דרוש מידע צ'יטוס בסתם יום של חול

• הוסף לסימניות
הבעל התחיל להכין מטרנה, נתן לו וליהודים היתה אורה ושמחה. באמת אי אפשר היה לעשות את זה קודם???
קודם???
הגזמת
אבל לא עברו עוד 3 שעות מהארוחה הקודמת
(ואני כמובן צינית מאוד אבל יש כאלה)
ומוצץ אף אחד מילדי לא מצץ (אז גם כאלה יש ופה אני רצינית)

• הוסף לסימניות
מעניין אותי מה קורה אצל אחרים בעניין -

הלכתי היום ברחוב עם ילדונת בת שנתיים בעגלה - בוכה ומייללת.
פתאום ניגשה אליה אישה והציעה לה חבילת צ'יטוס,
אני ממש לא רציתי את זה, בגלל כל מיני סיבות - ואמרתי לה ש'תודה, אבל לא'.
היא הסתכלה עלי במין מבט מסוים והלכה.

מעניין אותי אם אני חריגה בנוף או שיש עוד אמהות שאומרות לא לאנשים טובים ברחוב...
(וסתם ככה, נראה לי שאני האמא והיא אמורה לשאול אותי לפני שהיא מציעה משהו לילדתי...)
זהירות ראויה גם בתור דוגמא אישית, לחנך ילד לא לגשת לאיש זר ברחוב ולא לקבל ממנו דברים ואז מולו לעשות בדיוק ההפך זה ממש לא חינוכי לדעתי...

• הוסף לסימניות
מניחה שיש לכם פתרונות אחרים. מוצץ כמשל.
אשמח שתתני לי
כי ילד שלא מוצץ מוצץ
ולא מסכים בקבוק כי הוא לא רעב
משחק לא תמיד משתיק אותו
ובאמת לפעמים באוד קשה להריע אותם באוטובוס וכו'
אני משתדלת מאוד אבל לפעמים זה לא מצליח

• הוסף לסימניות
מניחה שיש לכם פתרונות אחרים. מוצץ כמשל.
תגידי, יש לך ילדים?
אם כן, אני כל כך שמחה בשבילך שקל להרגיע אותם עם מוצץ או כל דבר אחר.
ואם לא- קצת יומרני להגיב.
ואגב-
תרשי לי לשתף שייש ילדים (שלי למשל) שלא לוקחים מוצץ (ולא משנה כמה ניסינו---) אם הם עייפים מאדדדדדד/ קשה להם לשבת נסיעה שלימה על הידיים והם צריכים מרחב קשה להרגיע אותם והם יודעים לבכות אוהו לבכות, הם צריכים בעגלה/ במיטה וידיים של אבא או אמא לא מספיק מרגיע, מוזר אה
בכל אופן- תיה בטוחה שלנו כהורים משום מה ממש לא נחמד הילד צורח באוטבוס (ובגלל שלכבודה זה לא נאה ונעים אני לא אשלם למונית XXX שקלים- דיברנו על נסיעה בינערונית נכון?)
יכולה להבין שלא נח עם תינוק צורח, כם לי כאמא שילד אחר בוכה זה חופררררררר אבל מפה ועד לחשוב שההורים לא מנסים להרגיע את הילד אני חושבת שהגזמת.
רב ההורים מתארגנים לנסיעות ארוכות עם חטיף/ מוצץ/ בקבוק/ עוגויות או מה עוד
וילדים לעיתים זה עם לא מספיק ברור במיוחד אם הם לא יודעים לדבר ברוך השם.
צריך סבלנות בחיים.
בכל אופן- זה קצת סטה מנושא האשכול, אבל לא יכולה שלא להגיב לכאלה שבטוחים שכולם באו במיוחד לעצבן ולהטריד את מנוחתם בנסיעה.

• הוסף לסימניות
אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.
אני לא מבינה את זה שתוקעים לילדים ממתקים על ימין ועל שמאל,
ונכון שזאת הגדולה שלי, ועוד קצת וזה כבר לא ממש יהיה בשליטתי הנושא הזה, לצערי.
ואני לא באה לחנך אנשים, למרות שזה משפיע בסוף על כולם.
מה שרציתי לדעת בסקר הקטן שלי פה -
האם יש עוד נשים שאומרות לא לחטיפים ודומיהם, גם אם הילד שלהם בוכה וזה אולי מה שיכול לעצור את זה?
או שזה משהו חריג בנוף.

(וגם אם זה חריג, לא מתכוונת כרגע לשנות את דעתי בעניין...)

ויכול להיות עוד סיבות למה אמא לא מרשה לילדה שלה עכשיו צ'יטוס, לא רק אלרגיה.
במקרה שלי, היינו בדרך הביתה לפני ארוחת ערב,
ועוד סיבה, היא החליטה שהיא רוצה לצאת מהעגלה, וזה לא התאים לי, לכן היא בכתה, לא חשבתי שמגיע לה צ'ופר על הבכי שלה.
אני איתך לגמרי, ואני לא אמא טריה בכלל.
אפילו כשאחיינים או בני משפחה מציעים ממתקים,
אני מעדיפה שקודם ישאלו אותי, ולא יציעו ישר לילדים.
לא תמיד הבת דודה יודעת את מצב טיפולי השיניים של הילדה,
או מתי אני מתכננת שיאכלו ארוחה. (סתם דוגמאות)

• הוסף לסימניות
תגידי, יש לך ילדים?
אם כן, אני כל כך שמחה בשבילך שקל להרגיע אותם עם מוצץ או כל דבר אחר.
ואם לא- קצת יומרני להגיב.
ואגב-
תרשי לי לשתף שייש ילדים (שלי למשל) שלא לוקחים מוצץ (ולא משנה כמה ניסינו---) אם הם עייפים מאדדדדדד/ קשה להם לשבת נסיעה שלימה על הידיים והם צריכים מרחב קשה להרגיע אותם והם יודעים לבכות אוהו לבכות, הם צריכים בעגלה/ במיטה וידיים של אבא או אמא לא מספיק מרגיע, מוזר אה
בכל אופן- תיה בטוחה שלנו כהורים משום מה ממש לא נחמד הילד צורח באוטבוס (ובגלל שלכבודה זה לא נאה ונעים אני לא אשלם למונית XXX שקלים- דיברנו על נסיעה בינערונית נכון?)
יכולה להבין שלא נח עם תינוק צורח, כם לי כאמא שילד אחר בוכה זה חופררררררר אבל מפה ועד לחשוב שההורים לא מנסים להרגיע את הילד אני חושבת שהגזמת.
רב ההורים מתארגנים לנסיעות ארוכות עם חטיף/ מוצץ/ בקבוק/ עוגויות או מה עוד
וילדים לעיתים זה עם לא מספיק ברור במיוחד אם הם לא יודעים לדבר ברוך השם.
צריך סבלנות בחיים.
בכל אופן- זה קצת סטה מנושא האשכול, אבל לא יכולה שלא להגיב לכאלה שבטוחים שכולם באו במיוחד לעצבן ולהטריד את מנוחתם בנסיעה.
וואו
ממש לא התכוונתי להעיר דובים מרבצם, כתבתי שיש פתרונות אחרים כשהגבתי לתגובה שפרשתי אותה כצינית...
אף אחד לא אמר שזה תמיד אשמתם של ההורים, ושתמיד אפשר להרגיע, סיפרתי סיפור על הורים שלא ממש ניסו להרגיע ורק אחרי שבקשתי (והם הגיבו לא יפה) נזכרו שבעצם יש לו אוכל... ואל תגידי לי ש-5 דקות קודם לא היה רעב ו-5 דקות אחר כך אכל בשקיקה...
ספציפית באותה סיטואציה היינו אני ובעלי אחרי שבת ללא שינה וניסינו קצת לנוח, והיה ממש קשה שתינוק ספסל לפנינו בכה בלי הפסקה. בדר״כ לא מעירה ולא מתערבת, לפעמים מציעה (לאמא! לפני שתקפצו עלי) משהו מתוק אם יש עלי (וזה גם לפעמים עוזר) ולפעמים (באישור האמא! שוב לפני שתקפצו עלי) מציעה להחליף את האישה המותשת ומחזיקה את הילד כמה דקות.

עדיין, אני חושבת שתח״צ זה מקום ציבורי, וצריך להשתדל לא להפריע. להשתדל. השתדלות לא תמיד מצליחה, ולא באתי אליך בטענות אם השתדלת ולא הצלחת. כן לא מובן לי כשלא מנסים.

ועוד משהו קטן - לא זכור לי שהתפרצתי עליך, ולא מתאים לי שהתפרצת עלי בחזרה. זכותך להחזיק בדעתך ואני מכבדת אותה, אבל יש דרך לומר כל דבר.

• הוסף לסימניות
אשמח שתתני לי
כי ילד שלא מוצץ מוצץ
ולא מסכים בקבוק כי הוא לא רעב
משחק לא תמיד משתיק אותו
ובאמת לפעמים באוד קשה להריע אותם באוטובוס וכו'
אני משתדלת מאוד אבל לפעמים זה לא מצליח
בלת"ק
לי עזר מוזיקה, לתת לילד לשמוע משהו רגוע באוזניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה