כללי קורעים את המסכה

קיבלתי את העלון. עבודה יפה, כל הכבוד!
מה קרה לפה של המסכה?

נכתב ע"י agav;362152:
האגוז הקשה של הבלתי משוכנעים הם דוקא אלה שכן מחפשים את השגיאות, אלו שרואים באגודות האלה למיניהן (צר לי על ההתבטאות) עדר של ונדלים או במקרה הטוב חבורה של דוברי אידיש פרימיטיבים. אז ככה הולכים לשכנע אותם?

תן לי לחלוק על הקביעה המוטעית שלך, שלדעתי יש בה הגזמה מוקצנת מאד.

העורכים המוערכים והמקצועיים שאני מכיר, הם דווקא דוברי אידיש, וכהגדרתך, פרימיטיביים.

קח לדוגמה את הרב נתן אנשין, העורך המקצועי, הלשוני והרוחני של "משפחה".

אין כל קשר בין אלו שגדלו על שפת האידיש, ודקדוקי הכתיבה שלהם. ההיפך הגמור הוא הנכון.

משיטוט קצר באתרי חדשות, תוכל להיווכח עד היכן מגיעה הרמה הגבוהה של השפה ה'מדוייקת' וה'דקדקנית' של כל אלה שאינם דוברי אידיש... לא אגזים אם אומר ש 95% מאלפי הטוקבקיסטים שוגים שגיאות גסות בהלכות הדקדוק. אז מה בדיוק הקשר.

די לסטיגמות.

.........................

........................

צר לי שהבנת שהביקורת מופנית כלפיך. הביקורת מופנית כלפי אלה שמזרימים תקציבי עתק - מי כמוך יודע - כדי לשנות לעצמם תדמית ולחדור מחדש לתודעת הציבור כארגון טהור וצח, בניגוד לתדמית האלימה (לא מעט בצדק) שהוא סיפח לעצמו במהלך השנים, ודבר כל כך בסיסי נשכח. מוצדקות או לא מוצדקות הסטיגמות, הציבור מזהה את האידיש עם ה'משטרה ציוייני אין אנו מאמינים' ועם הטיטולים ועשן הפחים בגאולה (שלשום...) ועם תרבות ה'מה'כפת לי' והזלזול בתקנים.
חלק מיצירה מחדש של תדמית הוא שינוי התניה שהושרשה מכבר. ולשון נכונה וניסוח תקין הם אלף בית של שינוי כזה, אם באמת לא רוצים רק לשכנע את המשוכנעים. nothing to do with you. הקמפיין חזק.

מותר לי לשאול אותך אם קראת את הכתבה לפני שהגבת? כי יש לי תחושה של הקצנה בנידון. אשמח אם תקרא את הכתבה המרכזית בקובץ דלעיל, ולאחמ"כ תגיב עניינית, ולא על סמך תגובות קודמות.

[זה יעזור לי לעתיד, תודה].

אכן קראתי - מלה במלה. דברי מתייחסים לעובדות. אם תרצה פרוט אשלח באישי. 

agav שלח/ה לי לתיבה את השגותיו/יה המחכימות והנכוחות:

אצרף פה דוגמאות ממש מההתחלה, כמדגם מייצג. ואסביר למה נוצר רושם של ניסוח מאולץ (כלומר, נשמע כמו תרגום חובבני מאידיש):

הרגילו אותו בברכת המזון בכוונה, בהתמדה ובתפילה מעומק הלב - 'הרגילו ב' אמנם אפשרי פה, אבל 'חורק'. מתאים יותר: הרגילו אותו לדברים שבקדושה, לברך בקול, בכוונה. שים לב: כשקוראים את המשפט: בכוונה, בהתמדה, ובתפילה מעומק הלב - מתקבל הרושם ש'תפילה מעומק הלב' זה עוד סוג של תאור של אמירת ברכת המזון. ואז תופסים פתאום שתפילה זה עוד משהו שהרגילו אליו ולא המשך התאור. הניסוח מבלבל והערפול - שוב - נותן תחושה של משהו לא מהוקצע.

''אינו חפץ בתורה והוא פונה לשוליים'' . אינו חפץ בתורה - המילה 'חפץ' שייכת למשלב גבוה, אבל הניסוח בהמשך שייך למשלב דיבורי, והשילוב צורם. אגב, שילוב זה אופייני מאוד ליושבי ישיבה והוא מעלה ולא גריעותא, אולם כשיוצאים בפניה לציבור רחב והטרוגני - הרושם שנוצר הוא של ניסוח לא ברור ושפה דלה. (גם אם לא בצדק).

מתאים יותר: נפשו לא חשקה (אם כי אתם מבקשים לומר שנפשו דווקא חושקת אלא שהצר הצורר בחברת החומר העכור...) או ניסוח יותר פשוט: אינו נמשך ללימוד התורה. אינו נמשך לתורה. והוא יורד לשוליים, או - מוצא את מקומו בשולי הדרך, או - והוא פונה משום מה למצוא את סיפוקו. ('פונה' מציין פעילות יזומה ומכוונת, והרי ברצונכם לומר שהוא נשמט לשם כמעט בעל כרחו שלא בטובתו)
אוכל להוסיף עוד אך לא אלאה אתכם.

איחולי הצלחה בעבודתכם שאין ספק שמניעיה קודש ואכפתיות ומסירות.

תגובתי לדבריו/ה:

קודם כל, יישר כוח.

אם כי הרשה לי לחלוק על חלק זה מדבריך. ב"ה כתבתי כבר עשרות מאמרים, שעברו עריכה מקצועית ממיטב עורכי העיתונים בארץ, והם ממש לא "טיפלו" בכתיבה שלי כפי שאתה מנסה לעשות. (הם שינו לשון זכר/נקבה, רבים/יחיד וכדומה. אבל לא ברמה שאתה מציג).

כך שההערות שלך לא כ"כ קשורות ל"עריכה מקצועית". כי לרוב, גם אילו הייתי שולח לעריכה מקצועית, לא היו מטפלים כך במאמר. (אלא אם כן הייתי שולח אליך).

אני חושב שזה סגנון כתיבה מסויים, שכתוב בצורה של דיבור. יש שמתחברים לזה יותר ויש פחות. יש לזה יתרונות, - 1. שה"עמך" גם יכולים להבין. 2. שלא צריכים כ"כ להפעיל את המוח. ויש לזה חסרונות - בעיקר לחובבי קריאה, שנראית להם צורת הכתיבה כזולה מידי.

אך מכאן, ועד להציג את הכתיבה כפרימטיבית / תרגום חובבני מאידיש, נראה לי הגזמה קמעא.

אך בכל מקרה, אפנים מאד את הדברים המחכימים, תודה.

..............

agav הנכבד היה ממוקד יותר, וראו זה פלא:

לשון ההודעה המושקעת של agav:

תעכבתי על ניסוח ולמעשה יש טעויות לשון שהן עקרוניות יותר:
וחן יהודי יסוך על פניו = יינסך. יסוך פירושו ישפוך שמן.
מכשולים שליליים = מיותר. אם הם מכשולים הריהם שליליים.
חברות התקשורת היו שמחים = היו שמחות
ברגע אחת של מכשול = ברגע אחד
לאלו שדאגו לו על סביבה איכותית = שדאגו לו לסביבה איכותית
'וכי למה קופת חולים' = וכי למה קופת החולים
'מרשה לעצמה לזלזל בתחושותיו ובמצפוניו' = דיבור עקיף אין מניחים בתוך מרכאות. וכן 'לזלזל במצפוניו' איננו נכון הגיונית.
הוא חלש מידי בכדי להתמודד = הוא חלש מכדי להתמודד
אילו נזקים נמנעו מאזניו של בנו = הנזקים אינם לאזניים כי אם לראש, ללב, וכד'
פעילותו הנמרצת של האגודה = פעילותה
שפעם אחת ראו משהו אחד, ובפעם השניה = שבפעם אחת ראו, ובפעם
השניה ראו..
מבינים בשכלם את מצבם הנורא = מבינים בשכלם את נוראות מצבם.
האגודה, בפעילות מאומצת ועקבית, מסייע להם = מסייעת להם
אז האגודה שילמה, שילם למומחי גמילה = שילמה למומחי גמילה
איתור ועזרה לנוער במצוקה = איתור נוער במצוקה ושיקומו. (לא 'מאתרים ל')
מאבק מול חנויות האינטרנט המפתים = המפתות
הגורמים לירידה מוסרית בפרט לדור הצעיר = בפרט בקרב הדור הצעיר
מאבק והקמת קווי מהדרין = מאבק על הקמת קווי מהדרין (לא ייתכן 'מאבק קווי מהדרין')
אחראית לכל נושאי הצניעות ובעיקר בנושא הביגוד = ובעיקר נושא הביגוד
טיפול נקודתי בכל הבעיות הנצרכות באזור = להחליף את נצרכות במלה מתאימה יותר.
(למשל, המתעוררות)
מאבק מול תופעות זמרים פורקי עול = הופעות זמרים
והזמנת זמרים ישרים = והזמנת זמרים יראי שמים
שגיאות אלו בבחינת ''ייהרג ואל יעבור''. ועל בעיות הניסוח כבר הארכתי בהודעה הקודמת.
בברכת הצלחה והרבה ס''ד

............

חן חן

רק בפרוג רואים דברים כאלה, איכפתיות נדירה לטובת הזולת. אשרינו.
.........

הפאדיחה

הפאדיחה המעיקה והנוראית שאני קולט רק הרגע - תוך כדי תיקון טעויות הכתיב - שברגע האחרון, סמוך להדפסה, הם ביקשו לשנות מ"הועד למען טוהר המחנה" ל"האגודה למען טוהר המחנה". ואז, אנוכי הקטן והחובבן, פשוט החלפתי מ"ועד" (זכר) ל"אגודה" (נקבה), מבלי להתייחס לשאר המילים הסובבות את המילה הזו.

אם תשימו לב, חלק הארי מהטעויות נובע מחילוף זה בשם הארגון, מלשון זכר ללשון נקבה. אוי וווי.... זה כואב. לא ייאמן. זה אמור לחדד את האמונה במנהיג העולם, ואין בלתו..

(אני מדבר על הטעויות בכתבה המרכזית. את "מערך הפעילות" הם שלחו מוכן).

המסקנה: אל תתן ללחץ להכריע אותך.

.......................

[תיקנתי את הקובץ, אם זה עדיין מעניין אתכם. וצירפתי הקובץ המתוקן].

...........................................

קבצים מצורפים

• קורעים את המסכה פרוג 3.pdf
    1 MB · צפיות: 57
להלן תגובתי:
שלחתי הודעה נוספת ובה פירוט שגיאות מוסכמות - טרם הספקתי לראות את תגובתך זו. האמן לי שאין כוונתי לנגח. בוודאי לא יצר הניגוח מושיב אותי ב-3:30 לפנות בוקר להגיב לך בפרטי. דעתי גם שאין זה מתפקידו של קופירייטר להיות עורך לשוני. אבל כפי שכתבתי כבר באשכול, ניסוח זורם ונכון זה א''ב של פניה לציבור שכבר יצא מהגדרה של קהילה וכיום מכיל כל כך הרבה גוונים.
לגבי ההעלאה לפורום - אין לי בעיה עם זה. רק השאלה היא, אם להביא בעיות ניסוח לשיפוטם של קוראים שאינם מתמחים בניסוח, ייתן לך מדד אמיתי. אולי מוטב להעלות זאת לפורום עריכה לשונית - שם נמצאים המומחים.
וכמובן, זכותך המלאה לחלוק עלי בנוגע למשלב הניסוח.
כו''ט.

בעניין שגיאות כתיב ,ניסוח וכל אלה , גם אני נכוויתי קשות .
הוצאתי ספרי מתמטיקה ייחודיים מאד בתחום ,ובמהדורה ראשונה "נצפו" טעויות גרפיקה קלות, עימוד, פונטים ושגיאות בפתרונות.
מכאן והלאה אפשר לראות אופיים של בני אדם : על אותם ספרים ,שלדעתי מיוחדים ,מושקעים וייחודיים, היו כאלו שאמרו: "לא נורא, כך זה מהדורה ראשונה ,מקבלים בהבנה- יישר כוח!" והיו כאלה , אמנם המיעוט שבהן, שאמרו:(בשלילה) : "איזה עימוד!" (למרות שגם אני מתמצאת מעט בגרפיקה ולדעתי מעומד מצוין) "איזה כתב" (כי היה דף אחד ,חלילה וחס, בטעות, בפונט אחר - ושימו לב - אלו מורות למתמטיקה! לא לגרפיקה)
"איזה שרטוטים! "(למרות שרוב רובן של השרטוטים מדוייק להפליא )

מכאן למדתי שכל אחד משקף , כאילו במראה, את תכונות נפשו וליבו, ומבלי משים מסגיר את "אופיו הביקורתי והרואה שחורות" לידי אחרים , ואינו שם לב שבעצם תוכ"ד דיבור על "שגיאות" הספר ו"מעלליו" הוא אכן מבטא את עומק מידותיו .
ואכן שמתי לב שאותן אלה ש"קיטרו" על חסרונותיו של הספר , במקום להתמקד בעושר מעלותיו , הן אלה שתמיד היו להן טענות, על כל התנהלות שהיא , בכל מקום שהגיעו אליו ולכל מאורע שאליו נקלעו תמיד ראו שחורות,
ואלה , לעומתן , שלקחו את השגיאות בפרופורציה המתאימה , הן אלה שלאורך כל הדרך שיבחו , פרגנו ולא גמרו להודות ולהלל את הספרים, והן אלו שתמיד דיברו יפה ובדרך ארץ , ותמיד ראו את הנקודה היפה בכל עניין ובכל סיטואציה שאליה נקלעו.

אז שימו לב להבדל!!!! ומדובר באותם ספרים, אבל לא אותן נפשות!!!!!
כאחת שהשקיעה המון בהוצאת ספרים, אני מוכרחה לומר , אל תהיו אכזריים כשאתם "שופטים" עבודה של גרפיקאי או מחבר ספר ...נסו לראות קודם את מעלות היצירה , ויש הרבה! ואולי בסוף הזכירו בעדינות מקומות לשיפור .

תודה

למרות כל האמור לעיל והדו שיח המבורך אני חושב שצריך לזכור מס' נקודות חשובות:
א. איש קטן עשה עבודה גדולה
ב. זמן העבודה היה קצר מאוד, וכולנו יודעים ש-6 ימים הם לא זמן מספיק לקמפיין כזה.
ג. אני מצטרף לרעיון שיש כאלה שבאמת תמיד יחפשו את הנקודות החלשות ותמיד יתלוננו, אך עם זאת ישנו ציבור רחב שטעויות לשוניות בולטות צורמות לו כפי שכתב agav אם כי לא הייתי מתקן את כל הבעיות שהוא מצא - לכתחילה. למרות שכמובן שליחת החומר לעורך לשוני הנה חובת המציאות.
ד. דווקא הבאת החומר אלינו (ה"עמך") היא משקפת יותר את הלך הרוח בציבור מאשר לעורך לשוני. לפעמים שפה גבוהה מידי או ניסוח מהוקצע מידי משדר התנשאות מסויימת, ובייחוד במקרה כגון זה, אני חושב שזה היה פוגם במטרה.
הצלחה

למרות כל האמור לעיל והדו שיח המבורך אני חושב שצריך לזכור מס' נקודות חשובות:
א. איש קטן עשה עבודה גדולה
ב. זמן העבודה היה קצר מאוד, וכולנו יודעים ש-6 ימים הם לא זמן מספיק לקמפיין כזה.
ג. אני מצטרף לרעיון שיש כאלה שבאמת תמיד יחפשו את הנקודות החלשות ותמיד יתלוננו, אך עם זאת ישנו ציבור רחב שטעויות לשוניות בולטות צורמות לו כפי שכתב agav אם כי לא הייתי מתקן את כל הבעיות שהוא מצא - לכתחילה. למרות שכמובן שליחת החומר לעורך לשוני הנה חובת המציאות.
ד. דווקא הבאת החומר אלינו (ה"עמך") היא משקפת יותר את הלך הרוח בציבור מאשר לעורך לשוני. לפעמים שפה גבוהה מידי או ניסוח מהוקצע מידי משדר התנשאות מסויימת, ובייחוד במקרה כגון זה, אני חושב שזה היה פוגם במטרה.
הצלחה

חלילה וחס אני עכ"פ לא התכוונתי לבקר ולקטול אלא לעזור

הרי איש קטן לא העלה את זה לפה רק בשביל לקבל מחמאות אלא בעיקר בשביל לשפר

ברשותך איש קטן עוד הערות על הניסוח מתחילת החוברת: ר' יענקל פותח וכו' זה בנאלי ומעצבן קצת

עדיף 'אתה פותח' אח"כ מופיע פעמיים סמוך מידי 'נו' .

נכתב ע"י רותי12;362392:
בעניין שגיאות כתיב ,ניסוח וכל אלה , גם אני נכוויתי קשות .
הוצאתי ספרי מתמטיקה ייחודיים מאד בתחום ,ובמהדורה ראשונה "נצפו" טעויות גרפיקה קלות, עימוד, פונטים ושגיאות בפתרונות.
מכאן והלאה אפשר לראות אופיים של בני אדם : על אותם ספרים ,שלדעתי מיוחדים ,מושקעים וייחודיים, היו כאלו שאמרו: "לא נורא, כך זה מהדורה ראשונה ,מקבלים בהבנה- יישר כוח!" והיו כאלה , אמנם המיעוט שבהן, שאמרו:(בשלילה) : "איזה עימוד!" (למרות שגם אני מתמצאת מעט בגרפיקה ולדעתי מעומד מצוין) "איזה כתב" (כי היה דף אחד ,חלילה וחס, בטעות, בפונט אחר - ושימו לב - אלו מורות למתמטיקה! לא לגרפיקה)
"איזה שרטוטים! "(למרות שרוב רובן של השרטוטים מדוייק להפליא )

מכאן למדתי שכל אחד משקף , כאילו במראה, את תכונות נפשו וליבו, ומבלי משים מסגיר את "אופיו הביקורתי והרואה שחורות" לידי אחרים , ואינו שם לב שבעצם תוכ"ד דיבור על "שגיאות" הספר ו"מעלליו" הוא אכן מבטא את עומק מידותיו .
ואכן שמתי לב שאותן אלה ש"קיטרו" על חסרונותיו של הספר , במקום להתמקד בעושר מעלותיו , הן אלה שתמיד היו להן טענות, על כל התנהלות שהיא , בכל מקום שהגיעו אליו ולכל מאורע שאליו נקלעו תמיד ראו שחורות,
ואלה , לעומתן , שלקחו את השגיאות בפרופורציה המתאימה , הן אלה שלאורך כל הדרך שיבחו , פרגנו ולא גמרו להודות ולהלל את הספרים, והן אלו שתמיד דיברו יפה ובדרך ארץ , ותמיד ראו את הנקודה היפה בכל עניין ובכל סיטואציה שאליה נקלעו.

אז שימו לב להבדל!!!! ומדובר באותם ספרים, אבל לא אותן נפשות!!!!!
כאחת שהשקיעה המון בהוצאת ספרים, אני מוכרחה לומר , אל תהיו אכזריים כשאתם "שופטים" עבודה של גרפיקאי או מחבר ספר ...נסו לראות קודם את מעלות היצירה , ויש הרבה! ואולי בסוף הזכירו בעדינות מקומות לשיפור .

תודה

תני לי לחלוק עלייך.

1. הסיבה המרכזית שאני מעלה את העבודות שלי לכאן, היא דווקא ביקורת. כל תו ביקורת אני משתדל להפנים עמוק פנימה, אחרי שאני בוחן אם הביקורת נכונה. ואזי הביקורת היא הבונה אותי לעתיד.

2. אני לא מתכחש לעובדה שכיף הרבה יותר לקבל מחמאות מאשר ביקורת. אך ממחמאות גרידא - בלי גילוי הטעון שיפור - לא נתקן שגיאות לעולם. וברור הדבר, כי היה כואב לי הרבה יותר, אילו היו מהססים ומסתירים ממני את הדרוש שיפור - "בשביל לא לפגוע". ההיפך הוא הנכון, הפגיעה במקרה הזה היא בהסתרת הביקורת.

3. א"א לומר על אדם (agav) שהשקיע יותר משעה מזמנו היקר באמצע הלילה בכדי לבדוק מאמר של הזולת - שמידותיו אינו ראויות. אני רואה בזה את ההיפך הגמור בתכלית: איכפתיות ממדרגה ראשונה, טוב לב ונתינה. ונהיר לי ביותר, שבעוד כמה שנים, כשאתמקצע קצת, אהיה חייב הכרת הטוב לagav. שמדבריו ניכרת התמחותו המקצועית בתחום הלשון.

4. את הביקורת אני יכול לקבל ב 2 אופנים: הכחשה והפנמה. אני יכול לרשום לעצמי רשימה של מאה תירוצים, למה זה קרה, ולמה אני לא אשם, ולמה אני כן חושב שאילו היה לי הזמן הדרוש הכל היה תקין. ולהמשיך לטפוח לעצמי על השכם.

אך מה ארוויח מגישה זו? רק אפסיד.

אני יכול לעומת זאת להפנים, להסיק מסקנות לעתיד. להציב קווים ברורים, (כגון: 'לחץ מהשטן'. עורך מקצועי - חובה. הגהה דקדקנית חובה כפולה. ושינויים בתוכן הכתבה - מצריכים עריכה נוספת). ואז יצאתי בריא מאי-פעם.

אין ספק שלפעמים צריכים לגייס כוחות [נפש] בשביל להכין את הנפש לקבל ביקורת. והאמיני לי, שגיאות הכתיב הם בשבילי סדין אדום, ביותר בגלל שאני מודע לרגישות שיש להרבה מאד אנשים לענין. אך את כוחות הנפש כבר אזרתי ברגע שלחצתי על "שלח תגובה".

ומאז, כל מילה של "זעזוע" "זה מזכיר סרט קולנוע", "בושה", וכדו', יכול לשמש גם לבנייה עתידית בריאה ואיתנה. וזו בדיוק הסיבה למה אני מודה לכל אחד, גם אם דבריו לא ערבים לאוזניי. כי לטווח הארוך אצא מושכר מכל ביקורת.

הכל תלוי בגישה.

ואגב, אגב, הפעילים של האגודה/הועד למען טוהר המחנה הם דוקא לא מהצ'אלמערס דוברי האידיש. אני חושב שרובם מזרמים אחרים.

וברור שביקורת יכולה גם לבנות.. ושטוב וצריך לשמוע את הביקורת ע"מ לתקן. אני דיברתי על ביקורת יוצאת מפרופורציה כשרואים רק את הנקודה השחורה הקטנה על הקיר הלבן הגדול.........
זה כן מעיד על אופי - לראות בכל דבר את השלילה בלבד!

נראה שיש כאלו שקצת מתבלבלים בין השאבאב של "הנטורי קרתא" לבין "הועד למען טוהר המחנה"...

עוד הבהרה קטנה:
א - היה נדמה לי שאיש קטן אמנם עומד מאחורי הדברים, אולם על ניסוח הטקסט בפועל אחראים שולחיו (ששה ימים בס''ה...), ודברי כוונו אליהם! אילו ידעתי לא היתה הערתי נאמרת כל כך בפומבי. על כך התנצלותי הכנה!
ב - א''ק ממש ביקש את הביקורת! ואח''כ גם העלה אותה ע''ג האשכול מיוזמתו. כמה אנשים כאלה אתם מכירים?...

נכתב ע"י agav;362379:
הציבור מזהה את האידיש עם ה'משטרה ציוייני אין אנו מאמינים' ועם הטיטולים ועשן הפחים בגאולה (שלשום...) ועם תרבות ה'מה'כפת לי' והזלזול בתקנים.

זה הולך ככה:
ה' הוא מלכנו ולו אנו עבדים
התורה הקדושה היא חיינו ולה אנו משועבדים.
בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים
ובחוקותיהם אין אנו מתחשבים.
בדרך התורה נלך באש ובמים
בדרך התורה נלך לקדש שם שמים

וזה ההמנון של נטורי קרתא.

ואני לא מזהה את האידיש עם ונדליזם ושחיתות מידות אלא כשפה אהובה ועסיסית שיש לה חלק חשוב במארג התרבותי החברתי היהודי.

נכתב ע"י mig;362541:
נראה שיש כאלו שקצת מתבלבלים בין השאבאב של "הנטורי קרתא" לבין "הועד למען טוהר המחנה"...

נכון.

איש קטן, עבודה גדולה ומדהימה!
אני לא מפסיקה להתלהב!!!!

נכתב ע"י mig;362541:

אדרבה, דווקא בגלל זה נחוץ לעשות 'סדר' לכל המתבלבלים.
וזה פרט שחייב להלקח בחשבון. כל עוד אנשים בתוך הבלבול הזה יהיה קשה מאד לשנות תדמית.

בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה