התייעצות פרוטקציה זה טוב או רע?

• הוסף לסימניות
לא קשור למוסריות,
אם את רוצה לדעת לגבי הרווח האישי שלך,
אז אל תכניסי משפחה וידידות.
עם אלה אוכלים טשונט... לא עבודה.

אלו דברים שאין לך שליטה עליהם יום אחרי, ותתחרטי על כך.
כעת זה נראה לך 'טובה קטנה'
אבל בהמשך תאכלי אותה בגדול.

אם מנדנדים לך תעשי פרצוף של 'וואי, הלוואי ויכולתי'' (ואכן כך)
ולמי שבאמת צריך את הכסף, את יכולה לתרום לו המעשרות שלך.

פרנסה בנפרד וחסד בנפרד.

• הוסף לסימניות
אם פרטת חוזקות והתעלמת מחולשות - עשית פרוטקציה
אם המלצה נחשבת כפרוטקציה אז עשיתי פרוטקציה
אבל ברגע שההחלטה לא בידי ולא דחפתי שיקבלו אותה דווקא אני מרגישה שלמה גם כלפי החברה וגם כלפי הקרובה.

מוסיפה - כנראה שתלוי בסוג העבודה
במקצוע שלי מקובל מאוד להמליץ, בלי זה קשה עד בלתי אפשרי להכנס
(וגם אני נכנסתי ע"י המלצה של חברה)

• הוסף לסימניות
ספר חסידים אומר שהסיבה שיוסף לא מכר את אדמת הכהנים במצרים, היא בגלל שחמיו היה כהן (פוטיפר כהן און), והוא עשה לו פרוטקציה
חיפשתי בגוגל, הוא לא מכיר.
אתה יכול לצטט בבקשה. או לכתוב באיזה עמוד זה בספר?
(כבר אמרו חכמים: גיגלת ולא מצאת - אל תאמין 😄)

• הוסף לסימניות
חיפשתי בגוגל, הוא לא מכיר.
אתה יכול לצטט בבקשה. או לכתוב באיזה עמוד זה בספר?
(כבר אמרו חכמים: גיגלת ולא מצאת - אל תאמין 😄)
ראיתי את זה השבת באיזה עלון, אני לא מוצא עכשיו🥴

• הוסף לסימניות
גיגלתי ומצאתי משהו אחר. כנראה זו הוספה של כותב המאמר
(ד"א הספר חסידים כתב שפרעה פטר אותם)
1766939112025.png

• הוסף לסימניות
לא אמורים להסתדר.
דמייני שאת יכולה לקחת אורגניסטית לאירוע, שמנגנת לא רע, ואת יכולה גם לקחת אחת פצצה
אם זה פערים שלא אמורים להסתדר את תהיי כמו בסיפור הידוע
גם תאכלי את הדג המקולקל וגם תספגי את הקנס וגם תחטפי את המלקות...
כי כשיעלו הפערים הללו את תצטרכי לעזור לה/ להצדיק את עצמך/ להתנצל שלא ידעת וכו וכו
ולקחת אחריות על העניין.

• הוסף לסימניות
אני נמצאת בנקודת מפתח במקום שבו אני עובדת, ויש לי אפשרות לדחוף אנשים לעמדות מסוימות.
כמובן שהקרובות והידידות שלי התלבשו על זה ומנדנדות לי ללא הרף.
ואני תוהה על עצם ענין הפרוטקציה. שבעיני אנשים רבים היא נראית כמו עוולה (עוולה שמוותרים על המלחמה בה, באנחה). אך בעיני הקרובים זאת דווקא נראית רשעות לא להשתמש בה.
אני יודעת שהתורה מצווה לקרב את המשפחה ואת החברים. ולדאוג להם ביתר שאת מלאחרים.
אבל לתת תפקיד לקרובת משפחה, שהיא אמנם מצוינת ומתאימה למשרה, אך יש טובות ממנה.
מה מצופה ממני מבחינה מוסרית?
דבר ראשון אם את רוצה לדעת מבחינת התורה תשאלי רב ותביאי לו את כל הפרטים.
דבר שני אל תשתפי את זה עם הבוס עצה ממש גרועה שמישהו נתן כאן.
ומבחינתי אם זה לא יגרום לפיתורים של מישהו ויש התאמה אני יתן עדיפות לקרובים שלי כי קודם כל אני דואג לאנשי ביתי. ולגבי זה שיש טובים יותר מאוד תלוי בתפקיד ומנסיון בדרך כלל אין דבר כזה טוב יותר אלא מי הכי מתאים כי יכול להיות מישהו מאוד מוכשר אבל קשה לעבוד איתו או שהוא דורש יותר מידי תנאים וגם אנשים משתפרים וצוברים ניסיון

• הוסף לסימניות
דבר ראשון אם את רוצה לדעת מבחינת התורה תשאלי רב ותביאי לו את כל הפרטים.
דבר שני אל תשתפי את זה עם הבוס עצה ממש גרועה שמישהו נתן כאן.
ומבחינתי אם זה לא יגרום לפיתורים של מישהו ויש התאמה אני יתן עדיפות לקרובים שלי כי קודם כל אני דואג לאנשי ביתי. ולגבי זה שיש טובים יותר מאוד תלוי בתפקיד ומנסיון בדרך כלל אין דבר כזה טוב יותר אלא מי הכי מתאים כי יכול להיות מישהו מאוד מוכשר אבל קשה לעבוד איתו או שהוא דורש יותר מידי תנאים וגם אנשים משתפרים וצוברים ניסיון
היה לי גם פעם שאלה כזאת , אבל לא היה הבדל בכישורים שאלתי ואמרו לי עניי עירך קודמים כל הקרוב קודם

• הוסף לסימניות
@פשוש @צרצרית
אתן בטוחות שאם הייתה לכן אחות מובטלת כבר שנה, ואתן יכולות לתת לה עבודה אבל יש מישהי שטיפ טיפה יותר טובה ממנה - הייתן אומרות לה לא?
אם היה מיליון דולר על השולחן ואף אחד לא ידע אם תגנבי את בטוחה שהיית עומדת בנסיון?
ברור שצריך לקדם את המתאימה ביותר לתפקיד בלי קשר לקרבת משפחה וכדומה, אלא אם כן באמת אין הבדל.
אלא אם כן זה עסק פרטי שלך תעשי מה שאת רוצה. אם זה לא שלך - את מועלת בתפקיד.

• הוסף לסימניות
אם את בעמדה שבה את יכולה לגרום לאדם להתקבל לעבודה, כנראה הציפייה ממך שתקבלי את האדם הכי טוב ומתאים.

זה שהמערכות הציבוריות מלאות בנפוטיזם ופרוטקציות זה ממש לא אומר שזה בסדר.

לגמרי לא הצלחתי להבין את הטיעון של "אם זה היה קרוב שלך",
באמת יכול להיות שיהיה לי מאד קשה לעמוד בניסיון, אבל למיטב הבנתי, את לא שאלת- האם זה מקובל או האם כולם עושים את זה, אלא - האם זה נכון ?!

כל הדיון על - האם זה טוב יותר לעבוד עם משפחה או פחות - מיותר לחלוטין.
זה עניין הלכתי-מוסרי ותו לא.

• הוסף לסימניות
תמיד אפשר ליות עוד יותר טוב. אם את ממלצה על מישהו זה לא אומרת שהוא הכי טוב בעולם. רק לדעתך שהוא מתאים מספיק טוב. למליץ על אחות זה דבר הכי טבעיי ונרמלי וליתלם מרגשות טבעיים ובסיסים גם אם לא נשמע מוסריים לפי חוק קר זה לא חושבת מה שהקבה דורש

• הוסף לסימניות
ראיתי גם הרבה כאלה שנכנסו בפרוטקציה, ועשו את העבודה מעולה!!!
ומקום העבודה הרוויח.
אם את מקדמת משהי שאת מכירה ובאמת שווה למקום להכניס אותה- אני לא רואה בזה בעיה.
ואגב, היום בהרבה מאוד מקומות, קשה מאוד להתקבל כאנונימי וקשרים כאלה ואחרים יכולים לעזור, גם למעסיקים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני נמצאת בנקודת מפתח במקום שבו אני עובדת, ויש לי אפשרות לדחוף אנשים לעמדות מסוימות.
כמובן שהקרובות והידידות שלי התלבשו על זה ומנדנדות לי ללא הרף.
ואני תוהה על עצם ענין הפרוטקציה. שבעיני אנשים רבים היא נראית כמו עוולה (עוולה שמוותרים על המלחמה בה, באנחה). אך בעיני הקרובים זאת דווקא נראית רשעות לא להשתמש בה.
אני יודעת שהתורה מצווה לקרב את המשפחה ואת החברים. ולדאוג להם ביתר שאת מלאחרים.
אבל לתת תפקיד לקרובת משפחה, שהיא אמנם מצוינת ומתאימה למשרה, אך יש טובות ממנה.
מה מצופה ממני מבחינה מוסרית?
לדעתי תלוי אם זה מקום ציבורי כמו מוסד לימודים, משרה בעירייה, משרה בקהילה, וכדומה, או שזה עסק פרטי,
וכמובן אם האחרים יותר מתאימים אז צריכים לשקול טוב לפני שמחליטים, אם זה משהו ציבורי אז יש פה גם עוול בשירות לציבור חוץ מהפרוטקציה, ואם זה עסק פרטי אז זה עוול לבעל הבית אם השירות ללקוחות לא יהיה מספיק טוב,
כמובן שכל דבר לענינו כי יש דברים שגם אם יש יותר טובים זה לא מפריע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה