו להכניס אתכם.הבת ששלי אלרגית גם בריח ובמגע וזה תופס אותי בכל מקום
גם בתור לרופאה שהגעתי השבוע ואמא עמדה עם חבורת ילדים עם חבילת במבה
ולא נותר לי אלא לברוח מהמרפאה ולחפש רופא בסניף אחר
ועוד דוגמאות בשפע..מהגינה ועד החנות משחקים שהמוכרת סידרה מדפים עם חבילת במבה ביד
ולחכות בתור היה לא אפשרי
נכון באמת במקרה הזה התור לא עוזרואם לא היית עומדת בתור אלא ישר נכנסת לרופאה זה היה משנה?
כי אני בנתיים (רק שנתיים נסיון) לא ראיתי שהתור הוא הסיכון, או שהיה סיכון בלי קשר לתור או שהתור לא היווה סיכון מיוחד.
לא אם זה ניצול..לפי התיאור שלכם..מה אומרים? מוצדק בעיניכם?
קיצור, התור הוא לא באמת הבעיה...נכון באמת במקרה הזה התור לא עוזר
אבל כשאני בחנות והיא צריכה לחכות לי בחוץ כי בחנות יש במבה
הפטור מתור ממש עוזר
(דרך אגב יצא לי להשתמש אולי פעמיים בפטור מתור)
לא דיברו על כאלו מצביםנכון באמת במקרה הזה התור לא עוזר
אבל כשאני בחנות והיא צריכה לחכות לי בחוץ כי בחנות יש במבה
הפטור מתור ממש עוזר
(דרך אגב יצא לי להשתמש אולי פעמיים בפטור מתור)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים