בקשה צריך אטנט דחוף

• הוסף לסימניות
ואגב פעם היה סופר מוכר (לא אזכיר את שמו כדי לא לפתוח דיון אישי שאינו קשור) שכתב בטור בעיתון שהוא ממליץ לכל מי שלא מצליח לעבור טסט שיקח כדור ביום המבחן הוא העיד מנסיון של הרבה שהוא המליץ להם שזה עובד
לגבי העצה הזו- כמאובחנת קש"ר שנוטלת ריטלין/ ויואנס וכו' לעיתים אני ממליצה לאף אחד לא לנסות אותה בטסט...
ניסיתי בשיעור נהיגה והיה זוועה. הפסקתי שיעור באמצע. אם הייתי לוקחת את הכדור פעם ראשונה בטסט הייתי נכשלת בוודאות.
גם אנשים עם הפרעת קשב שנוטלים כדור לא צריכים אותו בכל פעולה או משימה ולעיתים זה יכול לגרום ליותר גרוע

• הוסף לסימניות
יתכן שאתם מתבלבלים בין ויואנס לכדור אחר בשחרור מושהה לדוג' קונצטרה שאותו אכן אסור לחצות.
גם לי ידוע על קונצרטה אבל היה מי שהביא כאן מקורות לעוד סוגים שאסור
לגבי העצה הזו- כמאובחנת קש"ר שנוטלת ריטלין/ ויואנס וכו' לעיתים אני ממליצה לאף אחד לא לנסות אותה בטסט...
ניסיתי בשיעור נהיגה והיה זוועה. הפסקתי שיעור באמצע. אם הייתי לוקחת את הכדור פעם ראשונה בטסט הייתי נכשלת בוודאות.
גם אנשים עם הפרעת קשב שנוטלים כדור לא צריכים אותו בכל פעולה או משימה ולעיתים זה יכול לגרום ליותר גרוע
אויישש נשמע רע, אגב ברור שהוא לפעמים משבט אותנו אבל מאנשים שאני מכירה ואין להם בעיה מאובחנת שמעתי שהם לא מרגישים שום השפעה פיזית (לפחות בקשר לקונסרטה) אבל המדובר היה על מי שכבר נכשל שוב ושוב בטסט וכנראה שאין מה להפסיד
ובקשר למי שכתבה שזה לא רחוק אם הבנתי אותך דיברת על טעות באבחון אז וודאי שאי אפשר להסיק מזה מסקנות כלשהן.

• הוסף לסימניות
אאל"ט באופן כללי פסיכיאטרי הוא כל דבר שמשפיע על המוח ולכן גם שוקולד וקפה יכולים להכלל בהגדרה של "מזונות פסיכיאטריים":ROFLMAO::eek:

• הוסף לסימניות
גם לי ידוע על קונצרטה אבל היה מי שהביא כאן מקורות לעוד סוגים שאסור

אויישש נשמע רע, אגב ברור שהוא לפעמים משבט אותנו אבל מאנשים שאני מכירה ואין להם בעיה מאובחנת שמעתי שהם לא מרגישים שום השפעה פיזית (לפחות בקשר לקונסרטה) אבל המדובר היה על מי שכבר נכשל שוב ושוב בטסט וכנראה שאין מה להפסיד
אבל לפחות לנסות בשיעור לראות מה ההשפעה.
חבל להגיע לטסט עצמו ולהתבאס

• הוסף לסימניות
אני שמעתי מד''ר חלמיש (מאוחדת) מפורש על ויואנס 30 את רעיון המהילה במים ולקחת רק חלק
שוב, 30 מ"ג... מחכה לשמוע שמותר גם ב70 מ"ג....
אגב, כשמבוגר מתחיל ליטול כדורים- מתחיל ממינון נמוך ועולה? או שמתחילים ישר במינון המקסימאלי?
(מעלין בקודש ואין מורידין?!)

• הוסף לסימניות
לא יקרה כלום אם הם ירגישו יום אחד מה שאנחנו מרגישות כל השנה :sneaky:
הבעיה שהרבה פעמים זה אנשים ללא מודעות לאיך שהם מרגישים ומה גורם.
עבדתי בקופ"ח. וראיתי כ"כ הרבה אנשים שפתאום פתחו את העיניים ולא הבינו איפה הם היו עד היום.
(אגב, אני כזו. רק כשהבן שלי אובחן הבנתי שזה קשור גם אלי)

• הוסף לסימניות
אאל"ט באופן כללי פסיכיאטרי הוא כל דבר שמשפיע על המוח ולכן גם שוקולד וקפה יכולים להכלל בהגדרה של "מזונות פסיכיאטריים":ROFLMAO::eek:
יש גם מימד פסיכי בשעה שבה אנחנו מתכתבות על הגדרות פרוגיות להפרעות קשב:sleep:

• הוסף לסימניות
אבל לפחות לנסות בשיעור לראות מה ההשפעה.
חבל להגיע לטסט עצמו ולהתבאס

אל תקחו כדור חדש שלא ניסיתם אותו מעולם קודם לכן לשעת מבחן.
אי אפשר לצפות מראש את ההשפעה של הכדור הספציפי במינון הספציפי עליכם.

כל כדור חדש שרוצים לנסות - אל תנסו אותו לראשונה בזמן משמעותי.
עשו ניסוי בבית, ויותר מיום אחד. הגוף לפעמים צריך להתרגל לכדור. גם אם יש תופעות לוואי של כאבי ראש /בטן לפעמים הם חולפות אחרי מספר ימים של התרגלות, ואז נשארים עם התועלות והיתרונות של הכדור.

בדרך אגב, אני ממליצה להורים להתחיל ניסוי של תרופה חדשה / שינוי מינון
דווקא בשישי שבת שאז הם עצמם יכולים לעקוב אחרי ההשפעה,
ולא להסתמך על הדיווח שיגיע (או שלא...) מהצוות במוסד הלימודי 'איך היה'.

• הוסף לסימניות
אל תקחו כדור חדש שלא ניסיתם אותו מעולם קודם לכן לשעת מבחן.
אי אפשר לצפות מראש את ההשפעה של הכדור הספציפי במינון הספציפי עליכם.

כל כדור חדש שרוצים לנסות - אל תנסו אותו לראשונה בזמן משמעותי.
עשו ניסוי בבית, ויותר מיום אחד. הגוף לפעמים צריך להתרגל לכדור. גם אם יש תופעות לוואי של כאבי ראש /בטן לפעמים הם חולפות אחרי מספר ימים של התרגלות, ואז נשארים עם התועלות והיתרונות של הכדור.

בדרך אגב, אני ממליצה להורים להתחיל ניסוי של תרופה חדשה / שינוי מינון
דווקא בשישי שבת שאז הם עצמם יכולים לעקוב אחרי ההשפעה,
ולא להסתמך על הדיווח שיגיע (או שלא...) מהצוות במוסד הלימודי 'איך היה'.
אני מדברת שניסיתי בשיעור נהיגה כדור שלקחתי לא פעם בחיי.
לפוקוס של שיעור נהיגה הוא לא התאים.
וב"ה עם ההפרעה שלי ושהייתי בלי כדור עברתי בטסט שני

• הוסף לסימניות
לא כתוב בעלון הרפואי שהכדור עלול להשפיע על הנהיגה?

• הוסף לסימניות
גם לי יש קטע לא מוסבר שאני הרבה יותר חדה בתגובות ובאירועים דווקא כשאני בלי כדור אבל אולי זאת חלק מהבעיה
לא יודעת כלום אוףף חח

• הוסף לסימניות
נראה לך שמישהי עם הפרעת קשב מסתכלת בעלון?
כלומר היא מסתכלת אבל עד שורה מסויימת.
חוץ מזה שאם זה ככה אז ממש לא מומלץ לקחת ריטלין ודומיו בטסט. גם אם מכירים את הכדור

• הוסף לסימניות
גם לי יש קטע לא מוסבר שאני הרבה יותר חדה בתגובות ובאירועים דווקא כשאני בלי כדור אבל אולי זאת חלק מהבעיה
לא יודעת כלום אוףף חח
זה מחזק את זה שהריטלין לא יעיל לכל אחד לכל משימה

• הוסף לסימניות
חחחחח תגידי לי שאת קוראת עלונים של תרופות
מתאים לגאונים כמוך
אגב כתוב שם גם משהו על סיכון למוות (אמיתי) השאלה היא סטיסטית מה נכון ולא מה הסיכונים הקיימים

• הוסף לסימניות
לא יודעת כלום אוףף חח
וואו לגמרי! זה מלכוד רציני, כשאני לא תחת השפעת התרופה אני חדה ומבריקה ממש בלי השוואה לזמן שאני כן תחת השפעתה... 🙁 ממש מתסכל. אגב, גם הציונים שלי יורדים!
חחחחח תגידי לי שאת קוראת עלונים של תרופות
מתאים לגאונים כמוך
אגב כתוב שם גם משהו על סיכון למוות (אמיתי) השאלה היא סטיסטית מה נכון ולא מה הסיכונים הקיימים
🙁.
לא מתאים לגאונים כמוני 🤨בכלל, כן יכולה לספר שעברתי תהליך משמעותי עד שהחזקתי בידי קופסת כדורים,
וכל הדרך הביתה הייתי חסרת סבלנות, בלית ברירה קראתי שוב ושוב את ההוראות...

• הוסף לסימניות
וואו לגמרי! זה מלכוד רציני, כשאני לא תחת השפעת התרופה אני חדה ומבריקה ממש בלי השוואה לזמן שאני כן תחת השפעתה... 🙁 ממש מתסכל. אגב, גם הציונים שלי יורדים!
יש רשימה ארוכה של סוגים נוספים של ריטלין.
בזהירות אומר ששווה לבדוק איך משפיע עליך סוג אחר
או, לפעמים - רק שינוי מינון.

1750378711152.png

קבצים מצורפים

• מפת הדרכים לתרופות קשב.pdf
    KB 141.2 · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
@א.ר.ז.
רוצה לספר לי שזאת תופעת לוואי???
אני החשבתי את זה לתוצאה די מתבקשת,
הרי הריכוז שלי פראי, רוב הזמן הוא איננו וכשאני מתיישבת על חומר שמרתק אותי- מתקפת כטב"מים לא תפריע לי.
אותו דבר לגבי איכות ההבנה שלי- אני אסתבך היטב עם הפעלת מכונת הכביסה החדשה, אבל נסי לאתגר אותי נניח בניתוח טקסט....
ו- הזכרון. ב"ה חוננתי בזכרון מצוין- ותו לא, אבל כשאני ב'מירוץ'- יכולת הזכרון שלי מתעלה על עצמה בצורה יוצאת דופן!
בסופו של דבר, הכדור בא לקרקע אותי, לא? ליצור איזשהו איזון במערכת? אז הגיוני שגם היכולות המופרעות שלי יתמתנו?! ככה בכל אופן נשמע לי, אם כי הגיוני שאני טועה: בכלל, רגשית יכולות העל שלי מזוהות אצלי עם המצב ה'היפר'...
אני ממש אשמח לשמוע אם יכול להיות אחרת...
מקווה שההודעה המבולבלת הזו מובנת 😉

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה