ציור שמן - אם ובנה

• הוסף לסימניות
ציור שמן בסגנון אחר. קצת שונה. מרובד פנימי יותר בלב...

picture.php

• הוסף לסימניות
אני אוהבת את הציורים שלך וגם עכשיו. אבל גם לאחר מחשבה לא הצלחתי להבין את הסיבה לגוון הפנים של הילד, לא מבחינה טכנית ולא מבחינה אמנותית. אשמח להסבר.
האם והרקע מצוינים בעיני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;858639:
אני אוהבת את הציורים שלך וגם עכשיו. אבל גם לאחר מחשבה לא הצלחתי להבין את הסיבה לגוון הפנים של הילד, לא מבחינה טכנית ולא מבחינה אמנותית. אשמח להסבר.
האם והרקע מצוינים בעיני.

תודה!!
הרעיון הוא שהילד הוא נשמה מאירה.
ציירתי את הילד בתחילה כמו האם. אבל פשוט לא יכולתי להשאיר אותו כך. זה היה בלתי נשלט :) אז עברתי עליו שוב בשמן ושינתי למה שזה עכשיו. ככה אני מתחברת יותר לציור.

אגב: אהבתי את החתימה שלך:)

• הוסף לסימניות
איזה יופי, ממש אומנותי ומביע... האמא 10, הילד פחות..
סה"כ אבל, נדיר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yoyoBL;858667:
איזה יופי, ממש אומנותי ומביע... האמא 10, הילד פחות..
סה"כ אבל, נדיר!

תודה!

• הוסף לסימניות
הייתי מציעה לך לתת לילד גוון טבעי אולי מעט בהיר מהאם, ואיזשהי הילה עדינה, כרגע הילד קצת מגושם ושמן יכול להיות שכדאי גם לעדן את התווים, תנסי לבחון תמונות ולראות איזה תווים יש לאנשים שמשדרים אצילים וגובה.(וגם לתת ליד שלו את האורך הקיפול שחסר).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;858679:
הייתי מציעה לך לתת לילד גוון טבעי אולי מעט בהיר מהאם, ואיזשהי הילה עדינה, כרגע הילד קצת מגושם ושמן יכול להיות שכדאי גם לעדן את התווים, תנסי לבחון תמונות ולראות איזה תווים יש לאנשים שמשדרים אצילים וגובה.(וגם לתת ליד שלו את האורך הקיפול שחסר).

תודה תור!
את עוד תכירי אותי... אני אוהבת את זה ככה ומרגישה קשורה לזה. אי אפשר לשנות את זה.
זה אומנות ולא איור. (אני מציירת ממקום עמוק בנפש)
אני יכולה לצייר את הילד ריאליסטי ויפה אבל זה לא יהיה זה...
תנסי לחשוב על זה כעל נשמה מאירה ולא כעל ילד. אי אפשר לצייר נשמה מאירה בדרך ריאליסטית, זה יוצא דמות ולא מהות. הנשמה היא רוחנית.
(ולמרות טענותיי, אני בטוחה שהרוב יסכימו לדעתך...)

• הוסף לסימניות
ממה שראיתי מעבודות שלך עד עכשיו זה מדהים שיש לך ידע ובכל זאת את בוחרת לא לחשבן ל"איך שציור צריך להראות" ולעשות מה שאת מתחברת אליו והציורים שלך יוצאים מסקרנים ומביעים במיוחד

• הוסף לסימניות
הציור ועזות הצבע מדהימים!
אהבתי מאד, הציורים שלך תמיד מיוחדים כל כך!
מבחינת התחושה שמועברת, ברגע הראשון -
זה ילדה עם בובה, בעיני.
אח"כ הבחנתי שה'ילדה' בוגרת יותר, אבל הילד נותר בעיני כמשהו לא כ"כ חי,
בובתי כזה.
אומנותי זה ודאי..
אני מאד אוהבת את היצירות שלך, את כבר יודעת!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי עיצוב;858688:
ממה שראיתי מעבודות שלך עד עכשיו זה מדהים שיש לך ידע ובכל זאת את בוחרת לא לחשבן ל"איך שציור צריך להראות" ולעשות מה שאת מתחברת אליו והציורים שלך יוצאים מסקרנים ומביעים במיוחד

תודה ליבי. זה האומנות!
עד בא המצלמה לעולם, היה תפקיד הציירים לצייר את מראה עיניהם בצורה המדוייקת ביותר. מאז המצאת המצלמה, החל עידן אחר באומנות. על הציירים היה להוסיף ערך מוסף על הצילום כמות שהוא, ואכן האמנות הפכה לאמצעי הבעה של מסרים, תחושות, רגשות ועוד.

כיום ישנה מגמה של חלק מהאמנים לחקות בצורה המדויקת ביותר את המצלמה, זה גם סוג של אומנות...

אני רואה באומנות כלי להבעה ולביטוי עצמי. זה משחרר, מרגיע ועושה טוב על הנשמה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;858689:
הציור ועזות הצבע מדהימים!
אהבתי מאד, הציורים שלך תמיד מיוחדים כל כך!
מבחינת התחושה שמועברת, ברגע הראשון -
זה ילדה עם בובה, בעיני.
אח"כ הבחנתי שה'ילדה' בוגרת יותר, אבל הילד נותר בעיני כמשהו לא כ"כ חי,
בובתי כזה.
אומנותי זה ודאי..
אני מאד אוהבת את היצירות שלך, את כבר יודעת!!!

תודה!
זו באמת אישה מאוד צעירה... גם לי לרגעים היא נראית כמעט ילדה.
אני שמחה שאת מתחברת לעבודות שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבוקדו;858966:
יש לי עוד רעיון בשבילך להשתחרר ולהרגע: לנפץ בקבוקי זכוכית. (בשטח פנוי, כמובן)

(ועוד שאלה: אם בציורים שלך את רק באה להשתחרר ולהרגע- אז למה את מעלה אותם כאן בפורום?)

הי, יש למישהו בעיה עם מה שהגברת מעלה, מה קרה?

• הוסף לסימניות
זה- פשוט- מקסים!
זה כ"כ מביע!
הסגנון שלך מאוד מקורי ומיוחד.
המון עומק!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבוקדו;858966:

(ועוד שאלה: אם בציורים שלך את רק באה להשתחרר ולהרגע- אז למה את מעלה אותם כאן בפורום?)
מה-----זה?????????
מי שאין לו טיפ טיפה של הבנה מהי אומנות לא חייב להציץ בפורום!
ובטח שלא להגיב!!!
במקום זה שילך לחפש שטח פנוי לנפץ בקבוקי זכוכית...

• הוסף לסימניות
איכשהו, אני מוצאת הבדל בין ביטוי רגשות על ידי ציור או מוזיקה, לבין ניפוץ בקבוקי זכוכית.
למה, באמת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבוקדו;858966:
י)

אולי כי יש מי שמתעניין?

ואולי כי "ציור" זו כותרתו הרשמית של הפורום?

• הוסף לסימניות
הראש שלנו לא ישנה את צורתו לפחות מרובע אם כולם יעלו לפה ציורים באותו סגנון.
אדרבא-כל עוד זה בגדר המתאים לציבורנו, אני בעד גיוון!

• הוסף לסימניות
ציור מיוחד ומלא הבעה!
הגוונים חיים ונותנים אווירה מיוחדת!
תודה על השיתוף.
-אין כמו חשיפה לסגנונות מגוונים להעשרה ולפיתוח האמנותי האישי.

נ.ב. חלק מביטוי האומנות הוא שיתוף ומשוב מהקהל. ולכן זריקת בקבוקים תשחרר ותרגיע רק מול קהל מריע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבוקדו;858966:

אבוקדו היקרה.
אני מודה ומתוודה שלא היה נעים לי לקרא את תגובתך.
יחד עם זאת תמהני: על מה ולמה זעמך הוצת? האם בגלל נפח האחסון של פרוג שמתבזבז? או שמא בעקבות 30 השניות שנגזלו ממך בעת שנכנסת לאשכול? לא נראה הגיוני כ"כ. אין זאת כי אם בגלל המסר שלא יכולת להכיל.
התבונני בתוכך פנימה וגלי מה הפריע לך. אולי המראה המרגש של האמא, או שמא הנשמה המאירה בפני הילד? או שמתן הלגיטימציה להבעת רגשות הוא נושא לא פתור אצלך?

ועכשיו לחלק הענייני בשאלתך:
הציורים שלי אינם "רק אמצעי שחרור והרגעה". אלא, הם אמצעי להבעת מסר יהודי.
כמו שציטטת מדברי: "אני רואה באומנות כלי להבעה ולביטוי עצמי. זה משחרר, מרגיע ועושה טוב על הנשמה...."
הבעה וביטוי עצמי של מסרים. לאו דווקא של רגשות.
תהליך הציור, הליבון הפנימי של המסר בשעת הציור הם החלק המשחרר והמרגיע. וכן גם ההבעה הויזואלית של המסרים והרגשות פותחת חסימות רגשיות בצורה טובה.

אילו היה מדובר בציור עם מסר אישי לעצמי (ויש לי כאלו בבית) אכן, היה מקום לדיון אם זה מתאים לפורום או לא. אך כאשר המסר הוא יהודי, ורלוונטי לכלל, אין לי צל של ספק שהציור ראוי ומתאים לעלות לפורום זה.

בציור הנוכחי המסר הוא שילדים הם נשמות אלוקיות מאירות. זהו מסר יהודי! מאוד!
נכון שכשציירתי, הנחתי את השכל, את הביקורת ואת השיפוטיות הצידה. נתתי לרגש להביע את דברו ונהנתי עד למאוד. זה עדיין לא הופך את הציור למוקצה... להפך - זה מטמין את המסר היהודי בדרך המגיעה הישר לליבו של הצופה בעל הנפש הרגישה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה